Şimdi Ara

Konu siliinsin (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.503
Cevap
119
Favori
134.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: trybskts

Ben 6.03 maliyetle ortalama 5.70ten biraktim kagidi, cunku borsadaki en hacimsiz ve guven vermeyen hisselerden biri gibi geldi bana. Bakin sert dusus sonrasi spor hisseleri haric takibimde 95 tane hisse var telefonumda, bunlarin icinde her sektorden kucuk buyuk hisseler var. Su an listeye bakiyorum inanin ekside olan tek hisse iztar bu 95 hissede. Sahsen cok borsa tecrubem yok ama simdiye kadar al sat yaptigim veya sadece takip ettigim hisseler arasinda en guvenilmez hisse Iztar bana gore.

Baska bir saglam hissede olsam beklerdim ama boyle bir kagitta beklemek yerine gider baska hisse alirim, Iztar’in %10-15 yapacagi ortamda cogu hisse zaten o kadar kazandirir cunku. Risk analizi olarak soyluyorum, iztar 4 gun ust uste tavan da yapsa fikrim degismez cunku iztar yavas yavas 4lere de gidebilir, hic guven vermedi bana.

Konu sahibi konuyu biraktigi icin hisse ile alakali yorumumu soyledim sadece, yoksa konu sahibi zaten borsa konusunda gayet bilgili ve iyi tradeler yaptigini gecmis donemde kanitlamis ona lafim yok. Sadece bu hisse asiri riskli bana gore.

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsunuz ben de por favor hocaya güvendigimden duruyorum yoksa satmıstım çoktan.

• Merhaba arkadaşlar. Temettü sonra hisse fiyatı temmüt kadar azaldı , maliyette net temettü kadar azalıyor mu ? Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forumkeşfet

Merhaba arkadaşlar. Temettü sonra hisse fiyatı temmüt kadar azaldı , maliyette net temettü kadar azalıyor mu ? Teşekkürler
    mliyet aynı
  • Vay be sistemli, forumda tek sevildigin konu bu olsa gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar penguen gıdayı da bu hafta izleyin derim.
    %215 bedelli yapacak spk onayladı. Aklınıza yatarsa alırsınız. Bedelli yapan firmalar genel 4 5 kez tavan yapıyor.

• gumus2929 G kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni alsak yine de bedelli hakkımız oluyor mu?

• Broon kullanıcısına yanıt
    Eve. Daha genel kurul tarihleri açıklamadı.

teşekkürler hocam bakmak lazım o zaman, cuma tavan açılmış zaten, yakın fiyatlardan alınırsa güzel olur.
  • Broon kullanıcısına yanıt
    Kent almıştım sırf bedelli yapacak diye. 490 dan. 830 dan verdim. Ama hisse 1 haftada 1400 lere geldi. Hala da bedelli açıklanmadı. Borsada yeni trend bedelli bedelsiz. Ben bu yüzden alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Broon

teşekkürler hocam bakmak lazım o zaman, cuma tavan açılmış zaten, yakın fiyatlardan alınırsa güzel olur.
    Hocam bir şirketin neden bedelli sermaye arttırımı yaptığını, KAP'a yaptığı açıklamayı, 6 aylık hisse alım satımındaki hacmini, şirket bilançosunu iyi incelemeden sadece bedelli sermaye arttırımı olduğu için hisseyi almak pek mantıklı olmaz. Kararı yine siz verecekseniz. (Yatırım tavsiyesi değildir)
    Hocam en güzeli, umut vaat eden kağıtları bulmak zor oluyor genelde. Benimde oldu öyle komik rakamlara sattığım kağıtlar tavan tavan gidiyor 😄

• Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, söylenenleri ya da önerileri yatırım tavsiyesi olarak kabul etmiyorum. Aynı şekilde yatırım tavsiyesi de vermiyorum. Kendim analiz edip ya da fikir sahibi olup onun üzerine tartışmak isterim, bu sebeple gönlünüzce fikrinizi söyleyebilirsiniz.

İşlem hacmine kağıda olan talebi ölçmek için bakıyoruz sanırım. Tutarlı olup olmaması hakkında fikir üretebilirim ama başka bakış açılarına da ihtiyacım olacaktır.

Benim kendi fikrimi söylemem gerekirse,
    Bu hisseden yüksek kazançlar zor elde edilir. Şirket yıllardır zarar ediyor. Bölündükten sonra ortada bir umutta olmayacak, kağıt elde patlayabilir. Yine de pazartesi tavan yapmadan önce alırsam kenara atarım 2 haneli.

• quote:

Teşekkürler hocam, söylenenleri ya da önerileri yatırım tavsiyesi olarak kabul etmiyorum. Aynı şekilde yatırım tavsiyesi de vermiyorum. Kendim analiz edip ya da fikir sahibi olup onun üzerine tartışmak isterim, bu sebeple gönlünüzce fikrinizi söyleyebilirsiniz.

İşlem hacmine kağıda olan talebi ölçmek için bakıyoruz sanırım. Tutarlı olup olmaması hakkında fikir üretebilirim ama başka bakış açılarına da ihtiyacım olacaktır.

Benim kendi fikrimi söylemem gerekirse,
    Bu hisseden yüksek kazançlar zor elde edilir. Şirket yıllardır zarar ediyor. Bölündükten sonra ortada bir umutta olmayacak, kağıt elde patlayabilir. Yine de pazartesi tavan yapmadan önce alırsam kenara atarım 2 haneli.
    Hocam siz zaten doğruyu görmüşsünüz bunun üstüne benim bir laf söylememe gerek yok. Bende yatırım tavsiyesi yapmıyorum, tavsiye veren olursa tavsiyelerini incelemeye çalışıyorum ama yine kendi aklımla hareket ediyorum. Bu işte uzmanda değilim matematik altyapılı olduğum için tabloları analiz etmeye ve ona karar vermeye çalışıyorum, tablo hareketleri de her zaman doğru çıkmıyor. Hepimiz için hayırlısı olsun, inşallah herkes emeklerinin karşılığını alır.

Umarım hocam. Çok özel değilse, hangi tabloyu okurken nelere özellikle dikkat ediyorsunuz?

• quote:

Umarım hocam. Çok özel değilse, hangi tabloyu okurken nelere özellikle dikkat ediyorsunuz?
    Özel değil hocam. Tablo dediğimde sadece klasik grafiklerden ibaret değil.

1- Hissenin 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık hacmine bakıyorum yani ne kadar alınıp satıldığına bakıyorum. Hacim paralel bir çizgide kararlı şekilde ilerliyor ve yukarı yönlüyse hisseyi listeme alıyorum. (Kısaca alış satış dengesine bakıyorum)
    2- Hissenin geçmiş yıllardaki direnç noktalarına bakıyorum, örneğin hisse birçok kez 5'i zorlamış ama hiçbir zaman 4.99'u aşamamış ise o hisseye temkinli yaklaşıyorum.
    3- Firma hissesinin halka açıklık oranına bakıyorum, halka açıklığın fazla olduğu hisseleri tercih etmeye çalışıyorum
    4- Hissesini alacağım firma mevsimsel yükselişe sahip bir firmamı ona bakıyorum. Örneğin klima üreten bir firmanın her yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında satışlarında bir artış beklenir ve firmanın gelirleri artar. Bu artış her sene düzenli olarak devam etmiş mi ona bakıyorum.
    5- Firmanın ortaklık yapısına ve bilançosuna bakıyorum. Ortaklık yapısında bir değişme var mı ve yönetim kurulunda bir değişme var mı ona bakıyorum. Sık sık yönetim kurulunda değişiklik olan hisselerden uzak durmaya çalışıyorum.
    6- Firmanın temettü dağıtacağı tarihlere bakıyorum, sermaye arttırımı yapacak mı ona bakıyorum ve mevcut paydaşlarına rüçhan hakkı kısıtlaması yaparak mı yapmayarak mı sermaye arttırımı yapacak ona bakıyorum.
    7- Firmanın sektörüne bakıyorum, sektördeki durumunu inceliyorum eğer sektörde ciddi bir daralma söz konusuysa o hisseden ve sektörden uzak duruyorum.
    8- Bedelli sermaye arttırımı yapacaksa neden yaptığına bakıyor ve neyi hedeflediğini kestirmeye çalışıyorum. Bilanço hep zarardaysa şirketi kurtarmaya çalıştıklarını düşünüyor ve o hisseden uzak durmaya çalışıyorum.
    9- Firma ile ilgili haberlere bakıyorum. Örneğin firma enerji firması ise devlet veya yetkili kurumlar o sektörde yeni bir kısıtlamaya veya teşvike gitmiş mi ona bakıyorum.

Kendi yatırım kararlarımı bunlara göre almaya çalışıyorum. (Yatırım tavsiyesi değildir)

Çok teşekkürler hocam, spekülasyondan uzak karlı şirketlere yatırım gayet mantıklı gözüküyor. Uzun vadeli yatırım yapıyorsunuz anladığım kadarıyla, çünkü şirket karlıysa kağıt bölündükten sonra yine zarara uğratmama ihtimali yüksek.
  • Tav havalimanından lot almış olan var mı?
  • Arkadaşlar gersan elektrik (gerel) için ne düşünüyorsunuz?
    Bu togg un şarj ünitelerinin kurulum işini bu şirket yapacakmış.
    Eylül ayında Erzurum'da kurdukları fabrikanın açılışı varmış ve ayrıca Tesla ile de anlaşmış sanırım.
    Bu hisse ile ilgili fikri olan var mı?

mobile.tgrthaber.com.tr
    Milli otomobil TOGG’un yerli şarj ünitesi görücüye çıktı
    https://mobile.tgrthaber.com.tr/amp/ekonomi/milli-otomobil-toggun-yerli-sarj-unitesi-gorucuye-cikti-2724908?__twitter_impression=true

Konu siliinsin

Konu siliinsin

Konu siliinsin

Konu siliinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 20 Temmuz 2020; 22:44:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Por favor hocan konuyu güncelliyorsunuzda bu hisselere hala güveniyormusunuz hiç bir açıklama yapmıyorsunuz en azından hisseleri satacağınız ve alacağınız zaman bir bilgilendirme yapın.
    Ben anlamadım birkaç tane aptal yüzünden hepimizi mi engellediniz hiç bir cevap vermiyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.