Şimdi Ara

kotali adsl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar , ben kendi sifrem yerine arkadasin sinirsiz adsl sifresini kullanirsam , kotanin yazilmamasi gibi bisey olur mu?

• tesekkurler
  • Bağlananlar var... (mesela ben)

Ama başım belaya girer diye vazgeçtim... Aslında hazır 512 olmuşken bi sınırsız şifreyle mi girsek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonRose -- 3 Kasım 2005, 17:11:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MoonRose

Bağlananlar var... (mesela ben)

Ama başım belaya girer diye vazgeçtim... Aslında hazır 512 olmuşken bi sınırsız şifreyle mi girsek

sen kendin dion.. bashın belaya girer
  • bilinçli alsan nolcak ki arkadaşın sana gönüllü verse.aynı anda giremezler herhalde
  • yasal değil yapma bence. diğer yandan telekoma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 3 Kasım 2005, 18:05:25 >
  • Bağlanılıyor biz 3 kişi aynı anda girdik hatta ben 1 gün boyunca arkadaşın şifre ile nete girdim unutmuşum değiştirmeyi ayrıca kimin şifresi ile girdiysen ona yazıyor. Eğer bağlanamıyorsan santraller farklıdır yani ben elkotek ile sözleşme yapmışsam elkotek lere bağlanabiliyorum diğerlerine bağlanmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ofabiya

sifre'ler adsl numarasi ile iliskili , yani o sekilde internete baglanamaz denedim

denemişsin ama eksiklerin var kardeşim. bir şifreyle aynı anda birden fazla kişi bağlanamaz. tek kişi bağlanabilir. dolayısıyla şifreleri çapraz olarak kullanırsanız çalışır. şifreler adsl numarasıyla da ilişkili değil, atmayın. santralle de alakalı değil, istanbuldaki şifreyi bursada da kullandım. bursadaki şifreyi istanbulda da. adana şifresi de kullandım, ankara da. yani püf noktası, o şifreyle sadece tek kişi bağlanabilir.

cevaba gelince, evet. kota yazmaması gibi bir olay sözkonusu. sende kotalı adsl varsa, kullanacağın şifre de bir kotası adslye aitse sen kotasız kullanırsın. ancak o kotasız adsl şifresinin sahibi aynı anda bağlanamaz ya da senin şifrenle bağlanabilir. o da senin şifrenle girerse senin hesabına kotanı kullanır...

bizzat test ettim, onaylıyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

quote:

sifre'ler adsl numarasi ile iliskili , yani o sekilde internete baglanamaz denedim

denemişsin ama eksiklerin var kardeşim. bir şifreyle aynı anda birden fazla kişi bağlanamaz. tek kişi bağlanabilir. dolayısıyla şifreleri çapraz olarak kullanırsanız çalışır. şifreler adsl numarasıyla da ilişkili değil, atmayın. santralle de alakalı değil, istanbuldaki şifreyi bursada da kullandım. bursadaki şifreyi istanbulda da. adana şifresi de kullandım, ankara da. yani püf noktası, o şifreyle sadece tek kişi bağlanabilir.

cevaba gelince, evet. kota yazmaması gibi bir olay sözkonusu. sende kotalı adsl varsa, kullanacağın şifre de bir kotası adslye aitse sen kotasız kullanırsın. ancak o kotasız adsl şifresinin sahibi aynı anda bağlanamaz ya da senin şifrenle bağlanabilir. o da senin şifrenle girerse senin hesabına kotanı kullanır...

Biz şifreyi 3 kişi aynı anda kullanıyoruz senin yanlışın var ayrıca santral olayınıda yanlış biliyorsun aynı santral olduktan sonra biri vandan diğeri istanbuldan bağlanır. Burdaki santral anlaşmayı yaptığın kuruluş mesela benimki elkotek elkotek kullanan diğer kullanıcılarına bağlanabilirim ama diğer kuruluşlara bağlanamam. Dediğim gibi biz 3 kişi aynı anda kullandık hiç bir sorun olmadı şuan 2 kişi kullanıyoruz.

• oluyor maalesef büyük açık

ben de denedim
  • Valla açık mı yoksa telekom herşeyin farkında mı bilmiyorum ama başlarda hiç inanmasam da bu olay doğru,başkasının şifresi ile bağlanabilirsin ve kotalı ya da kotasız olması hiç farketmez.
  • bence açık var yoksa çok kişi bu yöntemi kullanıyor çözüm üretirlerdi
  • bazı arkadaşlar suç diyo da bence değil ya.ne diyebilirler ki.bende düşünüyorum da.çalmamışın etmemişin.karşı taraf gönüllü veriyosa eğer sorun olmamalı.eskiden normal paket internet alıpta arkadaşımızla kullanırdık mesela.hani kaçak elektrik kullanmak gibi bişi asla olamaz.karşıda ki zaten ödiceğini ödüyo sende ödüceğini ödüyon bence sorun olmamalı.belki ilerde kendi zararlarına olduğu için bi çözüm bulurlar da kimse suç diyemez bence.bi açıktır ve tahminim zararlarına diye düşünüp ilerde düzeltebilirler.
  • girmesine giriyor ben cekıorum fakat onemlı olan yasallıgı
  • quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

quote:

Dediklerin kısmen doğru ama DSLAM den DSLAM e değişiyor. Aynı şifreyle 2 kişi bağlanabiliyor. Ama bazı durumlarda 2. bağlanmaya çalışan modem IP alamıyor. Kısacası değişken bir durum ama ille alakası yok. DSLAM yeni Alcatel'se olma olasılığı daha fazla çünkü şu andaki toplamın %70inden fazlası yeni alcatel. Ama örneğin elinde eski alcatele tanımlanmış bir şifre varsa veya senin DSLAMin eski tip ALCATEL ise başkasının şifresi çalışmaz. Çok değişken durum ama ille alakası yok. Aynı ildende bağlanamayacağın şifre olur. Örneğin A7300LTY alcatel dslam ile herhangi yeni Alcatel dslam şifresini kullanabilirsin. İl farketmez isteyen istediği şifreyle bağlanır. Birden fazla kişi tek şifreylede bağlanır. Tek şifreden 6 kişini bağlandığına şahit oldum. Fakat yasal değil, yaptırımı uygulaması nedir bilmiyorum ama yasal değil. Örneğin ilk başta belirttiğim gibi bi durum olursa, hattın sahibi IP alamayınca bağlanamıyorum diye arızayı ararsa durum farkedilir. veya herhangi bi sebepten (mail problemi olsa bile) arızayı ararsa farkedilir. Yapmanızı tavsiye etmem. Hatta biçok kişi tanıyorum iş yerinde sınırsız kullanıyor eve kotalı kullanıyor akşama eve geldiğinde sınırsız şifresini kullanıyor. Bu durumda aynı anda bağlanıma olmadığı için veya direk tek sahibi olduğundan kontrollü olduğu için pek farkedilmiyor sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.