Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (3126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98.172
Cevap
236
Favori
4.379.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31243125312631273128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nucro

    quote:

    Abartılıyor, öyle birşey yok vs.. yaygarası yapanlardan gına geldi. Bu yaygarayı yapanlar

    1- Hiç covid oldunuzmu
    2- Yakın çevrenizde bu sebepten kaybettiğiniz biri oldumu
    3- Hiç hastanelerin pandemi bölümüne gittiniz mi

    Bu sorulara cevap hayırsa, o zaman yaygara yapacağınıza madem öyle gidin 2. madde hariç diğerlerini bir yaşayın.


    Sorularıma cevap verirsen ben de senin sorularına cevap vericem:

    Neden bazı doktorlar, içinde olduğumuz salgın için geçmiş senelerde yaşadığımız grip enfeksiyonlarından çok farklı değil diyor? Neden bu doktorların söylediğini teyit edecek şekilde Türkiye ve Dünya’da görülen ölümlerde binlerce ölümün getirdiği ek ölümleri teyit eden toplam ölüm rakamlarında artış görülmüyor? Neden bu doktorlar yeterince konuşturulmuyor? Neden karantina yapmayan İsveç ve Japonya gibi ülkelerde salgından etkilenenlerin sayısı nüfuslarına oranla diğer ülkelerden farklı değil?

    Neden ekonomiyi daha da yaralayan, işsizliği arttıran önlemler alınıyor? Kaç ailenin artık geçinemediği, kaç kişinin bunalıma girdiği, kaç kişinin intihar ettiği takip ediliyor mu? Yurt dışında bütün bu etkilerin ve çocuklara uygulanan şiddet ve tacizde ciddi artışlar görüldüğü söylenirken kim nasıl toplam ölümlerde anlamlı bir artışa sebep olmayan bu salgın için zararı daha fazla olan önlemleri aldı ve alıyor?
    Neden kimse 2009 domuz gribi pandemisinde de ilaç şirketlerinden alınan milyonlarca doz aşının sadece Türkiye’de değil diğer ülkelerde de kullanılmadan ellerde kaldığını hatırlatmıyor?


    hocam pandemi abartılıyor mu sizce




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    neden

    Alıntıları Göster
    Yanılma payı çok yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pandeminin abartılıp abartılmadığına nasıl karar verebiliriz?

    Eğer salgın, önceki grip salgınlarına göre çok daha fazla ölüme sebep olmuyorsa ama buna rağmen dünyada orantısız ve olması gerekenden daha fazla önlemler alınıyorsa abartılıyor demektir.

    Ben hergün TV'de vaka vaka vaka diye cıyaklıyan uzmanlar/doktorlar yerine geçen senelerde de grip salgınlarında bu kadar insan ölüyordu ve hepsi grip ölümü sayılmıyordu diyen uzmanlara ve benzer veriler sununan resmi rakamlara güveniyorum. Çevremden örnek vermek istemiyorum çünkü herkes farklı şeyler görüyor/algılıyor olabilir ben GENEL verilere bakıyorum.

    Kendi okuduğum araştırmalarda ve haberlerde PCR testinin artan döngü sayısı ile göstermesi gerekenden 10 kat fazla pozitif gösterdiğini de okuyunca ve anlayınca aslında bu abartının sistematik bir abartı olduğuna ve 2009 yılındaki gibi ilaç-aşı şirketlerinin etkisi altında olduğumuza daha fazla inanmaya başladım. Hele İlaç/aşı şirketlerinin medya ve devletler üzerindeki gücünü görünce inancım pekişti.

    Çok uzak değil ( benim gibi 41 yaşında biri için) domuz gribinde de şirkete girişlerde kullanılması için termal kameralar, dezenfektanlar aldığımızı çok iyi hatırlıyorum. Sonrasında da bütün ülkelerin aşı aldığını ancak aşıların çoğu kullanılmadan pandeminin bittiğini de hatırlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucro -- 19 Eylül 2020; 21:18:40 >




  • Bu virüsün iyi yönleride oldu. Devletin insanını hiç düşünmediği, faydasız bir hantal yapı olduğu ortaya çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    yav kardeşim bırak bu teraneleri artık ya. sana açık açık verilerle sayısal olarak izah ediyorum durumu. sen hala duygu sömürüsü yapıcam diye uğraşıyosun

    14.30 - 16.40 dakikaları arası.


    ne demek bu ? izah et o zaman ya ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    yav kardeşim bırak bu teraneleri artık ya. sana açık açık verilerle sayısal olarak izah ediyorum durumu. sen hala duygu sömürüsü yapıcam diye uğraşıyosun

    14.30 - 16.40 dakikaları arası.


    ne demek bu ? izah et o zaman ya ?
    Sana neyini izah edecem, sorulara cevap ver. Hayır çıkıyorsa o iki seçeneği yaşa. Ondan sonra gel burada ahkam kes. Sabahtan akşama evde oturup bilgisayar başında olmuyor o iş öyle genco.




  • Cem kullanıcısına yanıt
    kardeş benim ailemde kovidden kimse ölmedi ama kanserden yarı sülalem etkilendi sen neyin duygu sömürüsünü yapıyorsun ?
    bugüne kadar trilyon çeşit hastalığa bu duyarlılığı göstermeyenler, bugün neden insanlara korona baskısı yapıyorlar? sebebi ne olabilir ?

    laf cambazlığı yapacağına verdiğim videoyu izlesene. açıklasana. hayatında bir kez olsun önyargılarını yıkmaya ve objektif olmaya çalış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 19 Eylül 2020; 21:43:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    kardeş benim ailemde kovidden kimse ölmedi ama kanserden yarı sülalem etkilendi sen neyin duygu sömürüsünü yapıyorsun ?
    bugüne kadar trilyon çeşit hastalığa bu duyarlılığı göstermeyenler, bugün neden insanlara korona baskısı yapıyorlar? sebebi ne olabilir ?

    laf cambazlığı yapacağına verdiğim videoyu izlesene. açıklasana. hayatında bir kez olsun önyargılarını yıkmaya ve objektif olmaya çalış.
    Ne duygu sömürüsü yapacam, böyle bir şeye neden ihtiyacım olsun, kaldı ki o sorulara cevabım benimde hayır olmasına rağmen, durumun farkındayım. İnsanlar kendini korumalı, pandemi bu yıl ve bu iş bitene kadar dünyanın gerçeği, inanmıyorsan dediğim 2 seçeneği yaşarsın ve deneyimlerini anlatırsın burada, hatta madem bu kadar kendinden eminsin vlog çek o günleri bizde seninle birlikte takip edelim sürecini. Uzaktan davulun sesi hoş gelir tabi. Ayrıca ben açıklanan rakamlara taa en başından beridir de inanmıyorum, videoda ki söylenenlere neden inanayım. Sakın madem inanmıyorsun aksini kanıtla diye bir cümle kurma, fena gülerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-796ACDCCD

    Yanılma payı çok yüksek

    Alıntıları Göster
    %85 doğru diyorlar hızlı tanı kiti
  • Gecen sene baslayan salgin, tum dunyada, hukumetlerin ortak hareket etmeleriyle, karantina uygulamalariyla, ekonomiye agir bir darbe vurdu. Dunya bankasinin ulkelere corona propagandasi sartina bagli verdigi, Corona destek payida ayni zamanda bu hastaliga agiz birligi etmiscesine tum devletlerin uyguladigi benzer onlemlerde, olayi aciklayan baska bir boyut .

    Tarihi gunlere taniklik ediyoruz. Bu yasadiklarimiz aslinda gecmiste yasanilanlarin benzeridir. Fakat biz ders kitaplarinda olaylari baska turlu okuduk. Dolayisiyla, bugun yasadiklarimiz tarihte vuku bulan buyuk olaylarin altinda yatan ve bize anlatilmayan es gecilen ince detaylar, aslinda anlatilmayan gerceklerdir. Corona salgini tumuyle dunyaya bakis acimi degistirdi, herseyi sorgulamama sebep oldu. Dunya tarihini degistiren Fransiz devrimi, milliyetcilik akimi ve tarihte yasanmis benzeri olaylarin altindada benzer propagandalar olduguna inaniyorum.

    Simdi bugune donecek olursak, cok zor bir kis bizi bekliyor. Görünen o ki, siyasiler bu kis yine karantina ve sokaga cikma yasaklari uygulayacaklar. Zaten eylul girdigi andan itibaren artis gosteren vaka sayilari bunun sinyallerini vermisti.

    Duran ekonomi, yeni bir karantina sureciyle cokecek. Asi ol kurtul baskisini herkes daha ciddi hissedecek. Sanki ekonomik cokusun sebebi siyasilerin verdigi asiri tepki degil de, asi olmayan insanlarmis gibi lanse edilecek. Bakin; bunlarin yuzunden tekrar ekonomimiz batacak diye parmakla hedef gosterilecekler, asi olmayanlar. Oysa herkes ekonomiyi idama mahkum edenlerin siyasiler oldugunu gormeyecekler yada basin siyaset isbirligi ile unutturulacak. Yillar sonra insanlar bu asiri tepkiyi degilde, virusun ekonomiyi cokerttigini ogrenecekler, ders kitaplarinda.

    Dunya tarihi buna benzer manipulatif olaylarla doludur. Bugun yapilan asiri propagandaya tepki gösterenler, bilime guvenmemekle suclaniyor, oysa bilim tarihte surekli kendini yalanlamistir. Bilim sürekli gelisir dogrular degisir, bilime guveniyoruz ama siyasi baski altindaki bilime degil. Bundan yillar once saglikli denilen bir cok seyin öyle olmadigi ortaya cikti.

    Dunya ekonomisi kasitli olarak duvara dogru carpitilmak uzere. Yolun sonu nereye varacak bilemiyoruz. Bu kis milyonlarca insan issiz ve evsiz kalacaklar. Krediler odenemeyecek duruma gelecek bircok kurum ve banka batacak. Bundan karli cikacak olanlar en tepe finans kurumlari olacak. Onlarin gucu ve parasi dahada artacak. Bu yuzden inanan inanmayan salgin propagandasina uymak zorunda kalacak.

    Ne yazikki demokrasi adina olsun, insan haklari ve özel hayatin mahremiyeti adina olsun, bircok alanda insanlik cok sey kaybediyor. Hastalik yazin daha az degildi veya simdi dahada cok artmadi, aslinda hep ayniydi, artan siyasilerin baskisi sadece. Insanlik uyanik olursa uzerlerinde oynanan bu oyunu bozar, bozamaz ise kendi sonunu hazirlar ve dunyayi bir acik hava hapishanesine cevirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 19 Eylül 2020; 23:48:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • "oysa bilim tarihte surekli kendini yalanlamistir."

    ben bloklamayı unutmuşum bunu. alıntıladığım kısma iyi bakın ve çok zaman geçemeden bloklayın. yoksa zaman ve enerjinizi çalar. iyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt
    kardeşim tv ne gösterirse inanıyorsun ama bakanın açıkladığı rakamlara inanmıyorsun ? heralde koronadan ölüyor bitiyor olsak bunu biraz farkederdik değilmi ? etrafımız hiçbir semptomu olmayan ama testi pozitif insanlarla dolu.

    bakanın toplam ölü sayısını değiştircek hali yok.

    dünya çapında bir yalan. bakış açınızı değiştirmek zorundasınız. bu medya propagandasının farkına varamazsanız arkadaşın dediği gibi daha ciddi belalar açılacak başımıza.
  • nucro kullanıcısına yanıt
    Bir tane gür saçlı doktor vardı salgının ilk günleri tvye çıktı. Ben hiçbir yere bağlı değilim rahatça konuşurum diğerleri konuşamaz dedi 1-2 programda gördüm bir daha göremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    kardeşim tv ne gösterirse inanıyorsun ama bakanın açıkladığı rakamlara inanmıyorsun ? heralde koronadan ölüyor bitiyor olsak bunu biraz farkederdik değilmi ? etrafımız hiçbir semptomu olmayan ama testi pozitif insanlarla dolu.

    bakanın toplam ölü sayısını değiştircek hali yok.

    dünya çapında bir yalan. bakış açınızı değiştirmek zorundasınız. bu medya propagandasının farkına varamazsanız arkadaşın dediği gibi daha ciddi belalar açılacak başımıza.
    TV izlemiyorum, sadece sabahları denk gelirsem 10-15 dakika kahvaltı yaparken foxda küçükkaya'yı izlerim. Devlet kurumlarının açıkladığı hiç bir veri bana inandırıcı gelmiyor, başta tüik olmak üzere. Tekrar söylüyorum bu kadar basit görüyorsanız bu salgını, gidip tecrübe edersiniz, mevzuyu dışarıdan değil içinden yaşayarak anlatırsınız. Bu çok zor olmasa gerek.

    Hadi herşeyi geçtim, ben bu işi ciddiye alarak korunuyorum ve herkesede korunmayı tavsiye ediyorum, eğer böyle birşey yoksa yada dediğiniz kadar basitse insanlar en azından maske takmış, dezenfektan kullanmış kendini korumuş olur. Ya tam tersi, sizin söylemlerinize üzere hafife alsa ve bu hastalık sebebiyle hastalansa, zor duruma düşse, o zaman ne olacak. Bu tip konularda aşırı iddialı konuşup insanları yanlış yönlendirmeyin. Zaten bir çok insan cahilliği sebebiyle bir çok önleme aldırış etmezken, bir de böyle söylemlerle insanların kafasını karıştırmayın.




  • Kardeşim temaslı olduğu için tedbir amaçlı evde karantinada, beraber yaşıyoruz. Bir hafta sonra falan bende belirtiler başladı. 6 gündür öksürüğüm ve ciğerlerimde kaşınma var. 4 gün de ishal ve kusma olunca hastaneye gittim PCR testim negatif çıktı çarşamba günü.

    Fakat o akşamdan itibaren (ki hala daha) nefes almakta güçlük çekiyorum ve öksürüğüm geçmedi. Cuma günü Göğüs Hastalıklarına başvurdum, anlattım. Tomografi çektirtti. Ben sonuçları görebiliyorum ciğerlerimde beyaz beyaz noktalar var ama bilmiyorum tabi bu ne demek. Covid midir, astım mıdır, normal midir. Doktor pazartesi bakacak. Dün zatürre aşısı yaptılar bir de (muhtemelen) onun yan etkisi olarak ateş başladı.

    Anksiyeteden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü daha önce yaşamıştım bu durumu ve bu seferki çok farklı. Anksiyetede biri boğuyormuş gibi olurdu, boğazımda bir şeyler hissederdim. Fakat bu sefer direk ciğerlerimde kaşınma ve nefes açlığı hissediyorum. Şu 1 haftada allak bullak oldum, neyim var onu da bilmiyorum İnşallah pazartesi belli olur artık.




  • Cem kullanıcısına yanıt
    aldığınız maske mesafe karantina gibi önlemleri basit zannediyorsunuz. 6 aydır geçirdiğimiz süreci sadece önlem olarak görüyorsunuz. bunlar önlemden daha fazlasıydı malesef. çünkü hepsi tamamen varsayımlara dayanıyordu. arkalarında bilimsel bir gerçeklik yoktu. çinde çıktığı söylenen virüs çinlileri etkilemedi. bu kimsenin umurunda olmadı çünkü kapıya kaynak yapan çinli polis görüntüsünü tv ye verince olay çözüldü. oysa çinlilerin böyle bir pandemiden haberleri dahi yok.


    gösterilen hassasiyetin bir salgına karşı alınan önlem gibi değilde insanlarda bir psikoloji oluşturmaya yönelik olduğu çok açık.
    biz iddiada bulunmuyoruz. size ortaya gerçek sayıları veriyoruz. 4 işlem bilen herkes grip ve korona verilerini karşılaştırabilir. ve pire için yorgan yakıldığını görebilir.



    korona olduğunu söyleyen birine gidip sarılabilir ve öpebilirim. çünkü ben halen koranın gripten farkını anlamış değilim. bunu anlamam için propagandaya ihtiyacım yok. bilimsel veriye ihtiyacım var. ortada koronanın gripten farklı olduğunu gösteren bir veri yok.




  • Hes kodu kadar saçma bir şey yok niye mi kardeşinin arkadaşının hes kodu ile etrafta rahatça dolaşabiliyorsun kimse bu kişi sen misin bile demiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akordiyon

    aldığınız maske mesafe karantina gibi önlemleri basit zannediyorsunuz. 6 aydır geçirdiğimiz süreci sadece önlem olarak görüyorsunuz. bunlar önlemden daha fazlasıydı malesef. çünkü hepsi tamamen varsayımlara dayanıyordu. arkalarında bilimsel bir gerçeklik yoktu. çinde çıktığı söylenen virüs çinlileri etkilemedi. bu kimsenin umurunda olmadı çünkü kapıya kaynak yapan çinli polis görüntüsünü tv ye verince olay çözüldü. oysa çinlilerin böyle bir pandemiden haberleri dahi yok.


    gösterilen hassasiyetin bir salgına karşı alınan önlem gibi değilde insanlarda bir psikoloji oluşturmaya yönelik olduğu çok açık.
    biz iddiada bulunmuyoruz. size ortaya gerçek sayıları veriyoruz. 4 işlem bilen herkes grip ve korona verilerini karşılaştırabilir. ve pire için yorgan yakıldığını görebilir.



    korona olduğunu söyleyen birine gidip sarılabilir ve öpebilirim. çünkü ben halen koranın gripten farkını anlamış değilim. bunu anlamam için propagandaya ihtiyacım yok. bilimsel veriye ihtiyacım var. ortada koronanın gripten farklı olduğunu gösteren bir veri yok.
    Hocam ne gidip birini öpün ne de yukarı dediğimi ciddiye alın zira sebebiniz ben olmayayım. Bazı şeylere inanıp inanmamak size kalmış ama dünya bir pandemi gerçeğiyle uğraşırken burada azda olsa bir kaç insanı yanlış yönlendirip sebebi olabileceğinizi düşünün.




  • Cem kullanıcısına yanıt
    0-65 yaş arası isveçte hiçbir fazladan ölüm meydana getirmemiş bir virüsten niye korkayım ? çinden çıkmış 1 milyar çinlinin ruhu duymamış virüsten ben niye korkayım ? hayatımızda yaptıkları sistemsel değişiklik insanlarda yaptıkları psikoloji, insanları istediklere yere sürüklemeleri benim için daha korkunç ? insan haklarının yok sayılması, bilimin yerde sürünmesi daha korkunç ?

    korkacağın şey virüs değilki? virüs zaten ağzında oturuyor. insanlar ise seni yönetiyor. ve sana istediklerini yaptırıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akordiyon -- 20 Eylül 2020; 0:36:19 >
  • 
Sayfa: önceki 31243125312631273128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.