Şimdi Ara

Kraken G12 Almaya Değer mi ? (%40 Olayı Gerçek mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar; bir çok ekran kartında sıcaklık 60 dereceye ulaşmadan fanlar çalışmıyor.Bazılarında ise sıcaklık sorunlar var.

Ben diyorum ki işlemci de sıvı soğutmaya geçtim.Ekran kartında da aynı uygulamayı yapayım mı?Hem sıcaklık konusunda hemde görüntü olarak farklı bir modifiye olmuş olur.

G12 ve buna uygun sıvı soğutma 500 Tl.lik bir masraf ortaya çıkarıyor.

Amazon dahil satış sitelerinde ki sıcaklık konusunda %40 bir düşüşten bahsediliyor.

Kullanan var mı ? Tavsiye eder misiniz ? Bilgi verirseniz sevinirim.

Kısaca hatırlatmak gerekirse :

Nzxt Kraken G12 :

Sıcaklık Farkı:

Uyumlu Ekranları :

Nvidia
    Titan X, Titan, Geforce GTX 1080 Ti, 1080, 1070, 1060, 980 Ti, 980, 970, 960, 780 Ti, 780, 770, 760, 680, 670, 660Ti, 660, 580, 570

AMD
    RX 480, 470, R9 390X*, 390*, 380X*, 380, 290X*, 290*, 285*, 280X*, 280*, 270X, 270, R7 370, HD7970*, 7950*, 7870, 7850, 6970, 6950, 6870, 6850, 6790, 6770, 5870, 5850, 5830

Uyumlu Sıvı Soğutucular :

NZXT
    Kraken X72, X62, X52, X42, X61, X41, X31, X60, X40
    Corsair
    H105, H110, H90, H75, H55, H50 (CW-906006-WW only)
    Thermaltake
    Water 3.0 Riing RGB 360, 280, 240, Red 280, 140,
    Water 3.0 Ultimate, Extreme S, Extreme, Pro, Performer
    Water 2.0 Extreme, Pro, Performer
    Antec
    KUHLER H2O 920V4, 620V4, 920, 620
    Zalman
    LQ-320, LQ-315, LQ-310

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 15 Nisan 2018; 1:49:2 >

• 63c de çalışmasının hiçbir mahsuru yok hatta eskilerin çok ideal çok güzel bir çalışma sıcaklığı. 63c den 48c ye düşürmek seni çok mutlu edecekse al yoksa o 500tl yi sokağa atmaktan farkı olmayacak yaptığın şeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 derece sıcaklığa 30 mhz frekans düşürmüş 1 fps anca artış sağlamıştır, 1 fps için 500 tl vermeye değermi sor derim önce kendine
  • Nzxt g12 yazıp youtu.be da incelemelere bakabilirsiniz.

30 derece kadar düşüş sağlıyor. Ben de bir an merak ettim nasıl olur kartımda diye ama uyumsuz heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kullanıyorum.Bu ürün yanına h105 gibi yan çentikleri olan soğutucu ile uyumlu.

Çekirdek sıcaklığı haliyle sabit kalıyor ve freakansta düşme olmuyor.Bellekler için heatsink alınması gerekiyor.Onun yanında kart çıplaksa eğer birde vram soğutucusu bulmak lazım.

Kurması zor bir setup getirisi güzel ama profesyonel iş.

Setup parçaları

-1080ti
    -Corsair h105
    -4 adet 12cm corsair SP120 fan
    -20 adet heatsink
    -Nzxt kraken g10
    -Kraken altına 2 adet fan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 15 Nisan 2018; 12:53:16 >

• H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Sistemde gereksiz yer kaplamıyor mu?

Bende şu an işlemci 360lık ile soğuyor, bir de 240lık takılsa tam fantaziye kaçar heralde.

İkisi yerine acaba custom daha mı iyi olur, hem tamamen görsellik hem de performans.

Tabi fiyat hakkında bir şey diyemem

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Custom demişken video linkini bulamadım ama bu ürün ile yapmışlar.Nasıl yapıldığı yoktu videoda.Ama çalışır durumda çekim yapmışlar.Sıcaklı yarı yarıya düşmüş.

EVEREST GUST K240 : 530 Tl fiyatı var.Renkli çok hoş olmuştu.4 led fan,rezervuar aydınlatması da çok hoştu.

1080 Ti ile kullanılmış.Ama bağlantı da farklı bir aparat vardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon RP almaya değer mi ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evereste kart emanet edemezdim şahsen.

Haklısın. Güvenip yapmak cesaret işi.Bizde olmayan cesaret onlarda varmış.
  • Bu tür ürünler normal hibritlere göre nasıl acaba fiyat performans açısından.

Kartlar zaten pahalı bir de ek masraf ile soğutmak ne derece mantıklı hesabını yapmak lazım.

Rampage markasına biraz haksızlık yapıldığına inanıyorum.Yıllardır piyasada olan bir marka.Abartıldığı kadar kötü olsaydı piyasa da bu günleri göremezdi diye düşünüyorum.

Tanıdık bildik markalar göz önünde ve öne çıkıyor.Bu da bilinçaltına yerleşiyor.Diğer markalar kötü geliyor.

Kendimden bir örnek vermek istiyorum.Sıvı soğutma olarak Gamepower Iceberg 240 aldım. 300 TL.700-800 Tl lik soğutmalar ile arasındaki fark yok denecek kadar az.

Tabi ki kişiden kişiye değişen göreceli bir konu.Marka konusu.

Bence bir şans vermek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CAFE96FA5

Rampage markasına biraz haksızlık yapıldığına inanıyorum.Yıllardır piyasada olan bir marka.Abartıldığı kadar kötü olsaydı piyasa da bu günleri göremezdi diye düşünüyorum.

Tanıdık bildik markalar göz önünde ve öne çıkıyor.Bu da bilinçaltına yerleşiyor.Diğer markalar kötü geliyor.

Kendimden bir örnek vermek istiyorum.Sıvı soğutma olarak Gamepower Iceberg 240 aldım. 300 TL.700-800 Tl lik soğutmalar ile arasındaki fark yok denecek kadar az.

Tabi ki kişiden kişiye değişen göreceli bir konu.Marka konusu.

Bence bir şans vermek gerekir.
    Yok benim kastettiğim nzxt g12 türündeki ürünlerin normal fabrika çıkışı hibritlere göre nasıl performans gösterdiği.

Verilen paraya değip değmediği yani. Nedendir bilmiyorum ama Evereste cidden güvenmiyorum.

10 gündür nzxt g12 ve nzxt g10'u araştırdım.Bu üründen herkes memnun.

Şöyle bir değerlendirmeyi baz alırsak Amazon'da bu ürü ile ilgili son durum ;

5 yıldıza yaklaşmış.Yorumlarda çok olumlu.Ekran kartı sıcaklığı garanti altına alındığına dair yorumlar dolu.

Asıl olay bu ürün ile kullanılacak sıvı soğutmada.120-240-360mm ile elde edilen soğutma performansları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 15 Nisan 2018; 18:32:8 >

• İmkanım olsa bir 360lık daha alıp takardım, maksat fantazi.

Sonra sat gitsin :)

Benim kartım 60ı pek geçmiyor bu uygulamada ne fark eder merak ettim açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

İmkanım olsa bir 360lık daha alıp takardım, maksat fantazi.

Sonra sat gitsin :)

Benim kartım 60ı pek geçmiyor bu uygulamada ne fark eder merak ettim açıkçası
    Arctic Liquid Freezer 120 w/ NZXT Kraken G12 GPU Cooler Review
    En uygun fiyatlı Artic ürünü ile Nzxt Kraken X62(280mm)karşılaştırması...

• Tabiki çok büyük fark yaratıyor ama olayı şöyle düşünmek gerekir, bu işlemin toplam masrafı ortalama 650 TL desek o fiyata 1050 Ti alınıyordu, bu işlemi yaptıktan sonra 1050 ti kadar performans artışı getircek mi hayır yada o 600 tl fark ile 1070 alacağına 1080 alabiliyorsun, 1070'e 650 tl masraf yapınca 1080 performansı yakalayabilecen mi hayır, bu durumda değmez.
  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    6 derece için değmez demek ki. Normalde 280lik radyatörün 140a göre daha iyi performans vermesini beklerdim ama.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Sizin dediğinize bakılırsa zaten mantıksız ama bu bildiğimiz fantaziye giriyor. Parası olan yapar yani, aynı custom gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

Ben kullanıyorum.Bu ürün yanına h105 gibi yan çentikleri olan soğutucu ile uyumlu.

Çekirdek sıcaklığı haliyle sabit kalıyor ve freakansta düşme olmuyor.Bellekler için heatsink alınması gerekiyor.Onun yanında kart çıplaksa eğer birde vram soğutucusu bulmak lazım.

Kurması zor bir setup getirisi güzel ama profesyonel iş.

Setup parçaları

-1080ti
    -Corsair h105
    -4 adet 12cm corsair SP120 fan
    -20 adet heatsink
    -Nzxt kraken g10
    -Kraken altına 2 adet fan

Heatsink bütün ekran kartları için mi geçerli? Yoksa bazı modeller için opsiyonel mi? İzlediğim videoların neredeyse bir çoğunda kendi ürün sitesi dahil heatsink kullanılmadı.

Gerekli ise bakır mı ? Alüminyum mu alınsa daha iyi olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 19 Nisan 2018; 1:46:2 >

• hocam aldınız mı g12?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.