Şimdi Ara

Kötü Zamanlar İçin Erzak Depolama Yapımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kötü zamanlar için kullanabileceğimiz bir depolama sistemi nasıl yapabiliriz.
    Örneğin:Olası bir kriz ya da doğal afet sonrası bir kaç ay yetecek kadar erzak depolamak.
    Bu iş ile ilgili daha önce araştırma yapıp ilgilenenlerden bilgi almak istiyorum.
    Hatta ortak bir proje çıkaralım diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yararlı konu. Takip.

• Bozulmayacak gıda olarak marketten alınabilen hangi ürünler depolanabilir.Ekmek yerine ne alınabilir bilgisi olan varsa paylaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DamsizDaGirebilenAdam -- 8 Aralık 2019; 19:1:54 >
  • 1.bakliyat
    2.makarna

başka seçeneğiniz yok.. evde kileri olanlar varsa rutubet yoksa..tahta bir sandık içine koyunuz.
  • Hocam ben bir denizci olarak gemilerde kullanılan acil durum su ve peksimetlerini deprem çantamda tutuyorum. Tabiki çok uzun süreli olmaz ama alternatif olarak düşülünebilir. Tatları kötüdür, yalnızca hayatta kalmanız için işe yarar.

Kötü Zamanlar İçin Erzak Depolama Yapımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

Hocam ben bir denizci olarak gemilerde kullanılan acil durum su ve peksimetlerini deprem çantamda tutuyorum. Tabiki çok uzun süreli olmaz ama alternatif olarak düşülünebilir. Tatları kötüdür, yalnızca hayatta kalmanız için işe yarar.

Nası bişey bu? Meraktan soruyorum.

Tası iyi olmayan atıştırmalık olarak kullanabilirim diet için :D

• Bal sirke gibi şeker ve tuz oranı fazla veya asidik godalar dayanıklıdır.

Paket bakliyatlar çok dayanıklıdır. Mercimek nohut vs bunlar tavsiye edilen tüketim tarihinden sonra bile tüketilebilir. Ben şahsen evde bi köşede kalmış açılmamış unutulmuş bir paket kırmızı mercimeği (son kullanım tarihi olarak geçilen zamanlardan kalma) araştırdım bozulmayacağı yazıldığı için yedim. Tat konusunda sıkıntısı yoktu. Kurtlanma vs de olmamış tam hatırlamıyorum ama 4-5 senelik paket diyebilirim.

Önemli bir yemek kaynağıda konserve zaten dayanıklı olması için üretilmiş bir gıda...

Bence yemekten çok daha önemli sorun dayanıklı olacak temiz su saklayabilmek bir süre sonra bayatlıyor vs bir suyu bir şekilde uzun süre 3 yıl fln saklayabilir miyiz bilmiyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alioreh kullanıcısına yanıt
    Atıştırmalık olarak kullanılmaz hocam :D Amaç zaten vücuda enerji vermek. Yiyecekler konusunda çok fikrim yok ancak daha soft atıştırmalıklara yönelseniz iyi olur. Fiyatı da uygun değil zaten.
  • konserve dolma, kuru fasulye ve barbunya 3lüsü ile zombi saldırısından korunun. bim de a101 de var hemide...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.