Şimdi Ara

Korku Filmi Sevmeyen Tek Ben Miyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerilim varsa gerilimi için izliyorumda, içinde gerilim barındıymayan korku filmleri çöptür bence.

Ayrıca gerilim türünden tavsiyelerinizi beklerim.

• Ben de sevmiyorum korku filmlerini. En son The Ring'i izlemiştim herhalde, o derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony

Ben de sevmiyorum korku filmlerini. En son The Ring'i izlemiştim herhalde, o derece.
    Gerilim barındırmayan korku filmi nasıl oluyor? Ben hiç öyle bir filme rastlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theo Angelopoulos

Gerilim barındırmayan korku filmi nasıl oluyor? Ben hiç öyle bir filme rastlamadım.

Alıntıları Göster
    ben hiç sevmem , izlemem de.
  • Gözlerim yarı açık şekilde izlediğim oluyor ama film kötüyse korku filmlerinden soğuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarCross

Gözlerim yarı açık şekilde izlediğim oluyor ama film kötüyse korku filmlerinden soğuyorum
    The Others
    The Orphanage

bot gibi her korku kelimesi içeren başlığa bu 2 filmi yazıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

filmlerde önde duran tür olur, dediğiniz gibi gidersek bütün filmlerde komedidir zira her filmde gülünecek birşey vardır. mühim olan ağırlıkları.

mesela the others gerilim türüne dahildir.

ama çok basit örnek olacak ama saw serisinin son filmleri korkudur.

yada japonların korku filmleri, tamamen kesip doğrama vardır. gerilim veya gerilim yaratabilecek ses efektleri ve/veya uygun açı geçişleri yoktur.

the others için korku filmi diyenler çıkacaktır ancak, bana kalırsa korku filmi değildir. korku filmlerine ait özellikler barındırabilir ancak filmdeki ana fikir izleyiciyi germektir, korkutmak değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beni de seven bir kız olur mu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

quote:

filmlerde önde duran tür olur, dediğiniz gibi gidersek bütün filmlerde komedidir zira her filmde gülünecek birşey vardır. mühim olan ağırlıkları.

yada japonların korku filmleri, tamamen kesip doğrama vardır. gerilim veya gerilim yaratabilecek ses efektleri ve/veya uygun açı geçişleri yoktur.

the others için korku filmi diyenler çıkacaktır ancak, bana kalırsa korku filmi değildir. korku filmlerine ait özellikler barındırabilir ancak filmdeki ana fikir izleyiciyi germektir, korkutmak değil.

Bence iki kavram da birbirlerinin içine girmişler o yüzden ayıramıyorum ben pek. Mesela The Others gerilim filmidir derim. Ama In the Mouth of Madness için hem gerilim, her korku filmi derim. Biraz karışmış durumda bence. Ya da böyle bir kalıba sokmanın alemi yok.

• quote:

quote:

quote:

Bence iki kavram da birbirlerinin içine girmişler o yüzden ayıramıyorum ben pek. Mesela The Others gerilim filmidir derim. Ama In the Mouth of Madness için hem gerilim, her korku filmi derim. Biraz karışmış durumda bence. Ya da böyle bir kalıba sokmanın alemi yok.

Alıntıları Göster
    Hocam korku filmi sevilmez mi ya, tamam komedi, dram, psikolojik vs bunlar güzel ama arada sağlam bi gerilim, korku lazım bence.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Gerilim ucu açık bir türdür o yüzden karıştırılıyor. Son Durak gibi gereksiz bir filmde bile geriliyorum. Neden?- Acaba ne zaman balta adamın kafasına düşecek de, beyni akacak ve ben o görüntüyü göreceğim diye.

Ancak psikolojik gerilim vardır bir de, gerilime en çok yakışan ön türdür bana göre. Film boyunca geriliyorum, nereden bir balta adamın kafasına düşecek diye değil.

Ancak korku filmlerini de severim. İzlerim de seve seve. Sonuçta altımıza mıçırtmayı hiç bir film beceremez. Neticede film. Ancak az biraz korkutsun yeter, tamamdır o film.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Gerilim ucu açık bir türdür o yüzden karıştırılıyor. Son Durak gibi gereksiz bir filmde bile geriliyorum. Neden?- Acaba ne zaman balta adamın kafasına düşecek de, beyni akacak ve ben o görüntüyü göreceğim diye.

Ancak psikolojik gerilim vardır bir de, gerilime en çok yakışan ön türdür bana göre. Film boyunca geriliyorum, nereden bir balta adamın kafasına düşecek diye değil.

Ancak korku filmlerini de severim. İzlerim de seve seve. Sonuçta altımıza mıçırtmayı hiç bir film beceremez. Neticede film. Ancak az biraz korkutsun yeter, tamamdır o film.

Alıntıları Göster
    zoekenler olmadan adam gibi korku filmi yok piyasada

• quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

Alıntıları Göster
    O tür filmlerden çok çabuk etkilenen birisi olarak izlememeyi tercih ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [A]narchy

Alıntıları Göster
    Gerilim öğesi korku unsuru çıkana kadardır yani korku gerilimden sonra gelir.

Örnek vermek gerekirse kadın gece uyanır lavaboya gider musluğun üzerindeki aynalı dolabı açar ve burda gerilim başlar neden çünkü aynalı dolabı kapattığında arkasında ne gözükeceği herkes tarafından büyük bir gerilimle beklenir ve o anda çoğu korku filminde aynada yansıyan ani hayal görünür ve o gerilim korkuya dönüşür bu böle döngü şekilde uzar gider

İşte bu kadar basit gerilim ve korku farkının açıklaması

• quote:

Orijinalden alıntı: ylönen

Gerilim öğesi korku unsuru çıkana kadardır yani korku gerilimden sonra gelir.

Örnek vermek gerekirse kadın gece uyanır lavaboya gider musluğun üzerindeki aynalı dolabı açar ve burda gerilim başlar neden çünkü aynalı dolabı kapattığında arkasında ne gözükeceği herkes tarafından büyük bir gerilimle beklenir ve o anda çoğu korku filminde aynada yansıyan ani hayal görünür ve o gerilim korkuya dönüşür bu böle döngü şekilde uzar gider

İşte bu kadar basit gerilim ve korku farkının açıklaması

Alıntıları Göster
    +1
    the ring,the orphan başka yok

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K HOOD

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marseltalon

Tamam.

Alıntıları Göster
    Ben de sevmiyorum korku filmleri , zaten hepsinin senaryosu birbirine benziyor , öyle ahım şahım korku filmlerini bana sevdirecek bir filmle karşılaşmadım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsvinner

Ben de sevmiyorum korku filmleri , zaten hepsinin senaryosu birbirine benziyor , öyle ahım şahım korku filmlerini bana sevdirecek bir filmle karşılaşmadım .

Alıntıları Göster
    bolca izlerim iyi bir korku filmi vücuda adrenalin salgılar çok zevkli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsvinner

Alıntıları Göster
    zevk meselesi tabi
  • Ayten alpman - ben varim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CroxLine

Ayten alpman - ben varim
    Ara sıra izlerim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.