Şimdi Ara

Kredi Borçlarının 72 ay Yapılandırılması Edit 24 Ekim 2016

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
18
Favori
22.201
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün banka temsilcim ile görüştüm ve bana söylenenleri aktarıyorum. Sadece kredi kartlarında 72 ay uygulamasının geçerli olduğunu kredilerde ise 48 ay yapılandırma olabileceğini söyledi. Kendisine resmi gazetenin kararında 72 ay yapılandırma ibaresinin hem ihtiyaç kredilerinde hem kredi kartlarında geçerli olduğunu söyledim ama bize gelen yazı bu şekilde diye bir cevap aldım. Yarın resmi gazete ile direkt şubede yüz yüze görüşeceğim detayları aktarırım. Bu düzenlemeden faydalanan oldu mu arkadaşlar ?

    Arkadaşlar Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile görüştüm direkt olarak ve konuşma şu şekilde. " - Bağlı olduğum banka temsilcisi ile görüştüm ve bana ihtiyaç kredilerinde 72 ay yapılandırma olmadığını söyledi hanımefendi. + Beyefendi uygulamaya dair şimdilik 1 adet bildiri aldık kredi kartlarının 72 ay yapılandırılmasına dair. Önümüzdeki günlerde bildiri gelmesi durumunda ihtiyaç kredilerinizide 72 ay yapılandırabileceksiniz. Fakat şu an mümkün değil dedi." Biraz daha beklemek zorundayız anlayacağınız.


    03.10.2016 Güncelleme : Arkadaşlar banka yetkilisi ile görüştüm halen 72 ay yapılandırma olayı başlamadığını su anda kırmızı çizgililer bile 48 yapılandırabilir diye söyledi. Bilginiz olsun.

    24Ekim 2016 : Beyler bugün müşteri temsilcim aradi 72 ay yapilandirma oluyor ama 1.35 oranla yapiyoruz dedi. Vakif ve Finans yapiyor. İş bank ve garanti sögüşlüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GelÇukuçuku -- 24 Ekim 2016; 18:32:30 >







  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı fikirdeyim ama bankalar neye göre bu uygulamayı yapıyor anlamış değilim. Açık açık tüketici kredisi için 72 aya kadar yazarken 48 ay teklif edecekler anlaşılan...
  • Yapılandırma faizlerinden haber verin birazda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • projist kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.44 deniyor ama temsilci 48 ayın faizi 1.30ve düşecek demisti belki aynı faiz olur
  • şimdi ben kredi kartı borcumu yapılandırsam o kartı kullanmaya devam edebilecem mi yoksa kartı kullanıma kapatacaklar mı ?
  • Yapilandirmaya denk gelen taksit ve o donemin asgari tutarini odemekle yukumlu olacaksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var dostum olmaz olur mu başladı çoğu yerde ama dedigin gibi yokuşa sürüyorlar. Yarın gelismeleri editlerim buraya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GelÇukuçuku

    Var dostum olmaz olur mu başladı çoğu yerde ama dedigin gibi yokuşa sürüyorlar. Yarın gelismeleri editlerim buraya.

    Basbakan faizi yuksek tutarsa bankalar onada mudahale ederiz dedi ya bakalim nolacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalanan varsa biraz detay guzel olur. hala muallakta kalan cok fazla soeu var. faiz orani ve taksitlendirdikleri borc hangisi.
    mesela gelecek donemlere ait taksitlerim var bunu kapsiyor mu yoksa gecmisten geleni mi taksitlendiriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka çalışanlarıda bize soruyor. Nasıl olacak ?
  • muratmrt1 M kullanıcısına yanıt
    Bugün öğrenip sizi bilgilendiririm. Saat 13:30a kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacki

    faydalanan varsa biraz detay guzel olur. hala muallakta kalan cok fazla soeu var. faiz orani ve taksitlendirdikleri borc hangisi.
    mesela gelecek donemlere ait taksitlerim var bunu kapsiyor mu yoksa gecmisten geleni mi taksitlendiriyorlar.

    Taksitli borçlar dahil diye biliyorum. Toplam borç bakiyesi diyor metinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU KONUYLA İLGİLİ BİR MAKALE BULDUM
    Bu çalışmalardan özellikle; Ekonomi Koordinasyon Kurulu ( EKK ) tarafından yapılan ekonomik hayata konu çalışmalara baktığımızda, tüketicinin elini rahatlatacak çok ciddi adımların atıldığını görmekteyiz. EKK tarafından sonuçlandırılan bir kısım çalışmalar sonrası alınan kararlar bir müjde niteliğinde bizzat Başbakan Binali YILDIRIM tarafından açıklanmıştır. Bu kararlar arasında en çok dikkat çekeni ise 72 aylık borç yapılandırması imkanıdır. Bugünkü yazımızda genel anlamda bu konularda sizleri bilgilendirecek ve yapılan açıklamalar sonrası kafaları karıştıran 72 aylık borç yapılandırması hangi borçları kapsıyor hususunda sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

    Öncelikle; 72 aylık borç yapılandırmasından tüketicilerin sadece bir defaya mahsus olarak faydalanabileceğinin altını çizerek yazımıza başlayalım. Buradaki amacın kötü niyetli kullanımların önüne geçmek olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir karar alarak aslında bu çalışmayı yürütenlerin doğru yaptığını da düşünüyoruz. Şimdi tekrar konumuza dönecek olursak; 72 aylık borç yapılandırması neleri kapsıyor bir bakalım.

    Tek bir cümle ile ifade edecek olursak; daha önceden ödenmiş ya da ödenememiş kredi borçları ile yine ödenmiş ya da ödenememiş kredi kartı borçlarının 72 aylık taksitlerle ödenmesine imkan veren bir yapılandırma imkanının sağlandığını söyleyebiliriz. Yani kredi kartı borcunuzu ödeyemiyorsanız ya da ödüyorsanız bile bu borcunuzu 72 aya kadar yapılandırabiliyorsunuz. Aynı şey kredi borçlarınız için de geçerli… Eğer kredi borcunuzu ödeyemez durumdaysanız ya da ödüyor bile olsanız, istemeniz halinde bu borcunuzu 72 aya kadar taksitlendirebiliyorsunuz. Bunun için de yine bir ayrıntıyı hemen burada geçelim; bu konuda seçim size aittir, borcunuzu gününde ödeyebiliyor bile olsanız talep etmeniz halinde banka tarafından size bu borç yapılandırılacaktır.



    Daha iyi anlaşılması adına bir örnek verecek olursak; 10 000 TL kredi kartı borcunuz olduğunu varsayalım. Bu kredi kartı borcunuzu ister gününde ödeyebiliyor olun ya da gününde ödeyemiyor olun ( bunun hiçbir önemi yok ), talep etmeniz halinde bu kredi kartı borcunuzu 72 aylık taksitler halinde yapılandırabiliyorsunuz. 10 000 TL ‘lik bir borcun 72 aylık yapılandırmasında ise aylık taksitler ( bankadan bankaya değişkenlik gösterecektir ) tahminen 220 TL civarında olacaktır. Aynı şekilde kredide durum böyledir. Burada ne kadarlık borcun yapılandırılacağı ise; başvuru tarihi itibariyle kişinin kalan borcu baz alınarak hesaplanacaktır. Yani geriye dönük tüm kredi baz alınarak herhangi bir yapılandırma işlemi yapılmayacaktır.

    72 aylık yapılandırma yapılacak borçlar arasında kredi kartı ve kredi borçları olduğunu söyledik ancak kredi kartı borçlarının 72 ay yapılandırılması konusunda tüketicilerin bilmesi gereken bir şey daha var. Bu da kredi kartının yapılandırma sonrası kullanıma kapatılacağı hususu … Evet kredi kartı borçlarını yapılandırmak isteyen tüketicilerin bir daha yapılandırdıkları bu kredi kartlarını kullanamayacak olmalarını da bilmeleri lazım. Bunun için kredi kartı borç yapılandırması yapmadan önce iyi düşünmek gerekiyor. Ancak şunu da biliyoruz ki; bir bankadan kredi kartı almak çok zor bir şey değil. Bunun için bir kredi kartı gider ancak bir diğeri alınır dolayısıyla bu konunun da tüketiciler açısından pek sorun teşkil edeceğini düşünmüyoruz.




  • Hepsi doğru makalede yazanların ancak kredi kartının kullanıma kapatılmasını hiç duymadım, bence kapatmazlar. Diyelim ki yasal olarak kapatmak zorundalar. Banka hemen yenisini verebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce halkbankası ile görüştüm 5000 tl kredi kartı borcu için 36 ay vade %1.79 faiz ile yapılandırma yapabileceklerini söylediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ziraat bankası ile görüştüm oranlar çok uçuk aylık yapılandırmada faiz oranlarının %2nin üzerinde olduğunu söyledi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.