BEN BU İŞİ ANLAMIYORUM. KREDİ BAŞVURUSU YAPTIM MOTOR ALMAK İÇİN RED CEVABI GELMİŞ. SEBEBİ İSE KOMEDİ. DAHA ÖNCE HİÇ KREDİ ÇEKMEDİĞİNİZ VE KREDİ KARTI KULLANMADIĞINIZ İÇİN SKOR PUANINIZ YETERSİZDİR. BU NE SAÇMALIK YA. BEN HAYATIM BOYUNCA KREDİ ALAMAYACAKMIYIM BU MANTIKLA. HANGİ GERİZEKALI KOYMUŞ BU SİSTEMİ. İLLA ZÜKECEKLER YANİ MİLLETİ ZÜKÜLMEYENE PARA YOK DİYOR ŞEREFSİZLER. YOKMU BUNUN BAŞKA ÇARESİ ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN.
yemin ediyorum o cevabı banada verdiler yüz yüze hemde dediki daha önce kredi çekmediğiniz için ödeme puanınız yok veremiyoruz diyor kardeşim kredi çekmeden nasıl puan elde edeyim verin krediyi o zaman olsun iş
tam mallık yemin ederim ya böyle mantıksız bir gerekçe olamaz. yapacağınız sistemin içine eşşek pislesin emi
İlginçmiş :D daha önce kredi kullanmadığın için kredi veremiyolarmış ha ? gerçekten ilginç. Bu arada ne akdar kredi başvurusu yaptınız hangi mooru almak için ? Birde biyerde sigortalı olarak çalışıyormusunuz ne bileyim maaş bordrosu falan olsa daha kolay olurdu sanki. Yada emekli bir tanıdığınız varsa kredi almaları emekli maaşı yüzünden daha kolay dedem istediği zaman 3-5 bit tl alabiliyor mesela Onaylanıyor hemen.
Ben de düzenli olarak kredi kartı ile harcarım. Bankalar telefonla düzenli olarak arayıp "25 bin liralık masrafsız krediniz hazır. Kabul ediyorsanız 1 i etmiyorsanız 0 ı tuşlayın" diyor.
quote:
Orijinalden alıntı: oknglr
İlginçmiş :D daha önce kredi kullanmadığın için kredi veremiyolarmış ha ? gerçekten ilginç. Bu arada ne akdar kredi başvurusu yaptınız hangi mooru almak için ? Birde biyerde sigortalı olarak çalışıyormusunuz ne bileyim maaş bordrosu falan olsa daha kolay olurdu sanki. Yada emekli bir tanıdığınız varsa kredi almaları emekli maaşı yüzünden daha kolay dedem istediği zaman 3-5 bit tl alabiliyor mesela Onaylanıyor hemen.
Arkadaşın dediği gibi maaş bordrosu götürdünüz mü? Ya da bir tanıdığınızın vasıtasıyla kredi alın. Arkadaşa kredi çektik. Kredi kartı borcu da vardı üstelik, öyle günü gününe yatırmazdı. Ama sonuçta çektik 10.000 Lira krediyi
Kredi kartı vs.kullanmadığınız için adamların gözünde mali bir geçmişiniz yok.Doğal olarak kredi skorunuzda yok.Bu yüzden vermiyorlar.. Bir akraba,tanıdık vb. üzerine alabilirseniz birde öyle deneyin şansınızı.
BEN BU İŞİ ANLAMIYORUM. KREDİ BAŞVURUSU YAPTIM MOTOR ALMAK İÇİN RED CEVABI GELMİŞ. SEBEBİ İSE KOMEDİ. DAHA ÖNCE HİÇ KREDİ ÇEKMEDİĞİNİZ VE KREDİ KARTI KULLANMADIĞINIZ İÇİN SKOR PUANINIZ YETERSİZDİR. BU NE SAÇMALIK YA. BEN HAYATIM BOYUNCA KREDİ ALAMAYACAKMIYIM BU MANTIKLA. HANGİ GERİZEKALI KOYMUŞ BU SİSTEMİ. İLLA ZÜKECEKLER YANİ MİLLETİ ZÜKÜLMEYENE PARA YOK DİYOR ŞEREFSİZLER. YOKMU BUNUN BAŞKA ÇARESİ ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN.
Hangi banka müsvettesi dedi bunları.
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Ben de düzenli olarak kredi kartı ile harcarım. Bankalar telefonla düzenli olarak arayıp "25 bin liralık masrafsız krediniz hazır. Kabul ediyorsanız 1 i etmiyorsanız 0 ı tuşlayın" diyor.
Olsun o kadar. Sanırım 15 yıllık bir banka müşterisi geçmişiniz var. Size vermeyeceklerde kime verecekler.
yapı krediye gittim. 10 bin lira istedim. maaş yazısı istediler ikametgah nfs cüzdan fotokopi ve imza sirküsü istediler patronun. hepsini götürdüm red çıktı. saçma geliyo.tmm bi yandan geçmişim olmadığı için göremiyo o yüzden vermiyo ama bi yerden başlamazsak nası geçmişim olacak ?
Ben de ilk ünv gideceğim zamanlarda kredi başvurusu yapmıştım araba lazım olur diye red ettiler.1 yıl geçti gene başvurdum önceki sefer 10.000 tl istemiştim bu sefer 20.000 istedim kabul ettiler aldım neyse aradan 2 yıl geçti sıkıştım 3.000 istedim vermediler.Geçen yıl kafama esti motor alayım dedim gittim ihtiyaç kredisi istedim 9.000 tl aynı gün verdiler.Bu bankaları anlamak zor geçmişe bakıyorlar desek benim kredi kartı geçmişim öğrencilik dönemim yüzünden facia düzeyde kötüydü şuan kredi notum oldukça yüksek olacak ki sürekli ev kredisi istemisiniz yada 30.000 tl kadar kefilsiz krediniz bankamızda hazır gelin imza atın diyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: oandb
yapı krediye gittim. 10 bin lira istedim. maaş yazısı istediler ikametgah nfs cüzdan fotokopi ve imza sirküsü istediler patronun. hepsini götürdüm red çıktı. saçma geliyo.tmm bi yandan geçmişim olmadığı için göremiyo o yüzden vermiyo ama bi yerden başlamazsak nası geçmişim olacak ?
tabi durum lar değişken ben hiç bir şekilde şimdiye kadar ne maaş bordrosu nede bir evrak vermedim bankalara ama 2003 yılından beri çalışma hayatıma 2002 de başlamıştım ve bir yıl kredi kartsız geçirmiştim neyse 7 8 ayrı banka ile çalıştım 7 8 ayrı bankadan kredi kartı aldım kredi çektim şu anda 3 kredi kartına düşürdüm yakında tek karta düşürücem kredi siciliniz de genellikle son ay yapılan ödemelere bakılır denenmişti ronaylanmıştır düzensi zödeme yapmama rağmen bir ay fazla ödeme yapayım hemen kredi başvurum vs onaylanıyor limit artışı yapılıyor ilginç yanı da bu ..
banka sistemleri iki şekilde çalışıyor.bazıları sadece geriye dönük kredi geçmişin üzerinden sana bir puan çıkarıyor.bazıları da güncel gelir düzeyine göre.
daha önceden kredi çekmediysen,çalıştığın iş yerinde de sigortan asgari ücretten yatıyorsa tek başına kredi çekmen zor.
bu işin en kolay yolu,eğer 6 aydır düzenli sigortan yatıyorsa emekli maaşı alan bir tanıdık ya da akrabanı al yanına.git i hangi bankadan emekli maaşı alıyosa o bankaya, sana kefil olsun çek kredini.çektiğin krediyi düzenli ödediğin takdirde o sorunu bir daha yaşamazsın.
bankaya kızmakta akıl karı değil kredi vermek zorunda değiller her önlerine gelene.kendilerince oluşturdukları bir sistem var ona uymayana vermiyorlar krediyi işte bu kadar basit bi durum.
Yine sizinki iyi biz 3 katlı nerden baksan 300 bin tl Değerindeki evimizi ipotek vererek 10 BİN TL İçin sadece. olmaz dediler neymiş Hiçbir banka ile çalışmamışınız , borcunuz hiç olmamış , maaş bordosu yokmuş falan filan...
@Ruge : Ama kredi kartı oldumu peynir ekmek gibi dağıtıyorlar Ben geçen seneye kadar öğrenciydim ve hiçbir gelirim , üzerime tek kuruşluk mal yokken 500 TL Limitli kredi kartını zorla verdiler :) düzenli yatırdığım için sürekli arıyorlar limitinizi yükseltelim diye neye göre yükseltiyorsun tek kuruş mal varlığı yok üzerimde ödeyemezsem neyimi alcaksınız sadece hapise atarakmı paralarını kurtaracaklar... : )
Konu biraz eski ama yazmak istedim. Affola!
Ben özel bir bankada staj yapmıştım. Az çok biliyorum bu mevzuları.
Skor denilen olay sizin geçmişte kullandığınız kredi, kredi kartı vb. gibi ürünlerin borçlarının ödeme düzeniyle artar ya da düşer. Siz 1 ay bile geciktirseniz bir ödemeyi skorunuzu etkiler. Banka personeli de bunu KKB denilen ekrandan görürler.
Eğer şimdiye kadar bankayla hiç bir alakanız olmadıysa skorunuzun olmaması normal. Hangi bankaya giderseniz gidin size verecekleri cevap aynıdır. Skorunuzun olması için, ileride çekebileceğiniz kredilerde bir sıkıntı yaşamamanız için en az 1 banka ürünü kullanmanızı tavsiye ederim. Herhangi bir bankadan kredi kartı alın. Her ay bir miktar alışveriş yapın ve bunun borcunu günü gününe ödeyin bir kaç ay. Ondan sonra yapacağınız kredi başvurularında sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Zaten amaçları ödemeleri düzgün yapıp yapmadığınızı öğrenmek.
Bankalar da nabza göre şerbet veriyor. Benim az bir miktar kredi geçmişim vardı ama yine de 16000 tl vermek istemediler deyyuslar. Ben de birader aracılığı ile o parayı en düşük faiz alan bankadan çektim.
Bankalar beni ne kadar az kullansa kardır. Krediyi bir an önce (6 Ay) kapatıp kartlarını da iptal edeceğim.
Aslında birazda insanlar kendileri istiyor bu durumu. Bir günde 25 kredi kullandırdığımızı hatırlıyorum!
Banka seninle alakası hiç olmadığından vermiyor
Ya ödemezse hesabı
Önce bir kredi kartı alman lazım ödemelerin düzenli olursa kredi verirler
Ben olsam bende vermem toy adam çok lazımsa gitsin ailesi kredi çeksin derim
sürekli olarak bankalarla çalışırız ve civarımızdaki bankaların çalışanlarıyla aramız iyidir. buna rağmen yanımızda yeni çalışmaya başlayan elemanımıza bütün evrakları tam olduğu halde hiçbir bankadan kredi kartı alamadık. yukarıdada denildiği gibi bankacılık geçmişi yokmuş. eee kardeşim bu adama kredi veya kredi kartı vermezsen bankacılık geçmişi nasıl olsun. ilginç bir durum gerçekten.
Bankalarla daha önce işlem geçmişiniz vs yoksa onaylanmaması durumu olabilir . şu linkte güzel şekilde açıklamışlar bakabilirsiniz