Şimdi Ara

KPSS 2007

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.sabah.com.tr/haber,4F574B7E5EDA40C8B48E2EB33E35699F.html

Mrb. Aklıma bişi takıldıda sormak istedim.

ben hiç kpss ye girmedim girmek istiyorum.
    normalde MYO mez. + AOF 3. sınıf işlet. deyim.

benim için başvuru geçtimi yoksa kapsıyormu.
    elimde bi hak olsun diye girmek istiyorum fakat mesleğim bilgisayar. işlet.
    girince alaklı bi yer olmuyor aksine işletme ile ilgli biyerden atanabiliyorum.

nerden tam bilgi alabilirim.
    MYO kısmından başvurmak için vakit geçtimi...
    3.sınıf işletme okuduğu kanıtlarsam. başvurup PC ile iglli atanabilirmiyim..

• bildiğim kadarıyla bu sadece öğretmenlikler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehckelem -- 14 Mayıs 2007; 22:48:55 >
  • arkadaşlar kpss A Grubu kadrosu ne demek oluyor?
  • şimdi sen işletme 3 teymişin ya bu kpssye giremezsin çünkü bildiğim kadarıyla buna sadece öğretmen adayları ve 4 yıllık üni mezunları giriyo. a grubu dedikleri bu sanırım.
  • bu yıl mezun olacak kişiler başvuramaz mı peki? bu yıl mezun olacaklar kpss son başvuru tarihi 25 mayıstan sonra diploma alacaklar, bu nasıl olacak anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csimurat -- 15 Mayıs 2007; 0:22:46 >
  • bu yıl mezun olucaklar başvurabilir. bende bu yıl mezun olucam ve giricem kpssye. hatta bi ara 2yıl geçerliydi sonuçlar ama şimdi hala öylemi bilmiyorum. ilk defa giricem çünkü çok bilgim yok.
  • bu yıl kesin mez. durumu varsa oluyormuş.
    illde linsans için. bu ögremtenlik B bu sene yok.

osym. de kitapçıklar var inc.
    moralim bozuldu.
    ama halen cvb bulamdım sorularıma....

işlet. üzerinden PC ile ilgili mevki için atama varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toefl sınavı 2013
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu yıl ilk kez giricem pek bilgim yok, kardeşim üniversite 3. te olanlar giremez mi diye soruyor? bilgisi olan var mı? nerden anlayacaklar mezun durumda olacağımızı, başvuru formunu üniversiteye mi onaylatıyoruz ki?
  • 2007 KPSS sadece A grubu kadrosu ve öğretmenlik girebilir diyor..
    mühendislik B grubuymuş ama B grubu başvurusu yok, bişe anlamadım bu kpss den, bilgi olan var mı?
  • 2 yıllık ve ortaöğretim mezunları için 2 yılda bir oluyor buda kpss B grubu. bu sene snv yok seneye var. bu seneki kpss 4 yıllıkları kapsıyo.
  • üniversite 3. sınıflarda girebilir mi kpss ye? nasıl olsa puanı 2 yıl içinde geçerliymiş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: csimurat

üniversite 3. sınıflarda girebilir mi kpss ye? nasıl olsa puanı 2 yıl içinde geçerliymiş..

bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?
    3. sınıfın öğrenci belgesiyle başvuruya gidince sorun olmaz mı? nolur biri cevap yazsın
  • bir y.ö üniversitesin den mezun durumda olabilecekler katılabilir.haa sınavı kazanır ama mezu olamazsanız sap gibi kalırsınız.başvuru formu için istanbul bakırköy meydanda taksim dolmuşlarının kalktığı yerdeki milli eğitim binasından alabilirsiniz.
  • Bende lisans mezunuyum ama kendi alan derslerime hiç çalışmadım. Sadece genel yetenek yaparak bir yerleri tercih edemez miyim?
  • Makina müh. 4 . sınıf öğrencisiyim, ancak mezun olmuyorum bu sene, sınava girebilir myiim acaba bu sene?.. Ve de izmirde bu konu danışabileceğim ve form alabileceğim bi yer var mı?..
  • bildiğim kadarıyla cevaplayım

Şimdi arkadaşlar kısaca kendi bildiklerimi yazayım
    KPSS A grubu dediğimiz sınav devlet kademelerindeki kariyer meslekleri kapsamakta yani ... uzman yardımcısı .... uzmanı ... müfettiş yardımcısı gibi
    devlette girebileceğiniz iyi kadrolardır genelde ama sadece sınava bakmaz sınavdan aldığınız puanla açılacak olan iş ilanlarını beklersiniz eğer ilandaki özellikleriniz ve isteneilen minumum puan tutarsa kurum size bir sınav daha yapar bu sınavdan sonra mülakat olur ve şanslıysanız işe girersiniz. Malum kurumun yaptuığı ikinci bir sınav olunca ve mülakat sistemi oluncada ankarada bi tanıdık hiç fena olmaz böyle durumlarda(başkalarının yalancısıyız).

KPSS B grubu ise devlet kademelerinde her memuru kapsar nerdeyse buna 4 yıllık lisans mezunları 2 yıllık önlisans mezunları meslek lisesi mezunları lise mezunları ve ortaöğretim mezunlarını vs kapsar en net sınavda budur aldığınız puanla direk kurumlara başvuru yaparsınız en yüksek puanlı aday direk memur olarak işe başlar genelde mülakat ikinci bir sınav yoktur bu kadrolarda yerleştirme işlemini ösym yapar.
    önemli olan başvurduğunuz kurumun aradığı şartları taşımanızdır.

Öğretmenler için bi şey demeye gerek yok onlar zaten işi iyi şekilde takip ediyorlar.

quote:

Bende lisans mezunuyum ama kendi alan derslerime hiç çalışmadım. Sadece genel yetenek yaparak bir yerleri tercih edemez miyim?

Bu sınav a grubu kadroları kapsadığı için kendi bölümünle ilgili sorularıda cevaplamalısın sonuç olarak B grubu sınavı olmadığından tercih edemezsin yani tercih edersinde kaç senedir deli gibi bu sınava çalışanları düşünürsek sende tam emin değilsen alan konularından zor olur ama şansını denemelisin sadece bu sınava bakmıyor a grubu

quote:

2 yıllık ve ortaöğretim mezunları için 2 yılda bir oluyor buda kpss B grubu. bu sene snv yok seneye var. bu seneki kpss 4 yıllıkları kapsıyo.

KPSS B grubu sınavı 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olanlarıda kapsamakta. Hatta iyi çalışan bir 4 yıllık mezunu için B grubundan kadroya girmek daha kolay olur. Burda kolaylıktan kastım soruların kolaylığı değil sistemin öss ye benzemesi yüksek puan alanın kadroya girmesinden kaynaklanmakta

quote:

2007 KPSS sadece A grubu kadrosu ve öğretmenlik girebilir diyor..
    mühendislik B grubuymuş ama B grubu başvurusu yok, bişe anlamadım bu kpss den, bilgi olan var mı?

A ve b grubu farketmez arkadaşım ne mühendisi olduğunda önemli a grubu kadrolarda mühendis ihtiyacı varsa a grubunun sınavınada girebilirsin. Örneğin a grubu bir ilanda ... mühendisi olmak şartı arayabilir bu şartı ve diğer şartları tutturursanız a grubu ilanına başvurabilirsiniz.

EK olarak mewluth a söylemiştik zamanında memurlar için ve memur adayları için bir bölüm açılsın diye olumluda karşılanmıştı ama sonuç gelmedi radyo kontrolllü arabalar için bölüm varsa memurlar ve memur adayları içinde bir bölüm açılmalı bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumaaa -- 16 Mayıs 2007; 22:49:37 >

• arkadaşlar "aday bilgi formu" nu onaylatmaya götürürken öğrenci belgesi götürülüyor mu? götürülüyorsa 3. sınıfın ki olur mu? illa 4. sınıfta olmak mı zorundayız? bilgisi olan var mı?
  • bildiğim kadarıyla yanıt verim arkadaşlar

bu yazınki kpss a grubu yani öğretmenler ve meslekler ile alakalı bölümler ne bunlar derseniz .. işletme iktisat maliye vb.. 4 yıllık bölümler..

3. sınıfta girebilirmiyim diye sormuş arkadaşlar 3. sınıfta bu sınava giremezsiniz eğer ki bu sene mezun olacak durumda iseniz girebilirsiniz...

sorularınızı %90 cevaplayabilirim pm dende mesaj yollayabilirsiniz

1- KPSS-A ne demektir?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları ile kaymakam adaylığı kadrolarına A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınava da KPSS-A denmektedir. Örnek gerecek olursak, Maliye Bakanlığı Hesap Uzman yardımcısı, TEDAŞ Müfettiş Yardımcısı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kontrolör yardımcısı kadroları KPSS-A kadrolardır. Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcılığı kadrolarına başvurabilmelerine imkan tanımaktadır. Ancak şunu belirtmek gerekmektedir: KPSS-A kadroları temel olarak İİBF, Hukuk, SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunlarına yöneliktir. Sadece çok az sayıda kurum bu fakülteler dışındaki fakülte mezunlarının da başvurularını kabul etmektedir. Bu kurumların hangi kurumlar oldukları, başvuru kılavuzunda yer almıştır.

KPSS-B nedir?

A grubu dışındaki tüm kadrolar B grubu kadrolar olup, bunlar için yapılan sınava da KPSS-B denilmektedir. Mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolara KPSS-B sınav sonucuna göre atama yapılmaktadır.

• quote:

arkadaşlar "aday bilgi formu" nu onaylatmaya götürürken öğrenci belgesi götürülüyor mu? götürülüyorsa 3. sınıfın ki olur mu? illa 4. sınıfta olmak mı zorundayız? bilgisi olan var mı?

istemiyorlarmış öğrenci belgesi. 3.sınıfta giriliyoda geçerli olmuyo diye biliyorum geçen yıl girmeyi düşünmüştüm öyle dediler kendi deneemek için girersin oda biraz saçma olur sanki gazete alıp görürsün soruları.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suree

quote:

arkadaşlar "aday bilgi formu" nu onaylatmaya götürürken öğrenci belgesi götürülüyor mu? götürülüyorsa 3. sınıfın ki olur mu? illa 4. sınıfta olmak mı zorundayız? bilgisi olan var mı?

istemiyorlarmış öğrenci belgesi. 3.sınıfta giriliyoda geçerli olmuyo diye biliyorum geçen yıl girmeyi düşünmüştüm öyle dediler kendi deneemek için girersin oda biraz saçma olur sanki gazete alıp görürsün soruları.

3. sınıfta girmek serbest ve 2 yıl geçerliliği olduğu için geçerli ben geçen sene hem soruları görmek hemde belki bişi yapabilirim diye girmiştim bu sene de gireceğim..ilk defa başvuruyorsanız forumu doldurun ve hala mezun olmadıysanız galiba gidip öğrenci işlerine onaylatıyorsunuz geçen alese girdim böyleydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 17 Mayıs 2007; 12:06:03 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.