Şimdi Ara

Konu siliinsin (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.503
Cevap
119
Favori
134.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 5000 lirayla hisse senedi alıp 3 4 yıl kenara atıp beklemeyi düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir senet var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Purenite kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun vade için almadım zaten. En azından 1 hafta daha böyle gideceğini düşünüyorum sonra çekeceğim direkt. Bakalım ne olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tövbetövbe T kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam aşırı bir balon var sahibinin diğer aynı zamanda güler yatırım holding olmasıda etken bence adam zaten borsacı istediği gibi yükseltiyor hissesini işin tuhafı her hafta 2 milyon hisse satılıyor tek seferde yine de düşmüyor. Sanırım insanlar ikinci dalga virüsün geleceğine eminler veya ky hisseye aşık oldu

• Rtalb için şu son vagonlara binenleri tebrik etmek lazım. Gerçek kumarbaz budur. Bakarsınız 100 liraya kadar gider ama sonuçta her hissenin bir doyum noktası var ve altlardan maliyetlenen bir boşaltmaya başlarsa ikinci bir kervansaray veya adese yaşanabilir. Şahsen ben asla bulaşmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: iwasmadeforthis

Yaklaşık 5000 lirayla hisse senedi alıp 3 4 yıl kenara atıp beklemeyi düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir senet var mı?
    Konuda devamlı güncellediğim portföy var. O hisseleri öneririm.

• por favor kullanıcısına yanıt
    Cidden öyle maliyeti 1-2 lira olan küçük yatırımcılar bile var. Kervansaray ve adese örneklerinden haberdar değilim hocam neler olmustu

• Rtalb e bende çok güveniyordum fakat beni de tedirgin etmeye başladı 2 haftadır 2 milyon lot alım için bekliyor günlük satış 200k ve genelde çoğunu A1 toplayıp cuma 750k gibi toplu satışlar yapıyor talebe göre alsat mı yapıyor anlamadım hocam yorumun nedir birde sermaye tavanı arttimi talebi vardı 50 milyondan 250 milyona onu düzeltip 100 milyona düşürdüler bu nasıl yorumlanir ortak hissesi Güler'in 15 Mayıs'ta genel kurulu var bu nasıl etki edebilir ufak bir yorumunuz var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Imgod

Cidden öyle maliyeti 1-2 lira olan küçük yatırımcılar bile var. Kervansaray ve adese örneklerinden haberdar değilim hocam neler olmustu
    zamanında 60 kuruşlardan başlayarak tavan tavan kısa sürede 7 liraya götürdüler. oradan taban serileri başladı yıllardır 30-40 kuruşlarda geziniyor. yatırımcıları bol bol kervansaray otelleri önünde gösteri yapıyor ama yapılacak bir şey yok. hiç kimse onlara hisseyi zorla aldırmadı. hisse 50 tl olsa çok kazandık diye aynı kişiler gösteri yapmazlardı. şimdi kervansaray istanbul da 1 ofisde 1 masa 4 sandalye şirket. oteller var ama onların değerinin misli misli fazla tapuları üzerinde temlik, ipotek var. ve yıllardır nasıl borsadan atılmıyor anlamak güç.

adese operasyonu ayrı bir hikaye.2018 sonuna doğru 1 liralardan başlayıp tavan tavan yaklaşık 10 liraya götürdüler (bölünmeden önce 17 liraya denk geliyordu) oradan taban taban 80 kuruşlara kadar gömdüler. bu operasyonu kule satılıyor hikayesi ile yedirdiler (mağazaların en büyüğü olan avm kule adıyla konya da) satılan bir şey yok tabi çünkü satılsa da dünya kadar borcu var bu zamanın şahlanan yeşil sermaye mağaza zincirinin. zaten kuledeki dükkanların tamamına yakını ittifak holdinge ait. yani kuleyi grafiğine bakarsanız formasyon olarak diktiler, sivri ucunu da yukarıdan alanlara denk getirdiler.

yakın zamana kadar tedarikçiler bunlara mal vermiyordu ve mağazalarındaki rafların çoğu boştu ama kredi filan mı buldular bilemiyorum, şimdilerde mağazalar düzelmiş, malum virüs nedeniyle market satışları coştu, internet mağazaları ile de satış yapıyorlar. yani 80 kuruşlardan ikiye katlamasının nedeni bu iyileşme ve uzunda daha da iyi fiyatlara gelecek inanıyorum. o nedenle bu konuda daha 1,08 iken şiddetle önerdim.

• Borsada operasyon nasıl olur, operasyon yapılan hisselerde yukarıdan dalarsanız nasıl elinizde patlar bu bahsettiğim adese örneğinin matrix den yapıştırdığım grafiği ile aşağıda ile görebilirsiniz.

operasyon yiyen hisselerin klasik kaderi hep aynıdır.
    1 - spek usul usul uzun süre hisseyi ölü fiyatlardan toplar.

2 - borsaya kote lotların toplamına bakınca tahtaya hakim olacak kadarını topladıktan sonra düğmeye basar ve hedef fiyatına kadar agresif şekilde yukarı götürür.

3 - av başlamıştır, her gün tavan olan veya anlamlı prim yapan hisseyi gören küçük yatırımcı güzel kazanmak hayaliyle almaya başlar. beklenti nedir, hikayesi nedir sorgulamaz bile ve bazen de spek yalan yanlış varlık satışı, birleşme, yabancı ortaklık hikayelerini sahte profillerle yayar.

4 -Hedef fiyatına ulaşan spek yeter der ve satışa, mal boşaltmaya başlar. Özellikle buraya dikkat, sert düşüşlerde hacim varsa zararda olsanız da arkanıza bakmadan, kaçın kol kesin.

5 - tırmanırken doğru yerlerden giren kazanmıştır ama borsada insan psikolojisi öyle bir şeydir ki hep daha fazlası neden olmasın diye satmaz bekler veya en yukarıdan almıştır. tabanlar başlar ve satmak istese de satamaz. veya epey bir zarara girmiştir, canı acıyordur, nasıl olsa bir yerden dönecek, tepki gelecek diye umutla satmaz bekler.
    Burada küçük yatırımcının kendi kendisini teselli ettiği klasik söylemleri şunlardır.
    - ben uzuncuyum, çocuğuma bırakırım bunlara yedirmem
    - mal toplanıyor beyler, sabır
    - yolumuz uzun, isteyen satsın ben satmam
    - hissediyorum yarın tavan olacak
    oysa mal elinde patlamıştır ve elbette yeteri kadar bekledikten sonra belki de yıllar geçtikten sonra aynı fiyata gelecektir veya artıya geçecektir ama bu arada geçen uzun sürede o sermaye ile kaçırdığım kazanç fırsatları ne olacak ?

6 - spek elindeki malın tamamını satıp bitirir ve paralarını saymaya başlar, başka bir hissede bir sonraki operasyonda görüşmek üzere diyerek tahtaya vedalaşır ve biliniz ki hacim düştüyse operasyon da bitmiştir. artık belki de yıllar boyu sürecek küçük hacimle dar bir bantta seyreden fiyatla kalmışsınızdır. küçük yatırımcı kendi arasında alır satar, umutla bekler.

Konu siliinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 9 Mayıs 2020; 12:40:14 >

• Merhaba hocam. Alcatel hissesi hakkında yorumlarınız var mıdır? Pazartesi günü hisseyi almayı düşünüyorum. Kısa vadede yukarı yönlü bir hareket olabileceği öngörüsündeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fiona22

Merhaba hocam. Alcatel hissesi hakkında yorumlarınız var mıdır? Pazartesi günü hisseyi almayı düşünüyorum. Kısa vadede yukarı yönlü bir hareket olabileceği öngörüsündeyim.
    Alcatel hakkında hiç bilgim yok maalesef.

Teşekkürler hocam. Muhtemelen Yunsa da takibinizde değildir ama yine bir umut sorayım. Yunsa hakkında bir değerlendirmeniz mevcut mudur?

Hocam yazdıklarınız birebir benim qnbde yaşadığımı anlatıyor 57 maliyetle birkaç hafta önce girdim analizim yükselecek yönündeydi, usul usul düşürdüler 46lara kadar her zaman hacim vardı satabiliyordun direkt dün 50yi görünce lanet olsun böyle hisseye diyip zararla sattım sanırım dediğiniz gibi tavan tavan serileri başlayıp belli bir seviyeden salacaklar

• quote:

Orijinalden alıntı: fiona22

Teşekkürler hocam. Muhtemelen Yunsa da takibinizde değildir ama yine bir umut sorayım. Yunsa hakkında bir değerlendirmeniz mevcut mudur?
    Yünsa ile de hiç ilgilenmedim. Vaktim olduğunda ikisinin de teknik analizine bakayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Imgod

Hocam yazdıklarınız birebir benim qnbde yaşadığımı anlatıyor 57 maliyetle birkaç hafta önce girdim analizim yükselecek yönündeydi, usul usul düşürdüler 46lara kadar her zaman hacim vardı satabiliyordun direkt dün 50yi görünce lanet olsun böyle hisseye diyip zararla sattım sanırım dediğiniz gibi tavan tavan serileri başlayıp belli bir seviyeden salacaklar
    Qnb yakın zamandaki müthiş çıkışın en azından temeli, gerçekten hikayeleri vardı. Müthiş kar açıklaması, temettü, dolaşımdaki hisselerin az olması, takipteki kredileri satması vs.
    Bir ara 4 ayda yüzde 900 prime ulaştı.
    Cezaların bitmesiyle yavaş yavaş dengeye oturacaktır.

Bi inceleyebilirseniz çok sevinirim hocam. Şimdiden teşekkür ederim.

Keşke sizle daha önce konuşma fırsatım olsaydı da satmak yerine bekletseydim hocam acemilik işte bu arada brüt takas yasağı ve internet yasağı bitti, bittikten sonraki gün 59u gördü ardından günlük %2-3 düştü her gün 46ya kadar

Alkım alkali kimya hakkında bilginiz var mı hocam?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.