Şimdi Ara

KPSS HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Meslek lisesi öğrencisi Bilişim Teknololojileri bölümü öğrencisiyim.
    Ygsde Bilgisayar öğretmenliğini tercih edicem .
    Ancak kpss'yede girmek istiyorum.

A ve B varmıs hangisine girmem gerekiyor ?
    Tercih edebileceğim bölümler nelerdir ?
    Kaç puan almam gerekiyor ?_

Yardımcı olursanız sevinirim iyi aksamlar .

• Dostum KPSS A lisans mezunları için bu sınavın başvuruları başladı buna girmene gerek yok şuan sakin ol

Sen KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavları zamanında, KPSS Ortaöğretim sınavına gireceksin. Bu sınav başvuruları 18 haziranda başlıyor, 4 temmuzda bitiyor. Sınav tarihi 23 eylül'de yani epey zaman var. Sınava kadar çok iyi çalışabilirsin. Zaten KPSS Ortaöğretimde kek sorular çıkıyor. Bu sene YGS kastıysan ve iyi bir sınav geçirdiysen KPSS ortaöğretim sana çerez gelecektir.

KPSS'de bölüm tercih etmiyorsun birsürü devlet kuruluşu ihtiyacı olduğu kadroları ve meslek bölümlerini açıklıyor. OSYM'de bunun için ayrı bir klavuz oluşturuyor. O klavuzda bölüm ve meslek kodları var. Sen oradan meslek koduna bakacaksın. Bilişim Teknolojileri bölümünün atıyorum 350781 diye kodu olsun. Her meslek için kodlar var. Birde tercih klavuzu var, o klavuzda kurumların ihtiyaç duyduğu meslek kodları belirtiliyor. Örneğin; İstanbul Büyükşehir Belediyesi - 350781 diye bir şey varsa klavuzda senin bölümünden ihtiyacı var demektir, puanınada bakarsın. Klavuzlar açıklanınca tercihleri daha kolay anlarsın.

Puan olayını liseler için tam bilmiyorum ama önlisans bilgisayarcılar için 85 ve üzerinde alınması gerekiyor genelde. 90 ve üstü alırsan kesin biyere yerleşirsin. Zaten iyi yerlere 93 ve üstü alanlar yerleşiyor.

23.09.2012

18.06.2012 04.07.2012

• Kpss gir. Hiçbirşey olmasa bile kendini denemiş olursun. Doksan ve üzeri senin bölüm için iyidir.
    Ancak açıktan atamlar vardır. Örneğin adalet bakanlığı alımları gibi. Bu alımlar yılbaşında yapılır.
    Bilgisayar teknisyeni alırlar. Sende başvurursun. Örneğin bir kişi alacaklarsa, beş katı aday çağırırlar.
    Sözlü mülakat yaparlar ve seçerler. Ben bu şekilde mübaşirliği kazandım. Adalet bakanlığı alımları yılbaşında olur
    ve yetmiş puanın üzerindeler başvuru yapabilir. Senin bahsettiğin bölümden de alım olur. Takip edersen tabi.
  • Kpss gir. Hiçbirşey olmasa bile kendini denemiş olursun. Doksan ve üzeri senin bölüm için iyidir.
    Ancak açıktan atamlar vardır. Örneğin adalet bakanlığı alımları gibi. Bu alımlar yılbaşında yapılır.
    Bilgisayar teknisyeni alırlar. Sende başvurursun. Örneğin bir kişi alacaklarsa, beş katı aday çağırırlar.
    Sözlü mülakat yaparlar ve seçerler. Ben bu şekilde mübaşirliği kazandım. Adalet bakanlığı alımları yılbaşında olur
    ve yetmiş puanın üzerindeler başvuru yapabilir. Senin bahsettiğin bölümden de alım olur. Takip edersen tabi.
  • Çok teşekkür ederim arkadaslar , Ellerinize klavyenize sağlık.
    Modeminizin ışıkları hiç sönmesin inşallah.
  • "Yeni başlık açmayayım dedim"..

Şimdi GSF-Seramik mezunu olacağım..Bir ihtimal KPSS yi de düşünüyorum..Formasyon ile öğretmenlik falan hariç tabi."Hiç istemiyorum"
    Seramik bölümü mezunu olarak hangi kadro/bölümlere başvurabilirim nereden bakabilirim ?

Tamam şimdi buldum, tercih robotu gibi birşey çıktı oradan başvurabileceim yerler yazılı."fakat çok az." DEVLET OPERA VE BALESİ Memurluk falan.,Bilgisayar işletmenliği falan filan nedir ne değildir tam bilmiyorum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 1 Mayıs 2012; 18:36:49 >
  • 4201 Seramik lisans programından mezun olmak.
    4203 Seramik Sanatlar veya Seramik Sanatları lisans programından mezun olmak.
    4205 Seramik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.
    4207 Seramik Öğretmenliği lisans programından mezun olmak.
    4208 Seramik ve Cam Tasarımı lisans programından mezun olmak.
    4209 Seramik ve Cam lisans programından mezun olmak.
    Yeni nitelik kod klavuzuna göre sen hangisinden mezun olmuşsan ve hangisine kadro açılmışsa ona başvuracaksın.
    Ayrıca başvuracağımız yerleri, devletin kadro açığı belirliyor. Örneğin seramik lisans mezununa ihtiyaç varsa onun için kadro açılır
    ve sen tercih de bulunursun. Ancak kadro açılmazsa "kendi bölümün için " tercihde bulunumazsın. Açılmamış bölüme tercih olmaz
    mantıken. Fakat yine de devlet genel atamalarda 2001,3001,4001 kodu vardır.
    Sen lisans mezçunu olduğun için 4201 ve 4001 kodunu kullanabilirsin. Peki 4001 nedir?
    4001 her hangi bir lisans programından mezun olmak anlamına gelir. Yani sen kpss girdin puanı aldın. Genel atama tarihlerinde
    listeler yayınlandı. İşte tüm lisans mezunlarının tercih edebilheceği kadroların kodu 4001. Ama onlar seramik bölümü kodu yazan yeri
    yani Opera ve Bale müdürlüğünü tercih edemez. Sen de gidip su ürünleri bölümüün tercih edemezsin. Fakat su ürünleri bölümü mezunu ve sen 4001
    yazan yeri tercih edebilirsini. Bu şu demektir 4001 yüksek puanla kaparıt. Ama senin bölümün özel olduğu için düşük puanla kapatır.
    Sanırım bu bölümü anlatambilmişimdir.
    ---------
    Genel atamlaarın tarihi bellidir. Sınavlarda yaklaşık iki ay sonra olur ve puan sıralamasına göre alınır. Bu belli bir şey .
    Birde belli olmayanlar var. Bunları adın açıktan atama dır.
    Ösym ve puan esasına göre değil kafalarına göre alım yaparlar. Mesela adalet bakanlığı alımları böyledir.
    Şu an sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da alım açıktan yapılıyor.
    Mesela yine marmara üniversitesi açıktan alım yapmıştı. Bunlar genel de mülakatlı olur.
    Anadolu üniversite de açıktan alım yapmıştı. Bunları memurlar.net gibi sitelerden, ayrıca işkurdan
    falan takip etmek yararlıdır. Bu açıktan alımların genel kuralları yoktur o yüzden burada genel olarak şu kuralla vardır diye yazamam.
    Birisi diyor ki ehliyeti olsun, öbürü diyor ki mülakatlı alırım, diğeri sadece puan yeterli diyor. Takip etmek lazım yani.
    ---------
    Sonuç ta iki türlü atama var. Genel atama ösym puan sıralamasına göre olur tarihi bellidir.
    Açıktan atama tarihi belli değildir, özellikleri şartları belli değildir.
    ----------
    Bilgisayar işletmenliği sertifikatıs halk eğitimlerdi verililoyur sadece derslere katılman yeterli excel word falan öğretiyorlar
    sadece iki ay derse git sertifikayı alırsın. sınav falan boş yani.
    Ayrıca, okulda bilgisayar dersini aldığını ispatlarsan, bu sertifikanın yerine geçmiş olur o. Okulda bilgisayar dersi aldığını ispatlarsan
    sertifkayaa gerek yoktur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner282828

4201 Seramik lisans programından mezun olmak.
    4203 Seramik Sanatlar veya Seramik Sanatları lisans programından mezun olmak.
    4205 Seramik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.
    4207 Seramik Öğretmenliği lisans programından mezun olmak.
    4208 Seramik ve Cam Tasarımı lisans programından mezun olmak.
    4209 Seramik ve Cam lisans programından mezun olmak.
    Yeni nitelik kod klavuzuna göre sen hangisinden mezun olmuşsan ve hangisine kadro açılmışsa ona başvuracaksın.
    Ayrıca başvuracağımız yerleri, devletin kadro açığı belirliyor. Örneğin seramik lisans mezununa ihtiyaç varsa onun için kadro açılır
    ve sen tercih de bulunursun. Ancak kadro açılmazsa "kendi bölümün için " tercihde bulunumazsın. Açılmamış bölüme tercih olmaz
    mantıken. Fakat yine de devlet genel atamalarda 2001,3001,4001 kodu vardır.
    Sen lisans mezçunu olduğun için 4201 ve 4001 kodunu kullanabilirsin. Peki 4001 nedir?
    4001 her hangi bir lisans programından mezun olmak anlamına gelir. Yani sen kpss girdin puanı aldın. Genel atama tarihlerinde
    listeler yayınlandı. İşte tüm lisans mezunlarının tercih edebilheceği kadroların kodu 4001. Ama onlar seramik bölümü kodu yazan yeri
    yani Opera ve Bale müdürlüğünü tercih edemez. Sen de gidip su ürünleri bölümüün tercih edemezsin. Fakat su ürünleri bölümü mezunu ve sen 4001
    yazan yeri tercih edebilirsini. Bu şu demektir 4001 yüksek puanla kaparıt. Ama senin bölümün özel olduğu için düşük puanla kapatır.

Sanırım bu bölümü anlatambilmişimdir.
    ---------
    Genel atamlaarın tarihi bellidir. Sınavlarda yaklaşık iki ay sonra olur ve puan sıralamasına göre alınır. Bu belli bir şey .
    Birde belli olmayanlar var. Bunları adın açıktan atama dır.
    Ösym ve puan esasına göre değil kafalarına göre alım yaparlar. Mesela adalet bakanlığı alımları böyledir.
    Şu an sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da alım açıktan yapılıyor.
    Mesela yine marmara üniversitesi açıktan alım yapmıştı. Bunlar genel de mülakatlı olur.
    Anadolu üniversite de açıktan alım yapmıştı. Bunları memurlar.net gibi sitelerden, ayrıca işkurdan
    falan takip etmek yararlıdır. Bu açıktan alımların genel kuralları yoktur o yüzden burada genel olarak şu kuralla vardır diye yazamam.
    Birisi diyor ki ehliyeti olsun, öbürü diyor ki mülakatlı alırım, diğeri sadece puan yeterli diyor. Takip etmek lazım yani.
    ---------
    Sonuç ta iki türlü atama var. Genel atama ösym puan sıralamasına göre olur tarihi bellidir.
    Açıktan atama tarihi belli değildir, özellikleri şartları belli değildir.
    ----------
    Bilgisayar işletmenliği sertifikatıs halk eğitimlerdi verililoyur sadece derslere katılman yeterli excel word falan öğretiyorlar
    sadece iki ay derse git sertifikayı alırsın. sınav falan boş yani.
    Ayrıca, okulda bilgisayar dersini aldığını ispatlarsan, bu sertifikanın yerine geçmiş olur o. Okulda bilgisayar dersi aldığını ispatlarsan
    sertifkayaa gerek yoktur.

Anladım anladım..Bilmiyordum bunu..Devlet'in her sene kadro açıp açmayabileceğini de bilmiyordum..Her dönem aynı kadrolar açılıyor sadece kontenjan sayısı değişiyor ihtiyaca göre diye biliyordum..Teşekkürler.Artık kadroları takip edeceğiz.şans da lazım bu aşamada.

Peki şimdi 4201 kodu diyelim..Onun nitelik olarak sadece Seramik yazıyor..Nerenin ihtiyaçı olduğu yazmıyor mesela ? Kültür-Turizm bakanlığı falan mı neresi onu yazmıyor ..Hemen diğer kodlar da da Öğretmenlik falan diye açıklamaalar var ki öğretmenlik düşünmüyrm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 2 Mayıs 2012; 13:57:33 >

• Kpss B için 3.sınıfta olmama rağmen başvurmak istiyorum..Başvuru tarihleri erkene alınmış ve itiraz edilmişti yeni tarih verildi mi ? Bazı sitelerde verildi bazılarında verilmedi deniyor ?
  • Kimsenin bilgisi yok mu ?
  • yeni konu açmayayım dedim konuyu açan arkadaş gibi bende bilişim teknolojileri okuyorum. Merak ettiğim durum şu : üniversite tercihleri sonucunda ben bilgisayar öğretmenliğine yerleştim diyelim. KPSSdende 90 üstü puan aldım ordada Bilişim Teknolojileri bölümüne yerleştim sonra ne olacak acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.