Şimdi Ara

konu siline bilir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İori_Yâgami

Arkadaşlar öncelikle Tüm İslam aleminin ve forumumuzun Kurban Bayramı Mübarek Olsun...

Konuya gelecek olursak kısaca anlatayim.

Annanem ve dedem yaklaşık 7,8 ay önce vefat etti.Anneme büyük miktarda miras kaldı.Annemle birlikte tüm miraslı malların hepsini satıp, paraların hepsini bankaya koyduk.Daha sonra bankadaki durun paraların hepsine yeni evler,dükkanlar ve araba satın aldık ve tüm bu malların tapuları benim üstüme yapıldı annemin adına hiç birşey görünmüyor.

Soruma gelecek olursak.

Ben 20 yaşındayım ve 30 yaşında abim var.Bazı Ailevi sebeplerden dolayı senelerdir abimle konuşmuyoruz.Annem Allah gecinden versin ileride vefat ederse bu üstüme yapılan mallardan abim hak idda edip dava açarsa birşey kazanabilirmi diye merak ediyorum.Ailemizde bazı avukat yakınlarımız olduğu için bu konuyu kendilerine mallar üstüme yapılmadan önce anlattık ve şöyle söylediler.Annem kalan miraslı malların hepsini satıp bankaya koyduğu için kendi üstünde hiç birşey gözükmüyor annemin.Bankadaki parayı sağlığında kime verirse versin hiç birşey hak idda edemez dediler.Tüm malları kendim param ile alınmış gözüküyor tapuda.

Yani olay şöyle DEĞİL.

Diyelim annemin üstüne evleri var o evleri direk benim üstüme geçirseydi abim annem vefat ettiğinde dava açıp malların yarınısı alabilirmiş.Ama yukarıdaki anlatığım gibi yaptığımız için abim hiç birşey alamazmış yaklaşık 3 avukata sorduk aynısına yakınını söylediler.

Ama yinede içim rahat değil

Sizin görüşleriniz merak ediyorum ileride abim, Allah gecinden versin annem vefat ettiğinde dava açtığı zaman üstüme yapılan mallardan hak idda edip üstüme yapılan mallardan birşey alabilirmi ?

yani abinin hakkını yerken için rahat?

• Biri bana burda neler olduğunu anlatabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

quote:

Arkadaşlar öncelikle Tüm İslam aleminin ve forumumuzun Kurban Bayramı Mübarek Olsun...

Konuya gelecek olursak kısaca anlatayim.

Annanem ve dedem yaklaşık 7,8 ay önce vefat etti.Anneme büyük miktarda miras kaldı.Annemle birlikte tüm miraslı malların hepsini satıp, paraların hepsini bankaya koyduk.Daha sonra bankadaki durun paraların hepsine yeni evler,dükkanlar ve araba satın aldık ve tüm bu malların tapuları benim üstüme yapıldı annemin adına hiç birşey görünmüyor.

Soruma gelecek olursak.

Ben 20 yaşındayım ve 30 yaşında abim var.Bazı Ailevi sebeplerden dolayı senelerdir abimle konuşmuyoruz.Annem Allah gecinden versin ileride vefat ederse bu üstüme yapılan mallardan abim hak idda edip dava açarsa birşey kazanabilirmi diye merak ediyorum.Ailemizde bazı avukat yakınlarımız olduğu için bu konuyu kendilerine mallar üstüme yapılmadan önce anlattık ve şöyle söylediler.Annem kalan miraslı malların hepsini satıp bankaya koyduğu için kendi üstünde hiç birşey gözükmüyor annemin.Bankadaki parayı sağlığında kime verirse versin hiç birşey hak idda edemez dediler.Tüm malları kendim param ile alınmış gözüküyor tapuda.

Yani olay şöyle DEĞİL.

Diyelim annemin üstüne evleri var o evleri direk benim üstüme geçirseydi abim annem vefat ettiğinde dava açıp malların yarınısı alabilirmiş.Ama yukarıdaki anlatığım gibi yaptığımız için abim hiç birşey alamazmış yaklaşık 3 avukata sorduk aynısına yakınını söylediler.

Ama yinede içim rahat değil

Sizin görüşleriniz merak ediyorum ileride abim, Allah gecinden versin annem vefat ettiğinde dava açtığı zaman üstüme yapılan mallardan hak idda edip üstüme yapılan mallardan birşey alabilirmi ?

yani abinin hakkını yerken için rahat?

Kendisi benim hakkımı yedi şimdi ne olacak? babam 2 sene önce vefat etti ve tüm babamın parasını yedi ve söyledği laflarıda yazmayayım burada durum bildiğiniz gibi değil arkadaşlar onun için bilmeden lütfen yargılamayın insanları.

• Ulan bize bir dok kalmıyor,borçla harçla hayatımızı idame etmeye çalışıyoz.

Ulan havadan kalmış abinle paylaşsan ne olur,yarın birgün dötün şıkışsa yardımına ilk abin koşar.
  • Hacı ayıptır sorması ne kadar paran var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Ulan bize bir dok kalmıyor,borçla harçla hayatımızı idame etmeye çalışıyoz.

Ulan havadan kalmış abinle paylaşsan ne olur,yarın birgün dötün şıkışsa yardımına ilk abin koşar.

Sözde abi bu zamana kadar hiç bir ağbiliğini görmedim ve malları'da ben istemedim annem kendisi vermek istedi
  • günah kardeşim kusura bakmada abinin hakkıda var.
  • annemin ruh sağlığı yerinde değildi diye kardeşim kandırıp üstüne aldı diye dava açarsa büyük iht hak. talep eder komşumuzun benzer bi olay gelmişti veled anasını kandırıp üstüne geçirmiş herşeyi abisi almanyadaydı döndü şok oldu abi kardeş birbirlerini gebertiyolardı nerdeyse mahalle zor ayırdı ikiside boş gezenin boş kalfası olunca işte aileden para tatlı geliyo kardeş cinayeti çıkar abin ananı geneleve satmadığı(ona benzer bi suç işlemediği sürece cana kast gibide) o parada hakkı var alır..tapuda kimden kime geçtiği goruluyo çunkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Kasım 2011; 14:03:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Öte yandan miras bırakanın sağlığında mal varlığının tamamını veya bir kısmını, mirasçıları arasında hoşgörü ile karşılanabilecek makul ölçüler içerisinde paylaştırmışsa mirasçısından mal kaçırma iradesinden söz etme olanağı yoktur.O halde miras bırakanın denkleştirme yapıp yapmadığı üzerinde durulması, miras bırakandan tüm mirasçılarına intikal eden, taşınır, taşınmaz ve hakların araştırılması, tapu kayıtları ve varsa öteki delil ve belgelerin mercilerinden getirtilmesi, her bir mirasçıya geçirilen malların ve hakların nitelikleri ve değerleri hakkında uzman bilirkişiden rapor alınarak paylaştırmanın mı, yoksa mal kaçırma amacının mı üstün tutulduğunun aydınlığa kavuşturulması zorunludur.

Devamı :http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=65247

Anneniz hoşgörülü olarak karşılanamayacağına göre muris muvazaası vardır. Ağabeyiniz davasını ispat edebilir. Ya da en azında yüzde 25 mahfuz hissesini talep eder ve alır. Yukardaki Yargıtay kararı böyle diyor.

Şartları varsa evlatlıktan red ve mirastan mahrum etme yolunu seçmek daha makul ve garantili olurdu.

Evet bu dediğiniz doğru ayrıca size teşekkür ederim bazı arkadaşlar konuya abuk sabuk cevap yazıyorlar bir soru soruyorum günahıda sevabıda bize,kimseyi ilgilendirmez aile içinde olanlar.

Fakat şu husus var anneme miras kendi annesinden kaldı ve o miras kalan malların hepsini satıp bankaya koydukdan sonra çekti,parayı ister yedi ister sokağa attı ister elden birisine verdi hiç kimsenin haberi olamaz zaten bu söylediğiniz maddeyi avukatlarda söyledi bizim miras veya mal kaçırdığımızı ispatlayacak hiç birşey olmaması için çok değişik bir yol izledik ben çalıştım ve kendi param ile aldım sanılacak.Dava açılsa bile anneme kalan miraslı malları kendisi satıp paraları harcadığı görünecek.Yani annem benim üstüme hiç birşey vermedi görünüyor çünkü bankadaki parayı nakit çekip bana verdiğini nerden ispatlayabilirlerki

Tekrar teşekkür ediyorum size araştırıp cevap verdiğiniz için.

• Abin şu konuyu Volkan Köroğlu olarak aratsa bulur. Okur kaynak gösterir gene alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

annemin ruh sağlığı yerinde değildi diye kardeşim kandırıp üstüne aldı diye dava açarsa büyük iht hak. talep eder komşumuzun benzer bi olay gelmişti veled anasını kandırıp üstüne geçirmiş herşeyi abisi almanyadaydı döndü şok oldu abi kardeş birbirlerini gebertiyolardı nerdeyse mahalle zor ayırdı ikiside boş gezenin boş kalfası olunca işte aileden para tatlı geliyo kardeş cinayeti çıkar abin ananı geneleve satmadığı(ona benzer bi suç işlemediği sürece cana kast gibide) o parada hakkı var alır..tapuda kimden kime geçtiği goruluyo çunkü.

Dostum 1. annem şuanda öğretmen ve akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişiyi devlet dairelerinde çalıştırmazlar aklının yerinde olduğunu belgeleyecek kanıtlarımız var.

2.Galiba anlatamadım sizin dediğiniz doğru annemin malı olup direk benim üstüne geçirse alabilir.

Fakat annem kendisi tüm malları satıp nakite çevirdiği ve bana elden verdiği için hiç kimse birşey ispat edemez. ama sizin dediğiniz doğru öyle yapsakdık alabilirlerdi onunda çaresi var ilk önce malları aileden biri olmayan yabancı birinin üstüne yapıp aradan 10 gün geçdikten sonra o bana satarsa ondanda birşey alamazlar yani çare çok :)

• Ne bicim insansin sen ya,abin o senin ayip,yeni yetisen genclige bak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

annemin ruh sağlığı yerinde değildi diye kardeşim kandırıp üstüne aldı diye dava açarsa büyük iht hak. talep eder komşumuzun benzer bi olay gelmişti veled anasını kandırıp üstüne geçirmiş herşeyi abisi almanyadaydı döndü şok oldu abi kardeş birbirlerini gebertiyolardı nerdeyse mahalle zor ayırdı ikiside boş gezenin boş kalfası olunca işte aileden para tatlı geliyo kardeş cinayeti çıkar abin ananı geneleve satmadığı(ona benzer bi suç işlemediği sürece cana kast gibide) o parada hakkı var alır..tapuda kimden kime geçtiği goruluyo çunkü.

Dostum 1. annem şuanda öğretmen ve akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişiyi devlet dairelerinde çalıştırmazlar aklının yerinde olduğunu belgeleyecek kanıtlarımız var.

2.Galiba anlatamadım sizin dediğiniz doğru annemin malı olup direk benim üstüne geçirse alabilir.

Fakat annem kendisi tüm malları satıp nakite çevirdiği ve bana elden verdiği için hiç kimse birşey ispat edemez. ama sizin dediğiniz doğru öyle yapsakdık alabilirlerdi onunda çaresi var ilk önce malları aileden biri olmayan yabancı birinin üstüne yapıp aradan 10 gün geçdikten sonra o bana satarsa ondanda birşey alamazlar yani çare çok :)

senin abine kastın var herhalde şu anki kanunlar aile hukuku kanunları adliye o sattığı paranın bile peşine düşer yastık altı yapmadığın sürece nerden kazandın diye ? çıkarılır ortaya 1 haftada yurt içi yurt dışı hesap dahil hasabı aranır basit değil o işler çakallık yapmışssın ama abin dişli biriyse o parayı çatır çatır alır
    annenin şu an adli tıptan piskoloji sağlam raporu alması ve mirası red yapması lazım
    yapsa bile abin yine hak taleb edebilir!1
    kısaca abinin hırsına bağlı..!
    daha once zabıtlı annenin canına kastedmediği sürece hakkı var.!

kuzen marmarada avukatlık okuyo şansa yanımdaydı :) bayram sordum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Kasım 2011; 14:26:06 >

• Kardeş seni en iyi ben anlarım.Dedem ve babaanem vefat etti onların malı olduğu gibi 2 amcama ve babama kaldı babam da vefat ettiği için mallar doğal olarak bana kaldı.Amcalardan hayır gelmediği için en çok malı ben aldım.2-3 tane evi ve 4 tane dükkanı sattık.Burda abinin hakkı geyiği yapanlarlara da aldırma sen .İnsanın huzurunu kaçırıp,kendi annesinin evini hakkım var diye borç alıp,icralık konuma getirip bütün parayı olduğu gibi sen yersen sonra da ''miras hakkım bıdı bıdı '' geyiği yaparsan kuytuda kıstırıverirler öyle abiyi.Sen takılma kardeş en iyisini yapmışsın kendini üstüne almakla.İnsan çirkef olduktan sonra kendi anasını bile öldürüp mirasa konmaya kalkar.Abin de bir bok talep edemez senden.Yalnız kendini koru.
  • Bin lira da bana veriver ya gitar alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Abin şu konuyu Volkan Köroğlu olarak aratsa bulur. Okur kaynak gösterir gene alır.

Konuyu açtığıma pişmanım arkadaşlar mantıklı cevap veren çok az kişi var türkiyede yüzlerce aynı isim ve soy isimden insan var en ufak örneği facebook isim ve soy ismi yazın kaçtane aynı isim ve soy isimden insan çıkacak görün neyse herkese iyi forumlar diliyorum

Tekrardan tüm islam aileminin ve tüm forumumuzun Kurban Bayramı Mübarek Olsun.

Son olarak konunu başında azda olsa ganja34 dediğine katılıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Abin şu konuyu Volkan Köroğlu olarak aratsa bulur. Okur kaynak gösterir gene alır.

Konuyu açtığıma pişmanım arkadaşlar mantıklı cevap veren çok az kişi var türkiyede yüzlerce aynı isim ve soy isimden insan var en ufak örneği facebook isim ve soy ismi yazın kaçtane aynı isim ve soy isimden insan çıkacak görün neyse herkese iyi forumlar diliyorum

Tekrardan tüm islam aileminin ve tüm forumumuzun Kurban Bayramı Mübarek Olsun.

Son olarak konunu başında azda olsa ganja34 dediğine katılıyorum.

nakite çevirdik diye rahat etme hiçmi türk dizisi izlemiyon hakim sana o parayı nasıl kazandın diye soracak kardeşim o zamanlardada dar gelirli bi tip olursan iş bakımından ortaya çıkması hafta almazmış ..günü gelince görürüsün...neyse sanada hayırlı bayramlar.

• iyi yapmışsın.
    amcamda babamın hakkını yemişti. ve hiçbir sıkıntı çektiğini görmedim. sıkıntıyı sadece babam çekti. hak yerken sorun yok ama hakkın yenilirken pis koyuyor adama.
    ama dikkatli ol. abim bize neler yaptı demişsin. eğer hakkını vermeyecek kadar büyük bişey yaptıysa seni öldürebilir.. (buna benzer bi durum yaşamış biri olarak en sakin adam bile para söz konusu oldumu cinnet geçirebilir)
  • O kadar çok paranız varsa ver yarısını abine.Dert etmeye değmez.
  • Madem O Kadar Paran Var Bi Buro Al Siyah Bi Deri Sandalye Al Abini Cagirt Yanina Donerek Hahahaa Abi Seni Lanet Zenci De Veya Parayla Suikastci Tut Ama Abin O senin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.