Şimdi Ara

Kreatini Bıraktıktan Sonra Gelen Ani Güç Kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar meraba. Yaşım 19. 1.5-2 senedir vücut geliştirme ile uğraşıyorum bu süre içinde 6 aydan fazla ara verdiğim bile olmuştu, son 7-8 aydır ciddi bir şekilde devam ediyorum.

    Sorunum şu: Ramazanın gelmesiyle birlikte kreatinin de kutusu tam bitmişti.Kutu her bittikten sonra kreatine 1 ay ara veriyorum(şuana kadar 2 kutu kullandım).
    İlk bıraktığım günlerde güçte bir problem yaşamadım. Ama son günlerde yani bıraktıktan 2 hafta sonra antrenmanlarda ciddi bir şekilde güç kaybı yaşadım.Kendimi enerjik hissedemiyordum. İlk önce oruçtan dolayı olduğunu düşündüm. Ama oruç tutmaya bikaç gün ara verince de sorun devam etti.Benim aklıma gelen olası nedenler:

    -Kreatine ara vermek.
    -Gece 3-4 civarı uyuyup öğlen 12 gibi uyanıyorum belki uyku saatimi değiştirdiğim için olabilir(ramazandan önce gece 12-1 gibi uyuyup 8-9 gibi uyanırdım)
    -Oruç tutmamdan dolayı(bu ihtimali zayıf görüyorum çünkü bu aralar oruç tutmamama rağmen aynı sorun var)
    -Definasyonda olduğumdan dolayı yağ kaybı yaşıyorum bu yüzden güçte bir azalma olabilir.

    Geleyim bu süreçte kendi çapımda yaptığım olumlu şeylere:

    -Beslenmem,gelişmem gayet iyi.
    - 8-9 haftada definasyonla yağ oranını 15ten 10-11 arasına çektim ve kas kaybı hemen hemen hiç yaşamadım.Hatta şöyle diyeyim definasyona 37 kolla başlamıştım bu aralar soğuk 38.5-39 geliyor.Omuz göğüs gibi bölgelerde de 3-5 cm arası ölçü artışı oldu ve belde 6-7 cmlik bir azalma oldu.Bu arada ölçülerden eminim.
    -Antrenman programımda da bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı antrenman programıyla iyi bir gelişim elde etmiştim.
    -Recovery'de de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

    Tüm bunlara rağmen güçte olan azalma gözümü korkutuyor vücut tam gelişirken herşey iyi giderken bu güç azalışı hiç iyi olmadı.Kasları çalışırken hissediyorum zorladığımı hissediyorum ama eskisi kadar ağır çalışamıyorum.Farkettiğim başka bir şey de örneğin biceps arka kol gibi küçük kas gruplarında pek bi güç kaybetmememe rağmen sırt gibi büyük kas gruplarında güç kaybı yaşadım.Örnek vericek olursam 70 kg girdiğim lat pulldown 60 kilolara düştü. Bu arada 70 kg formum gayet iyiydi.

    Sizce bu definasyon döneminde olabilicek normal bir olay mıdır ? Sebebi kreatine ara vermem olabilir mi ? Ve en önemlisi bu durum gelişimimi etkiler mi ?

    Dipnot: Daha ayrıntılı bilgi isteyip beslenme ve antrenman programımı soranlara programlarımı yazabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Eski haline geri dönmüşsün hocam .

    Kreatin takviyesi alan bir sporcunun vücudunda laktik asit miktarı minimum düzeyde tutulur. Netice olarak, sporcu daha ağır, daha uzun süreli çalışma imkanı bularak daha fazla kas yapılanması sağlar.

    Laktik asit seviyesinin minimum düzeyde tutulmasının başka bir faydasıda, sporcunun kolay kolay yorgunluk hissine kapılmamasıdır.
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Peki hocam bu güç kaybının sizce gelişimimde bir etkisi olur mu benim asıl derdim bu da ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Malesef olacak gibi hocam .
  • O zaman kreatini hiç kullanmasam daha iyi gelişicektim ani güç artışı olmayacağından bırakınca ani güç kaybı da olmayacaktı. Doğru mu anlamışım ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kreatinin bu kadar fark edilecek bi etkisi varda bizmi bilmiyoruz evet herkese ayni etkiyi vermedigini biliyorum ama sorunun psikolojik olup olmadigini vede biraktigindan beri hayatinda bisey degistimi ona bak son olarakta yaz geldi bu sicaklarda ne kendi kilonu nede kaldirdigin kiloyu koruyamassin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sadece kreatin verdiğini vermiyor sana o kadar .

    Kreatinin en temel görevi ani ve güç gerektiren hareketlerde kaslara enerji sağlamaktır. Yani performansın düşerse gelişimde ona ayak uydurur .

    Kreatin senden bişey eksiltmiyor .
  • Sadece dh ile kısıtlı kalmayın biraz araştırın hocam .
  • cidden işe yarıyor mu lan
  • SuKurgusu kullanıcısına yanıt

    Hocam 9 aydır spor yapiyorum bunun 8 ayında hiç kreatin kullanmadım sadece merak edip şu 1 ay kullandım bıraktım sizce hacmimde ve gücümde azalma olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ertugrul424242

    Hocam 9 aydır spor yapiyorum bunun 8 ayında hiç kreatin kullanmadım sadece merak edip şu 1 ay kullandım bıraktım sizce hacmimde ve gücümde azalma olur mu

    Konu eskinin konusun cevap alamayabilirsin diye görüp yazıyorum sana.


    Kreatinde güç artışı abartıldığı kadar yoktur. Yani 100kg kaldıran adam 120 kaldırmaz. ama 100kg kaldırırken 4. ve 5. tekrarlarında tükeneceksindir ve kreatin ile son tekrarların daha sağlıklı çıkar 6-7. tekrar'a rahatça gidebilirsin belki. Direk saf 1RM 'yi artırmaz.

    Tabi placebo olayı herkeste var çoğu kişi farketmiyor.


    Geldik senin asıl soruna, kreatinin yan etkiside kasdaki bloat yani şişkin su kütlesini tutabilir. Tabi bu da senin spor geçmişin ile bağlantılı. Misal ben 7 yıldır yapıyorum sporu kütlem 79 kreatin bana 3kg ekler, ama sen daha 1. yılını doldurmamışsın sana belki 500g ekler.


    Kas kütlen ne kadarsa ona o kadar swole olmasını sağlar.


    Zararı konusuna da değinmek istiyorum, böbrekleri yorar. Zamanında ben içimden böyle diyen herkese "su içerim birşey olmaz" diyordumda o öyle değil. Çok fazla su içmekte elektrolit azaltır, Sodyumu yerine koyarsın ama Mg ve Ca takviyen ya da kontrollü sağlıklı bir diyetin yoksa böbreklerini yorduğun ile kalır. İnsan sürekli su içemiyor ben su içmeyi sevdiğim halde çay kahve ve çalışma hayatıyla birşeyler aksıyor.

    Herşeyin inciğine cinciğine o kadar girmeye gerek yok. Kreatin aktif olarak etkisini doğrudan görebileceğin bir takviye, misal başlarda, platolarda, motivasyon için tavsiye ederim ama sürekli kullanmanın gereği yok.


    Birde spor hayatının ilk zamanlarında gücün ve direncin yani toplu olarak performansın bu tip takviyelerin sana kattığından kat kat daha çok gelişir. Yani pek ihtiyacında yok işin açığı.


    Tek bir stronglift programı ile Bench press'ini 70kg'dan 120kg'ya çıkaran adam var birkaç ayda, o yüzden kreatinin sana kattığı şey devede kulak bile değil.


    Mesela ben şuan düzenli devam edemiyorum ama herşeyi sağladım 3-4 aydır antrenman sektirmedim ve progresiv overload'da hiç düzen bozmadan ilerlerken kaldım 130kg'da artıramıyorum. Ne yaparım hemen çalışma hacmi ile artış sağlamaya çalışırım set/tekrar artırrım, kreatin etkisi olur vs platodan çıkışımı hızlandırır. (gibi bir örnekte yardımcı olur)



    Beslenme+Spor istikrarlı yaptığın sürece mesleği bu olmayan birçok kişiye yeter bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 9 Eylül 2021; 19:5:24 >




  • bence psikolojik, o kadar ağırlığın düşmesi normal değil sen kreatine çok anlam yüklediysen bırakınca güçsüz hissetmiş olabilirsin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.