Şimdi Ara

Kredi Borçlarının 72 ay Yapılandırılması Edit 24 Ekim 2016 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
18
Favori
22.201
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Memlekette yasayı çıkaran arkasında durmuyor. Yasa muhatabı bankalar da uygulamıyor. Bugün itibarı ile kimsenin kimseden haberi yok... 27/09/2016 tarihli Resmi gazetede; “GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu maddenin yayımı tarihi itibarıyla kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla yetmiş iki ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilir. Her aya düşen taksit tutarı ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenir.” “GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu maddenin yayımı tarihinden önce kullandırılan ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla yetmiş iki ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir. Yeniden yapılandırma kapsamında borçluya ilave kredi kullandırılması halinde ilave kullandırılan kredinin vadesi kırk sekiz ayı aşamaz.” Bu maddelere göre icrada, yasal takipte ve varlık şirketlerine devredilmiş alacakları hariç , bütün bankalar bir kaç ay gecikmeye girsin yada girmesin mevcut yani canlı Kredi Kartı, Tüketici Kredisi hatta Kredili Mevduat Hesapları dahil , 72 AYA KADAR YAPILANDIRMA başvuruda bulunan herkesin talebini yerine getirmek zorundadır. 2 + 2 daha 4 eder bu kadar basit. İşgüzar bankaların kapısını aşındırarak biz mevzuatı anlatmak zorunda kalıyoruz buna rağmen çaldıkları düdük. Yasayı çıkaranlardan hala ses yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratmrt1 -- 30 Eylül 2016; 12:07:28 >




  • ali.çınar A kullanıcısına yanıt
    Yasa öncesi mecburiyetten kredi kartı borcumu yapılandırdım, kartı kullanıma kapattılar. ATM bile geçersiz kart diyor geri veriyor, aynı şekilde internet şubesindede gözükmüyor(İş Bankası). Telefonla görüşüp 5dk içinde hemen yapabiliyorsunuz ayrıca İş Bankasında, şubeye gitmeye bile gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 30 Eylül 2016; 12:55:54 >
  • FasTBoY kullanıcısına yanıt
    Dostum o yapilandirma farkli onu yaptiginda 5 yil ne k. Karti ne kredi alabiliyosun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GelÇukuçuku kullanıcısına yanıt
    Yasal takibe düşersen geçerli o dediğin.
  • Bugün garanti bankasında müşteri temsilcisiyle görüştüm. 48 kredi kullandırımı başlamış. 72 aylık yapılandırma için altyapı hazırlanıyormuş ekimin ortasına doğru sonuçlanır dedi.
  • 72 AY İLK YAPILANDIRAN MÜJDEYİ VERSİN :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord3365

    arkadaşlar ilkin denizbankla ve iş bankasıyla görüştüm çalışmalar sürüyor dedi.
    ziraatle kredi yapılandırmasını 60 aya 1,44 faile yaptım
    akbank kredi kartına 48 ay 1,20 faizle yaparız dedi
    iş bankası eski sisteme göre 36 ay 2,42 den yapabiliriz dedi


    Akbank kredi kartına 72 ay yapmıyor mu ya da 60 ay.?

    Neden 48 de diretiyor ki? Sonuçta faizini alıyor.
  • iş bankasına gittim henüz bir taslak oluşmadı dediler. resmi gastede yeni yayınlandı laps diye gelinmez dediler :)
  • Yok mu bi yaptıran yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapı kredi : İlgili çalışmalar devam ediyor henüz bir gelişme yok

    Garanti : ilk aradığımda yapılandırma ancak 2 kere geç odersenız olur ve kartı ıptal ederiz dediler, anladım ki yasadan haberı yok kapadım tekrar aradım ıkıncı temsılcı çalışmaların devam ettiğini söyledi ancak ima ettiği durum pek mantıklı seçim olmayacağı yönünde gibi geldi bana.

    Bunun dışında haberlerde izlediğim kadarı ile 2.02 den 10.000 tl yi 72 ay yapılandırırsan geri ödemen 17.000 gibi bir rakam dediler. Eğer faiz 2.02 olursa 10.000 için en mantıklısı 24 ay taksit olacak gibi geliyor bana. Esasında burada önemli olan taksitlendirme yaptığın kartı unutman lazım yani kullanmaman yoksa değişen bir şey olmuyor.
  • GelÇukuçuku kullanıcısına yanıt
    Banka şubelerine yapılandırma yapılabileceğine dair yazı genel merkezlerinden cuma günü gönderildi. Pazartesiden itibaren yapılandırmalar başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oranlar sanırım yuksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali.çınar A kullanıcısına yanıt
    Siz bankacı mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GelÇukuçuku kullanıcısına yanıt
    Bankacı değilim, ben de yapılandırma yapacağım. Birkaç banka ile yapılan görüşmeden haftaya yapılandırmalara başlanacağı ifade edildi. Faiz belirleme çalışması var, umarım düşük faiz belirlerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi Çekme İmkanı Olanlar İçin veya Bu Şekilde İşini Döndürebilecekler İçin Kredi Çekip Borçları Bitirmek Ödenecek Faiz Açısından Daha Mantıklı. Evli Olanlar İçin Kendinize Çekemiyorsanız Eşiniz Olabilir,

    Örneğin İki Eş Çalışannız. Konut Kredimden Sonra Kart Borcuyla Sıkıştık. Asgari Bile Ödenemez Olmuştu. Asgarinin Faizi de Bayağı Var. Uygun Denebilecek Krediyle Karta Ödeme Yapıp Toparladık. Dikkat Edilmesi Gereken Planlama Yaparken Hesapları İyi Yapmak. Sonrasında Aylık Planlamada Gelen Gideni Sağlam Hesaplarsanız Sorun Olmaz. Ama Sonrasında Daha Büyük Sıkıntı Olacaksa Yanlış Hamledesiniz Demektir.

    Bankalar Her Durumda Kar Ediyor. Az Kar Ederseler Zarar Sayarlar. İlle de Çok Kar Olacak. Kararı Bile İlk Zamanlar Uygulamada Sorun Çıkarıyorlar.
  • Tüketici Birliği Federasyon başkanı bizlere tercüman olmuş. Dünkü açıklamasında şöyle diyor : "Başbakan tarafından verilen ‘müjde’nin, ‘balon’a dönüşme olasılığı anlamına gelen bu düzenlemeden geriye dönülmeli, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda alınan ve Başbakan tarafından açıklanan karara uygun olarak;
    - Yapılandırılacak borca uygulanacak faizin, tüketici kredisine uygulanan faiz oranını geçemeyeceği,
    - Tüketicinin yapılandırmak istediği borç miktarı ve taksit sayısına ilişkin isteminin banka tarafından aynen kabulünün zorunlu olduğu
    yönünde kesin ve emredici düzenleme yapılmalıdır."
  • muratmrt1 M kullanıcısına yanıt
    Başbakan ve yardimcisi malesef ortaya bomba atıp kaçtılar. Vatandaş bi ucunu bankalar diger ucunu tutuyor en basindan böyle yapsalardı keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garantiden ses seda var mı
  • Bankaya gidip 48 aylık kredi çekmek için başvurabiliyor muyuz şuan?
  • elmaarmutportakal kullanıcısına yanıt
    Evet geçen hafta itibari ile başladı o
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.