Şimdi Ara

Kopek sahiplenecegim yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba kopek sahiplenmek istiyorum. Fakat bazi soru isaretlerim var. sabah 8 de evden cikip aksam 4-5 gibi eve geliyorum. Bu saatlerde kopegin evde yanliz kalmasi buyuk bir sorun mu? 1-2 yasinda bir golden sahiplensem tuvalet egitimi cok zor olur mu? Koltuklari kemirir mi ? Tuy dokmesi sorun degil. Yardimci olursaniz sevinirim kopegi evde yalniz birakmak istemezdim fakat okuyorum. Dondugumde ilgilenebilirim ancak sizce ne yapmaliyim fikirlerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tuvalet konusu biraz eğitimiyle alakalı birazda kendini tutabilmesiyle alakalı ama bir sabah birde akşam çıkarmak çoğu zaman yeterli olamıyor maalesef.Ayrıca o kadar süre hayvanın kendini tutmasıda pek iyi bir durum değil sağlığı açısından.Öğlenleride çıkarak birisinin olması iyi olur açıkçası.Ayrıca sadece tuvalete çıkarma olarak düşünmeyin.Enerji atmaları içinde en azından yarımşar saat dolaştırmak gerekecektir.Bu durumları göz önüne alarak sahiplenme yapın bana kalırsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teufel

    Tuvalet konusu biraz eğitimiyle alakalı birazda kendini tutabilmesiyle alakalı ama bir sabah birde akşam çıkarmak çoğu zaman yeterli olamıyor maalesef.Ayrıca o kadar süre hayvanın kendini tutmasıda pek iyi bir durum değil sağlığı açısından.Öğlenleride çıkarak birisinin olması iyi olur açıkçası.Ayrıca sadece tuvalete çıkarma olarak düşünmeyin.Enerji atmaları içinde en azından yarımşar saat dolaştırmak gerekecektir.Bu durumları göz önüne alarak sahiplenme yapın bana kalırsa.

    Sanırım şu durumda sahiplenmemek köpek içinde benim içinde en iyisi olur. Teşekkür ederim cevabınız için.
  • özellikle yavru alırsan koltukları kemirir, ilgi ister ,oyun oynamak ister ,bebek işte :)

    Ama evin içinde ayrı bir uğraş ayrı bir sorumluluk muhteşem birşey ,kesinlikle tavsiye ederim.
  • Evde hayvan beslemek özellikle köpek ciddi fedakarlık gerektirir.Eviniz bahçeli müstakil bir ev değil ise bir hevesle bu işe girişmeyin sonra acısını hayvanlar çekiyor.
  • Köpek sahiplenmek sorumluluk gerektirir, dışarı çıkacağınız zaman dönüp onu dışarı çıkartmanız gerektiğini hatırlamalısınız. Günde iki kez çıkartmak yeterli olmaz diyen arkadaşa katılmıyorum, eğitimli bir kopeginiz varsa büyük ırklarda sabah veya akşam bir kez çıkartmak küçük boyutlu ırklarda 2 kez çıkartmak yeterli oluyor, bende iki kez çıkartıyorum, yani size bir kez de yeterli olabilir, tabi eve yapmaması gerektiğini bilmesi gerekiyor, bazen eve alışma sürecinde bir süre kaçırabiliyorlar. Köpek sizin Ne zaman gidip Ne zaman döneceğinizi zaman içinde kavrayacaktır bir çok köpek sahibi bu şekilde köpek bakıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgrp -- 11 Aralık 2016; 20:04:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilenebilecek sizden başkası yok ise çok zor olacaktır. Biz oğlumuza tuvaletini pede yapmayı öğrettik. Fakat gece gidip pedine kakasını yaptığında biz uyanana kadar epey bir kötü kokuyordu haliyle. Bu yüzden tuvaleti dışarıya yapmayı öğretmeli ve ayrıca her tuvaleti geldiğinde de dışarıya çıkartabilmelisiniz. Yaşadığımız yerde gençlik hastalığı çok yaygın olduğu için biz 3.5 aylık olana kadar evden dışarıya çıkarmayarak bu şekilde idare etmiştik. Artık hastalık kapma sürecini geçtiği için sürekli serbest. Sstediği zaman eve girip, istediği zaman dışarıya çıktığı için sorun olmuyor.

    6-7 aylık olana kadar diş kaşınması nedeni ile ısırma sorunu çok olacaktır. Oynarken ısırmanın şiddetini ayarlayamıyorlar bu yüzden benim sağ kolum bildiğin çürümüştü. Ayrıca ev içerisindeki eşyaları da çok ısıracaktır. İki pasaport bir de araba ruhsatı yemişliği vardır bizimkinin. Elektronik eşyalara girmiyorum bile.




  • ben 2 köpeğimle birlikte tek yaşıyorum işe gitmeden önce ve geldikten sonra çıkartıyorum 12 saatte 1 e denk geliyor tuvalet konusunda bir problemimiz olmuyor gayet tutabiliyorlar ancak yaşlanınca nasıl olacaklar bilemiycem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.