Şimdi Ara

KOREDE SAVAŞ ÇIKARSA KORE MALI ARABALARA NE OLACAK? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
3.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sefa Ayrılmaz

quote:

Orijinalden alıntı: sametsamett

savaşın nedeni nedir ?

Kuzey Kore’nin ABD’yi nükleer başlıklı füzeyle vurma tehdidi ve diğer komşuların bu durumda tedirgin olması.

Eceli gelmiş köpek bile böyle bir aptallık yapmaz. ABD bir adet nükleer füze yediği anda kuzey koreyi haritadan siler. Isıracak it diş göstermez demiş atalarımız.

Halkı açlıktan kırılan bir diktatörün gündeme gelme ve halkın tepkisini kendine değil de düşmana yöneltme operasyonu olarak görüyorum ben bu olayları. ABD bile yapıyor bunu halkı için hayali bir düşman gösteriyor sonra sömürüyor. Önce komünizm korkusu altında halkı uyuttular yönlendirdiler, sonra İslam paranoyası çıktı meydana. NTV de Oliver Stone un belgeselini izleyince daha iyi anlıyor insan. Zamanında yapılan devlet propagandasını bir görseniz "komünistler geliyor özgürlükleriniz tehlikede, demokrasi tehlikede" diye embesil seviyesinde yayınlar, hep halkı uyutmuşlar devletten daha fazla şey talep etmelerine engel olmuşlar, özgürlüklerini kısıtlayıcı uygulamalara boyun eğmek durumunda bırakmışlar.

Kuzey Kore de aynısını yapıyor ve baştaki zorba halkını uyutuyor halkının açlığını sefaletinin sorumluluğunu düşmanlara atıyor. İşte dünyada neler oluyorsa böyle beyinsizler yüzünden oluyor. Sen rahat içinde yaşa halkı sefalete mahkum et sonra bir de ülkeyi savaşa sürükle, savaşa giden ve ölen ise halkın, açlık çeken onlar, sen de sarayında dünyayı ele geçirmeye çalış halkının sırtına binmeye devam et.

• kim jong un skynet'i açacak araçlar terminatöre dönüşüp birleşik devletlerde terör estirecek.

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcornek

quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

quote:

Orijinalden alıntı: electro_g

yani birşey diyecem de afedersiniz orası bende kalsın,

merak etmeyin amerikan malı cruze la hemen hemen aynı aracı kullanıyorsunuz, öyle birşey olursa GM istediği yere yeni bir fabrika diker, öyle ssanyong a falan benzemez yani

ne diyeceksen söyle koçum sende kalmasın şişkinlik yapar.

Arkadaşa ukalaca cevap vermişsiniz, o da size sert ama çok şık bir şekilde cevap vermiş. Sonra da arka arkaya gelen destek yorumlarına dayanamayınca şikayet mi ettiniz?

Hem soruş tarzınızı yani konuyu açarken ki soruş stilinizi değiştirebilirdiniz hem de tanımadığınız insanlara daha kibar bir şekilde aklından geçenleri söylemesini rica edebilirdiniz.

Eğer böyle yapsaydınız ne bu kadar sert mesaj alırdınız ne de o mesajları şikayet etmek zorunda kalırdınız.

Kim kimi neye şikayet etmiş arkadaş? Ben açtığım konuyu unutmuştum, sen alıntı yapınca farkettim.
    Benim cevap verme anlayışım bu şekilde, kusura bakmayın.

• Kore'de savaş çıkarsa tüm Kore arabalarını askere çağıracaklarmış. savaş bitene kadar arabasız kalacakmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: aya

Kore'de savaş çıkarsa tüm Kore arabalarını askere çağıracaklarmış. savaş bitene kadar arabasız kalacakmışsınız.

Güzel espri hakikaten.

Orijinalden alıntı: electro_g

Bak koçum,

Güney-Kuzey kore savaşı ve ordaki masum insanların hayatı, senin dandik, pislik, çarık, çürük, arabandan ve beyninden daha değerli tamam mı

• kuzey güney dizisinde olduğu gibi güney karısından ayrılacak ve elindeki tüm mal varlığını yitirecek , kuzey ise cemresiyle mutlu mesut bir hayat sürücek.Türkiyedeki Koreli araçlara gelirsek onlar ne yazıkki ülkelerine iade edilecekler çünkü kuzeyli ve güneyli vatandaşlar arabaları istiyorlarmış.

Türkiyede Koreli distrbitörler olmadanda Çin üzerinden büyük ithalatlardan mütevellit hiçbir sıkıntı çekmiyeceğimizi düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: wehrmacht

50de de kuzeyin arkasında çin güneyde dünyanın diğer kalanı vardı

O yüzden Dünya'nın geri kalanı şimdiki sınırı çizip oradan kaçtı. 50'lerde Güney Kore'nin gelişmişlik seviyesi, eğitim seviyesi neydi? Böyle durumlarda kazanım, kendi kanını dökerek elde ediliyor. Eğitim seviyesi yüksek, gelişmiş ülkelerde kazanım elde etmek için nadiren kan dökmeye ihtiyaç kalıyor. Ekonomik tüm gelişmeyi silecek girişimlerden de ölesiye korkmaları lazım. Ellerindeki en büyük güç bu. O yüzden korkmayın bu kadar. Kuzey Kore'nin de derdi Dünya'yı tehdit değil. Ki zaten pek yapacak gücü de yok. Şov gücü çok yüksek de, işte günümüzde bunlar tırt kaldı. Elektriğini kesip koordinasyon merkezlerini havaya uçurunca, koca askeriye "silahlı gruplar" olarak ortada kalıyor. Kuzey Kore gibi bireyin tek başına düşünmesi engellenen, baştan emire uyma öğretilen bir düzende asker emir olmadan bir sıfır. Dolayısı ile Kuzey Kore'nin dev bir savaş gücü yok. Arkasında Çin var. Bu kadar. Bir çeşit soğuk savaş hali. Korkacak birşey yok. Topyekün bir savaş haline Kuzey Kore de cesaret edemez. O etmediği sürece Güney Kore zaten saldırı pozisyonu almaz. Yuvarlanıp giderler.

Nükleer silaha sahip olanlar arasında zaten enteresan bir barış hali hüküm sürüyor. Zira kimse için savaş yemiyor. Herkes "Nükleer gücü ne olacak? Ya bana bir tane sallarsa?" diye düşünüyor. Soğuk savaş böyle devam eder. Bu zihniyetle Kuzey Kore'de Çin'in uydu devleti olarak yuvarlanıp gitmeye devam eder.

İş topyekün savaşa dönüşmediği sürece, büyük siyasi krizler ve ufaktan bir çatışma hali olarak kaldığı sürece de üretim falan aksamaz. Bizdeki terör gibi. 90'larda terör tavan yapmışken üretim bir gün aksamadı. Aynı konsept. Gerilmeye gerek yok bu kadar. Orada ince bir denge var. kimse bu dengenin bozulmasını istemez. Kore savaşı bu dengenin oluşmamış olmasından çıktı. İki kutupta da emperyalistler çok güzel dengeye oturttu meseleyi. ABD ve Japonya güç kaybetmediği ve denge tekrar bozulmadığı sürece savaş çıkmaz.

• SsangYongun bağlantısı varmı bilmem ama diğerleri sıkıntı yaşamaz
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.