Şimdi Ara

Köpek aldım ama sorumluluğu kaldıramıyorum (Ankara-Sahiplendirilecek) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
4
Favori
23.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şeyinin deliğini bileceksin arkadaşım ne diye bakamıyacağın köpeği sahipleniyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brk-bjk

Şeyinin deliğini bileceksin arkadaşım ne diye bakamıyacağın köpeği sahipleniyorsun
    Yaparken iyi tabi şimdi bakması zor geliyor tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

Merhaba arkadaşlar.

Ankara'da okuyan bir öğrenciyim ve geçen hafta 2 aylık bir golden retriever aldım. Sevgilimle beraber çok aceleye getirerek aldık ve neredeyse hiç etraflıca düşünemedik heyecandan. Çünkü uzun süredir köpek istiyorduk fakat bakımına dair hiçbir fikrimiz yoktu.

Neyse evde 3 arkadaş kalıyoruz fakat sorumluluk sadece benim üzerimde. Heru işerse ya da kakasını yaparsa ben temizliyorum ve odadan da tuvalet eğitimi olmadığı için pek çıkarmıyorum. Ama odam da çok büyük değil. Yerlerde hep gazeteler ve su geçirmez örtüler var. Çok rahatsız edici.

Odam Heru geldi geleli çok dağınık ve bu beni rahatsız ediyor. Geceleri çok fazla uyuyamıyorum Heru sürekli uyandığı için. Sabah 7 de uyanıp okula gidiyordum ama artık Heru için 6 da uyanmaya başladım. Grip oldum üstüne bir de kendime bakamıyorum. Sevgilimle eskisi gibi zaman geçiremiyorum. Ödevlerimi yapamıyorum ve derslerime çalışamaz oldum. Son günlerde içimde hep bir sıkıntı var. Hayattan pek fazla zevk alamıyorum Heru geldi geleli. Kasları gelişmemiş olduğundan her an tuvaletini yapabiliyor ve bu yüzden sürekli takip etmek gerekiyor köpeği.

Görseniz dünyalar tatlısı. Çok sevimli. Şişko paytak bir şey. İkimiz de tüm ev halkı da çok seviyor onu fakat iş bakımına gelince kimse bir şey yapmıyor ben ve sevgilimden başka. Sevgilim de sürekli gelemediği için tüm iş bana kalıyor.

Kendimi yavaş yavaş bitirmeye başladım. Durduk yere ağlıyorum. Onu hiç birine vermek istemiyorum ama sevgilim de ben de bu durumdan hoşnut değiliz. İkimiz de onu çok seviyoruz fakat çok aceleci davranmanın cezasını çekiyoruz.

Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?

Şimdiden tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum, biraz karışık yazmış olabilirim kafam gerçekten çok dağınık.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1383150_525033360912330_2108668255_n.jpg

Dostum disiyse ver bana. Husky im var. takilirlar. yerim var. bbakamazsin ogrencisin sen. Istanbul a yolla bana

• quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Ulan ver o köpeği bi barınağa bi daha da sırf sevgilin gelip sevsin diye gidip hayvan alma kusura bakma sevgilin de hiç düşünmemiş seni oh ne ala kendi bakımla uğraşmayacak ama köpeğim var diyebilecek

Sevgilim 2 saat ders arasında bile onca yol gelip köpeğe bakıp dersine geri dönüyordu. Anahtar yaptırdık ona da gelip baksın diye. Ve sürekli yanımda zaten ama gece olunca gitmek durumunda ve yalnız kalıyorum. O zaman tüm sorunlar baş göstermeye başlıyor.

Nasıl okudunuz, anladınız ben anlayamadım. Çok komik bir durum falan değil yani muhaha falan yazacak. Şahsen hevesle aldım bu konuda haklısınız ama gerçekten bir hayvan severim. Antalya'da kedim var 2 yaşında. Onu buraya çok getirmek istedim fakat ev arkadaşlarım kediye pek sıcak bakmadılar.

Ben ona bakacağım diye uyuyamıyorum geceleri, okulda ya da dışarda rahat edemiyorum hayvanımı düşünmekten... Neyse bu amaçla açmamıştım konuyu.

Konuyu aydinlatabilmem icin kiz arkadasinin ss sini yollaman lazim kusura bakma benim de calisma usulum bu

Alıntıları Göster
    dostum durduk yere ağlıyorum yazmışsın buna nedense güldüm:)

en kötü günün böyle olsun ne diyelim.. zamanla alışırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: AthabaskA

dostum durduk yere ağlıyorum yazmışsın buna nedense güldüm:)

en kötü günün böyle olsun ne diyelim.. zamanla alışırsın

Alıntıları Göster
    istanbul bahçeşehirdeyim 200mt bahçeli evimiz var sokak köpeğim var kapıda onu besliyorum 9 aydır 10 tanede bahçemiz de kedi var sokak kedisi.beslemek için cins bir köpek bakıyorum kendime barınağa haber de bırakmıştım :).

ilgilenirsen sahiplenmek isterim.
  • quote:

quote:

quote:

Ulan ver o köpeği bi barınağa bi daha da sırf sevgilin gelip sevsin diye gidip hayvan alma kusura bakma sevgilin de hiç düşünmemiş seni oh ne ala kendi bakımla uğraşmayacak ama köpeğim var diyebilecek

Sevgilim 2 saat ders arasında bile onca yol gelip köpeğe bakıp dersine geri dönüyordu. Anahtar yaptırdık ona da gelip baksın diye. Ve sürekli yanımda zaten ama gece olunca gitmek durumunda ve yalnız kalıyorum. O zaman tüm sorunlar baş göstermeye başlıyor.

Nasıl okudunuz, anladınız ben anlayamadım. Çok komik bir durum falan değil yani muhaha falan yazacak. Şahsen hevesle aldım bu konuda haklısınız ama gerçekten bir hayvan severim. Antalya'da kedim var 2 yaşında. Onu buraya çok getirmek istedim fakat ev arkadaşlarım kediye pek sıcak bakmadılar.

Ben ona bakacağım diye uyuyamıyorum geceleri, okulda ya da dışarda rahat edemiyorum hayvanımı düşünmekten... Neyse bu amaçla açmamıştım konuyu.

Konuyu aydinlatabilmem icin kiz arkadasinin ss sini yollaman lazim kusura bakma benim de calisma usulum bu

Alıntıları Göster
    Dostum çok acele etmişsin öğrenci evinde köpek almakla. Şayet benim evim müstakil olmadığı için köpeği sıkar diyerekten çok istememe rağmen alamıyorum. Sıkıntılarına gelince..
    Şuan için kakasını yapması inanılmaz normal. 3aylık olduğunda her kaka yaptığında kakanın yanına gelip azarlayarak 8-10 günde tuvalet eğitimini halledebilirsin. Onun dışında tam bebeklik dönemi olduğu için vakit ayırman haliyle normal. 8. aydan sonra çok rahatlarsın. Bence seviyosan verme Heroyu 5aya kadar ikinizde birbirinizi tanır hale gelirsiniz. Hayvan sevgisi olmayan insanların yorumlarınıda hiçe say.. Dünyada köpek beslemek kadar güzel bi duygu yok, Sana hissettiği o saf karşılıksız sevgi herşeye bedel..

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniz Ç.

istanbul bahçeşehirdeyim 200mt bahçeli evimiz var sokak köpeğim var kapıda onu besliyorum 9 aydır 10 tanede bahçemiz de kedi var sokak kedisi.beslemek için cins bir köpek bakıyorum kendime barınağa haber de bırakmıştım :).

ilgilenirsen sahiplenmek isterim.

Köpeğe yazık ankaradan istanbula hem eziyet hemde yazık. Tanıdık degilsin forumdan 1 adamsın sana adam nasıl güvenecek ? satıp satmacıgına yada iyi bakip bakmacagini ? tek senin için degil herkes için .

Kalsın bence sadık 1-2 ay sonra bir seyi kalmaz egitim verdikten sonra bayram var zaten 9 gün evdesiniz .
  • vallahi onu satıcak kadar düşmedik ayıp olmaz ise villada oturuyorum.o kadar paraya düşmedim çok şükür.

inşallah kendisi bakabilir arkadaşın bakamaz isede sahiplendirsin veya barınağa versin.sokağa atılan cins köpekleri görüyorum içim acıyor.cadde de 2 kere süs köpeği gördüm garibimin tüyleri uzamış gözüylezor görüyor.ele de gelmiyor alıp besliyim korkuyor insanlardan.
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    barınağa verde rahat etsin hayvan

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniz Ç.

vallahi onu satıcak kadar düşmedik ayıp olmaz ise villada oturuyorum.o kadar paraya düşmedim çok şükür.

inşallah kendisi bakabilir arkadaşın bakamaz isede sahiplendirsin veya barınağa versin.sokağa atılan cins köpekleri görüyorum içim acıyor.cadde de 2 kere süs köpeği gördüm garibimin tüyleri uzamış gözüylezor görüyor.ele de gelmiyor alıp besliyim korkuyor insanlardan.

aynen sokakta olması iyi aslında sokak en iyisi ama yemek bulması vs zor. Her gün düzenli belediye yemek koysa belli noktalara.
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam şahsen evde beslemek için Golden türü büyük köpekler değilde daha küçük türler olan terrier (kaniş), jack russell gibi türler öneririm.İleride (+25) köpek alırsam jack russell veya tatlı bir kaniş olur büyük ihtimalle Ha tabi evli vs. olursam kızında kabul etmesi gerekir Ama öğrenci evinde falan zor işler.

• köpeği küçükken sahiplendirmen kolay olur, onu iyi bir sahibe teslim edersen daha da iyi olacaktır. Köpek o yaşta nerden bilecek duygusal bağı felan. Hiç de üzülme ve hemen ilan ile sahiplendirmeye çalış.
  • ver ben bakarım

• izmitteysen bana ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: KöpeklereFısıldayanAdam

izmitteysen bana ver
    Bende aynı şekilde acele ederek dün 45 günlük bir Golden yavrusu aldım.Şu anda yanımda veterinere götüreceğim birazdan fakat bakımı gerçekten özen ve sabır istiyor.Odam da benimle beraber yatıyor bahçemiz var fakat daha çok küçük olduğu için dışarı çıkaramıyorum.Size tavsiyem kedi kumu alın ve büyük içinden çıkamayacağı bir leğenin içine koyun yemeğini yedikten sonra.Tuvaletini yapsın çıkarın.Bende öyle yapacağım.Eğer ki zor yapamazsanız köpek bakım evleri yaşadığınız şehirde illa ki vardır.Araştırdığıma göre 4-5 seansta tuvalet eğitimi verilebiliyor köpeğe..

Ben kedi kumu alıp sonra bir eğitmene vereceğim köpeğimi bu sene Üniversite sınavına hazırlandığım için fazla vakit bulamıyorum sizin gibi..Fakat dediklerimi yaparsanız goldenlar çok güzel köpekler benim köpeğimde pufuduk kocaman bir yavru

veterinere götürdükten sonra fotoğrafını koyabilirim buraya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutsal Adam

Bende aynı şekilde acele ederek dün 45 günlük bir Golden yavrusu aldım.Şu anda yanımda veterinere götüreceğim birazdan fakat bakımı gerçekten özen ve sabır istiyor.Odam da benimle beraber yatıyor bahçemiz var fakat daha çok küçük olduğu için dışarı çıkaramıyorum.Size tavsiyem kedi kumu alın ve büyük içinden çıkamayacağı bir leğenin içine koyun yemeğini yedikten sonra.Tuvaletini yapsın çıkarın.Bende öyle yapacağım.Eğer ki zor yapamazsanız köpek bakım evleri yaşadığınız şehirde illa ki vardır.Araştırdığıma göre 4-5 seansta tuvalet eğitimi verilebiliyor köpeğe..

Ben kedi kumu alıp sonra bir eğitmene vereceğim köpeğimi bu sene Üniversite sınavına hazırlandığım için fazla vakit bulamıyorum sizin gibi..Fakat dediklerimi yaparsanız goldenlar çok güzel köpekler benim köpeğimde pufuduk kocaman bir yavru

veterinere götürdükten sonra fotoğrafını koyabilirim buraya :)

Alıntıları Göster
    Öğrenci evinde hayvan beslemek sıkıntı bence arkadaş

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    ya arkadaş ne diyeceğimi bilmiyorum yemin ediyorum, köpek bu ya sevgilin istiyor diye alınırmı? hediyemi bu.. öyle bi hevesle gidip alıyorsunuz sonra olan köpeklere kedilere oluyor. araştırmadan etmeden alıyorsunuz beslemeye çalışıyorsun, sonradan ouuv bakamıyorum, hadi sokağa. ne zaman onlarında birer canlı oldugunu anlayacaksınız bilmiyorumki.

• quote:

Orijinalden alıntı: schwifty

ya arkadaş ne diyeceğimi bilmiyorum yemin ediyorum, köpek bu ya sevgilin istiyor diye alınırmı? hediyemi bu.. öyle bi hevesle gidip alıyorsunuz sonra olan köpeklere kedilere oluyor. araştırmadan etmeden alıyorsunuz beslemeye çalışıyorsun, sonradan ouuv bakamıyorum, hadi sokağa. ne zaman onlarında birer canlı oldugunu anlayacaksınız bilmiyorumki.

Alıntıları Göster
    Bence biraz daha sabredin. Benimde köpeğim ilk aldığımda 45 günlüktü şehir değiştirdiğimden dolayı çiftliği ve bir sürü köpeği olan bir akrabamıza vermek zorunda kaldım o yüzden içim rahat. Alıştıktan sonra köpeğinizi bırakmayı bırakın okula gitmeniz bile zorlaşıyor. Ayrıca ilk zamanlarda tuvaletlerini yapmaları, ağlamaları çok normal tıpkı bebekler gibi. Benim köpeğim 2. günde gidip gazetenin üzerine yapmaya başlamıştı. İlk başta ona bir bölge belirledim ve ilk tuvaletini yaptığı yere gazete serdim. Daha sonra başka bir yere daha yaptı ve oraya da serdim. Alan küçük olduğu için yeri koklayarak tuvaletini yaptığı gazetelere gelip yapmaya başladı. Daha sonra 2. gazeteyide ilkinin üzerine koydum ve sorun hallolmuş oldu. Goldenlar çok zeki hayvanlardır bence biraz daha sabredin ve eğitim vermeye çalışın. Ayrıca 2 aylık yavruyu bu havalarda da dışarı çıkarmayın ve banyo yaptırmayın. Ayrıca ona küçük bir battaniye alın ve uyurken üzerine örtün. Çünkü anne sıcaklığını size alışana kadar ve büyüyünceye kadar sürekli arayacaklardır. Umarım sabırlı olup köpeğinizle iyi bir dost olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRealistic

Bence biraz daha sabredin. Benimde köpeğim ilk aldığımda 45 günlüktü şehir değiştirdiğimden dolayı çiftliği ve bir sürü köpeği olan bir akrabamıza vermek zorunda kaldım o yüzden içim rahat. Alıştıktan sonra köpeğinizi bırakmayı bırakın okula gitmeniz bile zorlaşıyor. Ayrıca ilk zamanlarda tuvaletlerini yapmaları, ağlamaları çok normal tıpkı bebekler gibi. Benim köpeğim 2. günde gidip gazetenin üzerine yapmaya başlamıştı. İlk başta ona bir bölge belirledim ve ilk tuvaletini yaptığı yere gazete serdim. Daha sonra başka bir yere daha yaptı ve oraya da serdim. Alan küçük olduğu için yeri koklayarak tuvaletini yaptığı gazetelere gelip yapmaya başladı. Daha sonra 2. gazeteyide ilkinin üzerine koydum ve sorun hallolmuş oldu. Goldenlar çok zeki hayvanlardır bence biraz daha sabredin ve eğitim vermeye çalışın. Ayrıca 2 aylık yavruyu bu havalarda da dışarı çıkarmayın ve banyo yaptırmayın. Ayrıca ona küçük bir battaniye alın ve uyurken üzerine örtün. Çünkü anne sıcaklığını size alışana kadar ve büyüyünceye kadar sürekli arayacaklardır. Umarım sabırlı olup köpeğinizle iyi bir dost olursunuz.

Alıntıları Göster
    küçükken mahallede köpekçi bi abimiz vardı hep köpek isterdik ondan o da hep dedi, bu köpeğe siz bakamazsınız ölür . öteki tarafta sizi tasmayla gezdirirler diye soğuturdu hep bizi köpekten :D haklımış adam şimdi anladım

• Okumam mi bilmiyorsunuz? Ben para falan istemiyorum yeter ki iyi bir aile bulayim verecek diyorum siz gelmis sokak diyorsunuz. Hata yaptigimizin farkindayim fakat bu yanlisi duzeltmeye ugrasiyoruz gordugun gibi. Ayrica sevgilim istiyor mu dedim ben? Uzun suredir istiyorduk dedim. Bilmiyorum kopege bakamayan insanlari duyunca gozunuz baska bir sey gormuyor mu acaba?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.