Şimdi Ara

Kötü üniversitede kendini geliştirmek diye bir şey var mı? Yoksa umut tacirliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle de bilgisayar mühendisliği konusunda kendini geliştirirsen üniversitenin önemi yok vesaire deniyor bu ne kadar doğru?

Kötüden kastım 100-120k arası bilgisayar mühendisliği fakülteleri.

• kendini geliştirme klişesi doğru, cidden önemli bir şey.

ama sen 120klık üniversitede kendini geliştirirken boğaziçi'ndeki adam da boş durmuyor, o da kendini geliştirecek şeyler yapıyor. hatta okul ona o imkanı sağlıyor.

boğaziçi, odtü, itü, bilkent vs gibi okullardan başka bir yerde okuyup da başarılı olan az kişi vardır. her ne kadar iş dünyasında tecrübe daha önemli olsa da çok para kazanmak/yurtdışına açılmak/başarılı olmak istiyorsan okul önemli yani.
  • İyi de çağın gereksinimini sağlayan bir tane bile üniversite yok zaten. (Şaka yapmıyorum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • var amcam ktü inşaat mezunu 20 bin alıyor (ciddiyim)
  • kendini geliştirme klişesi doğru, cidden önemli bir şey.

ama sen 120klık üniversitede kendini geliştirirken boğaziçi'ndeki adam da boş durmuyor, o da kendini geliştirecek şeyler yapıyor. hatta okul ona o imkanı sağlıyor.

boğaziçi, odtü, itü, bilkent vs gibi okullardan başka bir yerde okuyup da başarılı olan az kişi vardır. her ne kadar iş dünyasında tecrübe daha önemli olsa da çok para kazanmak/yurtdışına açılmak/başarılı olmak istiyorsan okul önemli yani.
  • şüşko kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun ben de farkındayım zaten gerek verilen ödevler etkinlikler yarışmalar sayesinde adamlar uçup gidiyor.Ben meslek lisesi mezunuyum 600k oldum ilk senemde bu yıl mezunum ygs 135k lysde 2014e göre 100k civarı geliyor üçünce seneme kalsam mı kalmasam mı kafamı kurcalayan kısım burası.
  • Sorunsuz Genç kullanıcısına yanıt
    hacı aynen iq ya finlandiyada dersler 4 saat ya üff sistem yanlış ya lanet olsun. gideyim de kolsuzlara asansör çekeyim.
  • teslamotors kullanıcısına yanıt
    Benim de beklediğimden kötü geldi ama şu aralar şöyle düşünmeye başladım, üniversiteye hazırlanırken de çok emek veriyoruz o kadar emeği kendimizi geliştirmeye harcasak zaten biryerlere geliriz. Üçüncü sene olucağı da kesin değil ama ben de tam olarak karar verebilmiş değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    600den 100e iyi çekmişsin yine hocam.

üçüncü sene için bir şey diyemem ama çok iyi olmayan bir üniversitede okumak meslek lisesinde okumak gibi olacaktır. başarılı olmak istiyorsan başkaları bir çalışırken üç çalışman gerekecek. bir on sene sonrası için falan ne hedeflediğini düşünüp ona göre karar vermen en iyisi olur.
  • şüşko kullanıcısına yanıt
    Çanakkale 18 mart falan baktım MIT giden var summer of code giden falan var bilemiyorum hocam bu başarıya ulaşan kişiler de maalesef bir elin parmaklarını geçmiyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: lenene

hacı aynen iq ya finlandiyada dersler 4 saat ya üff sistem yanlış ya lanet olsun. gideyim de kolsuzlara asansör çekeyim.

Basit düşünüyorsun. Finlandiya örneğini vermem çok yanlış. Nüfus farkı var. Uygun bir sistem değil. Ama ben çağın gereksinimini karşılamıyor genellemesini tüm dünya için yaptım. Araştırırsan farkına varırsın. Modern zamanın isteklerini, tüketim ihtiyaçlarını cevaplamak için seni yönlendiren hiçbir üniversite yok. Kendi çabanla bir şeyler yapman gerekiyor. Boş yapma o yüzden.

yani evet yapan var da istisna onlar. kaç kişi giriyor okula bir ya da iki tanesi öyle bir başarıya ulaşabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şüşko -- 9 Temmuz 2017; 13:56:29 >
  • o sıralamada bir üniversitede kendini geliştirecek imkanı bulamazsın. herşey evde oturup internetten öğrenilmiyor. hoca tecrübesi ve okul imkanları çok önemli.
  • Siz mesleğinizde yeterince iyiseniz başarı kaçınılmazdır.

Üniversitede dersleri sallayıp zarzor sınıf geçerseniz isterseniz koça boğaziçine gidin bi cacık yapamazsınız. İnsanlar altın tepsilerde size fırsat vermeyecek çoğu zaman siz fırsatları kovalayacaksınız.

İyi üniversite size master-doktora konusunda evet çok faydası olur veya ilk işe girimde. Ancak siz işinizde başarılı olamazsanız üniversitenizin kıymeti kalmaz kovulursunuz. Kötü bir üniversiteden çıkıp, insanlarla iletişiminiz iyise çok rahat yükselip güzel bir kariyer elde edersiniz.

Sizi işe alacak insan kaynakları çalışma ekonomisi mezunlarından oluşuyor. Çalışma ekonomisi taban puanlarına bakın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herr Professor -- 20 Haziran 2017; 1:47:7 >
  • Bölüme göre değişir.Bilgisayar bölümünde kesinlikle laboratuvar kalitesi,hoca kalitesi çok önemli fark yaratır.

• Etiket mühendislikte en az 5 sene taşır adamı o sürede kendini parçalasan değişmez ama sonrası sana kalmış nusret de kasap mahalledeki de kasap...

• Sorunsuz Genç kullanıcısına yanıt
    var tabiki koç ünüiversite türkiye genelinde ılk 20 de lakın ılk 1000de ilk 500 yuzde bıle değıl
  • Bilgisayar mühendisliğinde nispeten daha azdır okulun önemi, etiket dışında.Bu yüzden kendini geliştirme klişesi var.Çünkü ulaşabileceğin ve pratikte yapabileceğin sınırsız iş var elinin altında, bunları ne kadar yapabildiğin senin değerlendirme ölçütlerin olacak.Sınavlar vs. de daha az önemlidir EE ye, Makineye göre çünkü kağıt üstünde pek bir şey değerlendirmek mümkün olmuyor ödevler-uygulamalar daha önemli.Zaten iyi yerlerdeki bilgisayar mühendislerine bakarsanız ya okulun kalitesine bağlı olmaksızın okuldan kopmuş girişim yapmış oluyorlar veya pratikte kendini fazlaca geliştirmiş, ya da iyi okullardan mezun iyi yerlerde lisansüstü eğitim almış olup iyi yerlerde yüksek maaşla çalışıyor oluyorlar.Ama ortalama-kötü bir üniversitede okula bağlı kalıp ekstra bir şey katmazsanız çok bir şey beklememek lazım.
  • Bence her zaman var ama zor olabilir emin degilim

• Kötü üniversitede kendini geliştirmek diye bir şey var. Çağımızda çok daha kolay. Çünkü internet var. Ama iyi üniversitede 10 adamdan 7 si kendini geliştiriyorsa kötü ünide 10 adamdan 1 i geliştiriyor. Götümden attım istatistikleri

• Kanka naptin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97D83CB43 -- 30 Ağustos 2020; 1:22:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.