Şimdi Ara

Koronavirüs tedavisi için kullanılan hidroksiklorokin rehberden çıkartıldı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
8.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sadece Favipiravir için konusuyorum. Adet doktor kontrolü yazilmis. Ancak hastaneye yatmayip evde tutulan hastalarin hepsine aynı diz veriliyor malesef. Hastaya bakma muayene falan beklemeyin. Kullanmasak olurmu iyiyiz diyorsunuz topu sizin üstünüze atiyorlar. Kullanıp kullanmama konusunda Daha fazla detay yazıp kimsenin kafasini karistirmak istemem.


    Bu virus her acıdan cok sikintili. Hastaneler dolu,muayene için bulas riski var,Kendi halinize bırakılıyorsunuz. Allah yardim etsin hepimize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirjohn78

    Selamlar. Uzmanlığınız göz ama Covid hastalarına ilaç yazdığınızdan bahsetmişsiniz. Böyle bir yetkiniz nasıl oluyor pek anlayamadım? Bahsettiğiniz şekilde bir dava durumu oluştuğunda yine haksız durumda olmayacak mısınız uzmanlığınız olmayan bir konuya müdahil olduğunuz için?

    Sağlık sisteminden bu kadar uzak olup da yorum yapmanız çok yanlış. Olmayan bilginizle lüften yorum yapmayın.

  • umutbaran kullanıcısına yanıt

    Gerçek doktor tanımınızı çok merak ettim ?? Kriterleriniz neler acaba ? Engin bilgi ve birikiminiz ile bizleri aydınlatıp belki de bizleri gerçek doktor yapabilirsiniz..

  • fizyoterapik F kullanıcısına yanıt

    Vay be ülkenin her köşesinden cahil fışkırıyor, cahilliklerinin de farkında değiller.

    Brezilyada ilaca ulaşamayıp evinde ölen 100 lerce insan var , Hindistanda rakamlar bunun 10 belki de 100 katı. Sağdan soldan duyduğunuz saçma sapan şeyleir burada paylaşıyorsunuz.

  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

    dr hasan hüsnü ereni takip ediniz iyot(lugol olarak geçen) dayanabilecek hiçbir virüs yok diyor

    denemek isteyen deneyebilir hem yan etkisi yok hem ucuz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Hocam merak ettiğim bir husus var,

    sağlıkçı olmadığınızı düşünerek önce açıklama yapmak istedim. covid pıhtılaşma bozukluğu yapıp kalp beyin ve akciğere pıhtı atıyor. En önde ölüm sebeplerinden birisi bu. Pıhtı kalpe giderse kalp krizi oluyor kabaca.

    klorokin ise qt süresini uzatıp aritmi yapar. Kalp krizi değil kardiak aritmi ile ölüme sebep olur.

    Şimdi ilacı suçluyorsunuz ilacın öldürdüğüne dair bir kanıtınız var mı?


    not bu ilaç kalp hastası olanlarda dikkatsiz kullanılırsa ölüme sebep verebilir. Gözümün önünde serviste takip ettiğim yüzlerce hasta var. Hiçbirinde böyle bir aritmi gelişmedi.

    evet bu ilaç öldürebilir. En çok bilinen aspirin bile öldürebilir. Ben gayet de muhalif biriyim. Bu ilaç üzerinden devlete veya bakanlığa doktora saydırmak çok doğru bir yaklaşım değil.

    Ölüm raporudan kalp krizinden olduğu yazmış.

    Benim birşeyi iddia etmemin bir önemi yok, durum ortada zaten  


    Bu olay için Sağlık bakanlığını da değil de, Devlet Su işlerini veya Orman bakanlığını mı sorgulayalım?


    Bu ilacı 1 milyon doz stoklamakla övünen ben değilim sağlık bakanıydı.


    Yerli aşı için 3 sefer tarih verip, parsasını toplayıp hava atan sağlık bakanlığıydı.


    Aşılamayı birkaç ay içinde bitireceğiz, bütün anlaşmaları yaptık, söylenti çıkarmayın diyen sağlık bakanıydı.


    İş başarının primini toplayıp gövde gösterisi yapmaya gelince tamam, ama yanlış birşey olunca sorumluluk almaya gelince kulağın üzerine yatmak sizde doğru mu?


    Demokratik bir toplumda bütün kurumlar sorumlulukları ölçüsünde bütün sonuçlardan mesuldur ve hesap vermelidir.


    Ama benim zaten böyle bir beklentim yok, yukarıda da dediğim gibi hiçkimse sorumluluk üstlenmeyecek ölen öldüğüyle, hata yapan yaptığıyla kalacak. Burası Türkiye.





  • balomer kullanıcısına yanıt
    Nasıl yan etkisi yok, tiroid hormonlarının dengesini bozabilirsin. Haliyle tüm vücudun etkilenir.
  • Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    Kimileri çareyi yurtdışında buluyor, kimileri de zor yolu seçip babalar gibi cahillikle savaşıyor.
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Ekstra mesai çalışmlar, izin kullanmanın ve istifanın yasaklanması, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı vb bir sürü haklarının elinden alınmasına rağmen çalışmaya devam eden sağlık çalışanlarına,şükür edeceğine pislik atan cahil bir kesim. Ne kadar uzun yazılırsa yazılsın anlamayacak değerli hocam. Çünkü yazdıklarına bakılırsa kendisini bilime vermiş sağlık sektörünün içinde en güncel araştırmaları ve makaleleri takip eden işleyişi bilen bir kişi değil. Boş boş yazacak
  • mönckeberg M kullanıcısına yanıt

    İzleyin hocam

  • Siz neden toksik doz kullandığınızı düşünüyorsunuz, kg başına düşen maksimum gramajı hesapladınız mı? Bir de ilacın hastalık için etkin gramajını neye göre sorguluyorsunuz, güncel bir kaynak atabilir misiniz? Sonuçta bazı ilaçların gramajı farklı olup daha yüksek adet almak gerekebilir.
    Yan etkiye gelince örneğin ensık kullanılan ağrı kesiciler karaciğerin çalışmasını bozabilir, neden herkes siroz ve karaciğer yetmezliğine girmiyor? Kar zarar oranı nedir?
  • teknoCat kullanıcısına yanıt
    Kalıcı kalp hasarı aldığını hangi kaynaktan öğrendiniz? Yüzdesini de paylaşırsanız sevinirm
  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt

    Bir önceki mesajda belirttim klorokin kalp krizi yapmıyor kardiak aritmi yapıyor. Eğer ölüm raporu klorokine bağlı kardiak aritmi olsa idi benim konuşabilecek bir şeyim yoktu. Covid endotelit ve pıhtılaşma bozukluğu yaparak kalp krizi, felç, akciğer embolisi yaparak ölüm yapabiliyor. Bahsettiğiniz raporda ben ilacı değil virüsü suçlarım. Pıhtılaşma bozuklukları bir anda klinik tabloyu bozarak ani ölüm yapar. Yine de ölüm sebebi ilaç olabilir mi evet olabilir ancak bu ihtimal hem düşük hem de tespit etmek imkansız.

    yakın zamanda eniştem vefat etti. Kalp hastası 1 haftadır kalbi sıkışıyor ancak hastaneye gelmiyor. Bırakın beni kardeşi kalp doktoru. Son gün kendi aracını kendi kullanarak yürüyerek acile geliyor. Maalesef vefat etti. Geldiğinde çok ileri derecede akciğer ödemi ve kalp yetmezliği vardı. 4 gün yoğun bakımda kaldı. Şimdi yoğun bakım öldürdü mü diyeceğiz. Veya hastalığın süreci bu, hasta geldiğinde kritik aşamadaydı elden gelen yapıldı ancak yeterli olmadı mı diyeceğiz. Eskiden sara krizi geçirenlerin içine cin girdi sanılıyordu. Umarım o günlerden bu yana biraz ilerleme kaydetmişizdir.

    unutmayın her ilaç dozu ayarlanmış bir zehirdir. Her ilaç yanlış kullanımda öldürür veya sakat bırakır. Bu aspirin için bile geçerli.

    kalan kısma gelince aşı, maddi destek, kapanma tarihlerinin yeterli ve zamanında yapılmaması vb bir çok konuda istediğinizi yazın çizin. Bu konularda hükümet çuvalladı. Ve ben sizden çok daha ağır eleştiriyorum. Konuştuğum akpli dayılar sinirden titreye kekeleye gidiyorlar. Klorokin konusunda suçlamak pek doğru değil. Ülkenin şartları göz önüne alınırsa yanlış bir hamle değildi.

    almanyada hekim arkadaşım covid sürecinde 85 satürasyonla evde ilaç almadan sürüne sürüne atlattı hastalığı. Siz aynı hastaya Türkiye’de ilaç yazmazsanız yakınları sizi vurur. Biz ilaç talep eden bir toplumuz. O günlerde bilgiler sınırlı idi ve toplum ilaç talep ediyordu. Favirapir henüz yeterli değildi. Bakanlık böyle bir uygulamaya gitti.

    bakın ilginizi çekecek bir ilaç bilgisi daha vereyim. Hasta olan insanlara hap diye hap şeklinde işlenmiş patates veriyorlar. Vücutta bir etkisi olmayan, barsakta şekere dönüşen bir hap. İşin ilginç tarafı hastaların yüzde 40 ı iyileşiyor. Tabi ki yuttuklarını ilaç sanıyorlar. Buna plasebo etkisi denilir. Sırf bu amaçla bile verilmiş olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • balomer kullanıcısına yanıt

    Video bir tane bilgi cımbızlanarak hazırlanmış.

    hiçbir klinisyen tiroid hormonuna tek başına Tsh ile bakmaz.

    t3 ve T4 bunların f formları birlikte değerlendirilir.

    fazla miktarda serbest iyot alırsanız kendinizi zehirlersiniz.

    hatta fazla miktarda nefes alırsanız da kendinizi zehirlersiniz. Oturun deneyin 1 dakikada 60 defa derin nefes almayı. Kaçıncı saniyede başınız dönmeye ve mideniz bulanmaya başlayacak. Herşeyin fazlası zarardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    tamam hocam bir şey dediğimiz yok şişeyi kafaya dikin diyen de olmadı günlük 1 damlanın ne kadar zararı olabilir?

  • balomer kullanıcısına yanıt

    Hocam sıkıntı şu bu covid virüsünü öldüreceğini ve zararsız olduğunu iddia ettiniz. Satın aldığınız damlanın içerisindeki doz günlük ihtiyacın ne kadarı onu bilmiyoruz. Bunlara inanacak insanların sağlığını bozabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mönckeberg

    Siz neden toksik doz kullandığınızı düşünüyorsunuz, kg başına düşen maksimum gramajı hesapladınız mı? Bir de ilacın hastalık için etkin gramajını neye göre sorguluyorsunuz, güncel bir kaynak atabilir misiniz? Sonuçta bazı ilaçların gramajı farklı olup daha yüksek adet almak gerekebilir.
    Yan etkiye gelince örneğin ensık kullanılan ağrı kesiciler karaciğerin çalışmasını bozabilir, neden herkes siroz ve karaciğer yetmezliğine girmiyor? Kar zarar oranı nedir?

    Zehirleyici doz nasıl belirleniyor? Örneğin 1 tane parol tablet yutabilirsiniz ağrınızı gidermek için. 10 tane birden yutunca toksik doz almış oluyorsunuz, zehirlenme belirtileri yaşıyorsunuz. Bunlar ilaç değil şeker galiba. Aynı boyutta şekerlemeden bir günde 18 tane alsak iyi hissetmezken bu ilaçta neden aklımızda soru işaret oluşmasın?





  • Bazı ilaçların 1 tableti zehirleyici olurken, bazı ilaçların 15-20 tane alınması tedavi olabilir. Önemli olan etkinlik ve kilo başına olan miktarı.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.