arkadaslar kotam cok cabuk doluyor 2 ay once anca 4gb doldururken gecen ay 7.5 yaptim bugun baktigimda ise daha 4 gun olmasina ragmen 800mb dolmus.yaptigim seyler hep ayni download ta yapmiyorum surf ile bu kadar cabuk kotanin dolacaginida sanmiyorum.modemim wireless şifreside var baskasinin kullanma olasiligi cok dusuk sizce neden olabilir bilgisayara trojen vb seyler girmiş olabilirmi ad-aware ile tarattim temizledim.ayrica sormak istedigim bişi daha var modemin sifresi olmasina ragmen bilgisayar kapali iken modem wireless işigi yanip sönüyor acaba modem ayarlarinda sorun olabilirmi .
Nedense kimse cevap yazmamış, hayret
İlkönce;
Başkabir konuda bir arkadaş böyle kota problemi yünüden TTneti aramış, onlaeda virüs vardır, virüs demişler. Peki nasıl anlayacağız demiş, servistekiler; "İnternet bağlı iken ve hiç bir program açık değilken (masaüstündeyken) sırasıyla, başlat => çalıştır => satıra cmd yaz => sonra netstat yaz" demişler. (burada sizin internet durumunuz bilgi alışverişiniz görülüyor sanırım) Eğer karşınıza satırlar halinde IP adresleri, konumları bilgileri falan çıkarsa virüs vardır demişler.
İkinci olarak;
Eğer bilgisayarınız kapalı olmasına rağmen modeminizin ışıkları yanıp sönüyorsa, bildiğim kadarıyla, kesinlikle modeminizde bilgi alışverişi oluyor demektir. Yani başkası kullanıyor!!!!! Şifrem var demişsiniz; her türlü şifre kırılabiliyormuş modemde!! Ben de burada araştırarak öğrendim.
Eğer modeminde WEP şifrelemesi varsa WPA ya da WPA2 şifrelemesi uygulayın. Ayrıca modeminize MAC adresi engellemesi koymak ta kırmaya niyetli birini engellemese de caydırıcı bir engel olabilir.
Bildiklerim bundan ibaret..şayet eksik ya da yanlış yer varsa bilenler düzeltrilerse sevinirim.
modemin kablosuz ışığı mı yanıp sönüyor? eğer o yanıp sönüyorsa sürekli mi, yoksa dk başı 1-2 kıp kıp mı ediyor?
quote:
Orjinalden alıntı: exxxplorer
modemin kablosuz ışığı mı yanıp sönüyor? eğer o yanıp sönüyorsa sürekli mi, yoksa dk başı 1-2 kıp kıp mı ediyor?
Hazır yeri de gelmişken;
netMeter programı kullanıyorum, download / Upload grafiğinde 30 saniyede bir, bir saniyeeliğine 10,1kbayt lık download oluyor ve bu bağlantı olduğu sürece, hiç bir program ya da inter kullanılmasa da sürekli oluyor.
Hesap ettim, böyle her 30 saniyede bir 10,1kbayt lık download yaparsa saatte 1,2mb, 24 saatte ise 18 küsür mb. download yapmış oluyor durduk yere.
Bu nedendir? modem ne yapıyor 30 saniyede bir? Neden yapıyor?
Bilen biri varsa, açıklarsa sevinirim.
Yoksa problem benim modemde mi?
quote:
netMeter progRamı kullanıyorum, download / Upload grafiğinde 30 saniyede bir, bir saniyeeliğine 10,1kbayt lık download oluyor ve bu bağlantı olduğu sürece, hiç bir program ya da inter kullanılmasa da sürekli oluyor.
aslında network uzmanı veya teknikeri değilim. bildiklerim sadece yüzeysel. bu bağlamda :); PC, ağda kendi varlığını teyit, ağın varlığını da kontrol için belli aralıklarla paketler gönderiyor. "ben burdayım, sen orda mısın?" mantığıyla galiba.... bundan dolayı 30 sn. veya dk başı hem ethernet hem de kablosuz bağlantının ışının yanıp sönmesi normal.
fakat 1 saniyeliğine 10 kb çok yüksek diye düşünüyorum. o kadar olmaması lazım. işin uzmanları doğru rakamları ve bilgileri elbette verirler adslkota sayfasındaki ibareyi buraya aktarıyorum. fikir vermesi açısından;
quote:
4) NetLimiter, DuMeter ve benzeri programlarla yapılan ölçümlerle transfer miktarınız arasındaki farklılıklar bulunabilir. Bunun sebebi, bu programların %10-15 civarındaki TCP/IP başlık fazlalıklarını (header overhead) ve tekrar transferleri (retransmission) hesaba katmamalarından kaynaklanmaktadır.
Sağol exxxplorer, bilgiler için teşekkürler.
Valla bana da çok geldi saniyede 10.1kb.
Daha detay bilgi sahibi varsa bir zahmet açıklarsa sevinirim. Nedir bu her saniyede 10.1kb olayı?
arkadaşım bende kotalı internet kullanıyorum ve sörf yapmayı seviyorum ve çokta sörf yaparım ama kotayı az kullanmayı öğrendim.Bunun için yapman gereken tek şey sörf yaparken girdiğin sitelerdeki resimlerden feragat etmek.Çünkü bu resimler inanılmaz bir şekilde kotayı yiyiyo.Resimleri kapatman için firefox kullanman lazım.Firefoxtayken araçlar/seçenekler/içerik/resimleri otomatik olarak yükle seçeneğinin tikini kaldırarak yapabilirisin.Farkı kullandıkça göreceksin hemde internette sitelere çok daha hızlı bir şekilde girebiliyosun.Eğer o sitedeki resimler lazımsa yine aynı yerden ayarlarsın kolay gelsin.
arkadaşım bende kotalı internet kullanıyorum ve sörf yapmayı seviyorum ve çokta sörf yaparım ama kotayı az kullanmayı öğrendim.Bunun için yapman gereken tek şey sörf yaparken girdiğin sitelerdeki resimlerden feragat etmek.Çünkü bu resimler inanılmaz bir şekilde kotayı yiyiyo.
Ben avatar ve imzaları bile kapatıyorum forumlarda..Hani burda avatarlar çok küçük ama bir çok forumda daha büyük avatar ve imzalar olabiliyor, özellikle yüksek boyutlu gif imzalar..Bu şekil 2 saat bi forumda gezseniz yine epey yer kotadan..
bende aynı şekilde forumları çok gezdiğim için avatarlar imazalar herşeyi kapatıyorum.Bu tür şeyler aylık olarak baktığımızda kotaya 1-2gb olumlu yansıyo.Aslında kotalı arkadaşlar için forumda bi başlık açıp bütün bu ipuclarını yazmalıyız.
quote:
Orjinalden alıntı: ultrAslan-45
bende aynı şekilde forumları çok gezdiğim için avatarlar imazalar herşeyi kapatıyorum.Bu tür şeyler aylık olarak baktığımızda kotaya 1-2gb olumlu yansıyo.Aslında kotalı arkadaşlar için forumda bi başlık açıp bütün bu ipuclarını yazmalıyız.
Daha önce avatar ve imzaları kapatalım diye, konu açmıştım sineğin yağını falanda çıkaralım demişti millet.. Bende iyi banane dedim, patlasın millete.. Halbuki dediğin gibi 1 ay'a vurulduğu zaman avatar ve imzaların ciddi anlamda kotayı etkilediğini düşünüyorum ki günde saatlerce foruma takılanlar var..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme