Şimdi Ara

KOSGEB'ten 50000TL hibe ve 100000TL destek nasıl alınır? 'Girişimci rehberi' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşlek iş yapacak caddelerde sokaklarda bir dükkana giriş yapabilmek için kiralardan depozitolardan devletin haberi yok sanırsam 2 bin tl'yi veriyor sanki 3+1 eve depozito veripde gireceğiz gibi.. 2 bin tl ile depozitoyla 1 aylık kira verdiğin bir yerde ne gibi bir iş yapmayı bekliyorsun ki ücra köşede orada burada tuttuğun dükkan ile.. hadi onuda geçtim 18 bin tl'de demirbaş eşya makina vs için veriyor ki söylenenlere göre onuda tek celsede verdiği yok ve en önemlisi önden hiçbir şekilde para alınamıyor devletten. Cebinden alacaksın sonra geri alacağım diye taklalar atacaksın. 20 bin tl için böyle işkenceleri çekiceksin geri kalan kısmı için ise 1 senden uzun zaman zarfında destekten bahsediliyor.
    Kısacası benim anladığım cebinde vardır atıyorum 200 bin tl zaten bir iş kurmaya gücün yeter, dersin ben bir yandan da devleti kovalayıp destek alır yürür giderim (oda devletle olan bürokrasin tamı tamına yolunda giderse)o zaman olur bu iş. Ama cebinde doğru düzgün paran yoktur, benim kafam çalışıyor girişimciyim öyleyim böyleyim diyerek girersen bu işlere artık girişimcimi olursun yoksa girilen kişi senmi olursun bilmem.





  • Mesut Çevik beyin yüzü perspektiften kırmızı çıkıyor,Mesut Bey bi doktora görünün,siz bize lazımsınız.Allah uzun ömür versin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    Ayakkabı kutusu hmm olmadı, hayvanat bahçesi müdürü hmm olmadı. En iyisi bu konuya yorum atmayayım.

    Bencede sen bu konudan bi uzaklaş. Kendinize bu kadar küfür ettirmek istemenizi anlamıyorum. Anneniz var Babanız var kardeşleriniz var . Kendini düşünmüyorsan aileni düşün. Hükümeti sevmek zorunda değilsin . Bu hakaret edebileceğin asagilabilecegin anlamına gelmez . Zihin fukara olunca akıl ukala olurmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: General.

    Güya her esnafa 30000tl kredi veriyorlardı, başvuru yaptım, evinize ipotek koyacağız dediler. 30bin için 500bin TLlik eve ipotek koyacak, sizden gelecek hayır Allahtan gelsin deyip kapıyı çarpıp çıktım. Velhasıl kendi adamlarına veriyorlar, şartları yerine getiren arkadaşıma, para kalmadı 1 ay sonra gelin deyip yolladılar. KOSGEB kredisi almak isteyenlere tavsiyem, başvurmadan önce AKP gençlik kollarına kayıt yapıp, üye kartıyla gidin yoksa finito


    Usta 500bin tl lik evin varsa 30bin tl ye neden ihtiyacın olabilir ki? en kötü evini satar 300bin tl lik eve geçer kalan 200bin tl en ile güzelce bir iş kurarsın. Birde kapı çarpmış hey Allah'ım ya..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodeMachine

    quote:

    Orijinalden alıntı: General.

    Güya her esnafa 30000tl kredi veriyorlardı, başvuru yaptım, evinize ipotek koyacağız dediler. 30bin için 500bin TLlik eve ipotek koyacak, sizden gelecek hayır Allahtan gelsin deyip kapıyı çarpıp çıktım. Velhasıl kendi adamlarına veriyorlar, şartları yerine getiren arkadaşıma, para kalmadı 1 ay sonra gelin deyip yolladılar. KOSGEB kredisi almak isteyenlere tavsiyem, başvurmadan önce AKP gençlik kollarına kayıt yapıp, üye kartıyla gidin yoksa finito


    Buna bile kulp takmak için amma takla atmışsın. Bi günde AKP iyi bi iş yaptı diyemeyecek kadar gönlünüz körelmiş. İş kurma gücü olmayanlara destek olmak için kurulmuş sistemede 500K lık evi olup başvuran kişinin kendince AKP yi kötülemeye çalışmasıda ayrı bir ironi.

    1-Yeni iş kurmak isteyen işini kursun, mevcut işi olan işini büyütsün, yan gelip yatalımmı?O kadar insana ekmek kapısı açmışım, kilitmi vurayım?
    2-Ben AKP zengini değilim.
    3-Yaklaşık 25 senedir ticaretle uğraşıyorum, hiç bir dönem, AKP dönemi kadar esnafa zulüm yapılmadı.
    4-Sen benim 25 senelik alın terimi sorgulayacağına, 750bin TL'lik saat hediye alan bakanı sorgula.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ReiCheN kullanıcısına yanıt
    Sen bu kafayla iş falan kurma batarsın. Ticarette değil 30bin, anlık olarak 1-2bin tl bile büyük para. Holdingler bile teşvik alıyorken, Evini sat demen tam fıkralık. KOSGEB'in kuruluş amacı Kobi'lerin büyümesi için desteklemesi. Bir işyerinin büyümesi, daha fazla kişiye iş vermesi demek, daha fazla vergi vermesi demek, ekonominin büyümesi demek. İş yap bakalım ne kapılar çarparsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada anlatılan bilgiler dogru değil ne yazıkki. reklam çalışması olmuş.
    rakamlar dogrudur ama alma şartları dogru değildir. siz harcamadan devlet ödeme yapmıyor.iş planı yazmak çok kolay arkadaşlar kafası çalışn bir kişi rahatlıkla yazabilir.

  • General. kullanıcısına yanıt
    Tamam sizi dikkate alıp iş falan kurmayacağım. Benim kafa çok geri, sizinki en ileri de maşallah. Orada ki ironiyi anlayamamışsınız daha. Evde bilgisayar başında büyümedik evel Allah bizde biliyoruz bir şeyler
  • kosgebten para almak anlatıldığı gibi kolay değil malesef. oranlar yanlış. bilgiler doğru değil.

    hele de çok basit bir şeklde yazılabilecek iş planı üzerinden halkı sömüren danışmanlık firmalarından birini bu mecraya çıkarıp reklamını yapmanız üzücü.

    iş planı denen zımbırtı lise mezunu biri tarafından rahatlıkla yazılabilir ama danışmanlık firmaları çok çetrefilli, çok kompleks bişeymiş gibi gösterip verilen desteği sömürme amacı güdüyorlar.

    kosgebten para almak rahat en azından 6 ayı buluyor ve verilen hibe miktarı çok nadiren 50bin tlye varmaktadır. şöyleki yapılan harcama kadar destek oranı tutarınca hibe alabilirsiniz. örnek vermek gerekirse mesela bir cafe açtınız. içeriye demirbaş olarak sayılabilecek masa sandalye klima tv tarzı harcamalarınıza destek alabilirsiniz. bunlar toplamda kdv dahil 23.600 tl harcadınız diyelim. incelikle yapılan harcamadan kdv düşülüyor. %18 oranında kdv eklenmiş hali 23.600 tl ise kdvsiz tutar 20.bindir. (basit matematik) şimdi siz 20 bin tl malzeme için %60 oranında desteklenirseniz istanbulda bu tutarda alabileceğiniz mak. miktar 12bin tl olmaktadır.tabi bu olasılık en iyi ihtimalle. çünkü destek süreci başlamadan evvel kurulun karsısına çıkacaksınız ve kurul ne kadar destek verecek orada azaltma imkanına da sahip. velhasıl kelam 23.360 tl lik demirbaş alan biri (dekorasyonu saymıyorum onun hepsi cepten gidiyor dekorasyona destek yok) en fazla 12bin tl destek alabiliyor. yani bu danışman arkadaşın dediği gibi öyle 50bin hibe 100bin geri ödemeli durumu yok. 100bin geri ödeöeli kısım zar-ten sadece imalat sektörüne verilen sadece makina alımına yönelik bir destek.

    demem o ki bir işe girişecekseniz iyice ölçüp biçmek lazım. aman devlet bu kadar destek veriomuş dur bakalım biz bu parayı alalım bişeyler yapalım tarzı bir olaya girerseniz (özendirilmeye çalışılan şey bu danışmanlık firmaları tarafından o da sırf 1000 tl lık iş planı hazırlama ücretini alabilmek için) çok magdur olursunuz elinizdeki kaybedip oturusunuz.

    bu girişimcilik olayı ciddi bir iş. insanlarin yanlış şeçimler yüzünden aileleri dağılıyor, psikolojileri bozuluyor bazen intihara kadar sürüklenen insanlar var. bunları bi danışmanlık firması yetkilisi kendi reklamını yapacak diye görmezden gelmeyin lütfen. donanım haber olarak sosyal sorumluluğunuzu unutmayınız.





  • anlattıkları kadar kolay değil arkadaşlar mesela siz 100 bin liralık bir iş açıcaksınız.Alınacak olan makinelerin hepsini siz alıyorsunuz.İşplanına bunları ekliyorsunuz ve bekliyorsunuz hibe almayı.2 3 yıldır bekliyenleri biliyorum hala paralarını alamadılar.İş kurucak olanlar sermayelerini ayrı tutsunlar çünkü kosgeb kesinlikle sermaye vermiyor.Bankalarda vermiyor.Yani işi çevireceğiniz sermayeniz yoksa girmeyin.100 bin lira makine ve işyeri masrafları sonrası da işletme sermayeniz var ise girin işe yoksa kosgebe girmeyin.

  • İktidara yakın olmadan devletten yana hiçbir şey alamazsınız. Bugün üniversite öğrencilerine verilen KYK burslarını da iyi biliyoruz, üniversite zamanında AKP'li olduğunu bildiğim arkadaşlarımın alayı karşılıksız burs alıyordu ki bu kişilerin memleketinde anasının babasının evi arabası da vardı. Gerisini siz hesap edin.

  • ReiCheN kullanıcısına yanıt
    Niye zoruna gittiki evini sat diyen sen, bide kapıyı çarpmış diyen sen, ne yapayım sana teşekkürmü edeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • General. kullanıcısına yanıt
    Zoruma giden bir şey yok usta sen takma kafana bunları Hadi kal sağlıcakla
  • Arkadaşlar benim bir iş kurma planım var. Şu an üniversite öğrencisiyim, bir yandan da dükkan olacak. İlk aşamada işe başlamak için 10-12bin TL yeterli gözüküyor. Kosgeb'ten sermaye desteği almam mümkün mü? Videoda ilk aşamada 2 bin daha sonrasında 30bin TL hibe alınmasının mümkün olduğu söylenilmiş ancak sadece ilk aşamadaki 2bin direkt nakit veriliyor sanırım. Diğer 30bin ise aldığın demirbaşın belirli bir yüzdesi olarak veriliyor doğru mu?

    Ayrıca girişimcilik eğitimini aldıktan sonra ortalama ne kadar sürede prosedür işliyor?
  • Destekmi almak istiyorsunuz Dikin bir bina...Gelsin destekler sonra bir daha dikin ondan sonra bir daha sonsuza kadar bina dikin.Beton,Kiremit kalmayasıya kadar beton kiremit bitince...

    Dolar ve Faiz umarım yükselmeye devam ederde şu Müteahhit'lerden ve her yerde olan inşaatlardan kurtuluruz...Belki o zaman aklımız başımıza gelir.

  • "KOSGEB G. Destek Programıyla" ilgilenen arkadaşlara:

    :: "cancan_burak" ve "jackaxman" isimli arkadaşlar faydalı açıklama yapmış, okunması konuyla ilgilenenlere tavsiye edilir.
    :: Cebinizde belirli bir miktarda başlangıç sermayesi ve de işi açtıktan sonra belirli bir süre devam edebilecek paranız yoksa maalesef bu destek kesinlikle size göre değil (+ muhasebesi, ssk/bağkuru ...).
    :: Danışmanlık firmalarına gerek olmayacak, paranızı kaptırmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samline -- 24 Nisan 2016; 22:05:08 >
  • Konuyu bir kaç kişi olayı izah etmiş.

    Fazla bilgi göz çıkarmaz, birde benden okuyun.

    02.01.2016 tarihli Kosgeb eğitimine katıldım. Kosgeb Girşimcilik Eğitimi Kursuna katımanız gerek ve bu kursu 1.5 gün devamsızlıktan fazla olmamak üzere aralıksız olarak devam etmeniz (10 gün) gerek. (Eğer üniversitede Girişimcilik dersi aldıysanız ve bu dersi -geçer not dahi- verebildiyseniz, bahsi geçen 50 bin TL HİBE + 100 bin TL Faizsiz (Teminat göstereceksinzi ve teminatınız kabul görecek, teminat mektubu veya Kredi Granti Fonu -az bir komisyonu var- teminatı iel de alabiliyorsunuz) Kredi Alma hakkını kazanmış oluyorsunuz.

    Öcnelikle belirtmekte fayda var: Kursa katılıp da başvuran neredeyse herkes (yaklaşık %98') bu teşvikten faydalanmış. Geri kalan %2'lik kısısım; ya evrakları doğru derleyememiş, ya zamanında teslim etmemiş ya da ayakları yere basmayan iş planı sunmuş.

    ''Don satacağım'' deyin (ancak doğru form ve projeksiyon sunmanız şart) parayı alırsınınız.

    Berberin biri; 3-4 yıl önce 3 bin tl'den daha pahalı bir bilgisayarı teşvik listesine eklemiş, ilgili denetçiler; ''berber için çok değilmi ''diye sormuşlar. berber de; ''zaten imkanlarım kısıstlı, benim belki bir daha böyle bir donanım alacak şansım olmayabilir, en azından şimdiden önümüzdeki 3-5 yılın teknolojisini kapsayacak bir donanım alırsam beni uzun süre idare eder'' dediği için bilgsiayar teşvik kapsamında kabul edilmiş. -bana nakledilen hikayenin mealidir-

    Peki Kaç kişi kurtsan sonra başvrmuş? Katılanların %3'ü
    Eskiden kursa direk adam alıp,parayı cebine koyup piyasaya salmışlar, araba alan mı dersin, tatile giden mi dersin, borcunu kapatan mı dersin,... çok saçma harmalar ve paranın adrese gitmemsi nedeni ile işi daha sıkıya almışlar.

    Kadınlar Kalkınmada öncelikli bölge değilse %70, Erkekler ise %60Teşvikten yararlanıyor. Yani bu 50 Bin TL'yi caaart diey size vermeyeceklerinin 1. göstergesi (ben bunu bilerek gittim) . Şimdi bu parayı nasıl alıyorsnuz ona bakalım.

    -Hesap erkekler için- Süreç hem erkek hem kadın için aynı şekilde işliyor...

    1. Öncelikli olarak SSK'lı olmamanız ve Bağkur'lu olmanız gerekecek. yani ben işi kurayım SSK garanti ödensin diye birşey yok. Elini ve hatta gövdeni bu işin altına koydunuğunu göstermen gerek.
    2.Aynı iş konulnda 1 yıldan uzun süredir İşletme sahibi (Bağkurlu olarak) faaliyette bulunmuyor olman gerek.Yine aynı şirketin %50'sinden fazlasına sahip olamaman gerek.
    3. Şirketinizi Kurmuş ve faaliyete başlıyor olmanız eya başlamış olmanız gerek. yani Vergiye Tabi olmadan dur ben projemi anlatıyım gibi bir şansınzı yok.
    Zaten amaç GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME: Varsa hayalin ve burada bir potansiyel -durağan halde bekleyen ancak kimsenin farketmedi bir kazanç/durağan halde orada olan ve senin hareket gçirmeni bekleyen birkirm/kazanç noktası- görüyorsan atla diyor.... Kosgeb Ben sana kan değil ama GAz vereceğim diyor.

    4.Şirkeyt kuruldu ( bu şirketin en az %30'u size ait oalcak, yani sermayedarlarla mali yapınızı daha da güçlendirebilirsiniz, ortaklık kurabilirsiniz) Projeniz hazır. Formları ve Nakit Projeksiyonunu da doğru hazırladınız, mülakattıda geçtiniz..
    Burada yine bir iklem var.
    Ancak şu noktada önemli :Kosgeb'in bütçesi yıllık olarak onaylanıyor.Devlet 6 ayda bir kosgeb'e para gönderiyor. Siz başvurduğunuzda eğer kosgebin bütçesi yeterli ise ve sırada kendinize bir yer bulduysanız, projenizde onaylandıysa sıkıntı yok parayı er geç alacaksınız.

    a)Tüm makine ekipman vs. yatırımı başta cepten yapmanız.(Vade, senet çek, kredi kartı neyse kaynağı siz yarattınız) Kosgeb bu adam için; haaa bak bu adam gerçekten iş yapmak istiyro çarkıda döndürmeye başlamış ben buna bir kıyak yapayım, eveleyip gevelemeden desteğini onaylayım diyor.
    b)Projemi sunayım kosgep destek versin, makine ve ekipmanı benonaydan sobra alayım. : Bu adam için ise; lan bune girişimcisi, benden ışık bekliyor, böyle girişimci olmaz, dur ben bi bakem gerekli gereksiz birşey mi var bunun teşvik dosayasında deyip, ıciğini biciğini araştırıyor ve sizi ahret sorgusuna çekiyor. Eğer siz kendisini anlatmakta sıkıntılı biriyseniz kabul etemesi gereken bir şeyi siz anlatamadığınzı ve veya onlar anlayamadığı için projenizde revizyon isteyebilir. HA sıkınt yok kabul etmesi %99 kabul decek sonunda ama siz makineyi almadığınız için yaz tahtaya al haftaya durumuna düşersiniz.

    5. Aga 50 bin tl alacağım 100 bin gayme de sonra alacağım demeyin kazın ayağı öyle değil.
    Proje onaylandı diyelim. Bu hesap erkek için.
    A) Şirket kurulum masraflarınız için sorgusuz sualsiz 2000 TL.
    B) Makine ve Ekipman alımlarınız için ( 100-200 TL'lik şeyleri bazen onaylamıyorlar adam akıllı makineler için bu teşviği isteyin) 18.000 TL. Fatura tarihi, siz proje dosyanızı sunduğunuz tarih ve şirketi kurduğunzu tarihten 12 aydan eski olamaycak. Şirket kuruluş tarihinizden 2 Yıl fazla olmayacak.
    Toplamda 20 Bin TL aldınız. Fatura tarihiniz ve teşvik için başvurduğunzu tarih arasında 12 ay süreden fazla bri süre olursa aldığnzı makine ile baş başa kalırsınız
    KDV Hariç tutar üzerinden Teşvik alacaksınız.

    Kalan 30 Bin ne iş? (eğer projenizi başta -yukarıdaki 18 bin yerine, 27 bin'e çıkarma şansınız var- buna uygunn yazarsanız bu 30 bin'in 9 bin tlsinimakine ekipman alımı için kullanabilirsiniz ancak bu halde işçili ve veya kira için kullanacağınız 30 bin tyi 21 bin tlye düşürmüş olursunuz)
    1. derece yakınınızdan ve kendinizden (sahibi siz olamayacaksınız) kiralamadığınız iş yeri veye çalıştırdığınzı işçi için destek.
    Bu destek için en fazal 2500 TL'yi geçememek üzere 12 ay veya 1250 TL 24 ay destek alabilrisiniz.

    Az para harcadım ağabey derseniz 50 bin tl yerine daha azını alırsınız.

    Peki Bu %60 ne iş?
    Aga senin başta aldığını makine için 18 Bin tl destek verdiler ya. Senin o makine alımın gerçekte 30 Bin TL + KDV olarak faturalandırman gerek. Yani sen 30 bin tl harcayıp 18 Bin tl'sini kosgeb'ten geri alacaksın. Aldığın makineler sıfır olmalı 2. el makinelerde 3 yaşını geçmemiş ve yaşınıda fatura vs. gibi geçerli dokümanlarla belirlemen/uzmandan yaş tespiti yaptırman gerek. 1-2 bin tllik şeyleri kabul etmiyorlar.

    Kalan 30 Bin tle için de aynısı. Yani, Eğer kira ve veya işçilik desteğinin %60'ı 30 bin tl ediyorsa %100 50 bin tl harcamış veya harcayacak olman gerek. YAni aylık 1250 TL işçik/kira için 2083 TL para harcamış olman gerek.
    Kira ve veya işçilik için harcanacak para için belgelendikten sonraki ay ödeme yapılıyor.

    Tüm bu parayı alabilmek için KOSGEB'e 3 Yıl Taahhütte bulunacaksınız. İşletmenizi 3 yıl süre ile kapatmayacağınızı beyan ve taahhüt edeceksinzi. -Ölüm dişında- Eğer işletme tarafınzıca kapatılırsa, verdikelri parayı çatır çatır faizi ile geri alıyorlar. Ölürseniz sıkıntı yok, kimseye borç bırakmıyorsunuz. Destek kapsamında Aldığınız makine ve ekipmanın (sarf malzemesi kapsam dışı) 3 yıl boyunca sahibşi Kosgeb olduğu için 3 Yıl süre ile Allahın kulu işletmenizi haciz'de edemiyor. 3 Yıl sonund aisterseniz yakın isterseniz satın. Siz batmayın diye uğraşıyorlar, eğerki battınız, kosgeb dahi sizi kurtaramıyorsa; işletmeniz tasviye edlir, işletmenin varlıkları elden çıkarılır ve elde edilen para ile kosgeb'in alacağı kapatılır. Ölmezseniz borçlu kalırsınız... Devlet size ölümüne koltuk çıknıyor yani.


    100 Bin tl için ise; Yukarıda da belirtitim Teminat isteniyor. Banka teminat mektubu veya Kredi granti fonu teminatı talep ediliyor. Kredi Garanti veya Bank teminatının cüzzi bir maliyeti var ancak faizden daha ucuz. Bu parayı satın aldığınız/alacağınzı makine ekipman için 1 defada verecekler. Siz başvuru tarihi itibari ile (İşletmeniz 2 yılı doldurmadıysa) İlk 2 yılı ödemesiz, kalan 36 ay (3 ayda 1 olması lazım) eşit takistlerle bu parayı geri ödersiniz. Asıl bu para size rahat nefes aldıracak. Ancak 100 bin Tl Desteğin %60'ı yani; eğer 166.666_ bin Tl sabit yatırı kapsamında makina, teçhizast alırsanız 100 bin tl alırsınız.

    Benim eğitimden kazandığım ... HİÇBİRŞEY. Benim bildğim şeyleri hocaya dahi öğreterek sertifika almaya hak kazandım.

    Sınav vs. Yok. Benimle eğitime girip de proje dosyası hazırlamayı öğrenen tek kişi ben oldum.
    NAkit Projeksiyonu ile ilgili hocanın hatasını keşşfedip, kolaylaştırılmış bir excel tablosu sundum. Hoca Eğitim alan herkese sıf bu tabloyu 100-150 TL'den sattı. Proje hazırlama için ise 2500 TL başta + 2500 Tl ise proje onaylandıktan sonra verilmek üzere öğrencilere teklifte bulundu.
    Benim proje ve excel de daha başarılı olduğum görününce, kursiyerler benden hizmet almak için teklifte bulundular ancak hocanın pazarını bozmak istemedim.

    Bu işin şakası yok arkadaşlar. Girişimciyim diyorsanız: Elinizi taşın altına sokacaksanız, harcayacağınzı para tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu unutmadan iş yapmanız gerekiyor. Para kazanmak için para harcamak zorundasınız.

    Not: Eğer İsteyen olursa Danışmanlık hizmetini ; PROJE DosyasınıN Doldurulması dahil Nakit PROJEKSİYON tablosunu da hazırlayarak veririm.

    Kaba bir hesapla:80 Bin TL'lik Bütçe ile kuurulacak bir işin harcayağınız/harcadığınız her 100 TL'nin 62.5.. Tl'sini Kosgeb karşılıyor. yani bu kapsamda cebinizden sadece 37.5.. TL çıkacak. Azıcık ticaret biliyorsanız,80 Bin TL harcamada kafadan %62.5 Kardasınız. Niye %62.5, çünkü; 2000 TL için %60 vs gibi bir oran yok. Kafadan cebe iniyor. %60 hesabı 48 bin tl için yapılıyor.

    Ancak şunu önemle belirtmeliyim ki; KOSGEB'e eğitime gideceğinizi nereden öğreniyorlarsa dolandırıcı firmalar öğrenip size KOSGEB başlıklı mesajlar atıp parayı almanızı garantieleyeceklerini söylüyorlar. Eğitime gitmeyenleri bile tuzaklamışlar. 2.5 - 5 bin tl para ile boş formla rgönderiyorlarmış. Doldurulmasına dahi yardım etmedenlere para kaptırmayın.

    Sorusu olan varsa seve seve ceplarım.

    Düzenleme: İmla ve Anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 12 Nisan 2016; 14:14:32 >




  • Hocam 12 bin seni direkt yolda bırakır.biraz daha biriktirip sağlam bir finansal temel üzerinde bu ise girismeni öneririm.
    En basitinden iş yeri açılışında bulunacaksin vergisi ayrı para istiyor ticaret odası ayrı para istiyor esnafı ayrı muhasebecisi ayrı.

    Bunların yanında iş yerini kiralayacaksin oraya masraf, senin bagkur başlayacak oraya masraf, sonra masası sandalyesi vs. Sağlam Bi sermaye olmadan kosgeb e güvenip ise girilmez. Çünkü sen iş yerini açtıktan kosgeb e kayıt aşaması var. Imza sirkuleri ve sicil gazetesi ekiyle beraber goturuyorsun mudurluge teslim ediosun. Önce onun onaylanmasini beklicen.bu süre genelde Bi sıkıntı çıkmazsa 1 ay civarı bisey. Ondan sonra iş planı yazma aşaması var. Onu yazıp kase imza yapıp ekinde vergi mukellefiyet belgesi proforma faturalar bagkur kaydı katılım sertifikası gibi eklerle mudurluge sunacaksın. Onun degerlendirilip kurula alınma süreci rahat 2 ay. Kurula girdin diyelim. Kuruldan makine techizat olarak sadece demirbaş alabilirsin. Bunlar da isinle alakalı olacak musriflik yapılmadan. Mesela Bi cafeye hesap tutması için bir bilgisayarı kurul onaylayabilir ama sen gidip bit mimarlık ofisinde kullanılacak 10bin tlye Bi bilgisayar alırsan kurul senin günlük işlerin için 1500 tl lik Bi bilgisayar sana yeter diyip kesinti de yapabilir. Bi de makine techizat 30bin değil 18 bin tldir. Bunu kurul uygun görürse 27bine kadar çıkarabilir ama dediğim gibi musriflik yapılsa ve harcamalarda aşırıya kacilsa kurul bunları vermez ya da fiyatını kırar.

    Şimdi %60 oranında desteklenen bir yerde mesela istanbulda 18 bin tl hibe alabilmek için 30bin kdv hariç harcama yapmanız lazım. (Bunların hepsini cebinizden yapacaksınız. Faturalandirip banka üzerinden ödemeleri yapıp dekontunu faturayla beraber saklayacaksiniz.) 30bin tlnin kdv dahil %18 payiyla 35400 tl harcama yapmanız gerekecek.siz bu harcamaları yaptıktan sonra fatura ve dekontu ödeme talep formu diye bir çıktı var sisteminizdrn onları alacaksınız( ödeme talep formu nasıl hazırlanır diye video var resmi kosgeb sitesinde oradan bakılabilir) ödeme talep formunun ekinde kosgrbe sunacaksiniz. Onlar degerlendirilip eksiklik yoksa isletmeyi ziyarete gelecek sizden sorumlu uzman. O uzmanin gelişi nerden baksanız en assagi bir ay. Neyse geldi baktı herşey tamam yazıldığı gibi alınmış onay verip ödeme aşamasına geçiliyor. Ödeme aşaması da en iyi ihtimalle 2 ay sürse sizin kosgebten 6 içinde alabileceğiniz mak. Tutar 20bin tl oluyor. Sen 20binle sgk ya olan burcunu mu odeyecen yoksa vergiye olan borcunu mu odeyecen.çünkü oralara borcun varsa sana verilecek paradan kesiliyor. Şimdi 6 aydır açtığın iş yeri için o kadar uğraştın cabaladin borç harç biseyker yapıp kosgebten faydalanayim dedin ama geriye dönüp Bi bakıyorsun pertingenşitrayze.

    Kosgebin destek sürecini iş kurmanın ana merkezi gibi değil de sadece devletin sana küçük Bi hediyesi şeklinde dusunurseniz aglamazsiniz. Diğer türlü yaşlı başlı adamlar bile ağlıyor keşke hiç bulasmasaydim, Kosgebe güvenip yapmayacağım harcamayı bile yaptım şimdi paramı 1 yıldır 2 yıldır alamadım ticari itibarim sıfır oldu sözlerimi tutamadım vs diye . Millet hibenin tamamını alabilmek için normalde klima almayacak 2 bilg alamayacak mini buzdolabı almayacak ama hibenin tamamını almak için açılıyor ondan sonra ödemeler beklediği gibi olmayınca mağdur oluyor pişman oluyor kapatma aşamasına geliyor. Kapatirsa kendi parası ve emeğiyle beraber kamu kaynaklarini da çöp etmiş oluyor. Bi de kurul kapatma kararı vermezse zarar etsen bile açık kalacaksın çünkü destek faiziyle geri alınır. Demek o ki sağlam sermaye olmadan bu işlere girmeyin çok fazla zarar görebilirsiniz.

    En son destek miktarlarini da yazayım.

    1 kuruluş desteği 2bin tl (bunun için fatura dekont gerekmiyor ödeme t.f. görürseniz hesaba yatar.)

    2 makine ekipman desteği 18bin kurul isterse 27bine çıkarır( yukarıda anlattığım çetrefilli süreç)

    3 işletme giderleri desteği 30bin ama kurul makine desteğini 27bine çıkarınca burası otomatikman azalıyor 21bin oluyor. Bunlarda kira ve personel için 2 yıl süresinde kullanılabilir. Aylık olarak alırsınız ve en fazla ayda 2500 tl destek alabilirsiniz. Mesela kiraniz aylik 3bin ise aylik 1800 kira desteği alabilirsiniz.

    Saygılarımı sunuyorum iyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi akşamlar Bir SMMM olarak bir kaç konuya değinmek istiyorum.



    Birincisi bu iş öyle anlatıldığı kadar basit değil.



    Ikincisi KOSGEB bu şekilde danışman firmalar ile muhatap olmaz, hatta aracılık hizmeti aldığını farkettigi firmalara da tesviki daha zor verir. Temel esas girişimci ile direk iletişim halinde olunmasidir. Proje yazarız işinizi kolaylaştırıriz diyenler çok çıkacak, hatta parayı alamazsınız danışmanlık bedelini iade edeceğim diyen şirketlerde çok olacak. Size projeyi yazıp, mülakata girmenizi ve başarılı olmanızı bekleyecekler. Yazmadiginiz uydurma proje ile kurumu nasıl ikna ederseniz artık.



    Üçüncüsü Paket programı, teşvik Vs denilerek 2 liraya kurulacak şirketi size 4 liraya yapacaklardir. Piyasada size şirket kurduktan sonra daha kaliteli hizmet verecek bir çok muhasebe ofisi bulunmaktadır. Bugün KOSGEB dışında SGK ve Iskur tesvikleri konusunda tecrübe sahibi bir çok meslektaşım bulunmakta. Zaten şirket asıl kazancını sizden alacağı muhasebe teşvik Vs dediği kalemden kazanmayı hedefliyor. 100 liraya yazıcı alıp, kartusuna 200 lira isteme mantığı ne ise bu işte öyledir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crashlone

    Destekmi almak istiyorsunuz Dikin bir bina...Gelsin destekler sonra bir daha dikin ondan sonra bir daha sonsuza kadar bina dikin.Beton,Kiremit kalmayasıya kadar beton kiremit bitince...Dolar ve Faiz umarım yükselmeye devam ederde şu Müteahhitlerden ve her yerde olan inşaatlardan kurtuluruz...Belki o zaman aklımız başımıza gelir.


    İnşaat sektörü Türkiye için çok önemlidir. İrili ufaklı hesaplandığında yaklaşık 2500 farklı ürün,hizmet demek. Kiremit,çivi,kapı,seramik,demir den tut ne kadar insanın ekmek yediğini görebilirsin. Evet sonsuza kadar bina dikilecek çünkü gerekli ve ihtiyaç var ve bu ülkenin ucuza işleyip satacağı ne petrolü ne gazı nede altını var . Hadi bunları geç kendi milyon ton rezervlik madenlerini bile çıkarmakta zorlanan bir ülke burası. Anayasası laçka olmuş yeniden küllerinden doğmaya çalışan bir ülke. Dolayısı ile inşaat da olacak nükleer enerji de olacak. Dolar ve faizin yükselmesini umut edeni ilk defa gördüm neo yoksa kaos kriz zamanında 1'e 1000 mi kazanıyorsun 90 lı yıllardaki medya baronları gibi.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.