Şimdi Ara

KOROZYON SORUNU VE ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • StrangerXT 'nin tavsiyesi üzerine zor da olsa Zalman'ın ZM-G100 adlı enti-korozyon sıvısını edindim. Bu sıvıyı 1/4 oranında saf su ile seyreltmek gerekiyormuş.

Alphacool firmasının Alphacola adlı UV sıvısını almıştım. Henüz sistemi kurmadığım için deneme yapmadım. Bu sıvı da iddia edilene göre korozyonu önlüyormuş ama üstüne basarak ifade edilmediği için ZM-G100 üzerinden gitmek daha faydalı.

Merak ettiğim şu; bu iki sıvıyı karıştırsam. 4 kat saf su yerine Alphacool un sıvısını eklesem sorun olur mu? Daha önce böyle bir şey deneyen var mı? Alphacool un sıvısında RoHS sertifikalı olduğu yazıyor. Glikol içermiyormuş birde diğerlerinin aksine. Bu noktayı anlamadım ama. Çünkü antikorozyon olan Zalman'ın sıvısının bileşiminde Ethylene glycol & anti-corrosion Agent var. Madem üstüne basılarak Glikol içermediği söyleniyor o zaman zararlı bişey olsa gerek. E madem zararlı neden Zalman da var?

Küçük bir miktarda ve 1/4 oranında bu karışımdan bir kaba koymayı ve bir alüminyum ve bir de bakır parça atarak içine, 4-5 gün beklemeyi düşünüyorum. Bakalım bir sorun gözlemleyebilecekmiyim.

Bu konuda yorumda bulunabilecekler yazabilirse sevinirim.

• Evet, aslında mantıksal yaklaşınca, madem bu böyledir, neden bu şekilde yapıyorlar şeklinde düşünmek çok doğru.
    Veya, koskoca Zalman bakırla alüminyumun korozyon yaptığını bilmiyorda mı yapıyor bloklarını?
    Bal gibi biliyorlar bence..
    Sadece bakırdan yapsalar, anti korozyon diye yutturdukları sıvıları kime satacaklar?
    Bence anti korozyon falan hikâye. Çünkü birinin zararlı diyip kullanmadığını, diğeri özellikle belirterek ön planda sunuyor..
    Bakır ve alüminyum ikilisini aynı sistemde kullanmaktan uzak durmalı vesselâm..
  • zalmanında bir bloğu var üst taraf aliminyum alt tarafı bakır hakkaten bu ne demek yaw ???
  • emreerol kullanıcı isimli emre kardeşime topladığımız soğutmada da zalman ın sıvısını kullanıyoruz.
    bizzat kendi yaptığım analizde de zalmanın sıvısında gayet yeterli miktarda anti korozyon (inhibitör) bulunuyor, hikaye değil mustafa abi

alphacool ve zalman ı karıştırmanı önermem, alphacoolun içinde ne var bilmiyorum ama , saf su + zalman kullanmak en iyisi, ayrıca 0.5 lt zalman + 1-1,5 lt saf su kullanarak sisteminizdeki korozyon potansiyelini çok daha aşağılara çekmek mümkün
  • quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

emreerol kullanıcı isimli emre kardeşime topladığımız soğutmada da zalman ın sıvısını kullanıyoruz.
    bizzat kendi yaptığım analizde de zalmanın sıvısında gayet yeterli miktarda anti korozyon (inhibitör) bulunuyor, hikaye değil mustafa abi

Hikâye derken, Zalman'ın yaptığı pazarlama kurnazlığını kastetmiştim ben. "Önce hastalık icad et, sonra da ilâcını tekniği"
    Kişisel düşüncem budur ki, ne o bloğu kullanırım, ne de o sıvıya bel bağlarım.

Not: Ne yaptınız, sisteme suyu bastınız mı? Hiç haber de vermiyorsunuz yani, aşkolsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 12 Haziran 2008; 17:09:12 >

• Valla zaten sen (StrangerXT) önerdin diye aldım Zalmanın sıvısını :) Bi sorun yaşayacağımı zannetmiyorum. Her halukarda bir kaba uygun miktarda karışım hazırlayarak, içerisine daha etkili korozyon sonucu gözlemleyebilmek için saç teli kalınlığında birçok bakır kablo teli ve alüminyom koydum. İki materyalin aralarında 5mm boşluk var. Oldukça yakınlar yani. Elektron alışverişi oluyorsa bundan iyi bir düzenekle gözlemleyemem heralde. Sıvı olarak saf suya karıştırmadım. Alphacoolun UV sıvısına karıştırdım. Saf su ile kullanımı nihai çare olarak yedekte tutuyorum. UV görünümden sıkılırsam o zaman geçerim.

Ay sonuna kadar bekleyeceğim. Sonucu gözlemlemeden su soğutmayı kurmayı düşünmüyorum. Zaten 10mm lik hortum ve rekor altyapısı üzerinden gitmekten vazgeçip 13mm kurmaya karar verdim. Kelepçeli rekorlar kullanmak istemediğim için yurtdışından prinç (nikel kaplama) kendinden sıkmalı rekorlar sipariş ettim. Onlar gelene kadar korozyon gözlemlemeye devam edeceğim.

Bu arada 6metre kaliteli hortum almıştım. Daha sonra Bauhaouse den benzer hortumlardan 12-13mm iç çaplı hortum buldum. Metresi 2lira. Et kalınlığı 2mm gibi bayaa iyi bir yükseklik. Çok sert değil. Dolayısı ile bükmelerde kırılma olmuyor. Kaynar suya koyup 10 dakika kaynattım denemek için, biraz yumulşadı ama tam olarak kendini vermedi. Sistemden bu hortumu kullanmayı düşünüyorum.

• Valla AMFİBİ kardeşim; ilk deneyimim olacağı için bi yerde hata yapmak istemiyorum. Bi ton para harcadım nihayetinde. 3 kere motoru geri gönderdim hatta. En son Laing D5 aldım. AKlıma takılan veya sağda solda okuyup soru işaretleri oluşan konularda buraya yazıyorum sizin deneyimlerinizden faydalanmak için. Saolun varolun valla. Bir çok konuda haliyle normal olarak yanlış yapacaktım. Gerçi şu anda sadece ekran kartı bloğum yüzünden korozyon endişesi yaşıyorum. Ekran kartı bloğunun tabanı komple bakır ve bakırın üstüde 24ayar altın kaplanmış. Yanlız bloğun üst kapağı anodize alüminyom. Gerçi rekorları bakır taraftan bağlayacağım alüminyumun anodize malzemesini aşınrımasın diye. Ama ilk fırsatta EK blokla değiştiririm herhalde. Dİğer bloklara zarar gelmesinden endişe ediyorum çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Not: Ne yaptınız, sisteme suyu bastınız mı? Hiç haber de vermiyorsunuz yani, aşkolsun..

güldürdün durduk yere mustafa abi.
    resim de çekmedik ki, AMFİBİ abimiz çapakları temizlerken" diye koyalım

• Mıstafa abi suyu saldık:))) ama karaköydeki hortumlardan bulamadık
    quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

emreerol kullanıcı isimli emre kardeşime topladığımız soğutmada da zalman ın sıvısını kullanıyoruz.

Hikâye derken, Zalman'ın yaptığı pazarlama kurnazlığını kastetmiştim ben. "Önce hastalık icad et, sonra da ilâcını tekniği"
    Kişisel düşüncem budur ki, ne o bloğu kullanırım, ne de o sıvıya bel bağlarım.

• hortumlar bakırköy ve mecidiye köyde
  • ben thermaltake saf bakır bloğunu kullanıyorum korozyon riski nedir sıvı olarak ise saf su+antifiriz+saf alkol+ispirto karışımı kullanıyorum -30 dereceye kadar donmuyo sistem risk altındamı yani benim
  • sistem değilde sen risk altındasın bence o sıvıyı ben hazırladım içinede sıvı nitro gliserin kattım geçmiş olsun
    sıvım garantilidir korozyon yapmaz
  • ben hep risk altındayım kanky riski severim
  • ispirto ve alkol koymak ısıya etki ediyormu acaba yoksa sadece korozyon önleme amaçlımı
  • korozyon önleme amaçlı kullandım ben anselmo82 kardeşimde
    waterboxumda ise sıvı donmasın die kullandım eksi 20 ye kadar dayanıyor
  • valla ben coolermaster AQUAGATE aldım sırf işlemcimi soğutmak için ve içine wv araçlarında kullanılan antfiriz ile saf su koydum

sonuç olarak daha mantıklı bence ve antifiriz pembe renkte olduğundan daha hoş görüntü elde ettim
  • TT nin kendi hazir sivisini kullaniyorum herhangi bir problem yasamadim yaklasik 18 ayini doldurdu.Hatta sivisi azalinca saf su koydum herhangi bir problem olmadi , malum tt ninki pahali bitince saf su ile tamamladim kalanini daha ucuz ve ekonomik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.