Şimdi Ara

koşu mesafeleri ve sprint oranları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fenerbahçeli topçuların son durumu nedir diye bakındım ama son malatya maçındaki istatistikleri göeemedim. şimdi forumda koşu mesafesi ile ilgili zannedersem ilk 2013' de bir konu açılmış.https://forum.donanimhaber.com/kosu-mesafeleri--84606823 vasat bir konu çünkü pek katılım olmamış konuya. neyse aykutdan sonra cocunun bu konuda nasıl hareket etiğini ararken karşıma fotomaçda bir yazı çıktı. alıntı yapıyorum:

"Aykut Kocaman'ın idman şeklini değiştiren Cocu, koşu mesafe oranları ile sprint oranları üzerine sistemini kurdu. Hollandalı teknik adam, 9 bin metre koşan oyuncu için 20 sprint, 10 bin metre koşan oyuncu için 35 sprint hesaplamaları yaptı. Terim, 11 bin metre üzeri koşup, 25 sprint atan bir oyuncu yerine 10 bin civarında 35 sprintli oyuncu planlaması yaptı. Cocu’ya göre bir futbolcunun 12-13 bin metre koşmasından sonra sprintli koşular yapması çok daha verimli olmasını sağlayacak.

Kaynak: Fotospor

Etiket: cocu, fenerbahçe"

şimdi son satırda cocu ne demiş. futbolcusunun önce en az 12km koşması verimli olur. bence de topçu önce koşacak. örnek olarak son maçdaki malatyalı futbolcular koştu mu koştu. hem de iyi koştu. neyse bu koşu oranı tamam da maç içerisinde bir oyuncunun pozisyon gereği yapacağı sprintleri ve bunların mesafelerini hem hücum için hem de defans için nasıl ayarlayacaksın? tabi ki sistem ile. koşu ve sprint oranlarında hedef tutturabilmek için oyun planına topçuların bağlı kalması gerekir. fenerbahçede bir oyun planı var mı? geçen tv de bir yorumcu cocuyu eleştiriyordu. maç sonrası hoca 4-3-3 dedi mi yani buna kim inanır ben yalan olmasın şimdi hatırlayamadım 4-2-3-1 e daha yakın bir oyun oynadı diyerek hocayı anlamadığını belirtmişti. tabi modern futbola bakınca dinamik oyunda oyun içerisindeki dizilişin değişmesi normal bu konuya pek fazla takılmayacağım. ancak fenerbahçeli topçular için koşu mesafesi ve sprint oranları bence olmazsa olmaz ilk sırada takip edişlmesi gereken bir konu. bu koşu mesafeleri ve maç içerisindeki sprint oranları konusunda da yaş faktörü var. yaş seviyesinin bu konuya etkisi hakkında da bir çalışma okudum. onu da hemen paylaşayım:http://dergipark.gov.tr/download/article-file/151186 bu linkte de en son sprintlere ilaveten maç içerisinde tekrarlı sprintlerden bahsediyor. (Genç Futbolcularda Tekrarlı Sprint
    Performansının Yaşa Göre İncelenmesi)

bir fenerbahçeli olarak fenerbahçenin koşmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. koşan takım, sağ ve sol kanatları sürekli kullanır. duruma göre ilk yarı ya da ikinci yarı açmış olduğum konuya istinaden koşusuna sprintleri de ilave eder ve maça damgasını vurur. fenerbahçe maça damgasını vuramıyor. bunu bjk yapıyor. gs de yapıyor. ama maç geneline ve alınan skorlara bakınca en iyi gs yapıyor. şimdi gelelim cocuya. yeni iki oyuncu aldın. formda olmadığını biliyosun iki üç hafta lazım diyorsun ayew için mesela. peki neden oynatıyorsun? malatya maçının baş kahramanı cocu' dur. forumdaki çok bilmiş bazı fenerbahçeli taraftarlara armağan olsun bu. ayew de döküldü slimani mi ne o da döküldü. şimdi yukarıda ne yazıyor en az 12 bin metre koşmasını istiyorsun güzel. koşmayan oyuncuyu ilk onbire alıyorsun bu nasıl nasıl oluyor? geçen sene malatyayı aynı kadron elinde yenmişsin. bu sefer yenemedin. neden acaba?

• vay arkadaş bir tane bile yorum gelmemiş. konu ağır geldi galiba. doğrusunu söylemek gerekirse bana da ağır geldi. bir takımı bir sistem üzerine oturtup oynatmak öyle kolay değil tabi ki..

her mevkinin topçusunu bu çerçevede değerlendirmeye çalışırsın. şu sisteme uyuyor bu sisteme uymaz dersin. bizde futbolcuya çöp deniyor. ona ne yapması gerektiğini söyleyen biri de var sonuçta. performansı sınırlı, gelişim gösteremez dersin. güven vermiyor dersin. uyum sağlayamıyor dersin. vasat oyuncu dersin. daha iyi oyuncu almalıyız dersin. hala oynatılıyorsa o zaman da kendisine verilen görevi yerine getirdi mi getiremedi mi buna bakarsın. valbuena neden ilk onbire giremiyor konusunu bu çerçevede değerlendirebilirsin mesela. valbuena neden yedekde, dirar hala nasıl oynuyor bu takımda, kaleci antrenörü nerede, kaleyi tutan hiç isabetli şut yok.. şut demişken fb tv yi izlediniz mi son maçta. yorumcu az kalsın elindeki kağıtları yiyecekti. dedi ki 6 şutumuzdan biri isabetli ama o da direkten döndü. direkten dönen topları da isabetli şut yerine koymuyorlar. elde var sıfır şut. bunun nedenini anlamış değilim dediydi. cocu ne dedi yarım yamalak iş yaptık ama bir puanı hak ettik diye düşünüyorum.. iyi güldüm ahahahaha

• Konu mesaj gelmez çünkü yüzde 95 futbolun teknik kısmından anlamıyor.

Bu forumda Ekici Ferdi Elif orta sahası oynasın diyen ve bunu şak şaklayanlar ile dolu. Alayı twitter gördüğü yorumlara göre yorum yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris01 -- 26 Ağustos 2018; 19:54:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahada 15bin düz koşan 3 oyuncum olacağına 8bin koşan pas tekniği iyi olan 2 oyuncu olsun daha iyi.

Türkiye liginde kapanan anadolu kulüplerine karşı boş alan geniş bulamazsınız ki etkili hızlı koşup pozisyona giresiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koşu Bandı Motor Dönmüyor.
    4 yıl önce açıldı
    :::KOŞU BANDI HAKKINDA:::
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.