Şimdi Ara

Konuyu dershaneden önce bitirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mezunum, mesela lımıt konusunu dershanede ıslenmesını mı bekleyım yoksa evde kendım calısıp kaynaklardakı soruları cozeyım mı ? Aslında dershanede hocalar cok guzel ayrıntılı anlatıyor en sağlıklısı orda dınledıkten sona soru cozmek ama, erken deneme cozmeye baslamak ıcın konuları bıtırmek lazım. Fıkır onerırmısınız ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Novarolife

Arkadaşlar mezunum, mesela lımıt konusunu dershanede ıslenmesını mı bekleyım yoksa evde kendım calısıp kaynaklardakı soruları cozeyım mı ? Aslında dershanede hocalar cok guzel ayrıntılı anlatıyor en sağlıklısı orda dınledıkten sona soru cozmek ama, erken deneme cozmeye baslamak ıcın konuları bıtırmek lazım. Fıkır onerırmısınız ?

Bende bu konuda arada kalmis vaziyetteyim.konuyu erken bitirip hocaya soru goturuyorum cozmuyor kadin napsam bilemedim

• Kesinlikle önceden bitir.Şimdiki konuları nasıl işliyorsunuz çabuk öğreniyor musun bilmem, bizde hoca iyi işliyor tabii ki ama ben önceden bilmesem çok zorlanırım anlatılıp çabucak geçiliyor.Zaman da kısıtlı çözülen örnek sayısı da..Şahsen ben konuyu sıfırdan öğrendiğim zaman yavaş yavaş çöze çöze anlıyorum.Ama dersaneyle birlikte giderken böyle bi şans yok, dersanede görülen konunun en geç 3 günde (limit türev için 1 hafta diyelim) anlaşılması ve sorularının çözülmesi gerekir.Bütün konuları bilip dersanede işlendikçe sorular çözülmeli bence.Konuyu tamamen bitiremiyosan bile en azından bi fikir sahibi olmakta fayda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Englishman In New York -- 31 Ekim 2013; 23:39:25 >
  • BilboBagginss kullanıcısına yanıt
    En nefret ettiğim hoca tipi: ''Bunu işlemedik çözmem'' ne işe yararsın!
  • Birden limite atlama bence bende dershaneden önce gitmeye çalısıyorum ama tabiki kitaptaki konu sırasına göre

Orijinalden alıntı: RaveNoL

Birden limite atlama bence bende dershaneden önce gitmeye çalısıyorum ama tabiki kitaptaki konu sırasına göre

bnde bu konda kararszm dershane ile mi yoksa evde kendm çalışarak diye ayrıca ;limit,türev ve integral çünkü baba konlar bunlar , diğer konular çerez diyebilirz. Onun için arkadaşta bnm gbi düşünüp limit demiş..

• quote:

Orijinalden alıntı: gillbert

Kesinlikle önceden bitir.Şimdiki konuları nasıl işliyorsunuz çabuk öğreniyor musun bilmem, bizde hoca iyi işliyor tabii ki ama ben önceden bilmesem çok zorlanırım anlatılıp çabucak geçiliyor.Zaman da kısıtlı çözülen örnek sayısı da..Şahsen ben konuyu sıfırdan öğrendiğim zaman yavaş yavaş çöze çöze anlıyorum.Ama dersaneyle birlikte giderken böyle bi şans yok, dersanede görülen konunun en geç 3 günde (limit türev için 1 hafta diyelim) anlaşılması ve sorularının çözülmesi gerekir.Bütün konuları bilip dersanede işlendikçe sorular çözülmeli bence.Konuyu tamamen bitiremiyosan bile en azından bi fikir sahibi olmakta fayda var...

konuyu evde nasıl calısıyorsun ? Ben bırı anlatınca daha ıyı anlıyorum. Konu anlatımlı kıtaptan calıssam bıraz eksık ogrenırım. Vıdeo ızlesem not tutmam gerek buda baya vaktımı alır

• quote:

En nefret ettiğim hoca tipi: ''Bunu işlemedik çözmem'' ne işe yararsın!

Sorma ya ben mezunum bide. Bu konuyu gorduk gormedik muhabbetlerini coktan asmis olmamiz lazim. Liseye yeni gecmis cocuk muamelesi yapiyorlar

• Dershaneyi beklersen hapı yutarsın.Tabi çok sağlam ön bilgin yoksa.Örneğin dershanelerde konuların sırasıyla işlendiğini düşünürsek integral LYS-1'e 1 ay kala işleniyor.1 ayda temelsiz halledilebilir mi?
    Evde konu anlatımlı kitaplardan çalışıyorum bol örneklilerden..Sonra kendim çözmeye çalışıyorum öyle öyle kafaya giriyo. Tabii bunda çalıştığın konu anlatımlı kitabın etkisi büyük çözümlü soruları en basitler olunca hiçbir soru çözülmüyor...Çok öneren var internetten konu anlatımını da bilgisayar başında sıkılıyorum başka şeylere kafam gidiyor, ayrıca evet vakit alıyor..
    Eksik öğrensen de hiç bilmemekten kat kat iyidir dersanede eksiklerini kapatırsın ama konuyu sıfırdan öğrenemezsin..
  • +1
  • quote:

Bana da biri anlatınca iyi oluyor tabii
    Evde konu anlatımlı kitaplardan çalışıyorum bol örneklilerden..Sonra kendim çözmeye çalışıyorum öyle öyle kafaya giriyo. Tabii bunda çalıştığın konu anlatımlı kitabın etkisi büyük çözümlü soruları en basitler olunca hiçbir soru çözülmüyor...Çok öneren var internetten konu anlatımını da bilgisayar başında sıkılıyorum başka şeylere kafam gidiyor, ayrıca evet vakit alıyor..
    Eksik öğrensen de hiç bilmemekten kat kat iyidir dersanede eksiklerini kapatırsın ama konuyu sıfırdan öğrenemezsin..

o zaman gecen seneden kalan dergıler defterler var konuyu ordan calısıp soru bankası cozsem olur mu ? Yanı ılla konu anlatımı kıtap almak gerekır mı ?

• Novarolife kullanıcısına yanıt
    Yoo konu anlatımlı kitap şart değil hatta defter daha iyi hocanız bütün sorulardan çözmüştür.
  • quote:

Yoo konu anlatımlı kitap şart değil hatta defter daha iyi hocanız bütün sorulardan çözmüştür.

çok tesekkur ettım yardımların ıcın onden gıtmeye calısıcam umarım duzene gırer

Rica ederim..Bizim hocamız şöyle yapıyo (mezunum ama olsun) haftalık konu takibi yapıyor önden gidiyoruz ama dersanenin verdiği kaynakları dersanede işlendikçe bitiriyoruz..

bir sey daha sorsam ? Benım ygs tarıhım ve turkce dıl bılgım sıfır yanı, ıkısınıde bos bırakıyorum denemelerde. Dıl bılgısı ıcın sıradısı analızı ıyı dıyorlar, sen ne onerırsın ? Bırde tarıh ıcın ne onerırsın ? Sıfırdan baslıcam calısmaya temelım yok yanı ona gore cevaplarsan sevınırım

Kitaplar hakkında pek bi bilgim yok malesef seni yanlış yönlendirmeyeyim.Dil bilgisini sağolsun ortaokuldaki türkçe hocam çok iyi öğrettiği için sıkıntı çekmiyorum Tarihe de hala başlamadım

tamamdır, tesekkur ettım tekrar

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.