Şimdi Ara

Babamla ilişkim/Hayat hikayem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
3
Favori
4.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere hayat hikayemle karışık babamla ilşkimi anlatacağım normalde aklımda böyle bir plan yoktu fakat bu akşam yaşadığım olayla beraber gerçekten uyku tutmaz oldu ve yaşadıklarımı bir nebze olsun sizinle paylaşıp içimdekileri dökmeye çalışacağım.Biraz uzun bir yazı olduysa kusura bakmayın ama sıkılmadan okuyacağınız bir yazı olacağına eminim.(Sıkılacak arkadaşlar sadece son paragrafı okusun)

İlk olarak ailemden kısaca bahsetmek istiyorum annemi bir eğitimi haricinde(ist üni. mat bölümü bitirdi.)anadolu kadını olarak nitelelendirebiliriz ailesine düşkün olabildiği kadar tasarruf odaklı yaşayan bir kadın idi.Babama gelecek olursak kendisi doğu anadolu'daki doğmuştu babası(yani dedem) agresif bir insanda ki hala babamın kardeşleri, annesi(yani babaannem) dedemin agresifliğinden şikayetçiler.Babaannem sürekli senden öteki dünyada hesap soracam diye tekrar eder.Babama gelicek olursak dedem her zaman haklıydı en doğrusunu o yapardı.Babamın hayatı zorluklarla geçmişti köylerinde okul olmadığı için YİBO(Yatılı Okul) a 10 yaşından başlamıştı sürekli donunu yıkamaya gücünün yetmediği ile ilgili hikayeler anlatır durur.Liseye İstanbul'a abilerinin yanında okumuş sınav senesi ilk sene kazanamamış ama ikinci sene hırslanıp Erzurum Tıp Fakültesini kazanmış(Ailesinde ilk defa başarılı biri olarak) üniversitede yaz tatillerinde tarlada çalışmış.İki adet de kız kardeşim var bir tanesi Kabataş Erkek Lisesi'nde okuyor diğeri 4.sınıf.

Şimdi kendi hayatımla ilgili kısma geçmek istiyorum
    Küçüklüğümle ilgili hatırladığım ilk şey anne babam çalıştığı için beni üst komşuya vermeleriydi.Babam TUS'u kazandıktan sonra Bursa'ya gittik.(6 yaşında iken)Asıl hikayemiz şimdi başlıyor.Okula gittiğim ilk yıllarda pek arkadaşım yoktu doğudan geldiğim için mi artık bilemiyorum ve babam sürekli bana arkadaşın var mı senin hahahahha şeklide dalga geçerdi.Bir keresinde arkadaşımdan gta cd si ödünç almıştım ve mebin önerdiği o toshiba laptoplara yüklemek istemiştim bunu görünce babam beni evire çevire dövmüştü 1-2 hafta boyunva grçmeyrn morluklar oluşmuştu daha 9 yaşımda olmama rağmen bu anı bende tramva olarak kaldı bir keresinde tuzla ilgili bir soru sormuştum ve tuzun hepsini zorla ağzıma tıkamıştı nedense o yıllarda hatırladığım tek şeyler bunlar anneme zorla aldırdığım bir beyblade bir bakugan ve bunlar....
    10 yaşıma gelince babam bizi arkadından sürüklemeye devam etmişti ve bu sefer Çorum'a gelmiştik Çorum'la ilgili pek birşey hatırlamıyorum ama babam burada da yazları kurana gönderirdi hattta bir defasında günün sonunda bir sureyi ezberlemedim diye dışından gelen akrabalarımın yanında bağırmıştı ve beni dövmüştü sonrasında birkaç saat evde sessizlik olmuştı bir keresinde ise başka kuzenim gelmişti ve tablet pcleri vardı(tabiki benim tablet pcye sahip olma hakkım yoktu) yanlışlıkta kuzenimin tablet pcsinin ekranını kırmıştım bunun için babam sokata bana tekme atmış "Hep senin yüzünden oluyor bunlar" demişti.Bunu gören teyzem "Çocuğa kızma parasını biz veririz" demişti.Bir utanç kaynağı daha.

13 yaşına gelince babam yine bizi sürükleyek Van'a getirdi.Vandaki okullar kötü olduğu için beni özel okula göndermişti ve göndermeden önce okulda 1. Olacaksın HA!! demişti.7. Sınıfa gelince derslerim çok da iyi değildi bu yüzden babamla aramız kötüydü(babamla aramızı değitiren tek faktör ders idi) bir keresinde bana yarın sanayiye göndereceği demişti brn ağlamıştım fln zor çevirdik fikrini.Bir keresinde ödevimi yapmadığım için yemek yerken yemeği üstüme dökmüştü ve sonuç yine dayak.TEOG sınavından sona kötü sayılmayacak bir sonuç yapmıştım 492 puanla ve babam yine sonucumu beğenmemişti ve puanımın yettiği ilk okula İstanbul'a beni tek başıma göndermişti(kendisi 10 yaşında yatılıya gittiğinden ve tek kalmanın insanı güçlendirdiği saçmalıklarına inandığından )

Liseye başlayınca bana akıllı telefon bile almadı tuşlu telefon aldı.Ancak bir hoca derslerin whatsapp'dan gönderildiğini söyleyince annemin dandik s3 mini sini hak ettim(dersler onun için herşeyden önemlidir).Liseye gidince artık azar yemeye alışmış özgüveni 0 olan sosyallikten soyutlanmış bir birey olarak başladım.Bana yürüyen kızlar vardı çirkin sayılmazdım ama özgüvenim 0 olduğu için kızlarla konuşamazdım aklıma hiçbir şey gelmezdi.Ve kendimi oyuna verdim yurtun çevresinde bir kafe vardı ve hergün yurt saatine kadar orda tek başıma oyun oynardım.Yarıyıl tatilinde (Van'a gidince) derslerim kötü olunca babam bana dünyayı cehennem etti.Yine dayaklar başladı.Tek dileğim okulların açılması ve ondan 1000 km uzağa gitmemdi.2. Dönem telefomu elimden aldı ve tuşlu telefon kullanmaya başladım.Yine insanlardan uzak durmaya ve oyun oynamaya devam ettim(para sıkıntım yoktu) ve yurda gelince kafamı yatağa gömerdim.10. Sınıfa başlayınca bu sefer birkaç sınıftan birkaç arkadaşım olamaya başladı bu sefer onunla beraber oyun oynamaya giderdik ve spora başlamıştım spora başlamak beni biraz olsun değiştirmişti artık oyun oynamaya fazla gitmiyordum ve arkadaşımla beraber spora gidiyordum.10. Sınıfta derslerim biraz olsun düzelmişti ama yine hala ezik vr özgüvensiz bir bireydim.
    11.Sınıfta kardeşim Kabataş'ı kazanmıştı ve babam hariç(o Van'da kalmıştı.).İstanbula taşınmıştık 11.e başlayınca birşeylerin farkına varmaya başlamıştım.Komik olan şey özgüven eksikliğimin varlığından bile yeni haberim olmaya başlamıştı.Kardeşimin ve annemin yanımda olmadı cesaretimi arttırmıştı ve kendimi değiştirmeye karar verdim artık derste söz hakkı alarak konuşmaya kızlarla konuşmaya başlamıştım aslımda fark ettim ki bunda korkucak birşey yokdu.Derslerim de iyileşmişti o seneyi 94 ortalamayla bitirdim.

12.Sınıfta Liseyi bıraktım ve özel okula geçtim aslında kendi kararımdı özel okula sadece yazılılar için gidiyordum ve günletim dershanenenin kütüphanesinde geçiyordu benim için sıkıntılı bir sene tekrar başlamıştı.Ama bu sefer babamdan uzaktım ve daha rahat şekilde hazırlanabilecektim.Mart'a kadar herşey yolunda gitti ve okullar kapanınca tekrar ailecek (Van'a babamın yanına döndük) babamın bize karşı davranışları değişmişti muhtemelen tek başına kalıp bizim değerimizi anladığından dolayı.Ama birkaç hafta sonra tekrar eksi yüzünü gösterdi.Tekrar aşağılamaşar başlamıştı ve ben sabrettim yoğun bir tempoyla çalıştığımı görünce birşey demedi ama sınavdan sonra geçen sene ye göre 3.5k(SAY) yaptığımı söyleyince yine memnuniyetsizlik havasına geri döndü.Akrabalalarım arayınca 10k'ya girer demeye başladı.Sınavın bitmesinden 4 gün geçmesine rağmen dayananamdı ve tekrar başladı, dediği şey bütün bunları yazmama sebep oldu sözleri bütün gün odamdan çıkmadığım çalışmam gerektiği kendisinin benim yaşımda tarlada çalıştığını ve yarın kendime iş bulmam gerektiğini söyledi.Arkadaşlar gerçekten dayanamıyorum tüm hayatım boyunca özgüvenimi altüst etti ondan birşey istemeye çekinir olduk avm'ye gidince istediğimiz kıyafetleri istmeyemiyorduk onun yanında kısık sesle konuşurduk ve en acısı misafirliği gidince ilk defa gördüğü çocuğa gösterdiği sevginin 10'da 1'ini gösterse yeterdi be..

Okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar sizce bu yaz tatilini kuzenlerimin yanında geçiriyim mi(evden kaçarak)?Çünkü bu adam yine hayatımı cehennem'e çevireceğe benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kusura bakmayın ama böyle baba olmaz olsun bu ne caniliktir.Benim babamda köyde okudu zorluklar çekti, tarlada çalıştı daha üniversite 1.sınıftayken ders verip parasını çıkarıyordu.Ama birgün bile bize eziyet etmedi,kendi yaşamıyla kıyaslamadı.Hep yüceltti beni.Ayrıca sıralaman bence gayet iyi.Babanızın psikolojik sorunları var gibi iyi bile dayanmışsınız.Sizin yerinizde olsam mezuna felan kalmaz direkt neresi geliyorsa yazardım..
    Durum kötü ama siz daha kötü babalar görmemişsiniz . Özellikle bu zamanda ailesini tamamıyle bırakan , çocuklarını hiç takmayan nice babalar var . Eksiler var ama babanız . Onu düzeltmeye çalışın bir şekilde . İdare edin. Dediğim gibi çok parası olup çocuğunu hiç okutmayan ya da eşini aldatıp çocıklarını terk eden çok baba var .

Belki babanızın 10 tane eksisi var ama 50 tane de artısı var. Olumlu yönden bakın.
  • Hocam babanın mutlak başarı takıntısı ve beraberindeki yaptırımları seni epey yıpratmış sanırım (tamamını okudum bu arada). Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin artık, üniversiteyle birlikte kendini biraz soyutlayabilirsin belki (bunu istiyor musun bilmiyorum, herkes bu sorunu çözmek birlikte kalmak ister ama bu da bir seçenek). Bence babanla oturup adamakıllı konuşmalısın, olabilir mi böyle bir durum ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • schwarzbite kullanıcısına yanıt
    Knk mantıklı bir insan olsa bu güne kadar konuşmuştum emin ol
    Her zaman benim düdüğüm öter havasında(özellikle de ailesine karşı) bir insan.

• burada bazen ailesinin maddi durumundan sikayet edenler var. okuyun bu yaziyi.her sey para degil.

hocam.universiten bitene kadar butun maddi imkanlarini somurmeye calis somurebildigin kadar.sonra da yuzune bakma derim.yaslanip muhtac.oldugunda da sandalyelere sinirlenir artik

• Kardeşim annen hiç destek çıkamadı mı sana gece gece üzdün

• Babamdan korkusundan destek çıkamıyor ki beni desteklese bu sefer ona da kızacak ben tecrübe ettiğim için biliyorum o an için yapabileceğin en iyi şey susmak.

• Allah yardımcın olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kızla yaşadığım ilişki de
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kusura bakmayın ama böyle baba olmaz olsun bu ne caniliktir.Benim babamda köyde okudu zorluklar çekti, tarlada çalıştı daha üniversite 1.sınıftayken ders verip parasını çıkarıyordu.Ama birgün bile bize eziyet etmedi,kendi yaşamıyla kıyaslamadı.Hep yüceltti beni.Ayrıca sıralaman bence gayet iyi.Babanızın psikolojik sorunları var gibi iyi bile dayanmışsınız.Sizin yerinizde olsam mezuna felan kalmaz direkt neresi geliyorsa yazardım..

• Durum kötü ama siz daha kötü babalar görmemişsiniz . Özellikle bu zamanda ailesini tamamıyle bırakan , çocuklarını hiç takmayan nice babalar var . Eksiler var ama babanız . Onu düzeltmeye çalışın bir şekilde . İdare edin. Dediğim gibi çok parası olup çocuğunu hiç okutmayan ya da eşini aldatıp çocıklarını terk eden çok baba var .

Belki babanızın 10 tane eksisi var ama 50 tane de artısı var. Olumlu yönden bakın.

• Mayengin M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benim babamda bazen böyle saçma sapan konuşuyor.Ara sıra döverdi beni boktan sebeplerden sonra yanıma gelip hep kendini affettirmeye çalışırdı.Babam dediğim adam okumuş görmüş "eğitimci" türkçe öğretmeni. YKS çalışıyoruz şuan beraber konuyu anlatırken bazen dalıp gidiyorum eski günlere eskiden fazla uğraşırdı benlen ama sinir hapı kullanınca düzeldi. Ve beni hep saçma sapan sebeplerden kısıtlıyor.İnanırmısın kaç kez saçlarım uzun diye kavga çıkardı. Annem beni savundu annemi de azarladı.Daha bu sene 12 ye geçtim anca artık birşey demiyor sakalım çıktı diye herhalde. Eşofmanla dışarı çıkma,terlikle dışarı çıkma vb
    Böyle aptal aptal şeyler işte.Şuan o kadar doluyum ki kendisine beni kısıtladığı herşeyi büyüyünce karşısıda aynen yapıcam.Hep bunu düşünerek bazen kendimi motive edip ders çalışıyorum.Özgüven eksikliği çok hissetmesemde hala bazen dışarıda insanlar hakkımda ne der diye geçiriyorum bu da sırf babamın etkisi yoksa umrumda değil insanlsrın ne dediği.Bunlar hep dini yanlış yorumlama ve çok abartılan güya saf temiz anadolu kültürunun eserleri.85 yaşımda dedem het saçımı gördüğünde laf yapıyor. Ya saçım uzun dediğim de öyle sırma gibi değil.Alnımdan burunmun yarısına kadar geliyor.Peygamberin saçı uzunmuş diyorum yok.Sabır et.Bende senin kadar olmasada babamın baskısının üstümde hissediyorum.Zaten 3-5 sene sonfs herkes kendi yoluna dağılır.Babanda hake ttiği muameleyi görür. Herşeye rağmen babamı seviyorum çünkü hiçbir zaman paramı eksik etmez beni üzdugunde de gönlümu almaya çalışırdı.Bu da bizim kaderimiz ne diyelim.40-50 yaşındaki bir adamı bu saatten sonra değiştiremezsin.Yerleş ilk senenden neresi olursa babandsn uzakta keyfine bak.Hayırlı geceler diliyorum.

• sad post geldiğine göre uyuyabiliriz
    sana tek önerim vücut ve kültürel olarak kendini geliştir baba tokatlanır mı deme valla böyleyse içinden geçilir alırsın zaten muhtemelen
  • Gerçekten çok üzüldüm. Benim de babamla bazı problemlerim var liseye geçtiğimden beri aşamadığım için 3. senemde de hayallerime ulaşamadım. Bu sene mezuna da kalamam. Bence kesinlikle tercih yapın kurtulun. Gayet iyi sıralamanız var.

• Bu arada yerinde olsam tıp yazıp ona iyi bir doktor ve baba olunabileceğini gösterirdim. Babanızın kişiliğindeki bazı sorunlar , onun mesleğine karşı sizi soğutmasın. Bu meslekle ilgili değil , babanızın karakteri ile ilgili.

• Çok üzüldüm ya gerçekten :( sizi de tebrik ederim bu şartlarda bile güzel bir başarı elde etmişsiniz.
    Aile içi sorunlar zaten çok yıpratıcı olur bir de işin içine şiddet girdiği zaman durum çok daha kötüleşir
    Benim babam da çok zor şartlar altında büyümüş,sinir sorunu var bambaşka birisi Olabiliyor çok zor anlar yaşayabiliyoruz :( başkasına daha iyi davranma durumunu ben de yaşadım :( gerçekten çok zor :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 13trance

sad post geldiğine göre uyuyabiliriz
    sana tek önerim vücut ve kültürel olarak kendini geliştir baba tokatlanır mı deme valla böyleyse içinden geçilir alırsın zaten muhtemelen
    Hocam bazen aklımdan geçmiyor değil de cehennemlik oluruz şimdi

• Mayengin M kullanıcısına yanıt
    Bro böyle insanlar genelde aile sevgisi ilgisi tam olmamış fakir büyümüş kimseler oluyor.Babam 6 aylıkken babası inşaattan düşüyor ve vefat ediyor.Sonra babaannem birdaha evleniyor ve o eşide tahmini 10-12 yaşlarında bir hastalıktan vefat ediyor.Para pul yok .Köydeki güya saf temiz anadolu insanı babamın ilk babası vefat edince dul kalan babannemin tarlalara da çökuyorlar tabi başında adam yok.Babamın hayatı 6 yaşından 10 a kadar yurtta hafızlık yaparak geçiyor.6 yaşında bir çocuk 4 sene anne baba yanında olmadan kalıyor.Oyuncakları 2 elin parmağını geçmez.Diyeceğim o ki hep kısıtlanmış hayal gücünü geliştirememiş gerek kültür gerek diğer etmenler maddiyatsızlık.Senin babanda buna benzer bir ortamda büyüduyse onunda çok etkisi vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: doyourenouncesatan

Bro böyle insanlar genelde aile sevgisi ilgisi tam olmamış fakir büyümüş kimseler oluyor.Babam 6 aylıkken babası inşaattan düşüyor ve vefat ediyor.Sonra babaannem birdaha evleniyor ve o eşide tahmini 10-12 yaşlarında bir hastalıktan vefat ediyor.Para pul yok .Köydeki güya saf temiz anadolu insanı babamın ilk babası vefat edince dul kalan babannemin tarlalara da çökuyorlar tabi başında adam yok.Babamın hayatı 6 yaşından 10 a kadar yurtta hafızlık yaparak geçiyor.6 yaşında bir çocuk 4 sene anne baba yanında olmadan kalıyor.Oyuncakları 2 elin parmağını geçmez.Diyeceğim o ki hep kısıtlanmış hayal gücünü geliştirememiş gerek kültür gerek diğer etmenler maddiyatsızlık.Senin babanda buna benzer bir ortamda büyüduyse onunda çok etkisi vardır.
    Doğru diyorsun dostum insan küçükken nasıl görürse normal olan şeyin de o olduğunu düşünür.Hayat onu o şekilde eğitir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.