Şimdi Ara

Kormoran marka lastik kullanan var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
158
Cevap
3
Favori
380.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende bu gün 185*60*14 aldım skoda fabia 2001 aracım için. inşallah iyi çıkar. önceki lastiklerim epey bayat olduğu için kormoran çok konforlu geldi. olumsuz bir durum olursa ALLAH ta ömür verirse ;) mutlaka yazarım.
  • bugün kışlık lastikler için araştırma yaptım. Kormoran diğerlerine göre sert geldi.
    diğerlerinden kastım: pirelli snowcontrol, debica frigo 2, toyo (modeli hatırlayamıyorum). Soğuk havada daha da sertleştiğinde pek iyi performans sergiler gibi gelmedi bana..
  • Pek çok ürünü alırken bu sayfadaki paylaşımlardan faydalandığım için bende katkıda bulunmak istedim ve bugün üye olarak ilk yorumumu yapmaya karar verdim. Umarım yardımcı olurum.

    Geçen hafta 93 model Kia Sephia aracıma 175/70/13 ebadında kış lastiği almak için Ankara lastikçilerin yoğun olarak bulunduğu İskitler ve Kazım Karabekir muhitlerindeki bayiileri gezmeye başladım. Aslında niyetim Petlas'ın W601 serisi kış lastiklerinden almaktı. Hatta 165/70/13 ebadında alıp almama arasında kararsızdım çünkü kış lastiğinin ince olmasının avantaj olduğunu çok iyi biliyorum. Bir arkadaşımın ricası ile tanıdığı bir lastikçiye gittik. Lastikçi direkt " Bırak onu bunu sen şu Kormoran lastikleri al git." dedi. İlk defa duyduğum bir marka olunca şaşırdım ve ne malı olduğunu sordum. Sırbistan üretimi olduğunu duyunca ayrıyetten bir soğukluk duydum ama ön yargılı olamayacak kadar objektif birisiyim. Lastiği incelemeye başladım ve ilk şoku yaşadım. Lastik çok yumuşaktı. Lastikçi bunun Michelin markasının yan ürünü olduğunu söyledi ve gerçektende üstündeki desenler bildiğimiz Alpin serisinin desenleri idi. Fiyat olarak Petlas ile aynı fiyatta idi ama yumuşaklık olarak beni çok cezbetti. Kısa zamanda sertleşir bu diye düşünürken lastikçi kendi servis aracı olarak kullanığı Ford marka minibüsünü gösterdi ve "ben bununla karda kışta servise gidiyorum eğer kötü lastik olsa kendi aracıma takmam." dedi. Lastiği görsel olarak iyice inceledim. Resmen sakız kıvamında lastikler. Üretim tarihi ise 2012 yılının 26. haftası idi. Lastik servislerinin 2 yıllık lastiği bişley olmaz diye kakalamaya çalıştığını veya müşteri lastik tarihini sorunca suratlarının aldığı o hali görünce bende oluşan tiksinti tekrarlamasın diye tak usta dedim ve dört lastiğide sıfır taktırdım.

    İlk izlenimlerim lastiğin çok yumuşak ve sessiz olduğuydu. Lastiğin yola alışması için gereken en az 50 km'lik süreç içerisinde canımı sıkan tek şey lastiği takan elemanın arka lastiğin sibopunu düzgün sıkmaması sebebiyle yolda inmesi ve gece yarısı bana lastikçi aratması oldu. Lastik kuru yolda çok fazla ses yapmıyor ya da benim sertleşen yazlık Lassa Mirattalardan sonra yeni lastik her halikarda sessiz geliyor. Kuru zeminde frenajı gayet güzel. Arabanın lastikler kilitlenmek için son anı bekliyor sanki. Daha önceleri çok çabuk kilitlenen lastiklerim şimdi resmen yola direnmeye başladı ve kilitlemek için fren basıncını maksimize etmeme ihtiyaç duyuyorlar.

    Yağmurlu havada yaptığım denemelerde beni tatmin etti diyebilirim. Islak ve kuru performansı verilen parayı hakedecek kadar var. Ama kar yağmasını merakla bekliyorum ve asıl amacına ne kadar hizmet edecek o zaman göreceğim. Bu lastiği geçen kış kullanmış bir arkadaşın yorumu ise oldukça olumlu idi. Bu lastiği alırken Michelin markasının desteğinin olması çok büyük bir artı ama bu lastikten asla Michelin performansı beklememek lazım. Bunun bilincindeyim ama kötü bile olsa en iyi yaz lastiğinden daha iyi bir performans vereceğinden eminim. İlk kar düşer düşmez sürüş ve fren testlerimi yapıp sizlerle paylaşacağım.




  • 2009 model toyota corolla araca sahibim,3 sene önce michelin bayisine gittim kar lastiği almak için kormoran önerdiler fiyattan dolayı,aldım 3 kış kullandım defalarca kar üstünde kartepeye çıktım kayak için hiç sorun yaşamadım..bidaha alsam yine kormoran alırım..tavsiye ederim yani..
  • Eve şimdi girdim ve sırf kormoran marka lastiklerin mükemmel performansını anlatmak için bilgisayarın başına geçtim.
    İl Aksaray, her yer karla kaplı, araç 1996 Honda Euro Civic otomatik. 4 adet kormoran kış lastiği 185/65/14
    Özellikle lastikleri denemek için aracımla yola çıktım korkarak. Fren yapmaya başladım yumuşak frenlerde nerdeyse hiç kaymıyor, sert basınca abs devreye giriyor ve biraz kayıyor haliyle. İnanın karlı zeminde saatte 70 km hıza kadar çıktım ama bana mısın demedi virajlarda tatlı sert zorladım yine kaymadı.
    Gelelim en önemli yere, oldukça dik bir rampada hatta çok dik bir rampaydı, tam orta yerinde durdum tabi oraya kadar da gayet güzel çıktım, 2. vitese aldım rampa vitesi yani bastım gaza, sonuç mükemmel trmandı sorun yok yani.
    Şunu da belirteyim her zaman bindiğim aracı oldukça agresif ve zorlayarak kullanan biriyim. Benim şartlarımda beni memnun ettiyse sıradan bir sürücüyü haydi haydi memnun eder. Toplamda yaklaşık 30 dakika deneme sürüşü yaptım.

    Ardından aracı otoparka çekip, diğer aracı çalıştırdım. 1998 Mazda 323 nokian 185/65/14 yaz lastikleri var. Yaz lasiği olarak ondan da çok memnundum, uzun araştırmalar sonucu almıştım, müthiş performanslı ve sessiz bir lastik.
    Ama malesef yaz lastiği olduğu için kormoran lastiğin performansının yarısını bile yakalayamadı bu da gayet doğal. Hemen dönüp aracı park ettim ve karar verdim mazdaya da kormoran kış lastiği alacam yarın.

    Arkadaşlar sonuç olarak kormoran testi geçti, açıkçası bu kadar iyi bir performans beklemiyordum. Dediğim gibi oldukça agresif bir sürüşe rağmen çok iyi performans sergiledi. Şiddetle tavsiye olunur.
    (NOT: Diğer markaları denemedim daha iyi sonuç verecek marka modeller mutlaka vardır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakdahi -- 7 Ocak 2013; 22:11:04 >




  • petlasmı ?
    kormoran mı ?
  • şuan aracımda kormaron lastik var 8 ay oldu takalı lastik uğultu yapıyor sanırım deseninden kaynaklı, ıslak zemindede biraz sıkıntılı.daha önce michelin vardı tık ses yoktu arabada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mnr980

    petlasmı ?
    kormoran mı ?

    halen soruyorum !
    ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 Hafta önce 1998 Model Europa ma 4 adet 175 70 R13 ebatlarında tanesi 100 TL'den 4 adet Kormoran lastik aldım.Michelin taktiracaktım fakat lastikçimde yoktu bunu önerdi Michelin üretimi dedi şu anlık bir sıkıntı yok denemek lazım ama lastik diyince Michelinden başkası yalan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: g_boz

    çok memnunum kormorondan alacaklara düşünmeyin derim...

    kormoron nerenin bu lastik yerli değil heralde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Renault19_Europa

    Bende 2 Hafta önce 1998 Model Europa ma 4 adet 175 70 R13 ebatlarında tanesi 100 TL'den 4 adet Kormoran lastik aldım.Michelin taktiracaktım fakat lastikçimde yoktu bunu önerdi Michelin üretimi dedi şu anlık bir sıkıntı yok denemek lazım ama lastik diyince Michelinden başkası yalan

    ARKADAŞLAR SAKIN KORMORAN ALMAYIN ! ! !

    YUKARIDA DEDİĞİM GİBİ İSTANBULA GİDERKENDE GELİRKENDE ARABAM YOLDA FELAKET DERECEDE YALPA YAPTI YOL TUTUŞU ÇOK KÖTÜ FRENE BASIYORSUN DURURSA HAKGETİRE ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ KARDEŞİM ROTLARINDA SALINCAKLARINDA AKSLARINDA BALANSLARINDA SIKINTI VAR HAYIR YOK HEPSİ KIŞ BAKIMINDA YENİLENDİ BU LASTİKLER TAKILIRKENDE ROT BALANS AYARI YENİDEN YAPILDI.ŞİMDİ HAFTA SONU GİDİP (GOODYEAR DRAGRİP) BENİM ÇIKARDIĞIM ESKİ LASTİKLERİ TAKTIRICAM.GİDİN PETLAS ALIN HİÇ DEĞİLSE YERLİ MALI




  • yol tutuşunu falan bırakın da benim aldığım kormoran gamma performans modeli bu lastikten başka alan kullanan var mı aramız da?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catil -- 26 Mayıs 2013; 22:53:17 >
  • Satıcılar değil de, kullanıcılar yorum yaparsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü aldıktan sonra uzun süre kullanılacak, atsan atılmaz satsan satılmaz, onun için alırken kaliteden şaşmamak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araştır -- 4 Haziran 2013; 1:00:18 >
  • Ben Kormoron kullanıyorum bu kış almıştım yol tutuşunu çok beğendim 165 tl tanesi oldukça güzel lastik.
  • 10 numara lastik
  • Megane 2 Aracıma gecen sene Temmuz 2012'de Tanesi 135 TL'den 205 55 16 ebatında 94W hız kodunda Kormoran Gamma serisi Lastik taktırdım, Sırbistan malı lastikler.

    Oldukça Yumusak Bir lastik, 3 Ay Önce aracıma 17 jant lastik aldıgım için Sattım Lastikleri Megane 2'si Olan bi abime, Hala arabasında Kullanıyor suan oda cok memnun lastiklerden.

    Bende memnundum, Yol sesi yoktu konforlu ve yol tutusu gayet iyiydi, Hatta kar yagdıgında bile bi kere bile patinaja düşmeden Karda gittim lastiklerle, Desenide İyi.

    Kumho'dan felan kat kat daha iyi. Tavsiye ederim. Şuan 16 Jant lastik'lerime Geri döndüm ve Michelin PRİMACY 3 Taktım aracıma Şiddetle Tavsiye ederiM primacy 3'ü.
  • Mnr980 kullanıcısına yanıt
    petlas tabi ki !
  • Lastikte ucuza kacip riske atmayin kendinizi ayaginizda cakma dandik bir ayakkabiyla orjinal kaliteli ayakkabiyi dusunun ona gore alin gidin cikma micheln pirelli vs markalar alin lastikci satmak icin oylede der boylede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kullandım yaz lastiği ve yol tutuşu mükemmeldi,abs de çok başarılı buldum sınıfına göre alınabilir
  • 135 e aldım çin malı sailun iyi çıktı 1 senedir uzun yollarda kullanmaktayım. sizin lastiklerde hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.