Şimdi Ara

Konu taşınabilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/togg-a-alici-gozle-bakiyor-musunuz-fiyat-tahmini--146137355

150'ye Corsa alana kadar TOGG verseler almaz mısınız ?

Sonuçta Nike'lar 500 TL , Kinetix'ler 100 TL ve ihtiyacımızı Kinetix görüyor. Herkesin ayağında envai ceşit Kinetix görüyorum.

2022'de bu gidişle 200'e Egea satılacak.

Yerli otomobil bir an önce gelsin. Adam gibi araba yok piyasada.

Sonucu ne olursa olsun . 150-200'e tüm aktif güvenlik sistemlerini versin bide o cillop tasarımı versin ben gözümü karartıp alacağım.

İşin siyasetinin canı Cehenneme , 150'ye bizi Dacia'ya mahkum bırakıyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Buna verecekleri cevap da önce marka algısı yaratmak :) Sanırsın ki tüm Dünya, Türkler bir elektrikli araç yapsa da algı olsa diye bekliyor.

Dünya'da 1 tane bile seri üretim yapan otomobil firması yoktur ki ülkesinde satamayıp yurt dışında satsın. Daha bunun servis ağı var, parça tedariği var sen kendi ülkende bir şey başaramadan nereye yurt dışına açılacaksın?

Çin mesela Çin'de tonlarca marka var kendi halkına iyi kötü araç sunuyor. Biz hemen büyük oynuyoruz hemen elektrikli araç yapıcaz Tesla'dan iyi olacak vs.

Araba üretme fetişini de anlamıyorum. Millet 1 yazılım ile ne paralar kaldırıyor biz illa araba üreticez. Onun da en önemli mühendisliği yerli değil. Tasarımı bari yerli olsaydı yok o da olmadı. Sadece koltuk kumaşları yerli sanırım.

TOGG Ceo’su M. Gürcan Karakaş, aracın fiyatının C-SUV segmentinde yer alan ve içten yanmalı motorlara sahip modellerle rekabet edebilecek seviyede olacağını belirtmişti.

Ağustos’ta CSuvların en ucuzu 300.000 TL’ydi. Elektrikli olanlar da 800.000 TL.

Adamın açıklamasında “rekabet edebilecek seviyede” diye bir bilgi var. Yani daha bi tık daha pahalı olacağı ortada.

Bu da 1 milyon TL civarı fiyatların anormal olmayacağını gösteriyor.
  • TOGG fiyaskoyla sonuçlanmazsa bir şey bilmiyorum. Anca niş üretici olarak kalır. Dünyada Tesla dışında hiç bir üretici cayır cayır araç satmıyor. Teslaya rakip olurlarsa yurtdışına satarlar.

• togg diye bir şey yok olmayacak da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kristallklar -- 23 Ekim 2020; 11:47:18 >
  • TOGG fiyatını niye TL yazdınız ki? Euro veya Dolar yazın zaten yerli hammadde olmayacak..

• 150 bin tl ortlama 18.750 dolar yapıyor.

18.750 dolara pili mi yoksa motorlarımı yoksa şasiyi alabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370

Bu mesaj silindi.

yok 1.5 milyon herşeyi mi abartırsınız yahu

• 50.000 dolardan aşağı satışa sunulacağını sanmıyorum. Bugünkü kurla 400.000 TL eder

• bu laflara karnimiz togg

togg keriz uyutma projesidir, gerceklesmeyecektir.

• Bu kur ve şu an ki ülke şartlarında 150.000 tl başlangıç sedan modeli imkansız gibi duruyor tahmini baz paket başlangıç fiyatı en az 200k üzeri olur ama şöyle bir gerçekte var yarın ne olacağını bilemiyoruz uzun vadede bu yatırıma olası bir erken seçim yada zamanında olan seçimden çıkacak sonuçlarda bazı şeyleri etkileyebilir proje devam edermi etmezmi orası bile muamma şahsi düşüncem tabiki en kötü ihtimal 2 yıl içinde değil 5 yıla falan da uzayabilir

• açıkçası kinetixe para vermem biriktirip nike, adidas, puma alıyorum. bu arada 500₺ ye en dandik ayakkabıları var ya da indirim günlerinde olur adam akıllı güzel bi ayakkabı 750₺ falan

yani gidipte togga o kadar para verilir mi soru işareti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanKlod -- 23 Ekim 2020; 12:22:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan ki kurlarla 500.000 tl nin altında satılma ihtimali imkansız gibi bir şey.

• Parayı biriktirip gayrimenkul , araç alınır hocam .

Nike'ın Türkiye'de 3 fabrikası var , malzemeyi aldığı yer aynı üreticiler zaten .

ABD'de satılan Nike Türkiye'ye gelse 3-4 bin TL olur , 800-900 Dolar'lık basketbol ayakkabıları var.

• Şu an ki kurlarla gelen araçların vergisiz fiyatlarına baktınız mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370

Bu mesaj silindi.

Buna verecekleri cevap da önce marka algısı yaratmak :) Sanırsın ki tüm Dünya, Türkler bir elektrikli araç yapsa da algı olsa diye bekliyor.

Dünya'da 1 tane bile seri üretim yapan otomobil firması yoktur ki ülkesinde satamayıp yurt dışında satsın. Daha bunun servis ağı var, parça tedariği var sen kendi ülkende bir şey başaramadan nereye yurt dışına açılacaksın?

Çin mesela Çin'de tonlarca marka var kendi halkına iyi kötü araç sunuyor. Biz hemen büyük oynuyoruz hemen elektrikli araç yapıcaz Tesla'dan iyi olacak vs.

Araba üretme fetişini de anlamıyorum. Millet 1 yazılım ile ne paralar kaldırıyor biz illa araba üreticez. Onun da en önemli mühendisliği yerli değil. Tasarımı bari yerli olsaydı yok o da olmadı. Sadece koltuk kumaşları yerli sanırım.

• Fabrikası olmayan arabayı beklemek garip, bence zaten araba üretmeye hic gerek yok nasilsa yurt dışından gelen araclara %150 vergi vererek bir tane kendimize 2 tane devlete alıyoruz, boşuna üretim yapmaya gerek yok!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • araba 400den 1 lira aşağı olursa yatın kalkın dua edin. togg ucuz olacak demediler. emsallerinden uygun fiyatlı olacak dediler. bir bakın bakalım EV SUV'ler kaç para. ondan biraz daha ucuzunu düşünün. küçücük renault zoe bile 400bine dayandı fiyat olarak.

bu kafadan ben de istiyorum. 150 bine EV SUV satacaklar ha? valla süper kafa.

• Hocam adamlar yurtdışında distribütör arıyor .

TOGG gelmeyecek demekle F-35 'ler zaten verilmeyecekti demek aynı anlamsızlığı taşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE

Şu an ki kurlarla gelen araçların vergisiz fiyatlarına baktınız mı ?

Az çok gördüm fiyatları ama daha iyi bir fiyat ve vergi avantajı olur diye düşünüyorum iyi ihtimalle bu fiyatlar bu yönde olabilir. Sizin tahmininiz nedir fiyat konusunda?

• 150-200 bin tlye togg versinler hemen alırım 2 tane. ama kazın ayağı öyle olmayacak ben 400-500 bin arası başlar diye bekliyorum bu günkü kurlarla...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.