Şimdi Ara

Kredi Çekmem Mantıklı mı ? Ayrıca bu araba kaya gibi diyorlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Abiler; şimdi üniversitem bitiyor bu yıl. Yazılım üzerine çalışıyorum ben araba almayı düşünüyorum. bir kaç toplu iş yaptım 5000 6000 gibi 3 ay içinde elime 18.000 tl para geçecek; aynı zamanda da düzenli haziranda 2500 tl maaşla başlayacağım bu paranın üzerine 10.000 tl 36 ay la çeksem aylık 300 tl civarı ödeme oluyor geri 13.000 tl civarı ödeniyor.

    Almak istediğim araba : ford focus sedan 2007 2011 arası

    benzinlisini almayı düşünüyorum daha temizini bulmak için. Kredi çekmem mantıklı mı ? Bu fiyata alabileceğim yüksek modal sedan bu araba var ve tarzıma uyuyor. Genelde geniş uzun araç seviyorum ben..

    Sorularım :


    1-) Kredi Çekmem Mantıklı mı ? sonuçta 2. el araba..
    2-) Ford focus 1.6 nın benzilisi ve dizeli hakkında yorumlarınız neler ?
    3-) Bu aracı aldım diyelim. Akü, fren balataları, baskı balataları, yağ ve motor bakımı gibi bir bakım yaptırsam 2000 tl ye çıkar mı araba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CouldServer -- 4 Şubat 2017; 23:48:8 >







  • Araban her zaman olur sermayeni işin için kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş imkanın varsa bi kaç tane daha iş yap para 💰 gelsin



    Olmadı çalış biriktir paranı

    Yada paran kadar araç al sonra satar daha iyisini al acelen yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666

    İş imkanın varsa bi kaç tane daha iş yap para 💰 gelsin



    Olmadı çalış biriktir paranı

    Yada paran kadar araç al sonra satar daha iyisini al acelen yoksa

    Evde bir araba olsun diyorum abi anne fazla dolmuşa binemiyor zorlanıyor, baba da malum yaşlandı emeklisi geliyor
  • Otomobil almakla iş bitmiyor daha yeni başlıyor birde ikinci el alacaksan kolay gelsin.

    Bakım kasko trafik sigortası lastiği aküsü yakıtı derken bütçen allak bullak olur.

    En güzeli acele etmeden paranı biriktir olmadı arada araç kiralarsın işi görür gezersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elindeki nakit ne kadarsa o kadarlık araba al. Symbol alabilirsin o paraya. Daha sonra nakitin birikince yükseltirsin. Araba ve para hiç yoksa ihtiyaçsa kredi çekilir ama araç alacak para varsa daha iyisi için kredi çekilmez.
  • Symbol, dacia düşük km li bir araç al hem masraf çıkarmaz,hem benzinin 6 tl ye dayandığı bı günlerde bütçeni sarsmaz hemde satmak istediğinde kolayca satarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödeyebiliyorsanız kredi çekilir elbet. Bende aracımı kredi ile aldım. İhtiyaçlar doğrultusunda mantıklı bir araç bulursanız alın bence. Focus güzel araç işinizi görür. Avm gibi yerlere sık gitmiyorsanız lpg de takılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence otomobil için kredi çekme derim.Elindeki para ile bir araba al bu sayede bankaya faizde ödememiş olursun hemde ayağın yerden kesilir.Aldığın arabaya binerkende birikimini yapıp Ford Focus u alırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 5 Şubat 2017; 0:36:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen ben de çoğunluk gibi düşünüyorum. Şuan kullandığım bir aracım var. Düşündüğüm aracın 2016 sıfır modelini uygun fiyata kredi çekerek alabilirim ama almayacağım. Bu arada 2017 modellerine 20 bin TL zam gelecek ötv muhabbetinden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılın Üyesi -- 5 Şubat 2017; 0:43:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skayn

    Elindeki nakit ne kadarsa o kadarlık araba al. Symbol alabilirsin o paraya. Daha sonra nakitin birikince yükseltirsin. Araba ve para hiç yoksa ihtiyaçsa kredi çekilir ama araç alacak para varsa daha iyisi için kredi çekilmez.

    Anladım abi.. 10.000 tl zorlamaz beni de ama düşünüyorum eldeki tüm parayı arabaya bağlamak mantıklı mı
  • Sigortan ve kaskon yillik 4000 TL tutar . Var gerisini sen hesap et. Muhendissin ozel sekterdesin kriz var bir de isler kotuye giderse ilk kapidaki sen olursun onu da hesap et. Ondan sonra bin otobuse bas akbilini yada kartini hic edemedin bin dolmusa ver parani sonra gerisini dusunme yok efendim cok dolaniyor cok dur kalk yapiyor cok kalabalik derdine hic girme herkes nasil yasiyorsa sen de oyle yasa :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yasir3

    Sigortan ve kaskon yillik 4000 TL tutar . Var gerisini sen hesap et. Muhendissin ozel sekterdesin kriz var bir de isler kotuye giderse ilk kapidaki sen olursun onu da hesap et. Ondan sonra bin otobuse bas akbilini yada kartini hic edemedin bin dolmusa ver parani sonra gerisini dusunme yok efendim cok dolaniyor cok dur kalk yapiyor cok kalabalik derdine hic girme herkes nasil yasiyorsa sen de oyle yasa :))

    Arabasız da olmuyor kiii bazen öyle anlar geliyor kredi çeksemde alsan lanet olsun diyor insan :)
  • Oyle inan ben cok daha fazla yasiyorum ama uzun donemde bir sure daha almayacagim. Hele de isin icinde hayata yeni giriyorsan bekleyip ev is hayat tartmak var iken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam araç alacaksan yaz gelmeden al.Yaza doğru fiyat artıyor.Alınacak araçlarda zaten satılmış oluyor.
    Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi ucu ucuna para denkleştirerek araç alma.Sıfır alsan neyse kaskosunu sigortasını hesaplarsın ne ödeyeceğini bilirsin.Ama ikinci el başka birşey.Bak benim birsürü kredim vardı çok şükür ödüyürdum.Araç işine bir girdim.400 liralık arıza oluyor çek diyorsun karta taksit.Büyük bir arıza oluyor çek diyorsun karta vs... derken bir kredide öyle çıkıyor karşına.Yani ikinci el masraf.Nekadar temiz olursa olsun.
    Bozulmasa da yok trigeri yok bakımı.Elinde biraz para kalacak şekilde ya da borç öderken süpriz masrafları kaldırabilecek şekilde araç al.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaba diyorsan çekme kardeş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ödeme imkanın varsa 10 bin tl kredi çekilerek araç alınabilir mantıksız bir durum değil zira araba almak için 30-40 bin tl gibi yüksek bir meblağ kredi çekmiyorsun. Baktın ödeyemedin düşündüğün araç piyasa arabası yani kolayca satabilirsin de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödeyebilirsen çekebilirsin ama senin yapacağindaki mantik hatasi şu 10 bin çekip ayda 300 şeklinde ödeyeceğim diyorsun. 36 ay 10 bin icin gereksiz yere faiz yemen anlamina geliyor. Bence bu degil hayatin boyunca cekecegin tum kredileri cekerken az vade yapmali insanlar. 10 bine 5 faiz koyup 15 odemek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çekme bence de
  • Araç alırken markaların promosyon olarak sunduğu 0 faiz krediler dışında gerisini aşırı mantıksız buluyorum. Zaten bir ton abuk subuk kalemlerden dolayı para yiyecek araba birde faiz yiyecek hiç akıl işi değil. Sana tavsiyem kardeşim biraz sık dişini maaşının üçte birini arabaya vereceğine tamamıyla yaşam kaliteni arttırarak yaşa bir kaç yıl. Sonra zaten bir bakmışsın 0 faiz kampanyası var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.