Şimdi Ara

Konut kredisi ara ödeme hk. bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, başlıktanda anlayacağınız üzere konut kredim için ara ödeme yapmak istiyorum ama işleyiş hakkında bilgim yok.

    Konut kredim için ara ödeme yapmak istediğimde bunun bir cezası var mı?
    Konut kredim için ara ödeme yaptığımda kalan vademin düşmesini istiyorum aylık ödememin düşmesini değil. İnternetten hesap yapıyoruz belli başlı sitelerden ama malum evdeki hesap çarşıya uymuyor muhabbeti oluyor o yüzden deneyimlemiş arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.
    Kredim HALKBANK'tan.
    Örnek veriyorum 150K'lık kredim için 20K'lık bir ara ödeme yapmak istiyorum. Geçen hafta ve bu hafta izin alıp gittim şansıma covid nedeniyle şubem kapalıydı başka şubede de işlemi yapamıyorum o yüzden bilgi edinemedim.

    Bilgisi olan, bu süreçleri yaşayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben kendi kredime bakıyorum da 150'de 20 düşük bir oran, yani size kesilecek cezayla falan anlamı kalmıyor. Kaçtan çektiğiniz önemli, size şu anda ne teklif ettikleri önemli? Atıyorum benim konut kredim 0,89'dan şu anda bozmak anlamlı değil, ama 1,20'den çeken için anlamlı.

    Siz şubeyle görüşün, forumda olmaz bu iş bence.
  • Gittim hallettim ben o işi hocam. 111 ay ödemem vardı. 20k ara ödeme yaptım ve ödediğim taksit tutarının aynı kalmasını, vademin düşürülmesini istedim. 85 ay'a düşürdüler ödemeyi. Balon ödeme olarak geçti 350TL ceza bedeli ödedim sadece. Sonuç olarak 20k benim ödediğimin üstüne 37k da faizden düştü total de 57k inmiş oldu kredi ödememde. Şimdi yapılandırma olacak mı diye bekliyorum 0,99 dan 0,74 e.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.