Şimdi Ara

KPSS ve DGS SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.. Konu böyle açılıyor sanırım siteyi kullanmadığım için bilmiyorum kusura bakmayın. Ben şimdi önlisans okuyorum. KPSS'ye bomba gibi hazırlandığımı düşünüyorum. Şimdi ben önlisans KPSS kazanırsam, lisans okumak istiyorum. Lisans bittikten sonra önlisans olarak çalışabilecek miyim? Yoksa lisans bittiği anda benim KPSS de bitiyor, tekrar mı sınava hazırlanmam gerekecek? 2. sorum da DGS sınavı hakkında.. Üniversiteler direkt 1den mi başlatıyor? Ders muafiyeti falan nasıl oluyor?



  • 1- önlisanstan kpss girip atandıktan istersen doktora yap kadrona bir şey olmaz. kadro lisanss tamamlamayla yanmaz. hatta lisansa tamamlarsan veya yüksek lisans falan yaparsan maaşına (bazı kurumlarda) artısı bile olur.

    2-dgs sınavı değişken bi konu. açıktan tamamlayacaksan 3 ten başlatan bölümler var. ama mesela hukuk falan gibi bölümlerde 1 den de 2 den de ders alıyorsun kısaca evet baştan başlamış gibi oluyorsun. o üniversiteden üniversiteye bölümden bölüme değişen bir şey. sen notlarını yüksek ttup dgs den yüksek almaya bak. bunları o zaman gelince düşünürsün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.