Şimdi Ara

KOSGEB'ten 50000TL hibe ve 100000TL destek nasıl alınır? 'Girişimci rehberi' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arakadaşlar şunu önemle belirteyim yazmayı unutmuşum.

    Kosgeb kursu için sizden para talep edilmiyor. Kursa katılmak veya kosgebin sitesinden edinebileceğiniz doküman/broşür vs ne olursa olsun.... Sakın bu yolla para isteyenlere kulak asmayın.

    Kosgeb'den Girişimcilik eğitimi almadan size kuruş para vermezler. Kosgeb kursuna girmemiş kişilerden bu şekilde para sızdırıyorlar. Kursa girmeden para alabileceklerine inandırılıp, dolandırılan çok insan var. Ben kurstayken bile birisini gördüm.

    Kursa kayıdız yapıldığında bilgilerinzi birilerince sızıdırılıyor. Telefonunuza veya e. posta adresinize; sanki KOSGEB'in resmi kuruluşu gibi hatat antetini kullanan firmalar sizi kandırmak ve para sızdırmak için dadanıyorlar. Aaman ha yemeyin!

    Öncelikle: Üniversiteler, kamu yararına çalışan dernekler, kar amacı gütmeyen orhganizasyonlar vs, İşkur ( en ballısı bu, gittiğiniz gün başına size harçlık veriyor, 20-30 artık ne belirlendiyse) veya İbb İsmek üzerinden bir kursa kayıt olmanzı gerek. Veya Bulunduğunuz şehir neresiyse orada verilen ücretsiz kursalara katılamnız gerekiyor.

    Tekrar yazmakta fayda var:Kurs için herhangibir Ücret Talep edilmiyor!

    Eğer kurs için sizden para talep edelerse ve sizde veriseniz bu anlaşılırsa sertifikanız iptal ediliyor. Zamanında; İstanulda bir ''Girişimciler''(!) derneğe bende, dernek üyeliğim olmadan Ücretsiz Kursa Katılamayacağımı ancak 400 tl verip derneğe üye olursam Ücretsiz kursu alabileceğimi söylemişti. Ben parada vermedim, üye de olmadım ve oradan kurs alamadım. Sonradan duydum ki o dönem krsa katılan ve deneğe üyelik için para veren kim varsa sertifkaları iptal edilmiş.

    İlgilenen olursa, KOSGEB Kursuna Katılmış Kişilere DANIŞMANLIK HİZMETİ veririm. Kursa katılmadıysanız zaten Hibe de alamazsınız
    Ivır zıvır sorularınız için bedelsizdir, ancak ciddi emek gerektiren tablolar ve proje dosyasının hazırlanması için ücret karşılığı Danışmanlık Hizmeti veririm. Bu başta belirtiğim gibi kursu ücret karşılığı almak değildir. Danışmanlık Hizmeti ; birinin bir konudaki uzmanlık, deneyim, bilgi birikiminden fadalanmak adına alınan Yasal Bir Hizmet Türüdür. Profesyonelelrden veya benim gibi Yarı Profesyonellerden alınabilecek bir hizmet çeşididir. Önceden Kosgeb Danışmanlık Hizmetini de hibe kapsamında değerlendiriyordu ancak herkes proje yazmak yerien bu hizmete yönelince destek kapsamında çıkarıldı... Diğeri ise Kanun kapsamında Bedelsiz olarak verilmesi gereken Girişimcilik Eğitimini Bağış, Eğitim vs.. gibi kalemler altında ücretkendirme kapsamında olduğu için; eğitim kapsamında bilmeden dahi vermiş olsanız sertifiaknız durumun saptanması halinde iptal ediliyor.



    quote:

    Orijinalden alıntı: aybey

    Konuyu bir kaç kişi olayı izah etmiş.

    Fazla bilgi göz çıkarmaz, birde benden okuyun.

    02.01.2016 tarihli Kosgeb eğitimine katıldım. Kosgeb Girşimcilik Eğitimi Kursuna katımanız gerek ve bu kursu 1.5 gün devamsızlıktan fazla olmamak üzere aralıksız olarak devam etmeniz (10 gün) gerek. (Eğer üniversitede Girişimcilik dersi aldıysanız ve bu dersi -geçer not dahi- verebildiyseniz, bahsi geçen 50 bin TL HİBE + 100 bin TL Faizsiz (Teminat göstereceksinzi ve teminatınız kabul görecek, teminat mektubu veya Kredi Granti Fonu -az bir komisyonu var- teminatı iel de alabiliyorsunuz) Kredi Alma hakkını kazanmış oluyorsunuz.

    Öcnelikle belirtmekte fayda var: Kursa katılıp da başvuran neredeyse herkes (yaklaşık %98') bu teşvikten faydalanmış. Geri kalan %2'lik kısısım; ya evrakları doğru derleyememiş, ya zamanında teslim etmemiş ya da ayakları yere basmayan iş planı sunmuş.

    ''Don satacağım'' deyin (ancak doğru form ve projeksiyon sunmanız şart) parayı alırsınınız.

    Berberin biri; 3-4 yıl önce 3 bin tl'den daha pahalı bir bilgisayarı teşvik listesine eklemiş, ilgili denetçiler; ''berber için çok değilmi ''diye sormuşlar. berber de; ''zaten imkanlarım kısıstlı, benim belki bir daha böyle bir donanım alacak şansım olmayabilir, en azından şimdiden önümüzdeki 3-5 yılın teknolojisini kapsayacak bir donanım alırsam beni uzun süre idare eder'' dediği için bilgsiayar teşvik kapsamında kabul edilmiş. -bana nakledilen hikayenin mealidir-

    Peki Kaç kişi kurtsan sonra başvrmuş? Katılanların %3'ü
    Eskiden kursa direk adam alıp,parayı cebine koyup piyasaya salmışlar, araba alan mı dersin, tatile giden mi dersin, borcunu kapatan mı dersin,... çok saçma harmalar ve paranın adrese gitmemsi nedeni ile işi daha sıkıya almışlar.

    Kadınlar Kalkınmada öncelikli bölge değilse %70, Erkekler ise %60Teşvikten yararlanıyor. Yani bu 50 Bin TL'yi caaart diey size vermeyeceklerinin 1. göstergesi (ben bunu bilerek gittim) . Şimdi bu parayı nasıl alıyorsnuz ona bakalım.

    -Hesap erkekler için- Süreç hem erkek hem kadın için aynı şekilde işliyor...

    1. Öncelikli olarak SSK'lı olmamanız ve Bağkur'lu olmanız gerekecek. yani ben işi kurayım SSK garanti ödensin diye birşey yok. Elini ve hatta gövdeni bu işin altına koydunuğunu göstermen gerek.
    2.Aynı iş konulnda 1 yıldan uzun süredir İşletme sahibi (Bağkurlu olarak) faaliyette bulunmuyor olman gerek.Yine aynı şirketin %50'sinden fazlasına sahip olamaman gerek.
    3. Şirketinizi Kurmuş ve faaliyete başlıyor olmanız eya başlamış olmanız gerek. yani Vergiye Tabi olmadan dur ben projemi anlatıyım gibi bir şansınzı yok.
    Zaten amaç GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME: Varsa hayalin ve burada bir potansiyel -durağan halde bekleyen ancak kimsenin farketmedi bir kazanç/durağan halde orada olan ve senin hareket gçirmeni bekleyen birkirm/kazanç noktası- görüyorsan atla diyor.... Kosgeb Ben sana kan değil ama GAz vereceğim diyor.

    4.Şirkeyt kuruldu ( bu şirketin en az %30'u size ait oalcak, yani sermayedarlarla mali yapınızı daha da güçlendirebilirsiniz, ortaklık kurabilirsiniz) Projeniz hazır. Formları ve Nakit Projeksiyonunu da doğru hazırladınız, mülakattıda geçtiniz..
    Burada yine bir iklem var.
    Ancak şu noktada önemli :Kosgeb'in bütçesi yıllık olarak onaylanıyor.Devlet 6 ayda bir kosgeb'e para gönderiyor. Siz başvurduğunuzda eğer kosgebin bütçesi yeterli ise ve sırada kendinize bir yer bulduysanız, projenizde onaylandıysa sıkıntı yok parayı er geç alacaksınız.

    a)Tüm makine ekipman vs. yatırımı başta cepten yapmanız.(Vade, senet çek, kredi kartı neyse kaynağı siz yarattınız) Kosgeb bu adam için; haaa bak bu adam gerçekten iş yapmak istiyro çarkıda döndürmeye başlamış ben buna bir kıyak yapayım, eveleyip gevelemeden desteğini onaylayım diyor.
    b)Projemi sunayım kosgep destek versin, makine ve ekipmanı benonaydan sobra alayım. : Bu adam için ise; lan bune girişimcisi, benden ışık bekliyor, böyle girişimci olmaz, dur ben bi bakem gerekli gereksiz birşey mi var bunun teşvik dosayasında deyip, ıciğini biciğini araştırıyor ve sizi ahret sorgusuna çekiyor. Eğer siz kendisini anlatmakta sıkıntılı biriyseniz kabul etemesi gereken bir şeyi siz anlatamadığınzı ve veya onlar anlayamadığı için projenizde revizyon isteyebilir. HA sıkınt yok kabul etmesi %99 kabul decek sonunda ama siz makineyi almadığınız için yaz tahtaya al haftaya durumuna düşersiniz.

    5. Aga 50 bin tl alacağım 100 bin gayme de sonra alacağım demeyin kazın ayağı öyle değil.
    Proje onaylandı diyelim. Bu hesap erkek için.
    A) Şirket kurulum masraflarınız için sorgusuz sualsiz 2000 TL.
    B) Makine ve Ekipman alımlarınız için ( 100-200 TL'lik şeyleri bazen onaylamıyorlar adam akıllı makineler için bu teşviği isteyin) 18.000 TL. Fatura tarihi, siz proje dosyanızı sunduğunuz tarih ve şirketi kurduğunzu tarihten 12 aydan eski olamaycak. Şirket kuruluş tarihinizden 2 Yıl fazla olmayacak.
    Toplamda 20 Bin TL aldınız. Fatura tarihiniz ve teşvik için başvurduğunzu tarih arasında 12 ay süreden fazla bri süre olursa aldığnzı makine ile baş başa kalırsınız
    KDV Hariç tutar üzerinden Teşvik alacaksınız.

    Kalan 30 Bin ne iş? (eğer projenizi başta -yukarıdaki 18 bin yerine, 27 bin'e çıkarma şansınız var- buna uygunn yazarsanız bu 30 bin'in 9 bin tlsinimakine ekipman alımı için kullanabilirsiniz ancak bu halde işçili ve veya kira için kullanacağınız 30 bin tyi 21 bin tlye düşürmüş olursunuz)
    1. derece yakınınızdan ve kendinizden (sahibi siz olamayacaksınız) kiralamadığınız iş yeri veye çalıştırdığınzı işçi için destek.
    Bu destek için en fazal 2500 TL'yi geçememek üzere 12 ay veya 1250 TL 24 ay destek alabilrisiniz.

    Az para harcadım ağabey derseniz 50 bin tl yerine daha azını alırsınız.

    Peki Bu %60 ne iş?
    Aga senin başta aldığını makine için 18 Bin tl destek verdiler ya. Senin o makine alımın gerçekte 30 Bin TL + KDV olarak faturalandırman gerek. Yani sen 30 bin tl harcayıp 18 Bin tl'sini kosgeb'ten geri alacaksın. Aldığın makineler sıfır olmalı 2. el makinelerde 3 yaşını geçmemiş ve yaşınıda fatura vs. gibi geçerli dokümanlarla belirlemen/uzmandan yaş tespiti yaptırman gerek. 1-2 bin tllik şeyleri kabul etmiyorlar.

    Kalan 30 Bin tle için de aynısı. Yani, Eğer kira ve veya işçilik desteğinin %60'ı 30 bin tl ediyorsa %100 50 bin tl harcamış veya harcayacak olman gerek. YAni aylık 1250 TL işçik/kira için 2083 TL para harcamış olman gerek.
    Kira ve veya işçilik için harcanacak para için belgelendikten sonraki ay ödeme yapılıyor.

    Tüm bu parayı alabilmek için KOSGEB'e 3 Yıl Taahhütte bulunacaksınız. İşletmenizi 3 yıl süre ile kapatmayacağınızı beyan ve taahhüt edeceksinzi. -Ölüm dişında- Eğer işletme tarafınzıca kapatılırsa, verdikelri parayı çatır çatır faizi ile geri alıyorlar. Ölürseniz sıkıntı yok, kimseye borç bırakmıyorsunuz. Destek kapsamında Aldığınız makine ve ekipmanın (sarf malzemesi kapsam dışı) 3 yıl boyunca sahibşi Kosgeb olduğu için 3 Yıl süre ile Allahın kulu işletmenizi haciz'de edemiyor. 3 Yıl sonund aisterseniz yakın isterseniz satın. Siz batmayın diye uğraşıyorlar, eğerki battınız, kosgeb dahi sizi kurtaramıyorsa; işletmeniz tasviye edlir, işletmenin varlıkları elden çıkarılır ve elde edilen para ile kosgeb'in alacağı kapatılır. Ölmezseniz borçlu kalırsınız... Devlet size ölümüne koltuk çıknıyor yani.


    100 Bin tl için ise; Yukarıda da belirtitim Teminat isteniyor. Banka teminat mektubu veya Kredi granti fonu teminatı talep ediliyor. Kredi Garanti veya Bank teminatının cüzzi bir maliyeti var ancak faizden daha ucuz. Bu parayı satın aldığınız/alacağınzı makine ekipman için 1 defada verecekler. Siz başvuru tarihi itibari ile (İşletmeniz 2 yılı doldurmadıysa) İlk 2 yılı ödemesiz, kalan 36 ay (3 ayda 1 olması lazım) eşit takistlerle bu parayı geri ödersiniz. Asıl bu para size rahat nefes aldıracak. Ancak 100 bin Tl Desteğin %60'ı yani; eğer 166.666_ bin Tl sabit yatırı kapsamında makina, teçhizast alırsanız 100 bin tl alırsınız.

    Benim eğitimden kazandığım ... HİÇBİRŞEY. Benim bildğim şeyleri hocaya dahi öğreterek sertifika almaya hak kazandım.

    Sınav vs. Yok. Benimle eğitime girip de proje dosyası hazırlamayı öğrenen tek kişi ben oldum.
    NAkit Projeksiyonu ile ilgili hocanın hatasını keşşfedip, kolaylaştırılmış bir excel tablosu sundum. Hoca Eğitim alan herkese sıf bu tabloyu 100-150 TL'den sattı. Proje hazırlama için ise 2500 TL başta + 2500 Tl ise proje onaylandıktan sonra verilmek üzere öğrencilere teklifte bulundu.
    Benim proje ve excel de daha başarılı olduğum görününce, kursiyerler benden hizmet almak için teklifte bulundular ancak hocanın pazarını bozmak istemedim.

    Bu işin şakası yok arkadaşlar. Girişimciyim diyorsanız: Elinizi taşın altına sokacaksanız, harcayacağınzı para tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu unutmadan iş yapmanız gerekiyor. Para kazanmak için para harcamak zorundasınız.

    Not: Eğer İsteyen olursa Danışmanlık hizmetini ; PROJE DosyasınıN Doldurulması dahil Nakit PROJEKSİYON tablosunu da hazırlayarak veririm.

    Kaba bir hesapla:80 Bin TL'lik Bütçe ile kuurulacak bir işin harcayağınız/harcadığınız her 100 TL'nin 62.5.. Tl'sini Kosgeb karşılıyor. yani bu kapsamda cebinizden sadece 37.5.. TL çıkacak. Azıcık ticaret biliyorsanız,80 Bin TL harcamada kafadan %62.5 Kardasınız. Niye %62.5, çünkü; 2000 TL için %60 vs gibi bir oran yok. Kafadan cebe iniyor. %60 hesabı 48 bin tl için yapılıyor.

    Ancak şunu önemle belirtmeliyim ki; KOSGEB'e eğitime gideceğinizi nereden öğreniyorlarsa dolandırıcı firmalar öğrenip size KOSGEB başlıklı mesajlar atıp parayı almanızı garantieleyeceklerini söylüyorlar. Eğitime gitmeyenleri bile tuzaklamışlar. 2.5 - 5 bin tl para ile boş formla rgönderiyorlarmış. Doldurulmasına dahi yardım etmedenlere para kaptırmayın.

    Sorusu olan varsa seve seve ceplarım.

    Düzenleme: İmla ve Anlatım





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 26 Nisan 2016; 17:22:56 >




  • Kosgeb kursunu bitirdikten sora iş yeri açtım 50.000 tl hibeyi aldım başka bir şirkette ssklı çalışmaya devam edebilrimiğim
  • aseyhmus A kullanıcısına yanıt
    3 Yıl Bounca SSK'li olamazsınız. Şirket sahibi veya ortağı olarak Bağkur üzerinden (İlgili Sosyal Güvenlik YAsasının 4.1.B maddesi kapsamında) sigoralı olmak zorundasınız.
    KOSGEB sizinle 3 yıllık sözleşme yapıyor. Ölmediğiniz taktirde veya hibe edilen parayı faizi ile iade etmediğiniz sürece, belirtilen süre -Desteğin alındığı andan itibaren- sonuna kadar Bağkur'lu kalmalısınız.
  • Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş erkek ya da kadın vardır ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? senin kredi sorunları ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif olarak, burada sizin yardımınıza geliyor. bugün kredi almak (carrenbenfirm@outlook.com veya carrenbenfirm@gmail.com) bugün bize ulaşın.

  • Biz herhangi bir finansman koşulları karşılamak için çok rekabetçi bir kredi oranları ve esnek terimleri güvenli ve bireylere teminatsız borçlanma seçenekleri ve işbirliği organları sağlayan, yerel / uluslararası kredi sunan finansal hizmetler konusunda uzmanım. Bir kötü kredi puanı varsa, biz hala Hızlı ve uygun fiyatlı krediler her bütçeye ve gereksinimlerine uygun üzere hemen bize ulaşın beklenmedik hızlı nakit sağlayabilir önemli değil. standardloancompany08@gmail.com

  • Şu anda ilgilenen bireyler ve şirketler için Kredi dışarı veriyor. nedeniyle kötü kredi puanı bankaların Kredinin inkar ya da edilmiş denenmiş ve başarılı olamadı, ya da tüm uygulama jadkimi bildirmeleri gerekmektedir uygulamak% 2 ile hemen Kredi başvurusunda, mali aşağı bir iş kurmak ama ihtiyacı var @ gmail.com veya jadkimi@openmailbox.org

  • Merhaba,
      Şu anda% 3 gibi düşük bir faiz oranıyla siz değerli müşterilerimize Noel kredi veriyoruz. işinizi finanse etmek için bir kredi gerekiyor mu? Bir konsolidasyon kredi ihtiyacınız var mı? oxford_loanfinances@hotmail.com: bizim e-posta yoluyla şimdi uygula

  • Kosgeb fln uğraşmayın arkadaşlar, bir işe başlamak bu kadar parayla zaten mümkün değil. Başta cazip gelebilir fakat o parayı alabilmek için adama takla attırıyolar. Paranın peşine düşüp işi batırırsın. 50 bin TL ile iş yapabileceğini düşünmek zaten bir hayal ne iş olursa olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bilgisayar malzemeleri satmak için biyer açmayı planlıyorum, kendi kafamda kabaca bi hesap yaptığımda 10bin tl gibi bir tutar dolap, vitrin vb şeylere gidiyor ilk açtığımda 30bin max 35bin liralık toptan malzemeler almayı planlıyorum kosgeb bunun için ödeme yapıyormu yani sermaye için? eğer ödemesse hiç girmicem 3 yıl 8-10bin lira için 3 yıl bağlı kalmak istemem

  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_raculaa

    Ben bilgisayar malzemeleri satmak için biyer açmayı planlıyorum, kendi kafamda kabaca bi hesap yaptığımda 10bin tl gibi bir tutar dolap, vitrin vb şeylere gidiyor ilk açtığımda 30bin max 35bin liralık toptan malzemeler almayı planlıyorum kosgeb bunun için ödeme yapıyormu yani sermaye için? eğer ödemesse hiç girmicem 3 yıl 8-10bin lira için 3 yıl bağlı kalmak istemem

    KOSGEB, alacagin mal için odeme yapmaz. Demirbaş, kira ve işçi desteği verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kullanıcısına yanıt
    Ofis veya işyeri malzemeleri için 27.000 tl veriyor. Geriye kalan 23.000 tl kira ve işçi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magnetor

    Ofis veya işyeri malzemeleri için 27.000 tl veriyor. Geriye kalan 23.000 tl kira ve işçi

    Demirbaşin içinde ofis malzemeleri de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık KOSGEB girişimcilik desteği başvurusu yapabilmek için işletmenizi kurmuş olmak şartı değiştirildi.
    Sizde eğer "uygulamalı girişimcilik eğitimini" tamamladı ve sertifikanızı aldı iseniz KOSGEB resmi web sitesinden "Girişimci kaydı" yapıp, daha sonra kullanıcı adı ve şifrenizle girişi yapıp KOSGEB yeni girişimci desteğine başvuru yapabiliyorsunuz.
    Ayrıca başvurunun esasını oluşturan KOSGEB iş planı bölümleride daha profesyonel ve kısa hale geldi.
    Kolaylıkla online formu doldurup başvuru yapabileceğiniz gibi bir kobi danışmanı ile de çalışabilirsiniz.
    Başvurunuzu tamamlamanız adından sistemin verdiği çıktı ve ek belgelerinizi size yakın KOSGEB hizmet müdürlüğüne teslim edip, sizi kurula çağırmalarını bekliyorsunuz.
    Destek başvurunz onaylanırsa artık iş kurma aşamasına ona göre geçebilirsiniz. Desteklenmezse de dünyanın sonu değil, kendi bütçenize göre iş fikrinizi projelendirebilir, başka kaynaklardan borç veya kredi bularak hayata geçirebilirsiniz.
    Başarılı girişimler dileklerimle.
    Kosgeb girişimcilik desteği için girişimci kayıt ve başvuru nasıl yapılır konsunu şuradan izleyebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=Lv-d92fetDQ





  • Merhaba ben ev hanimiyim ve is yeri acmak istoyorum ama hicbir sermayem yok acicagim is yeri icin 45 bin tl para istiyolar bujiteri acmak istiyorum sizce kosgeb bu konuda bana yadimci olurmu yoksa param yoksa hic basvuru yapmiyimmi cevabiniz icin simdiden tesekkurler

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Once parayi harcarsiniz sonra kosgeb size %80 ini geri öder. Simdiki kurala gore isyeri acmis olma sartida aranmiyor. Egitime girer, basvurunuzu yapar destekleriniz onaylanirsa isyerini acmak icin sureniz olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi çapımda ufakdan başlayarak bi postane açmak istiyorum bunun kosgeb le gerekli şartları konuştum girimsilik eğitimi alıcam anlamadığım konu önce ben gerekli malzemeyi fırın vs alıp sonra mı 50.0000 TL hibe alıcam yani önce ben alıcam masrafa göre mi hibeyi alıcam ve gerekli belgeleri hazırlıktan sonra kesin çıkar gözüyle bakabilirmiyiz

  • Selam benim terzi dükkanım var daha organize ve gelişmiş bir terzi dükkanı için destek alabilirmiyim teşekkürler

  • KOSGEPTEN YARALANIP BIR IS YERI ACAN BİRİ UNUVERSITE OKUMA SANSI VARMI

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selcukk57

    Kosgeb fln uğraşmayın arkadaşlar, bir işe başlamak bu kadar parayla zaten mümkün değil. Başta cazip gelebilir fakat o parayı alabilmek için adama takla attırıyolar. Paranın peşine düşüp işi batırırsın. 50 bin TL ile iş yapabileceğini düşünmek zaten bir hayal ne iş olursa olsun.

    Kesinlikle.
  • arkadaşlar ciddi ve ses getirecek projem var çizimine kadar her şey bana ait ama sermayem sıfır bunun için destek veriyorlar mı ?yoksa sen projeni yap biz sana sonra %60 ni mi verelim diyorlar ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.