Şimdi Ara

Köpeği Günde Kaç Kez Gezdirmek Gerekir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
33.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: acheron

quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

ÇOK AMA ÇOK EMİNİM BU KÖPEĞİ ALDIKTAN 1 AY SONRA SIKILMAZ İSEN BENDE SWAT882 DEĞİLİM...

EVDE AİLEDE HERKES ÇALIŞIYOR DİYORSUN..SADECE ANNEN EVDE SANIRIM..ANNEN DE EV İŞLERİ İLE BOĞUŞURKEN KÖPEĞE BAKMASI İMKANSIZ...

ARTI OLARAK APARTMANDA OTURUYORSUN SANIRIM... KÖPEK APARTMANDA BESLENMEZ...

YANİ BU KÖPEK SEVGİSİ BİR ANLIK HEVES O KADAR.... HİÇ AMA HİÇ GİRİŞME

Sıkılacağımı pek düşünümyorum. Çünkü sadece ben bakmıcam. Şuan için tek sorun gezdirme sorunu.

lan sorun da o zaten birader saf mısın nesin kafana göre yorum ayıklıyosun ne halin varsa gör. 1 kere gezdirmeyle olmaz diyo adamlar sana sen hala ama 1 kere gezdiririm yok balkona çıkarırım diyosun bu ne lan böyle. alacan köpeğe eziyet edecen hiç alma

Lan birader sus !

quote:

Orijinalden alıntı: NirVaNa

Yazık edersin köpeğe, kedi daha uygun size ama eminim bisüre geçince olumsuz yanlarını görünce onu bile istemiceksinizdir. Köpekler bahçe hayvanıdır, hele golden gibi büyük olanlar. Ayrıca barınalarda o kadar köpek var neden ordan küçük bi cins sahiplenmiyorsun?

Barınaklardan da bakıcaz zaten. Asıl ordan almayı düşünüyoruz. Diğer türlü de yine internetten alıcaz. Sahibinden.com gibi birçok sitede ücretsiz sahiplendirme yapıyorlar evcil hayvanlara.

• 3 yıl kadar golden retviever besledim.Evimiz teraslıydı ve odam çok büyüktü.Odamda kulübe bile vardı ama tabii yanımda uyuyordu o ayrı.Eğer tuvaletini bizimki gibi eve yapacaksa (odamda gazete üzerine yapıyordu ) ve gezmesi için tüm evi gezmeye izin vereceksiniz (dubleks olduğundan bir sürü oda falan vardı)günde 3 kez çıkarsanız sorun olmaz ama çok duygusallardır bilesin.Tasma takınca ağlarlar,bırakıp gidersen ağlarlar falan.Birde yavru olduğundan büyük ihtimal hiç susmadan ağlar sana ısınana kadar.Üzülürsün sonra.Bizimki günün 7-8 saati dışarıdaydı tabii benle beraber,nereye gitsem götürüyordum.Araban yoksa eğer bir köpek alman zor olacak.Kedi alsan sorun olmaz küçük zaten en büyükleri 3-4 aylık köpek kadardır.Neden zor olur çünkü sürekli veterineriymiş şuyuymuş buyuymuş uğraşıyorsun.Hele birde yavru olduğundan her hafta aşısı çıkıyor neredeyse...Daha çok zorluğu var.En zoru da bırakması oluyor.Ben üniversiteye başlayacağım diye bırakmak durumunda kaldım.Çok çok zor bırakması gerçekten.Bir sürü ıvır zıvır daha var.Bir köpeğe bakmak hiç kolay değil.Kuş falan almıyorsun sonuçta.İyi düşün derim.

• kardeş tüm mesajları okudum,bence hem size hem hayvana eziyet olur gibime geliyor.anlık bir köpek sevgisi gelmiş olabilir içine,bence otur bir daha düşün.
  • Yardımlarınız ve düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Kediyi kesin alıcaz zaten. Ama ben kediyi hiç insancıl , insana yakın bulmuyorum. Ne biliyim bi köpekle oynar gibi oynayamazsın , sevemezsin , anlaşamazsın...
  • Labrador iyidir boşver golden'ı.
  • 3 aylık golden retriever sahibiyim. Daha önceden de köpek besledim hatta şu anda bir tane de king dobermanımız var 6 aylık. Ancak golden inanılmaz zeki. Çok oyuncudur, sabah akşam dışarı çıkarırsan bence sorun olmaz. Sabah erken kaldırıp birde akşam çıkartırsan tuvalet sorununu bile ortadan kaldırabilirsin. Bebeklik zamanında sürekli uyur, geri kalanında da oynar

Bu arada doberman bahçede ve işyerinde, golden ise evde kalıyor. Tuvaletini şu anda gazeteye yapıyor. İlk günden öğrendi. Bazen kazalar oluyor ama genelde aynı yere yapıyor. Bence ev müsait ise evde beslenebilecek en güzel köpektir.
  • siyah labrador

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Itzpapalotl -- 13 Kasım 2010; 11:32:11 >
  • Zaten labrador veya golden alıcaz. Ama birkaç arkadaşın söylediğine göre golden gezme konusunda biraz sorun çıkartacak gibi. Neyse bakalım hayırlısı...
  • evde kalıcaksa golden la başa cıkamazsın inanılmaz tüy döküyor ayrıca golden ı günde 2 kez gezdirsen yeterli...
  • İşte kafama takılan kısım burası. Golden'a 2-3 kez gezdirmek az diyenler var yukarda.

Ayrıca golden en az tüy döken cinslerden biri diye duymuştum.
  • 1'er saatten günde 2 kez gezdirirseniz kafi. Daha azı bir goldenı sıkar. Bizde de 2 yaşında golden var ve böyle yapıyoruz. Ve inan bana oturduğumuz yerdeki en mutlu köpeklerden birisi bizimki. Zaten tempolu yürüyüşü ve onun yeterince koşup oynamasını sağlayabilecekseniz günde 2 kez dışarı çıkartmanız en ideali. Fazlası hem onu hem sizi boşuna yorar.

Ayrıca köpeği günde 1 kez dışarı çıkartabilecekseniz bile alın. Bakmayın diğer "sözde" hayvanseverlerin yorumlarına. Günde en az 2 kere gezmeye çıkartıp her gün köpekle ilgilenmeyi, köpek sahiplerinin kaçta kaçı yapabiliyor onu sormak lazım. Veya dünyadaki köpeklerin kaçta kaçı bu "ideal" şartlarda yaşayabiliyor ? Ben söyleyeyim %1'i geçmez. Siz günde 1 kez gezdirebileceğim diye almazsınız; başkası gelir alır ve hiç gezdirmez, köpeğe canlı alarm muamelesi yapar, hiç ilgilenmez, hatta canı sıkıldığında dışarı bırakır. Özellikle goldenların başına en çok gelen şeyler bunlar. Her gün sokaklarda onlarca terkedilmiş golden bulunuyor. Neden ? Yavruyken çok sevimli oldukları için alınıyorlar ve ihtiyaçları artınca sıkılan sahipleri onları dışarıya bırakıyorlar. Yarısı dışarının şartlarına alışamayıp ölüyor, yarısı ancak kurtarılıyor.

Lafın kısası siz "mükemmeli yakalayamayacağım" diye almazsanız o köpeği, %90 ihtimalle sizden çok daha beter birinin ellerine düşecek. Ne yazık ki gerçek bu. Sadece anı kavrayabilen, ileriyi düşünemeyen hayvanseverlerimizin de en çok yanıldıkları nokta bu. Hayvanlara iyilik yapalım derken bazen onları daha kötü yollara düşürüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Itzpapalotl

siyah labrador

üfff
  • golden değil akbaş cinsi köpek al
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulamadim

1'er saatten günde 2 kez gezdirirseniz kafi. Daha azı bir goldenı sıkar. Bizde de 2 yaşında golden var ve böyle yapıyoruz. Ve inan bana oturduğumuz yerdeki en mutlu köpeklerden birisi bizimki. Zaten tempolu yürüyüşü ve onun yeterince koşup oynamasını sağlayabilecekseniz günde 2 kez dışarı çıkartmanız en ideali. Fazlası hem onu hem sizi boşuna yorar.

Ayrıca köpeği günde 1 kez dışarı çıkartabilecekseniz bile alın. Bakmayın diğer "sözde" hayvanseverlerin yorumlarına. Günde en az 2 kere gezmeye çıkartıp her gün köpekle ilgilenmeyi, köpek sahiplerinin kaçta kaçı yapabiliyor onu sormak lazım. Veya dünyadaki köpeklerin kaçta kaçı bu "ideal" şartlarda yaşayabiliyor ? Ben söyleyeyim %1'i geçmez. Siz günde 1 kez gezdirebileceğim diye almazsınız; başkası gelir alır ve hiç gezdirmez, köpeğe canlı alarm muamelesi yapar, hiç ilgilenmez, hatta canı sıkıldığında dışarı bırakır. Özellikle goldenların başına en çok gelen şeyler bunlar. Her gün sokaklarda onlarca terkedilmiş golden bulunuyor. Neden ? Yavruyken çok sevimli oldukları için alınıyorlar ve ihtiyaçları artınca sıkılan sahipleri onları dışarıya bırakıyorlar. Yarısı dışarının şartlarına alışamayıp ölüyor, yarısı ancak kurtarılıyor.

Lafın kısası siz "mükemmeli yakalayamayacağım" diye almazsanız o köpeği, %90 ihtimalle sizden çok daha beter birinin ellerine düşecek. Ne yazık ki gerçek bu. Sadece anı kavrayabilen, ileriyi düşünemeyen hayvanseverlerimizin de en çok yanıldıkları nokta bu. Hayvanlara iyilik yapalım derken bazen onları daha kötü yollara düşürüyorlar.

Düşünceleriniz çok yardımcı oldu , teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Labrador iyidir boşver golden'ı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.