Şimdi Ara

Köpeğimden ayrıldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 23 yaşındayım, bunca zamandır hep evcil hayvan bakmak istemişimdir. Civcivdir, kuştur, tavşandır hepsine baktım. Fakat hep istediğim bir köpek beslemekti. Uzun ömürlü ve sadık hayvanlar olduğu için en sevdiğim hayvanlar oldular.
    Bu hayalim gerçekleşti. 55 günlük Golden Retriever cinsi bir köpek aldım ve evdekilerin onayını alarak getirdim. Herkes de çok sevdi. Yerini vs. her şeyini ayarladım, istediği gibi evde gezebiliyordu, balkona çişini kakasını yapmasını da 3-4 günde çözmüştü. Bildiğiniz gibi yavru köpekler 3-4 aylıkken aşıları tamamlandığı zaman dışarı çıkabiliyor, dolayısıyla evdeki tuvalet eğitimini öğrenmesi bizi çok mutlu etti. İsmini Odin koymuştum. İsmini söyleyince anlıyordu ve elimde mamasını görünce çıldırırdı.. Artık yavaş yavaş bizimle büyüyecek derken annemin köpeğe alerjisi olduğu ortaya çıktı. Hayvan içeride gezince gözü yaşarıyor, burnu akıyordu. İdare etmesi açısından birkaç gün daha baktım, alerji testi yaptırdık maalesef endişelerim doğru çıktı. Birine sahiplendirmek istedim, sokakta olur da bir gün görürüm denk gelir içim acır diye sahiplendirmedim, sahiplendiremedim. Aldığım yere geri götürdüm, onlar da geri alamayacaklarını, ama benim için başkasına satacaklarını söylediler. Olay sağlık olunca tabiki başka oluyor, bugün köpeği verirken elim titredi, arabada pet shop a gideceğini anlarmış gibiydi. Yeni yuvasına alışamayacağını düşünüyorum. Bir de resim koyayım. Çok dertliyim arkadaşlar, çocuğum olsa anca bu kadar severim. Hiç böyle bir sevgi besleyeceğimi düşünmezdim. Sağlık sorunu olmasa ömrü yettiğince yaşardı benimle.
     Köpeğimden ayrıldım.

Başkasına satmak sözünü doğru anlatamamışım, para ile satmıyorlar yani. Satarlarsa da günahları boynuna.Benim için başkasına sahiplendirilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 17 Mayıs 2014; 21:08:01 >

• Keşke aynı ilde olsaydık ama taa Allah'ın Amasya'sındayım. İmkanım olsa sizden almak isterdim. Çok tatlı maşallah.
  • Can dostunu mu satacksin anandan uzak yerde besle kopegi msela balkonda filan o zamanda etkiler mi ? Bende sahiplendirmistim tuye anam rhtsiz oluyodu husky kopek ama mamasiyla oyuncaklariyla vermistim cuvalla 15 kg mama vet msrflaridA 350 tutmustu ama tek kurus almadan vermistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok tatlı ya insan çocuğu gibi seviyor köpekleri.
  • Ben olsam annemi yollardım evden
  • quote:

Orijinalden alıntı: OLUMNEDİYON

Can dostunu mu satacksin anandan uzak yerde besle kopegi msela balkonda filan o zamanda etkiler mi ? Bende sahiplendirmistim tuye anam rhtsiz oluyodu husky kopek ama mamasiyla oyuncaklariyla vermistim cuvalla 15 kg mama vet msrflaridA 350 tutmustu ama tek kurus almadan vermistim

Golden ev hayvanı oldugu icin illaki eve girmeli. Su ara hava serin mesela dışarıda bırakmak eziyet olur. Pet shop belki satarım ama sana para vermem dedi. O kısmı düzgün soyleyememisim uzgunlukten. Yani vitrin kopegi gibi durup begenene gidecek. Mamalarını da barınağa vereceğim. Brit marka mamayı severdi ufaklik. Isin garip yani annem de seviyor ama hasta ediyor kadını. Onun da elinden bir sey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 17 Mayıs 2014; 21:08:52 >

• Bende kuş - balık 4-5 senedir besliyorum. Köpek almak istedim ama civarda satan yok. Diğer illerden getirmek istedim ama hayvana eziyet olur diye düşündüm. Bulabilsem hemen beslemek istiyorum bende. Hocam yok mu bu alerjinin çaresi falan ? Üzüldüm hayvana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedimi sokağa bıraktım
    10 yıl önce açıldı
    Ayrıldım.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Balkonda köpek beslemek nedir ya nasıl bir hayvansınız siz anlamıyorum ki sizi atsınlar bakalım balkona ne kadar idare ediyorsunuz.Unutmayın köpekler sizinle kuru ekmeğe bile razı ve onların aciz hayvanlar olduğunu da unutmayın ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ve tanrı onu yarattı -- 17 Mayıs 2014; 20:26:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDC

Bende kuş - balık 4-5 senedir besliyorum. Köpek almak istedim ama civarda satan yok. Diğer illerden getirmek istedim ama hayvana eziyet olur diye düşündüm. Bulabilsem hemen beslemek istiyorum bende. Hocam yok mu bu alerjinin çaresi falan ? Üzüldüm hayvana.

Bence de diğer illerden getirtmek yavru hayvanlar için zulüm oluyor. Otobüslerle gönderiyorlar, sıcaktan bayılacak seviyeye geliyor hayvancağızlar. Alerjinin çaresi araştırdığım kadarıyla yok. Annem yapısı gereği köpeklerle içli dışlı olmadığı ve sevmediği için, daha doğrusu köpekler ile aynı ortamda bulunmadığı için alerjisi daha etkili oluyormuş. Bağışıklık kazanmayan vücutlarda maalesef alerji daha çok görülüyormuş. Araştırmadığım yer kalmadı, yok yok. Evdeki herkes yasta şu an. Bir tane daha resim koyayım. Sıcak günlerde, dışarıda rahatça uyuması için yaptırdığım kafesti bu. Arkada da yetişkin bezi vardı. Çiş damlasını oraya fıslatıyorduk, gidip o bezin üzerine yapıyordu. Bezin de emicilik oranı yüksek olduğu için ortalığı batırmıyordu.
     Köpeğimden ayrıldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

quote:

Bende kuş - balık 4-5 senedir besliyorum. Köpek almak istedim ama civarda satan yok. Diğer illerden getirmek istedim ama hayvana eziyet olur diye düşündüm. Bulabilsem hemen beslemek istiyorum bende. Hocam yok mu bu alerjinin çaresi falan ? Üzüldüm hayvana.

Bence de diğer illerden getirtmek yavru hayvanlar için zulüm oluyor. Otobüslerle gönderiyorlar, sıcaktan bayılacak seviyeye geliyor hayvancağızlar. Alerjinin çaresi araştırdığım kadarıyla yok. Annem yapısı gereği köpeklerle içli dışlı olmadığı ve sevmediği için, daha doğrusu köpekler ile aynı ortamda bulunmadığı için alerjisi daha etkili oluyormuş. Bağışıklık kazanmayan vücutlarda maalesef alerji daha çok görülüyormuş. Araştırmadığım yer kalmadı, yok yok. Evdeki herkes yasta şu an. Bir tane daha resim koyayım. Sıcak günlerde, dışarıda rahatça uyuması için yaptırdığım kafesti bu. Arkada da yetişkin bezi vardı. Çiş damlasını oraya fıslatıyorduk, gidip o bezin üzerine yapıyordu. Bezin de emicilik oranı yüksek olduğu için ortalığı batırmıyordu.
     Köpeğimden ayrıldım.

Koşulları filan çok iyi ayarlamışsınız gerçekten. Bir tanıdık falan yok mu ? Yaşınızı bilmiyorum ama ayrı eve falan çıkarsanız alırsınız yine. Bende rottweiler beslemek istiyorum ama evde beslenecek bir tür değil gibi. Her sabah gezdirsem uygun olur mu hiç bilmiyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

quote:

Köpeğimden ayrıldım.

Koşulları filan çok iyi ayarlamışsınız gerçekten. Bir tanıdık falan yok mu ? Yaşınızı bilmiyorum ama ayrı eve falan çıkarsanız alırsınız yine. Bende rottweiler beslemek istiyorum ama evde beslenecek bir tür değil gibi. Her sabah gezdirsem uygun olur mu hiç bilmiyorum.

Tanıdık olsa da benim köpeğimin tanıdığa gitmesine gönlüm el vermez. Tanıdık birinin de bakmayı düşüneceğini sanmıyorum zaten. 23 yaşındayım da, eve çıkma imkanı şu şartlarda yaş bir durum. En az 4 ay daha benimle kalması gerekiyordu. Eski sevgilimmiş gibi şimdi çektiğim videoları, resimleri falan açıp ağladım resmen. Sevgiliden de öte bir şey bu canlı. Rott sadık bir köpek ama ev ortamında büyüyünce rahat durmayabilir. Bahçeli bir ev olması şart.

• Şarlom aklıma geldi güzel günler bekliyodu bizi benimde gözümden yaş geldi evlat acısı gibi allah sabır versin
  • Ve tanrı onu yarattı V kullanıcısına yanıt
    İlk önce de adam akıllı konuş benimle haddini bil hayvan filan yakıştırmalar yapma. Lan ömründe köpek beslememişsin bide bana bıdı bıdı yapma.Yaz geliyor zaten. Kışın tabi ki beslenmez. Soğuğa dayanıklı husky gibi köpekler balkon genişsse kalabilir. Bende bahçe var 2 tane köpeğim bahçede kalır büyük köpekler eve alamam. Ayrıca balkona atsın diye birşey de demedim balkonda filan daha uzak yerde baksa etkilenir mi dedim. Dışarda da birine böyle konuşsan dayağı yersin. Klavyeden kolay tabi. Ne kadar kolay hemen hakaret etmek dimi ?
  • Hocam erkekmi dişimi bunun cinsi?

• bugun kopegini satan yarin dostunu satar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

bugun kopegini satan yarin dostunu satar.

Ben burada ne diyorum, siz neden bahsediyorsunuz, konuyu okumadan gelip saçma salak yorumlar yapıyorsunuz. Şimdi bayramlık ağzımı açtırmayın da uzayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iPuma

Hocam erkekmi dişimi bunun cinsi?

Erkekti dostum. Erkekler biraz daha hırçın oluyormuş. Dişi kaşındığı için her tarafımızı bayağı bir kemiriyordu. Ama acıtamıyordu yavrucak. Çenesinin bir baskı kuvveti bile yoktu.
  • Yazık olmuş çok tatlı köpekmiş

• Ahah doğruları duymak ne kadar sinirlendiriyor insanları.Köpek balkonda bakılacak bir hayvan değildir.3 yaşında golden cinsi köpeğim mevcut ki buradan anlaşıldığı üzere köpek beslemekten de anlıyormuşum.Ayrıca köpekler soğuğu hissetmezler yani yaz veya kış onlar için çok şiddetli olmadıkça sorun olmayacaktır ancak köpekler büyük alanlara ihtiyaç duyarlar.Bahçe olsun ev olsun canları sıkıldıkça gezip dolaşıp en kötü gelip yanınıza size sırlaşırlar.Bunun aksi olursa hayvan huysuzlaşır,saldırganlaşır veya bunalıma girer.Balkon da köpek beslenmez.Köpek sosyal bir hayvandır.Balkonda köpek beslemek ona işkence etmekten farksızdır.Bakamayacaksa ona daha iyi bakacak bir aileye vermesi daha iyi.Sokağa salması veya barınağa vermesi hayvan durumundan da epey ağır oluyor ancak verilen diğer aileye uyum sağlayamaz ve sahibini gereğinden fazla özlerse aynı şekilde bunalıma girip yemek yemeyi bırakabilir ve kısa zaman sonra ölebilir ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ve tanrı onu yarattı -- 18 Mayıs 2014; 23:24:45 >

• Bursa çevresinde isen ben sahiplenebilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.