Şimdi Ara

Koronavirüse yakalanan tanıdıklarınız ve yaşadıkları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
7
Favori
14.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
160 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amcam koronavirüse yakalandı. Bana dediki;
    "Her tarafım ağrıyor, sanki derimi bıçakla yüzüyorlar gibi bir ağrı var. Gece uyutmadı beni, sağa dönüyorum olmuyor sola dönüyorum olmuyor, yattığım yatak dar geliyor böyle bir ağrı hayatımda yaşamadım. Muz ve çorba dışında birşey tüketemiyorum iştah diye birşey kalmadı, yediğim içtiğim şeyler sanki boğazıma diken olup batıyor. Kolonya döküp kokluyorum koku diye birşey yok yemek yiyorum tat diye birşey yok yediğim, içtiğim, yaptığım hiç birşeyden zevk alamıyorum. Göğsüm daralıyor nefes almakta zorlanıyorum nefes almak bir insana işkence olur mu hiç sanki işkence ediyorlar bana. İllet birşey bunları yaşayacağımı bilseydim tövbe evden dışarıya adımımı atmazdım, çalıştığım işyerinde adam virüslüymüş bana söylemedi bende çeşmesini tamir ediyordum dokununca bana da bulaşmış eve geldiğimde adam telefon açınca temas ettiğimi öğrendim. Hemen kendimi izole ettim. Ağrılarım artınca test yaptırdım pozitif çıktı. Allah belasını versin... insan başına gelmeden anlamıyor evden dışarı çıkmayın, çocuklara söyle dışarı çıkmasınlar beni mahvetti çok dikkat etsinler lanet bir hastalık..."

    Bu amcamın hikayesiydi...
    Şimdi ailemi anlatayım...

    Ablam 4 ay önce koronavirüse yakalandı, atlattı.
    Kendisi epilepsi hastası, kronik böbrek yetmezliği hastası (diyaliz hastası). 11 gün önce 2. kez virüse yakalandığını öğrendik. Ben daha ayın 13ünde kız kardeşime böbreğimi bağışladım ameliyatlıyım hastaneden çıktım. Ablamın testinin pozitif olduğunu filyasyon ekibinden öğrendik. Ben haberi alır almaz 10 dk içinde evden ayrıldım, teyzemlere gittim. 10 gündür buradayım çok şükür bir sıkıntı yok. Böbrek verdiğim kız kardeşim kayınvalidesinin yanında (onun da eşinin eklem ağrıları var test verdi bugün kendisini ayrı bir odada izole etti) evdeki herkes maskeyle dolaşıyor. Ben de bulunduğum yerde ayrı bir odadayım maskesiz gezmiyorum evde kendimi bir odada izole ettim sürekli havalandırıyorum bulunduğum odayı gerekli olmadıkça kimseyi sokmuyorum.

    Annem de dün test verdi onun da testi pozitif çıktı bugün öğrendik... Eklem ağrıları var şükür çok ciddi bir sıkıntısı yok. Bu arada annem kanser hastası ve ablamı haftada 4 kere diyalize götürmek zorunda.
    13 yaşında bir kız kardeşim var o da hasta ateşi var halsiz yatıyor.
    Bir erkek kardeşim var 16 yaşında babamla birlikte işe gidiyorlar. Onlar da temaslı oldukları için birkaç güne kalmaz pozitif olacaklar, farkında değiller. Ben gazimahallesindeyim elim ayağım bağlı hiçbirşey yapamıyorum.

    Annem şu an bakırköy dr sadi konuk hastanesinde ablamın yanında, onu diyalize götürdü. Ambulans çağırdık gidebilmeleri için, zar zor geldiler. Annem sürekli ablamı hastaneye götürmek zorunda. Kendisi kanser hastası ameliyat olması gerekiyor ve virüs dolayısıyla ameliyat tarihi sürekli uzuyor hastaneye yatsa ablama kim bakacak eş dost akraba hepsi işinde gücünde eli ayağı uzun yardımının dokunmasını beklediğimiz akrabalarımızdan fayda göremedik. Değil gelmek destek olmak arayıp moral bile vermediler. Annemin yatışı gerekli refakatçi bulamıyoruz, virüs bir yandan ne yapıcaz böyle Allah'ım sen yardım et, ya sabır...

    Annemle az önce telefonda konustum. Bana söylediği şey şu oldu:
    "Kadir Murat Dilmener hastanesinden buraya gelen covidli diyaliz hastalarından biri 1 saat önce vefat etti hastanenin durumu içler acısı çok dikkat edin burası bildiğiniz gibi değil çok karışık..."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 24 Kasım 2020; 19:25:14 >







  • devlet bu işi çok boşladı vatandaş da çok gevşedi. halen yine BİM de aktüel ürünler reyonu önünde bir sürü insan sıkış tıkış halde ürünleri inceliyorlar. bakamatik kuyruğunda ben öndeki adamla aramda 1,5 metre mesafe bırakıyorum ama arkamdaki adam gelip ensemin dibinde duruyor nefes alıp veriyor. adamı terslesem kavga çıkacak,bi şey söylemesem korona kapma ihtimalim var.

    Babaannem şu an yoğun bakımda doktor öldü ölecek diyor. Öte taraftan 90 yaşındaki çökmüş bir sürü hastalığı olan dedem ayakta atlattı. Anlayacağınız virüs serseri kurşun gibi kime ne yapacağı belli değil.

    Sakın bana bir şey olmaz demeyin, çünkü vücudunuzun biyokimyasını bilmiyorsunuz. Genç yaşta ne oluyor ne bitiyor demeden ölüp gidebilirsiniz. Grip gibi değil kesinlikle.

    Edit: Babaannem öldü.

    Yorumları okusaydın gerekli açıklamaların yapıldığını da görürdün. Yani bir akıllı siz misiniz demek geliyor içimden ama faydasız biliyorum.


    Benim peder kalp hastalığında neredeyse master derecesi var, aynı tedaviyle turp gibi geçirdi hastalığı 60 yaşına merdiven dayamış, 2 açık ameliyat, canı sıkıldıkça anjiyo olmuş ve bir sürü damarı değiştirilmiş birisi. Yahu rica ediyorum şu tavırlarınızı kendinize saklayın, forumda bir yetkili yok mu yani bu bildiğin manipule suçu.


    Virüs için dikkat edilecek şeylerden biri de, virüs yüküne maruz kalmamak. Mümkün olduğunca ortamı havalandırmak, açık ortamda oturmak, dezenfekte etmek. Atıyorum yüzde 1 yükle kapılan virüsle yüzde 80 yükle kapılan covidin yıkım seviyeleri, virüs yüküne bağlı yıkıcı olabiliyor.


    Ve üfürükçülere kulak asmayın, yaşınıza vs. hiç güvenmeyin. Eğer yeteri yüke maruz kalırsanız, öldürmese dahi, olmadık tahripler bırakır.

    Bütün ailemizi vurdu bu illet virüs. Annemin kronik rahatsızlıkları olduğu için çok dikkat ettik. Ama olmadı biz de yakalandık.Bugün 8. Günündeyiz annem yoğun bakımda. Çaresizce bekliyoruz.Bi insanın annesini kaybetme riskiyle karşı karşıya olması o kadar kötü ki. Elim kolum bağlı bekliyorum. Anne babanızı seviyorsanız bu virüse çok dikkat edin.Allah kimsenin yakınını nu hastalıkla sınamasın çok zor.Benim annem için de bir dua olur musunuz?
  • UP öne çıkarın herkes görsün.

  • devlet bu işi çok boşladı vatandaş da çok gevşedi. halen yine BİM de aktüel ürünler reyonu önünde bir sürü insan sıkış tıkış halde ürünleri inceliyorlar. bakamatik kuyruğunda ben öndeki adamla aramda 1,5 metre mesafe bırakıyorum ama arkamdaki adam gelip ensemin dibinde duruyor nefes alıp veriyor. adamı terslesem kavga çıkacak,bi şey söylemesem korona kapma ihtimalim var.

  • Biz ailecek geçirdik annemla babam 2-3 gün öksürdü ateşlendi ben ve abime bir şey olmadı atlattık geçti

  • Bizde ailecek geçirdik lakin herkesin hikayesi farklı. Allaha şükür bizde ciddi birşey olmadan atlatıldı. Lakin bu işin olasılığı, istatistiği yok. Allah muhafaza ananızı babanızı kardeşinizi kaybederseniz o olasılık istatistik gelip kurtarmıyor.

  • Çok geçmiş olsun ailenize umarım en kısa sürede iyileşirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşler ciddi, hâlâ Korona'yı basit bir grip sananlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akbey617 -- 25 Kasım 2020; 0:47:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun.

  • Bi akrabam bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
  • akbey617 kullanıcısına yanıt
    Asla basit bir grip değil amcam evde can çekişiyor
  • Benim duyduklarım evde gayet düzgün bir biçimde hastalığı geçirirken verilen ilaçlardan sonra durumu çok fazla ağırlaşan bir kaç kişi dinledim. Hafif geçirenleri ağırlaştırıp ağır geçirenleri de kurtaran bir tedavi yöntemi diyorlar genelde. Sabah 8 akşam 8 tane ayrı ilaç alımından bahsediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizzat ablam 6 gün yoğun bakımda kaldı, sonra iyileşti ama yoğun bakımda avuç avuç hap veriyorlarmış “beni o haplar daha kötü ediyordu” demişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim corona sürecimde; baya kısa sürdü, bir akşam ateşlendim yatarken çok terledim. daha sonra ki gün motor bozuldu ama öyle böyle değil tam bir detoks oldu içim dışıma çıktı. daha sonra ufaktan koku gitti kolanyayı buruna dayıyorum tık yok. tat %50 azaldı. Sonra midem düzeldi tat ve koku en son geld. toplam süreç 3 gün ile 2 gün arasında oldu. Hiç sigara içmedim, çok uzun süredir aylardır alkol yok, düzenli spor, yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Fakat tanıdıklarımda ise sırt ağırısı ( aslında ciğerleri ağrıyor) hafif batma nefes alırken, bacak,sırt, bel ağrısı olmuş. Çevrenizde böyle öhü öhö diye ufak ufak ökrüren var ise yüksek ihtimal coronadır. bu sene grip yok sadece corona var galiba.

  • Babaannem şu an yoğun bakımda doktor öldü ölecek diyor. Öte taraftan 90 yaşındaki çökmüş bir sürü hastalığı olan dedem ayakta atlattı. Anlayacağınız virüs serseri kurşun gibi kime ne yapacağı belli değil.

    Sakın bana bir şey olmaz demeyin, çünkü vücudunuzun biyokimyasını bilmiyorsunuz. Genç yaşta ne oluyor ne bitiyor demeden ölüp gidebilirsiniz. Grip gibi değil kesinlikle.

    Edit: Babaannem öldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 27 Kasım 2020; 15:0:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün bir akrabamız yoğun bakımda vefat etti, ciğerlerinden ve böbreklerinden rahatsızdı 5-6 gün dayanabildi.

  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    Bizim ölen akrabamız da kanser tedavisi sonrası ameliyat olmuştu ciğerlerden. Durumu kronik olanları affetmiyor. Her akşam yolda karşılaştığım bir insandı şu an ölüsüne bile dokunamıyorlar değil dokunmak yüzünü bile göremiyorlar en acısı da bu.
  • Çevremde krona olan çok duydum ama ölen şu zamana kadar hiç olmadı. O yüzden inandırıcı gelmiyor.

  • Ben yüksek ateş sebebiyle test yaptırdım negatif çıktı.1 gün sonra babam ateşlendi ve onun testi pozitif çıktı. Ayrı odalarda,sürekli sıvı ve meyve tüketimiyle ayakta geçirmeye başladık.3 gün yüksek ateşimiz vardı. Göğüs ve sırtta ince bir ağrı oluşuyor ve uyutmuyor. Sağa,sola döndüğünüzde ağrı gelip uyuyamıyorsunuz. Sık sık tuvalete gitme ihtiyacı da doğuyor. Halen boğazımda kuruluk var ama yavaş yavaş düzelmeye başladı. Bu hafta işe gitmeye başladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 25 Kasım 2020; 18:11:26 >
  • İş yerinde testi pozitif çıkanların keyfi yerinde.

    Raporumu aldım yattım dinlendim diyorlar. Hastalığı ağır geçiren yok. Artık korona olsam da, hafif atlasam da dinlensem diyenler oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.