Şimdi Ara

KPSS A grubu referans olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese! Neyi soracağımı muhtemelen konu başlığına bakarak tahmin ettiniz. Birçok kişinin merak ettiği üzre, a grubunda gerçekten torpil dönüyor mu?
    Yukarıda yazdığım birçok kişinin merak ettiği soru. Ben bunu aştığımı söyleyebilirim. Çünkü Türkiye'de torpilin dönmediği bir kurumun varlığına inanmamaktayım. :)

Neyse, referans = torpil olayına katılıyor musunuz? Gerçekten böyle mi?
    Eğer böyle ise, merak ettiğim farklı bir soru var. Özellikle kaymakamlık için, torpilin her halükarda dönebilme ihtimalini varsayarak, gerçekten kendisini geliştirmiş/iyi eğitmiş/kültürlü/kalitesini her şekilde belli eden birisinin hakkını yerler mi? Onu hakettiği halde görmezden gelirler mi?
    Gördüğünüz gibi soru gayet açık. Bilgisi olanların aydınlatmaları çok makbule geçecektir.

Ayrıca "vazgeç bu sevdadan" gibi yorumları lütfen yapmayın. Çünkü böyle bir sevdadan vazgeçebilmek için önce böyle bir hedef koymuş olmak gerekir. Ben bu alanda yeterince bilgiye sahip olmadan(ki değilim diyebilirim), nasıl böyle bir hedef koyabilirim ki...
    Bu yüzden konunun tamamen araştırma ve bilgi edinme maksadı ile açılmış olduğunun altını çizmekte yarar var.

• ne yani pire için yorganmı yakalım varsa nasibin bulursun seni nerde olursan ol...
  • Dönüyor tabiki de bu efsane değil. Arkadasım torpilli olmasına ve sınavda da 3.ü olmasına ragmen mülakat sonrası 3.yedeklere düsmüstü. Sonunda girdi tabi kuruma.

Torpil var mı yok mu değil, torpilim torpilini döver durumu var.
  • %100 var arkadaşım.. 7 yıllık kpss kurum sınavları tcrübesine ve sınav kütüphane çevremin genişliğine göre söylüyorum.. üzgünüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcraeconrad

%100 var arkadaşım.. 7 yıllık kpss kurum sınavları tcrübesine ve sınav kütüphane çevremin genişliğine göre söylüyorum.. üzgünüm..

Peki üstadım, soruyu şöyle çevireyim. Zaten böyle baba mesleklerde torpil dönmemesine ihtimal vermiyorum. Peki gerçekten çok yüksek puan çıkarmış, başarılı, gerçekten nitelikli birisini de mi harcarlar sağlam bir referans yoksa?

(kendimden bahsetmiyorum, övünme gibi olmasın yani. en azından şu an için bu kadar vasıflı olduğumu düşünmüyorum)
  • Onun vesile olacağı şey şu şekilde : nitelikli değilsin diyelim ama sınavı kazanacak bi puan aldın,mülakatta referans (torpil) bulman gereken kişi sayısı 5 ve bakan/müsteşar/cemaatin üst makamları gibi yerlerden bulman gerekecek.
    nitelikli ve sınavı 1.likle kazandığını varsayalım : bu sefer komisyonun elini kolunu biraz da olsa bağlıyorsun çünkü mülakata kazanamazsan dava açma hakkın ortaya çıkıyor. Yine referans yoksa tabiki eliyorlar ama bu sefer bulman gereken referansın rütbesi azalıyor ,Güvenilir Personel Genel Müdürü- Güvenilir Daire Başkanından "tanırım,iyi çocuktur"u alman gerekiyor..

Lakin 10 kişi mülakata girdiniz 2 kişi alınacak 9 kişi dediğim düzeyde referanslı ise onlar direk kemik listede yer alıyor. İş daha çok zorlaşıyor. Bulman gereken referansın rütbesi artmış oluyor... O sıradaki mülakat konjektürüne de bağlı yani..

Kaymakamlık 1.si(arkadaşımın arkadaşı), sayıştay 1.si (arkadaşım) mülakattan elendiler.. dava açtılar. kazandılar. tekrar mülakata girdiler,yine elendiler..

Buraya kadar ki üzücü kısmı idi..

Burda senin için 2 istisna yol var: 1 hukukçu ve yds 80 üstü ise şansın çok fazla çünkü hukukçuların çoğu ingilizce bilmiyor.. 80 kişi sınava çağrılıyor 10 kişi anca başvuruyor yarısı mülakata kalıyor.. 10 kişi alınacakken 5 kişi anca mülakata kalıyor.. şansın fazlalaşıyor..

Diğer yol: Hiç diğer kurumlarla uğraşmaman ,sadece sınavına yüksek yds ile başvuru alan sınavlara başvurmak.. yds istediği için puanlar çok artmıyor aynı zamanda istatistiklere göre (biz tuttuk) yds isteyen kurumlarda dönen torpil yds istemeyen kurumlara göre çok daha az.. (TBMM uzmanlığı hariç)

Allah gönlüne göre versin.. benden bu kadar..

• bütün alımlarda mülükat yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Onun vesile olacağı şey şu şekilde : nitelikli değilsin diyelim ama sınavı kazanacak bi puan aldın,mülakatta referans (torpil) bulman gereken kişi sayısı 5 ve bakan/müsteşar/cemaatin üst makamları gibi yerlerden bulman gerekecek.
    nitelikli ve sınavı 1.likle kazandığını varsayalım : bu sefer komisyonun elini kolunu biraz da olsa bağlıyorsun çünkü mülakata kazanamazsan dava açma hakkın ortaya çıkıyor. Yine referans yoksa tabiki eliyorlar ama bu sefer bulman gereken referansın rütbesi azalıyor ,Güvenilir Personel Genel Müdürü- Güvenilir Daire Başkanından "tanırım,iyi çocuktur"u alman gerekiyor..

Lakin 10 kişi mülakata girdiniz 2 kişi alınacak 9 kişi dediğim düzeyde referanslı ise onlar direk kemik listede yer alıyor. İş daha çok zorlaşıyor. Bulman gereken referansın rütbesi artmış oluyor... O sıradaki mülakat konjektürüne de bağlı yani..

Kaymakamlık 1.si(arkadaşımın arkadaşı), sayıştay 1.si (arkadaşım) mülakattan elendiler.. dava açtılar. kazandılar. tekrar mülakata girdiler,yine elendiler..

Buraya kadar ki üzücü kısmı idi..

Burda senin için 2 istisna yol var: 1 hukukçu ve yds 80 üstü ise şansın çok fazla çünkü hukukçuların çoğu ingilizce bilmiyor.. 80 kişi sınava çağrılıyor 10 kişi anca başvuruyor yarısı mülakata kalıyor.. 10 kişi alınacakken 5 kişi anca mülakata kalıyor.. şansın fazlalaşıyor..

Diğer yol: Hiç diğer kurumlarla uğraşmaman ,sadece sınavına yüksek yds ile başvuru alan sınavlara başvurmak.. yds istediği için puanlar çok artmıyor aynı zamanda istatistiklere göre (biz tuttuk) yds isteyen kurumlarda dönen torpil yds istemeyen kurumlara göre çok daha az.. (TBMM uzmanlığı hariç)

Allah gönlüne göre versin.. benden bu kadar..

Şu cevaba ne diyeyim ki yani... Allah gerçekten razı olsun. Yani hiçkimsenin cevabını aradığım soruları bu kadar net ve özenli bir şekilde açıklayacağını düşünmemiştim. :)

İngilizcem fena değil. YDS hazırlık sorularına bakarım arada ve kötü değilim. Kaldı ki sınava en az 2 sene sonra gireceğim(3 - 4 de olabilir), girersem eğer. Bu süre zarfında YDS için de hazırlık yaptığım zaman zaten 80'i çok rahat alırım diye düşünüyorum. Peki İngilizce'nin çok önemli olduğu KPSS-A meslekleri hangileri? Yani hangi meslekte İng biliyorum diye göz önüne çıkarım? (bölümüm uluslararası ilişkiler)

• yaş şartı 35 olarak değişmekle birliktehttp://www.kariyersahibi.com/forum/showthread.php?116-A-Grubu-S%FDnavlar%FDn-Ya%FE-%DEart%FD-Puan-T%FCr%FC-%DDngilizce-Durumu-ve-S%FDnav%FDn-%DEekli bu linkten ve bu forumdaki diğer bilgilerden faydalanabilirsin.. ufkunu genişletir mutlaka.. başarılar diliyorum.
  • quote:

yaş şartı 35 olarak değişmekle birliktehttp://www.kariyersahibi.com/forum/showthread.php?116-A-Grubu-S%FDnavlar%FDn-Ya%FE-%DEart%FD-Puan-T%FCr%FC-%DDngilizce-Durumu-ve-S%FDnav%FDn-%DEekli bu linkten ve bu forumdaki diğer bilgilerden faydalanabilirsin.. ufkunu genişletir mutlaka.. başarılar diliyorum.

O linke baktım, fakat dışişleri uzman yardımcılığı hakkında bir bilgiye rastlayamadım. Bu meslek de "torpilin çok daha az döndüğü" dediğiniz grup içerisinde mi? :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.