Şimdi Ara

Koronavirüs tedavisi için kullanılan hidroksiklorokin rehberden çıkartıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
8.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç bir işe yaramıyordu. Ben bunu geçen sene 5 ayrı konuda yazdım makaleleri kaynak gösterdim. Yalamaktan usanamamış forum kullanıcıları bana aynen şunu dedi: sen sağlık bakanlığından iyi mi biliyorsun.

    Alın işte. 1 yılda bir sürü insanın boş yere kalbi kalıcı olarak hasar aldı bu aptal ilaç yüzünden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizyoterapik

    Bu mesaj silindi.

    Ya git çay demle

    Kafaya bak sen

    Hinsitadan da günde 12000 kişi ölüyor 1 tanesine bile ilaç veya tedavi yapılmıyor. Hadi şimdi s ve g


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    Ya git çay demle

    Kafaya bak sen

    Hinsitadan da günde 12000 kişi ölüyor 1 tanesine bile ilaç veya tedavi yapılmıyor. Hadi şimdi s ve g



    Alıntıları Göster

    Senin kafa da pentium4 te kalmış beynimi downclock yapmam lazım seninle anlaşabilmem için. İyi günler low.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizyoterapik

    Senin kafa da pentium4 te kalmış beynimi downclock yapmam lazım seninle anlaşabilmem için. İyi günler low.



    Alıntıları Göster

    Tamam okb


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirjohn78 S kullanıcısına yanıt

    Hocam sağlık sisteminden o kadar uzaktasınız ki.

    sağlık bakanlığı başhekimlik aracılığı ile görevlendirdi. On yıllardır hasta bakmayan biyokimya uzman hekimleri bile bu dönemde corona poliklinik ve servislerinde çalıştı. Resmî görevlendirme ile.

    işin özü görev başa düştü geçtik çalıştık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hafif atlattım. Hafif bir yorgunluk ve tat koku kaybı oldu. Fakat teyzem ağır atlattı. Ayağa kalkamıyordu, wc ye gideceği zaman bayılıp yere düşüyordu.

  • Yazık günah bu kadar ölen insana. Ölen ölsün kalan kalsın mı diyor olabilirler mi..?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Hocam sağlık sisteminden o kadar uzaktasınız ki.

    sağlık bakanlığı başhekimlik aracılığı ile görevlendirdi. On yıllardır hasta bakmayan biyokimya uzman hekimleri bile bu dönemde corona poliklinik ve servislerinde çalıştı. Resmî görevlendirme ile.

    işin özü görev başa düştü geçtik çalıştık

    sizler iyi ki varsınız hocam. 

  • Yalnız bilgi eksikliği olmasın diye yazayım; bu maddenin makaleleri internette mevcut ; ilaçla iyileşme süresi bireylerin %79 unda 4 güne iniyor. (Ben de dahil)

    Ayrıca vücudum bu hastalığı 2 haftada yenip o kadar zarar göreceğine ilacı alıp zararı azaltmak daha mantıklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Keşke senin gibi düşünenler hiç gelmese, hastanedeki yoğunluk azalsa, bizlere hasta ile ilgilenebilecek zaman kalsa.

    devlet hastanesindeyim bu güne kadar 1000 e yakın ameliyat yaptım. Özeller üniversiteler dahil parası ile sen ameliyat alsan da göremezsin denilen ancak umut ışığı görüp ameliyatını yaptığım ve gören hastalarım var.

    evet covid sürecinde göz doktoru olmama rağmen her türlü çalışmam gerekti. Göz doktoru ve salgın ne alaka. Çalıştık tabi. İstediğin makaleyi oku, dönüp dolaşıp mecbur sağlık bakanlığının rehberini uygulayacaksın. Çünkü sorumlu olduğun nokta orası. Gücün yetiyor ise sağlık bakanlığının rehberini değiştir yoksa çok fazla Tatava yapma. Yarın bir malpraktis davası olsa bilir kişinin bakacağı ilk iş rehbere uyup uymadığın olacak.

    Bilim kurulu ve sağlık bakanlığı liyakatlı değilse, düGün rehber hazırlamıyorsa, bu rehberi kullanmaya sorumlu olan meslek sahiplerini eleştirmeniz kolaya kaçmak olur.

    ikincisi yahu ne klorokin miş, benim 10 - 15 yıldır kullanan hastam var. Kendim korona oldum kullandım. Salgının ilk baş döneminde başka ilaç yokken hastalara verdim. Favirapir çıkınca uzun bir süre klorokin vermedim. En son serviste 15 gün çalıştığımda enfeksiyon uzmanları önerdiği için hastalara order ettim. Sonra klorokin açısından yeni makaleler yayınlandı ve kullanmayı bıraktık. Ancak masal gibi anlattığınız klorokin kesilince sihirli değnek değmişçesine iyileşen hasta hiç görmedim.

    bilim bilgi ve şartlar değişiyor. Hekimler kötülemekte bir yere varamazsınız

    "İstediğin makaleyi oku, dönüp dolaşıp mecbur sağlık bakanlığının rehberini uygulayacaksın. Çünkü sorumlu olduğun nokta orası" diyerek dürüst olduğunuz için teşekkür ederim. Sağlık Bakanlığı gelene günde iki adet hidroksiklorokin+azitromisin vereceksin deyince tabii ki başka seçenek yok değil mi? Çünkü yegane amaç hastayı tedavi etmek değil olası bir soruşturmayı hasarsız atlatmaktır. Hastaya protokolde dayatılan gereksiz tedaviyi uygularsan hasta kaybedilse bile kimse sana soruşturma açmaz. Ama sen hekim olarak o tedaviyi uygun görmezsen seni yakarlar. Size verilen o protokolü eczacı da hemşire de uygular. İşte hekimle diğerlerini ayıran budur. Ettiğiniz hipokrat yemininde "Yeteneğim ve hâkimiyetim ölçüsünde hastalarımın iyiliği için tedaviler önereceğim ve asla kimseye zarar vermeyeceğim" .İsteyen hiç kimseye öldürücü bir eczayı ne vereceğim ne de bunu tavsiye edeceğim." der. Sizi hekimlerden ayıran ise öncelikli amacınızın hastayı tedavi etmek değil yukarıdan verilen talimatlara uyarak kendi kariyerinizi korumaktır. Bu yüzden siz bakanlığın emir komutası altında bir teknikersiniz. Bu arada ben anneanneme devletin emireri doktorun verdiği tedaviyi de kafama göre kesmedim. Gerçek bir hekimin kes demesiyle kestim. O doktor anneanneme birşey olsa başına bela olacağını bilmiyor muydu? Biliyordu tabi. Ama gerçek bir doktor olduğu için önceliği hastanın sağlığını korumaktı kendi kariyerini değil.Hekimlik kutsal meslektir. Herkes yapamaz.





  • Uzaktan tanıdığım birinin orta yaşlı eşi bu ilaçtan vefat etti.

    Covid oluyor, biraz nefes darlığı olunca riske atmayayım deyip hastaneye gidiyor, yatış verip, bu ilacla tedaviye başlatıktan bir süre sonra kalp krizinden vefat ediyor.


    Yürüyerek gittiği hastaneden, tabutta döndü adamcağız.


    İncelem başlamış, şikayetçi olmuşlar. Ama tabi ki de, hepimzin bildiği gibi hiçbir sonuç çıkmayacak. Ölen öldüğüyle kalacak.

  • İlk günde 16 tane hap yetersiz gelmiş 18 tane hapa çıkarmışlar. O da yetmemiş kalan 4 günde alınan günlük 6 hap sayısını 8 e çıkarmışlar. O da yetmemiş bu hapları toplam 10 gün alacaksınız diyorlar.

    Hiçbir ilacın bu denli yüksek dozu önerilmezken, koronada neden bu ısrar? Toksik doz denen bir şey yok mu? Bu ilacın yan etkileri yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başımdan geçen favimol-faviripavir serüvenini anlatmak istiyorum.Korona virüs hastası babaannemi hastaneye götürdüğüm ,yanında 8 saat kaldığım için temaslı ilan edilim ve eve gelen ekipler minicik oda içinde babaannemle 8-9 saat kaldığım için favimol-faviripavir denen ilacı kullanmamı istediler.Bir iki gün sonra hiçbir sorunum yokken ciğerlerim ağrımaya başladı,ciğerlerimdeki hafif sızı şeklindeki ağrı ciğerlerimden sırtıma vurdu,kaburgalarım ve bir süre sonra karın bölgem ağrı senfonisine katıldı.En büyük zevki beslenmek olan ben yemek yiyemez hale geldim...iç organlarım resmen tutuldu.Neyse ki bu sorunları korona virüsü geçirmeme bağlamıştım . Artan ağrılar yüzünden 2 gün sonra sürüntü testi verdim ,test sonucum negatif çıktı.Lakin eve gelen ekip hikayemi dinledikten sonra testin güvenirliğinin düşük olduğunu söyleyip ilacı kullanmaya devam etmemi söylediler.Zira onlara da hak verdim,bütün belirtileri gösteriyorum . Günler geçerken ağrı boğazıma sıçradı ciğerler,sırtım,omuzlarım, böbreklerim , yemek borum bile ağrıyordu. Ağrıların şiddetini arttırdığı bugünlerde öleceğimi düşünmeye başladım çünkü hastalığın ciğerlerime nüfus ettiğini düşünüyordum.Güçten de düşmeye başlamıştım.5. gün ağrılar en üst dereceye ulaştı ve uyuyamaz oldum,bildiğiniz ağrı yüzünden uyuyamıyordum ve acile gitmek zorunda kaldım..Doktora derdimi anlatırken doktor bana kızmaya başladı. .Temaslısın neden bu ilacı kullandın diye azar işittim.Suçlu ben oldum. Her neyse yamulmuş halimle gecenin 4 ünde kan verdim,tomografi çektirdim.Kendimi doktorun "korona oldun yavrum" cümlesine hazırlamışken doktor hiçbir sorunun yok dedi.Ölüyorum,yürüyemiyorum ama sorunum yok . Doktor bana delirmişim gibi bakarken iki saniye silkelendim,sorunum yokmuş dedim ve bir anda zımba gibi hissettim,sevinçten olduğum yerde "break dance" yapmaya başladım:)Meğersem bütün bu ağrılar ,can cekişmeler psikolojikmiş.Delirmişim:) Şaka bir yana :) normal acile gidip , zorla doktorların yardımını istedim.7-8 testten sonra sorunumu buldular. Bu favimol-faviripavir denen ilaç midemi kullanılamaz hale getirmiş:) mide asitim yemek borumu yakmış.öyle bir yanık ki bu arkadaşlar kalbe,ciğerlere,sırta,boğaza,başa vurmuş:) Bu keşiften sonra 2 hafta normal beslenemedim,şuruplarla ilaçlarla yaşadım. 1-2 ay boyunca kondisyonum eski haline gelmedi . Maraton koşmuş ben kişisi koşamaz oldum , yürürken bile zorlanıyordum yamuk yumuk yürüyordum hatta eski enerjim bile 3-4 ay sonra yavaş yavaş yerine gelmeye başladı. Bu ilaç resmen ecelim oldu.Robot oldum resmen....O günler gerçekten çok kötüydü...Umarım kimse yaşadıklarımı yaşamaz. Ha unutmadan bu ilaca küçük bir teşekkür etmek istiyorum Favimol sayende imajım değişti. Favimol, simsiyah saçlarıma aklar düşürdün; saçlarımı beyazlattın...şu an kafamda en az 100 adet beyaz saç var:D iyi yanından bakarsak sakallarım siyah,kızıl,sarı ve beyaz renk karışımı oldu. sağ ol favimol delikanlı adama 70 li yaşları tattırdın .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AshtonKutcher -- 19 Haziran 2021; 13:13:39 >




  • AshtonKutcher kullanıcısına yanıt

    Hocam içimizdeki bilimperest 'yobaz'lara anlatamazsın bunu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanan bir yakınım simsiyah oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupant

    Hocam içimizdeki bilimperest 'yobaz'lara anlatamazsın bunu.

    eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar diyip kaçıyorum:)

  • umutbaran kullanıcısına yanıt

    Hocam sen herşeyi çok iyi biliyorsun. Bu süreçte bizler değil keşke sizler sahada olsaydınız.


    bu arada bir günde serviste baktığım 50 küsür hastadan corona kaptım ve ölümden döndüm. Hastalığım sürecinde hidroksiklorokin de kullandım. Çok şükür kalbim gayet de sağlam. Çevremde çok kullanan oldu ve kalp hasarı olan yok. Evet yanlış mı yanlıştı. Yanlış olduğu 4-5 ay önce anlaşıldı. Evet önceki makalelerden haberim var. Ancak o makaleler bu hastalığın sitokin fırtınası üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu anlatmıyordu. Bu durumu anlatan çalışmalar yayınlandıktan sonra bakanlık uygulamadan çıkardı.

    gerçi siz benden daha iyi biliyorsunuz.

    bir sonraki mesajda yazdıklarımı okursan favirapir ilacı geldiğinde aylarca klorokin yazmadığımı da görürsün. sen zaten ekran karşısında insanların nasıl çalıştığını bilecek acayip kapasitede birisin.

    bu arada ilk cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Uzmanı olmadığım bir konuda görevlendirilirsem bakanlık ne derse onu yaparım. Uzmanı olmadığım bir konuda iş başıma düşerse geçer çalışırım. Ki öyle yaptım. Hatta nöbetlere ekstra ücret ödenmezken herkes nöbetten kaçarken nöbet tuttum.

    biz senin ayarın değiliz arkadaşım. Özür dileriz. Sen daha iyi bilmeye devam et.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt

    Hocam merak ettiğim bir husus var,

    sağlıkçı olmadığınızı düşünerek önce açıklama yapmak istedim. covid pıhtılaşma bozukluğu yapıp kalp beyin ve akciğere pıhtı atıyor. En önde ölüm sebeplerinden birisi bu. Pıhtı kalpe giderse kalp krizi oluyor kabaca.

    klorokin ise qt süresini uzatıp aritmi yapar. Kalp krizi değil kardiak aritmi ile ölüme sebep olur.

    Şimdi ilacı suçluyorsunuz ilacın öldürdüğüne dair bir kanıtınız var mı?


    not bu ilaç kalp hastası olanlarda dikkatsiz kullanılırsa ölüme sebep verebilir. Gözümün önünde serviste takip ettiğim yüzlerce hasta var. Hiçbirinde böyle bir aritmi gelişmedi.

    evet bu ilaç öldürebilir. En çok bilinen aspirin bile öldürebilir. Ben gayet de muhalif biriyim. Bu ilaç üzerinden devlete veya bakanlığa doktora saydırmak çok doğru bir yaklaşım değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 11 Mayıs 2021; 22:50:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.