Şimdi Ara

Kör mü? Görme Engelli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karşımızda gözleri görmeyen birini gördüğümüzde acaba kör mü?, görme engelli mi? demek lazım.
    Bizde bu konuyu araştırdık ama net bir cevaba varamadık.Örneklerle açılayalım.

İstanbul'un Eyüp ilçesine bağlı Molla Hüsrev Caddesi'nde yer alan tabelalarda
    Körler Kütüphanesi adı altında bir yazı yazmaktadır. Aynı kütüphanenin yanına geldiğinizdeki tabelada Görme Engelliler Kütüphanesi yazmakta. İçeri girdiniz tanıtın kitapçığı aldınız zaman onda da Körler Kütüphanesi yazmakta…

Konu hakkında İstanbul Büyükşehir belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü Körler Kütüphanesini aradığımızda bize şu cevabı verdi.:” Taksim’deki Atatürk Kütüphanesinde bir bölüm olarak bulunan Körler kütüphanesinin adının değiştirilmeden Eyüp’teki kütüphaneye verildiğini söyledi..

Bununla alakalı kurulmuş derneklerde isimleri de farklılık göstermekte. 1950’de kurulmuş ülkemizin en eski derneğinin adı Altı Nokta Körler Derneği. diğerleri ise şu şekilde Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Uygar Görme Engelliler Derneği, Türkiye Beyazay Derneği vb… isimler kullanılmış…

Okulların isimleri ise şu şekilde : Veysel Vardar Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Merkez Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulu vb..şeklinde gitmekte…

resimler:
    http://www.gonullumuhabir.com/haberdetay/162-Kor-mu?-Gorme-Engelli-mi?.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musluyum49 -- 1 Eylül 2009; 0:04:46 >

• Ben kör demeyi sevmiyorum. Onunda yerine "Görme engelli" veya "âmâ" demek daha seviyeli geliyor bana. Allah kimsenin ışığını karartmasın...
  • Görme engelli.

Genelde farklı bir durumdan engeli bulunanlara özürlü denmesi de hiç hoş değil.
  • Bende "özürlü" kelimesine sinir oluyorum
    Engelli denilmesinden yanayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.