Şimdi Ara

Orjinal Üniteye Infinity Reference & Hertz ESK 165 (Focal PS 165 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
13.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Civic HB aracımın orjinal ünitesini değiştirmeden ön kapılara Infinity Reference 6500CX veya 6030 takımlarından birini almayı düşünüyordum. Ancak Hertz ESK 165 mid takımları aklımı karıştırdı.
    Öncelikle orjinal sistem ile bu hoparlörleri yüzde kaç verimle kullanabilirim?
    Referans modellerindeki 6500 6030 gibi model kodlarındaki farklılıklar nelerdir?
    Amacım yüksek sesten ziyade kaliteli ses almak.
    Eğer yeterince tatmin etmezse amfi düşünebilirim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Civic HB aracımın orjinal ünitesini değiştirmeden ön kapılara Infinity Reference 6500CX veya 6030 takımlarından birini almayı düşünüyordum. Ancak Hertz ESK 165 mid takımları aklımı karıştırdı.
    Öncelikle orjinal sistem ile bu hoparlörleri yüzde kaç verimle kullanabilirim?
    Referans modellerindeki 6500 6030 gibi model kodlarındaki farklılıklar nelerdir?
    Amacım yüksek sesten ziyade kaliteli ses almak.
    Eğer yeterince tatmin etmezse amfi düşünebilirim.

İnfinity modelleri arasındaki farklar:

Infinity 6030cs Specifications

Power Handling, RMS: 90 Watts
    Power Handling, Peak: 225 Watts
    Sensitivity (2.83V @ 1m): 92dB
    Frequency Response: 67Hz - 21kHz
    Impedance: 2 Ohms
    Mounting Depth: 2-1/4 inches

İNFİNİTY REFERENCE 6500CX

Tepe Gücü: 270 watt
    Güç İşleme, RMS: 90 watt
    Nominal Empedans: 3 ohm
    Frekans Tepkisi: 53Hz-21kHz
    Hassasiyet (2.83V/1m): 93dB

Benim görüşüm hertz esk 165Orjinal ana üniteyle hangi mid takımı olursa olsun düzgün ve tam ses alınamaz mutlaka anfi gerekir çünkü teypinizin çıkışları 20-30 rms arasındadır midler ise en az 60-70 rms civarında o yüzden mid takımı ana üniteyle beslenmez.Besleyenlerde var yok değil ama düzgün kaliteli ses isteyen insanın yapacağı iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: jamara

Benim görüşüm hertz esk 165Orjinal ana üniteyle hangi mid takımı olursa olsun düzgün ve tam ses alınamaz mutlaka anfi gerekir çünkü teypinizin çıkışları 20-30 rms arasındadır midler ise en az 60-70 rms civarında o yüzden mid takımı ana üniteyle beslenmez.Besleyenlerde var yok değil ama düzgün kaliteli ses isteyen insanın yapacağı iş değil.

6500CX daha iyi görünüyor o halde.
    Bu arada cevap gelene kadar biraz araştırma yaptım. Hertz HSK 165 nasıl bir takımdır? ESK 165 ile arasındaki fiyat farkına değer mi?
    Amfi şartsa almışken iyi bir şey almak lazım ki arkasından sub almak icap ediyor. Tabi ön hoparlörle birlikte arka kapı hoparlörleride değiştirmek gerekiyor.

Sadece 1 takım ESK 165 veya HSK 165 alsak bunları beslemek için alacağımız amfi en az nasıl bir şey olur?

• quote:

quote:

6500CX daha iyi görünüyor o halde.
    Bu arada cevap gelene kadar biraz araştırma yaptım. Hertz HSK 165 nasıl bir takımdır? ESK 165 ile arasındaki fiyat farkına değer mi?
    Amfi şartsa almışken iyi bir şey almak lazım ki arkasından sub almak icap ediyor. Tabi ön hoparlörle birlikte arka kapı hoparlörleride değiştirmek gerekiyor.

Sadece 1 takım ESK 165 veya HSK 165 alsak bunları beslemek için alacağımız amfi en az nasıl bir şey olur?

Yani evet biraz öyle
    Hertz hsk serisi hertz mid takımlarının en üst serilerinden bir tanesi ve gerçekten sesi şahane diyebiliriz.Evet değer.
    Arka hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorsanızda bütçeniz varsa 2 takım hsk yapın eğer yoksa 2 takım esk yapın çünkü normal hoparlör azda olsa akustiği bozabilir.

Esklar için:http://www.aktepesound.com/?urun-1417-JBL-GTO-1004-E-4-KANAL-AMPLiFiKATOR.html

Hsklar için rms değerleri tam eşit almışken iyisi olsun hskları beslemek zordur o yüzden bu anfi iyi seçim olur:http://www.aktepesound.com/?urun-1987-KICKER-ZX-650-4-4-KANALLI-AMPLiFiKATOR.html

• quote:

En güzeli 2 takım HSK, amfi ve sub ile olacak ama ekstralarla 1800 küsür lirayı bulacak bir sistem bu.
    200 liralık hangi hoparlörü alıp kaliteyi biraz arttırsam diye düşünürken 9 kat maliyet çıktı.

2 takım ESK 165 yapsak sub koymasak yine 1000 lira gibi bir maliyet çıkıyor.

Peki tek takım ESK ile bunlara yetecek bir amfi ve arkalarda orjinal kolonlar veya 80 liralık Pioneer tarzı bişeyler harcanan paraya değer bir değişiklik olur mu?

• quote:

quote:

En güzeli 2 takım HSK, amfi ve sub ile olacak ama ekstralarla 1800 küsür lirayı bulacak bir sistem bu.
    200 liralık hangi hoparlörü alıp kaliteyi biraz arttırsam diye düşünürken 9 kat maliyet çıktı.

2 takım ESK 165 yapsak sub koymasak yine 1000 lira gibi bir maliyet çıkıyor.

Peki tek takım ESK ile bunlara yetecek bir amfi ve arkalarda orjinal kolonlar veya 80 liralık Pioneer tarzı bişeyler harcanan paraya değer bir değişiklik olur mu?

Dediğim gibi normal hoparlörler esk lardaki netligı pek hissettirmeyecektir o yüzden yapmışken acele etmeyin bir kere yapın iyisi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aceleden etmekten ziyade ödediğim paranın karşılığını alıp alamayacağım önemli. Ürün olarak ses olarak belki kesinlikle değer ama benim buna gerçekten ihtiyacım var mı bu sorunun cevabı yok şuan.

Şöyle bir amfi buldum. 2 takım mid için yeterli demiş. Cadence bildiğim kadarıyla kötü bir marka değil. RMS çıkış değerleri de iyi görünüyor. Yalnız bul amfiye hem 2 takım mid hem sub bağlanır mı?

http://www.sanalpazar.com/Cadence-Xa-125.4-4-Kanal-1000-Watt-Amfi__isp6753117

En kötü ihtimalle hoparlörlerden başlayarak parça parça değiştiricem. Memnun etmezse sırayla bir sonraki adım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2* JBL gt4 e kabin ölçüleri
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Aceleden etmekten ziyade ödediğim paranın karşılığını alıp alamayacağım önemli. Ürün olarak ses olarak belki kesinlikle değer ama benim buna gerçekten ihtiyacım var mı bu sorunun cevabı yok şuan.

Şöyle bir amfi buldum. 2 takım mid için yeterli demiş. Cadence bildiğim kadarıyla kötü bir marka değil. RMS çıkış değerleri de iyi görünüyor. Yalnız bul amfiye hem 2 takım mid hem sub bağlanır mı?

http://www.sanalpazar.com/Cadence-Xa-125.4-4-Kanal-1000-Watt-Amfi__isp6753117

En kötü ihtimalle hoparlörlerden başlayarak parça parça değiştiricem. Memnun etmezse sırayla bir sonraki adım...

Eskları hemen hemen beslerde hocam hsklar için uygun değil

• hocam bende sen gıbı dusundum bır takım esk aldım amfısız teybe bagladım ve ses ha var ha yok amfısız bır ıse yaramıyor anlayacagın eger normal ses alayım cokta para harcamayım dıyosan coaxıonel al dırek bagla teybe.. eger o cadence amfıyı alırsan arka kapılarada bır takım esk alırsın ısını gorur ama sonra subwofer ıhtıyacı dogar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruxxx

hocam bende sen gıbı dusundum bır takım esk aldım amfısız teybe bagladım ve ses ha var ha yok amfısız bır ıse yaramıyor anlayacagın eger normal ses alayım cokta para harcamayım dıyosan coaxıonel al dırek bagla teybe.. eger o cadence amfıyı alırsan arka kapılarada bır takım esk alırsın ısını gorur ama sonra subwofer ıhtıyacı dogar :)

Hocam hiç bir mid takımı anfisiz iş görmezÖn kapılar normal arkalar esk olursa esklardan gelen ses temiz ve net olmaz pek akustik bozulur almışken 2 takım esk
  • Araçtaki orjinal hoparlörler coaxioneldir değil mi?

Orjinal hoparlöre ait bulduğum bir görsel.

Örnek veriyorum alacağımız
    bu tarz bir hoparlör orjinale göre fark yaratmaya yeter mi?
    Amfisiz kullanacağımız bir takım ESK veya Reference 6500'dan daha mı iyi olur?

Birde böyle bir amfi buldum...
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-jbl-gto-1004-4-kanalli-600-watt-rms-oto-amfisi-105147464/detay

Kafam iyice karıştı.

• quote:

Araçtaki orjinal hoparlörler coaxioneldir değil mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-amfi-jbl-gto-1004-4-kanalli-600-watt-rms-oto-amfisi-105147464/detay

Kafam iyice karıştı.

Anfi kendi kullandığım anfiden gerçekten güzel ve kaliteli bir anfidir.

Dediğiniz hoparlör sesi az verir ve yüksek seslerde bozma yapar.
    Anfisiz hiç bir mid takımı tat vermez.
    Bu anfiyi alıp 2 takımda esk alırsanız istediğiniz kaliteyi alırsınız

• quote:

Kafam iyice karıştı.

eger amfı ve component ısıne gırersen para cok gıder ama guzel bısey olur yok ucuz olsun amfi kullanmayım dıyosan coaxiyel alcaksın amfısız component cok dusuk ve tok ses verıyo boguk cıkıyo ses ben su anda ıptal ettım para bırıktırıyorm..

• Peki tam olarak anlayamadığım bir şey var.
    Mesela bu üründe
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/hertz-hsk-165-16-cm-compenant-orjinal-italyan-71270138

Kutu içinde 2 tane tweeter 2 tane Woofermı geliyor yoksa görseldeki gibi ikisinden birer tane mi var?

Ya da bu takım
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/hertz-hsk-163-16cm-8-7cm-3-yollu-mid-takimi-79071293

Kutu içinde görseldeki gibi her üründen bir tane mi var yoksa 2 takım mı almak gerekiyor?

• 1 takım esk alırsan 2 hoparlor 2 tweeter 2 crossover gelır ama ıkıncı lınkte gosterdıgın 3 yollu HSK 163 te 2 bass hoparloru 2 mid range hoparloru 2 tweeter ve 2 crossover gelır fakat 3 yollu sıstem bıraz profesyonel ıs..
  • Hepsinden 2 tane geliyorsa 3 yollu sistemin midlerini öne, baslarını arkaya, tweeterlarınıda ön kapı üstlerine takıp JBL amfi ile beslesek ayrıca bass almadan tüm sesleri (tiz-mid-bass) gayet kaliteli dinleyebileceğimiz bir sistem olmuş olmaz mı? Montajla beraber 1200 liraya falan gelir sanırım...
  • o dedıgın oyle olmuyo hocam ben yatıyorm sen bıraz daha arastır ıyı geceler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruxxx

o dedıgın oyle olmuyo hocam ben yatıyorm sen bıraz daha arastır ıyı geceler..

Bi olurunu bulucaz inşallah.
    Aslında en başında jamara üstadın dediği gibi
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-sifir-hertz-esk-165-119529132/detay
    Şunları alsam
    Birde amfiyi alsam 900 lirayı geçmeden iş bitiyor.

Ancak aklım HSK 165'lerde kaldı. Alternatif üretmeye çalışıyorum. Daha önce hiç tesisat işine girmediğim içinde böyle soru işaretleyle kalıyorum.

İyi geceler...

• quote:

quote:

Kafam iyice karıştı.

Peki amfiye Jbl olarak karar verdik diyelim.

Secenekleri soyle yapsak

1- 2 takim Esk 165
    2- 1 takim Ref. 6530cx 1 takim Esk 165
    3- 1 takim Hsk 165+1 takim Esk 165
    4- 1 takim Hsk 165+1 takim Ref.6530cx

1 ve 2 maliyet olarak daha uygun. 3 ve 4 biraz daha pahali. Aralara 6530 sikistirma sebebim hz-khz araligi daha genis oldugu icin belki daha farkli tat verir diye dusundum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Kafam iyice karıştı.

Peki amfiye Jbl olarak karar verdik diyelim.

Secenekleri soyle yapsak

1- 2 takim Esk 165
    2- 1 takim Ref. 6530cx 1 takim Esk 165
    3- 1 takim Hsk 165+1 takim Esk 165
    4- 1 takim Hsk 165+1 takim Ref.6530cx

1 ve 2 maliyet olarak daha uygun. 3 ve 4 biraz daha pahali. Aralara 6530 sikistirma sebebim hz-khz araligi daha genis oldugu icin belki daha farkli tat verir diye dusundum.

En iyi seçim 1 olur

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.