Şimdi Ara

Kpss lisans hakkında bir soru lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kpss lisans sınavına kimler girebilir arkadaşlar puanın 2 yıl geçerli olduğunu öğrendiğimde girebileceğimi düşündüm ama kime söylesem şaşırıyor 2.sınıf bitince girebilirmiyim ben bu sınava ? denk gelirse 2014 temmuzda atamalar oluyor şansımı deniyim diyorum bilen varsa lütfen yardım etsin

• başvuru klavuzunda mezun olabilecek durumda olanlar diye bir ifade var bu doğrultuda giremezsin sanırım ama 2014 te girmen daha çok yararına bence ...

senin şimdiki durumun nedir lise mezunu musun yoksa ünide mi okuyorsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 13 Ağustos 2011; 4:39:13 >
  • üni 2.sınıf , başvuru kılavuzunda mezun olmasına 2 yıl içinde ya da mezun olan yazıyor ?
  • bölümün nedir sorabilir miyim?? bir çıkış yolu bulabiliriz belki...

edit: mühendissin sanırım profilinden onu çıkardım... bu bilgiler doğrultusunda:

kpss puanının 2 yıl geçerli olduğu doğru ancak şöyle bir durum var 2 yıl süresince atamalar her yıl kasım ve mayıs aylarında yapılır senin temmuz ataması dediğin aslında mayıs ataması hükümet o alımı seçim sonrasına ertelemişti...

yine de sınava girdiğini varsayalım senin son mayıs atamasına başvurma gibi bir şansın yok çünkü mayısa mezun durumda olmayacaksın tercihlere başvurabilmen için mezuniyet şartı var...

mühendislere sınav iki yılda bir yapılır 2014 e girmen daha mantıklı olur...

umarım açıklayıcı olmuştur başka soruların varsa alabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 13 Ağustos 2011; 16:51:19 >
  • ben tercihlere başvurmak için sınava girmiş olma şartı var diye biliyorum sadece , 6.ayın yaklaşık ilk haftası veya 2.haftası sonuçlar açıklanıyor ve gideceğimiz kurumun mezuniyet diploması ve ya mezun olduğunu gösteren geçici belge istediğini biliyorum
    okulu 3.5 yılda bitirme gibi bir hedefim de var inşallah başabilirsem denk gelirse mezun olunca devlet kurumunda çalışmayı düşünüyorum
  • 2010 tercih kılavuzunda şu yazıyor

Bu Sınava Kimler Başvurabilir?
    Bu sınava lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda
    olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda
    olan adaylar başvurabilecektir.

2010 mayıs tercihlerinde ise şu yazıyor

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için,
    28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılmış olan 2008-KPSS Lisans ve 21 Eylül 2008 tarihinde yapılmış olan 2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a girilmiş ve bu sınavların en az birinden ortaöğretim mezunları içinKPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.
  • Devlete memur olmak artık çok zor işletme gibi genel bir bölümden 75 puan hiçbir şeye yaramıyor.Bundan sonra daha da zor olacak milyonlarca insan bu sınava giriyor.Seneye en az 85 almam gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okulu 3.5 yılda bitirirsen o sorun ortadan kalkar zaten...

senin o dediğin puan şartı tercih yaparken de mezuniyet şartı var yani tercih yaparken mezun biri olarak yapman gerek...

mayısta atandın diyelim tek dersim var eylülde mezunum gibi şeyleri atandığın kurum kabul etmeyecektir o zaman da puanını yakmış olursun ....
  • hmm mayısda atandım haziranda mezunum desem onudamı kabul etmezler , ben en iyisi 3.5 yılda bitirmeye bakayım kardeş bilgilerin için sağol ben bu sene girmeyi düşünüyorum olmadı işlerim rast gitmezse kaybedecek bişeyim yok kendimi denemiş olurum 2014 de girer 5-6 ay geç atanırım ( herşey yolunda giderse tabi ) :) tekrar sağol iyi günler
  • yok etmezler diplomanın üstündeki mezuniyet tarihi bile önemli ....

önemli değil başka soruların da olursa yardımcı olurum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.