Şimdi Ara

KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben 320 volt adlı siteden 200 watt gücünde SMPS li 12 Volt ile çalışan anfi devresi buldum şemasıyla vs beraber...

şimdi diyorumki bu resimlerini paylaşmış olduğum devrede 2 x kanal mevcut yani köprü anfi değil bana da 200 watt köprü bass anfisi lazım...

bu devre stereomu yoksa tek kanal köprü anfimi ??

bu devre önüne aktif bass filtre devresi koyarsak bass anfisi olurmu 30 HZ frekansında ??

bu devrede kullanılan SMPS devresindeki yuvarlak nüve yerine EI 33 trafo kullanılabilirmi ??

bu yuvarlak nüveyi nerden ne kadara mal edebiliriz ??

arkadaşlar son kez bu araba anfisini yapıp anfi imal etme işine son vermeyi düşünüyorum. Lütfen yardımcı olun

işte size bahsettiğim devrenin şeması ve gerçek hali
     KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!! KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!!

• devre de lm ler ayrı ayrı amfi olarak görünüyor.

ferrite nüveyi özdisan dan cosmo nun CF199T3615 kod numarasıyla satın alabilirsin 1.5 -2 lira gibi bişey olması gerekiyor. ayrıca elinde yüksek akım lı düşük voltajlı igbt yoksa özdisanda yine IXTP64N055T ROHS kod adıyla bulaiblirsin, ancak almadan önce devredeki mosfet ile bu mosfetin datasheetlerini karşılaştır.

lm3886 yerine daha güçlü bir bas amplisi öneririm. önüne aktif bir bass filtre ekleyerek.

daha güçlü bir devre istersen bu yönteme eklemelerle güçlendirebilirz ancak maliyet cok artabilir. akün yetmeyebilir. sisteme zarar verebilir.ancak bu devre ilk defa yapacak birine göre oldukça iyi.
  • hatta şöyle yapalım. bende bu devreyi yapabilirim. istersen beraber yapalım burada paylaşırız . arkadaşlar da yapar.

elimde ferrit nüvelerden var .

KÖPRÜ LM 3886 200 WATT CAR AMPLİFİER HAKKINDA !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

devre de lm ler ayrı ayrı amfi olarak görünüyor.

ferrite nüveyi özdisan dan cosmo nun CF199T3615 kod numarasıyla satın alabilirsin 1.5 -2 lira gibi bişey olması gerekiyor. ayrıca elinde yüksek akım lı düşük voltajlı igbt yoksa özdisanda yine IXTP64N055T ROHS kod adıyla bulaiblirsin, ancak almadan önce devredeki mosfet ile bu mosfetin datasheetlerini karşılaştır.

lm3886 yerine daha güçlü bir bas amplisi öneririm. önüne aktif bir bass filtre ekleyerek.

daha güçlü bir devre istersen bu yönteme eklemelerle güçlendirebilirz ancak maliyet cok artabilir. akün yetmeyebilir. sisteme zarar verebilir.ancak bu devre ilk defa yapacak birine göre oldukça iyi.

hocam vermiş olduğun cevaplar için inan çok tşk ederim...

bende zaten lm 3886lı mono kabinli bir anfi var zaten anfi 70 watt hoparlör 180 watt max mükemmel ses veriyor pioneer oval hoparlöre

ben bu anfiyi 200 watt diye okuyunca köprü ve mono olduğunu sanmıştım meğersem stereo bir anfiymiş

şimdi hocam 1000 wattlık bass hoparlöre güç verebilecek bir el yapımı bass anfisi yapsam şayet benim bildiğim hesaba göre 1000 watt hoparlörün max gücüdür hoparlörün nominal girişi 300 watt olmalı buda şu anlama geliyor bu hoparlöre anfi olarak max 300 wattlık bir anfi bağlanabilir.

ben aradaki anfi hoparlör oranını böyle biliyorum uygulamalı olarakta görmüş bulunmaktayım.

şimdi gelelim sorulara :

Hocam 300 watt gücünde bir ampliyi zannedersem entegreli olarak yapsak köprü bağlantı olmadan elde edemeyiz... Mosfet kullanarak 300 watt anfiyi çok rahat yapabiliriz diye düşünüyorum...

Şimdi 300 wattlık bir anfi için SMPS kısmıda 300 watt gücündemi olacak yoksa dahadamı güçlü olacak 350 W gibi ??

Bana önerebileceğiniz 300 wattlık bir mosfetli anfi devre şeması önerebilirmisiniz çalıştığına kesin emin olduğunuz bir anfi devresi

Önüne aktfi bass filtresi yapmak kolay önemli olan 300 watt güçte mosfetli bir ampli şemasını bulup yapmak :)

Hocam yardımlarınızı beklemekteyim...

iyi günler iyi forumlar !!

• amfi işinde sana yardım edemem. ama istedigin voltaj da 300 w lık smps yapmana yardımcı olabilirim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: Atakan K.

Selamün Aleyküm yardımınıza ihtiyacım var Jameson usa 515 a anfi aldım özellikleri:
    Maksimum Güç : 3000 Watt
    60 Watt x 4 Kanal + 150 Watt 1 Kanal (Mono/Subwoofer) 4 Ohm
    200 Watt x 4 Kanal + 500 Watt 1 Kanal (Mono/Subwoofer) 2 Ohm
    400 Watt x 2 Kanal + 500 Watt 1 Kanal (Mono/Subwoofer) 4 Ohm
    2 x 60 Amper Sigorta
    Bass Seviye Kontrolü
    Alçak ve Yüksek Geçiş Filtresi
    Ayarlanabilir Giriş Hassasiyeti
    Kısa Devre ve Overload Koruması
    Özel İletken Terminaller
    Köprülenebilir Özel Bağlantı

Elimde pıoneer 600w 4 tane oval ve 1400 w jbl woofer var bu anfi ile besleyebilir miyim lütfen yardım anfiden vazgeçme ihtimailim var.

hocam max 3000 watt çakma bir değer seni uyarayım

pioneer ovallerin üstüne yazması lazım nomianl input eğer gerçekten 600 w veriyorsa 200 watt nominal input yazması lazım yani bu hoparlöre 200 watt anfi bağlaman gerekir. 4 x 200 watt anfi 800 watt sadece 4 tane oval pioneer lara

1400 watt jbl nominal input 400 watt yani bunada 400 wtt bass anfisi bağlaman gerekir adam akıllı 400 watt ama öyle çakma falan değil toplam 1200 watt anfi ile bu hoparlörlerin teorik ve uygulamada da çalışması gerekiyor...

birde bu elindeki ürünlerin modelleri ve resimlerini at bakalım malzeme kalitesi nasıl orjinal mi çakmamı vs ??

Ustam anfi daha gelmedi ovaller ve wooferler geldi en kısa sürede atıyorum resimleri . Yani bu anfi besler mi beslemez mi ?

• why living hocam 300 watt SMPS yapalım tamam ama 300 watt mosfet anfi olmadan neye yararki ?

neyse bunada razıyım ben bulurum 300 watt lık mosfet anfi devresini ok.

Atakan k kardeş hoparlörlerin resimlerini paylaşırrsan sana daha çok yardımcı olabilirim.

anfin eğer gerçekten bu saydığın çıkışları veriyorsa tabiki kaldırır ama vermiyorsa hoparlörleri tam verimli olarak kullanamazsın...
    anfinin modelini yaz netten bir araştırayım bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm3886.pdf
    Figür 37 ye bakınız…
    Selamlar.
    Gerçi arkadaşlar söylemiş ama ben yine de söyleyeyim dedim :
    Bir amplinin hoparlör çıkış ucunun birisi şasede ise , o ampli köprü değildir. Ayrıca 2 adet hoparlör ayrı ayrı 2 ampliye bağlandığından zaten stereo olduğunu anlayabiliriz. Sizi bir konuda daha uyarmam lazım : Şayet 2 ampliyi bridge / köprü bağlarsanız , o köprü amplinin çıkış empedansı 2 katına çıkar. Yani 2 adet 4Ohm çıkışlı ampli köprülenirse , 8Ohm hoparlör bağlamanız gerekir. Şayet yukarıdaki devreyi aynen yapıp köprülerseniz , 16 Ohm luk bass hoparlör bağlamanız gerekecektir ki pratikte olduğunu sanmıyorum. Yukarıdaki devreyi aynen yaparsanız , devrenin konvertör çıkış voltajını +-28VDC ye çekmeniz durumunda , 3886 4 Ohm yüke uygun hale gelir ve 8 Ohm luk bir woofer bağlanabilir.
    Şayet sizin woofer ınız 4 Ohm ise , ya 4 Ohm çıkışlı bir ampli devresi yapmanız , ya da 2 Ohm a 150W verebilen 2 adet ampliyi köprülemeniz gerekecektir. 4 Ohm luk bir ampliye 8 Ohm hoparlör bağlamanın anlamı ise , hoparlörden alacağınız gücün , amplinin gücünün yarısı olmasıdır...
    Saygılar.

• Şema gücü zaten 200w, sağdece anfi kısmını değiştirerek,http://www.electroschematics.com/wp-content/uploads/2009/02/tda7294-bridge.jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm3886.pdf
    Figür 37 ye bakınız…
    Selamlar.
    Gerçi arkadaşlar söylemiş ama ben yine de söyleyeyim dedim :
    Bir amplinin hoparlör çıkış ucunun birisi şasede ise , o ampli köprü değildir. Ayrıca 2 adet hoparlör ayrı ayrı 2 ampliye bağlandığından zaten stereo olduğunu anlayabiliriz. Sizi bir konuda daha uyarmam lazım : Şayet 2 ampliyi bridge / köprü bağlarsanız , o köprü amplinin çıkış empedansı 2 katına çıkar. Yani 2 adet 4Ohm çıkışlı ampli köprülenirse , 8Ohm hoparlör bağlamanız gerekir. Şayet yukarıdaki devreyi aynen yapıp köprülerseniz , 16 Ohm luk bass hoparlör bağlamanız gerekecektir ki pratikte olduğunu sanmıyorum. Yukarıdaki devreyi aynen yaparsanız , devrenin konvertör çıkış voltajını +-28VDC ye çekmeniz durumunda , 3886 4 Ohm yüke uygun hale gelir ve 8 Ohm luk bir woofer bağlanabilir.
    Şayet sizin woofer ınız 4 Ohm ise , ya 4 Ohm çıkışlı bir ampli devresi yapmanız , ya da 2 Ohm a 150W verebilen 2 adet ampliyi köprülemeniz gerekecektir. 4 Ohm luk bir ampliye 8 Ohm hoparlör bağlamanın anlamı ise , hoparlörden alacağınız gücün , amplinin gücünün yarısı olmasıdır...
    Saygılar.

hocam ağzına sağlık tam olarak istediğim şeyleri anlatmışsınız tşk ederim.

• Emin-Fırtına kardeşim , o devre derken invertör kısmını mı ampli kısmını mı 200W dediğinizi anlayamadım. Ama ampli 200W veremez... Çünkü :
    Yukarıdaki devre yanmaya mahkum arkadaşlar. +-40VDC ile 3886 4 Ohm yükte ya yanar , ya da aşırı ısınarak kendini ısıl korumaya alır !
    Saygılar.
  • Haklısınız; ben anfi katının değiştirilmesini söyledim. Besleme 200w fakat anfi devresi 2x80w.
    Bu 2x80w yerine, 1x TDA7292 (bridgemod) devresi yapılırsa 1x200w hoparlore beslenmiş olur.
    Fakat burada sizin dediğiniz gibi, beslemenin voltajı, anfive hoparlor empedansı ayarlanması gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Haklısınız; ben anfi katının değiştirilmesini söyledim. Besleme 200w fakat anfi devresi 2x80w.
    Bu 2x80w yerine, 1x TDA7292 (bridgemod) devresi yapılırsa 1x200w hoparlore beslenmiş olur.
    Fakat burada sizin dediğiniz gibi, beslemenin voltajı, anfive hoparlor empedansı ayarlanması gerekebilir.

emin fırtına kardeş lm serisi daha temiz ses vermiyormu tda lara göre aslında bridgemod tda 7294 güzel fikir ama bilmiyorum yapmaya değermi ?
  • 7294 bridge modu 8Ω hoparlör varsa yapın ,şayet 4Ω hoparlörde tuhaf sesler alabiliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

7294 bridge modu 8Ω hoparlör varsa yapın ,şayet 4Ω hoparlörde tuhaf sesler alabiliyorsunuz

tuhaf sesler derken neyi kastediyorsunuz hocam ?

birde ben tek başına 200 watt güç üretebilen sadece STK 4048 i biliyorum bu STK dan SMPS li araba anfisi yapabilirmiyizki ??
  • Kısık seste iken sorun yok ama sesi biraz acınca dinlenemeyecek sekilde hoparlör göbeginden sesler geliyor (sesi keser gibi ama kesmiyorda vık vık seklinde :)) ) 2adet 4Ω hoparlörü seri baglayınca sorun yok
    Stklar güçlü ama bir o kadarda koruma yönünden zayıf entegrelerdir,uygun çalışma gerilimi saglandıktan sonra aracta uygulanabilecegini düsünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 11 Eylül 2013; 18:12:32 >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    SMPS yapıldıktan sonra istediğin devreyi yaparsın.Önüne de aktif filtre kop kop
  • Aslında bütün iş smps devresinde bitiyor, anfi seçeneği çok. mesela 2sc5200 ve 2sa1943 çifti ile 120w tan 400w a kadar çıkılabilir. fakat W taşıyıcı asansörümüz smps devresidir.
    http://elektrohmz.blogspot.com/2013_04_01_archive.html çeşitli anfi şemaları.
    220v tan anfi beslemek için smps;http://320volt.com/700w-800w-900w-smps-sg3525-ir2110/

• 7294 4 Ohm da yamulmaz , gereken DC besleme voltajı verilmişse tabiki... Şayet 8 Ohm devre için gereken yüksek voltaj ile çalışıyorsa , ampli 8 Ohm luktur ve 4Ohm hoparlöde gak guk eder doğal olarak. Datasheet i ni incelersek neden olduğunu anlamamız mümkün. Ayrıca o yukarıdaki invertör devresinde kontro yok , bass vurdukça voltajı çökecektir. Ayrıca o devre köprülenmiş 7294 ü beslemekte zorlanacaktır. Ya ilave birer mosfet takılmalı , ya da 2 adet yapılıp , birinden + besleme , diğerinden - besleme elde edilmelidir. Ancak o zaman gücü yetecektir. Siz ampliye karar verin , gereken değişiklikleri birlikte yapalım dostlar.
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: untayk

7294 4 Ohm da yamulmaz , gereken DC besleme voltajı verilmişse tabiki... Şayet 8 Ohm devre için gereken yüksek voltaj ile çalışıyorsa , ampli 8 Ohm luktur ve 4Ohm hoparlöde gak guk eder doğal olarak. Datasheet i ni incelersek neden olduğunu anlamamız mümkün. Ayrıca o yukarıdaki invertör devresinde kontro yok , bass vurdukça voltajı çökecektir. Ayrıca o devre köprülenmiş 7294 ü beslemekte zorlanacaktır. Ya ilave birer mosfet takılmalı , ya da 2 adet yapılıp , birinden + besleme , diğerinden - besleme elde edilmelidir. Ancak o zaman gücü yetecektir. Siz ampliye karar verin , gereken değişiklikleri birlikte yapalım dostlar.
    Saygılar.

Hocam Allah hepinizden razı olsun hiç yorulmadan sıkılmadan sorularıma cevap veriyorsunuz

sizin gibi ve sizler gibi forumdaşlarım olduğu sürece bilgiden mahrum kalmam neredeyse imkansız hocam...

valla kafam iyice karıştı hangi SMPS devresi ve hangi anfiyi yapacağımı inan bende bilmiyorum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.