Arkadaşlar ev babaannemin üstüne, 2 yaşında barınaktan bir köpek almıştım çok bakımsızdı, acıdım.. Her neyse, köpeğinde yaşı olunca fazla eğitemedim. bizde amcamlarla alt üst oturuyoruz, köpeği geceleri bırakınca bu bir kaç defa amcamların terliğini çalmış, biz de ödedik tabii. Her neyse, bu olaylar yaşandıktan sonra bugün sabah köpeği tekrar bıraktım, ama bu sefer başında ben vardım bişey yapma olasılığı yok. Oyun oynuyorduk, üst kattaki çingene yengem geldi bi ton laf etti. Zabıtaya şikayet edicem falan dedi, zabıtaya gitti. Babaannem'de beğenmeyen gitsin evimden dedi amcamlara karşı.
Şimdi zabıta gelirse, ev babaannemin ve köpeği babaannem besliyor ve atılmasını istemiyor. Bu çingene karı şikayet etti diye köpeği alırlar mı? Ev onların olsa belki derdim ama ev onların olmayınca bana alamazlar gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
sokak hayvanı degilse bir sey yapamaz.2-3 gün sokağa bırakma.
quote:
Orijinalden alıntı: MoonDeath
sokak hayvanı degilse bir sey yapamaz.2-3 gün sokağa bırakma.
Yok sokağa bırakmıyorum zaten, bahçede serbest bırakıyorum. Huzur yok ya allah kahretsin. Köpek bağlı kala kala stressden ölüyor, bırakamıyorum artık.
Aşılarını düzenli olarak yaptırdığınızı gösteren aşı karnesine sahip olun, bağlı bulunduğunuz belediyeye köpeğin kaydını yaptırın, yine belediye veterinerliklerinde köpeğinize mikroçip taktırın. Zabıta, polis vs geldiğinde bu belgeleri gösterin ve yasal olarak köpeğin, sizin "şahsi" malınız kapsamına girdiğini, mahkeme emri olmadan almalarının veya cezai işlem yapmalarının suç olacağını belirtin. Bir şey yapmadan gideceklerdir. Aksi durumda aşağıda yazanlara göre yapmanız gerekenleri yaparsınız.
---------------------------
"Arkadaşlar, Belediye Zabıtasının Sahipli veya Sahipsiz Hayvanlara müdahalesi KESİNLİKLE YASAYA AYKIRIDIR. Besleme yapan gönüllülere müdahale etmesi YASAYA AYKIRIDIR. Sahipli hayvanlar konusunda yetkili TCK ya göre Mahkemelerdir. Sahipsiz hayvanlar konusunda ise yetkili Orman Su İşleri Müdürlüğüdür. Zabıta HAYVAN BESLEYENLERE de müdahale edemez. Lütfen YASA MADDELERİNİ biliniz, ekli linklerde ki örnek yazıları ve ekinde ki yasa maddelerini DİKKATLE okuyun. Yasa ve mevzuatları bilmeden hayvanları koruyamayız. Müdahale durumunda mutlaka yazılı olarak şikayette bulunun. Lütfen bizi de bilgilendirin ki telefonla da ayrıca BELEDİYE yetkililerini uyaralım. Unutmayın, BİLGİ İKTİDARDIR... Sevgiler" Nesrin Çıtırık/ HAYTAP Başkanı.
1. Belediye Zabıtası Sahipli Hayvanlara Müdahale Edemez:http://www.dohayko.org/hayvanlar-hakkinda-acil-ornek-yazismalar/1004-zabitanin-sahipli-hayvana-mudahalesinde-muracat-yazizi-bilgili-edinme-formu.html 2. Belediye Zabıtası Sahipsiz Hayvanlara Müdahale Edemez:http://www.dohayko.org/hayvanlar-hakkinda-acil-ornek-yazismalar/1231-hayvanlara-belediye-zabita-mudahalesi-tum-yasa-maddeleri-ve-ornek-yazi.html 3. Belediye Zabıtası BESLEME YAPAN gönüllülere Müdahale edemez:http://www.dohayko.org/hayvanlar-hakkinda-acil-ornek-yazismalar/797-qbeslenme-odaklariq-kurmayan-belediyelerin-gonullulere-zabita-ile-baski-olusturmasi-hkuyari-yazisi.html