Şimdi Ara

Konu kapanabilir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
3
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu arada PC depoda konuştuğum adam günlük fiyat değişimi dolardan dolayı kaynaklanıyor dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Khal Drogo_

Arkadaşlar bu arada PC depoda konuştuğum adam günlük fiyat değişimi dolardan dolayı kaynaklanıyor dedi.

Hocam dolarda artti tamam da 80-100 liralik etki etmedi ki. Tamamen satis politikasi bana gore. Dolar bu arada bugun dususe gecti. Bu onumuzdeki haftadan itibaren dahada dusecegini dusunuyorum bence beklemede kalin. Ben en azindan pazartesiye kadar beklemeyi dusunuyorum.

• Valla en kötü ayın 31 inde fln ancak alabilirim oda efsane indirim olursa şimdi memlekete gider gitmez Laptop Laptop diye tutturursam ayıp olur

• quote:

Valla en kötü ayın 31 inde fln ancak alabilirim oda efsane indirim olursa şimdi memlekete gider gitmez Laptop Laptop diye tutturursam ayıp olur

Bak simdi. Oldumu simdi bu yani bu simdi. Oldumu bu simdi. Yanlis sulardasinn Khal. Onursal uyemiz yapmistik biz seni

• quote:

Orijinalden alıntı: Jose Mari

quote:

Valla en kötü ayın 31 inde fln ancak alabilirim oda efsane indirim olursa şimdi memlekete gider gitmez Laptop Laptop diye tutturursam ayıp olur

Bak simdi. Oldumu simdi bu yani bu simdi. Oldumu bu simdi. Yanlis sulardasinn Khal. Onursal uyemiz yapmistik biz seni

Onursal üyeysem bnm dediğim tarihte alalım yahu o zaman şaka bir yana yapacak bişey yok lanet büt E girip memlekete gittiğimde alabileceğim sen konuş bakalım da nasıl olacak adamlar bizim toplu olarak sipariş ettiğimizi fln nasıl anlıyacaklar bunlar hallolsun elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışırım

• quote:

Dusundum ki toplanip pcdepo.com'a mail atsak indirim konusunda belki sesimizi duyarlar. 5-6 kisi toplansak adamlarin kasasina bir gunde 10.ooo TL fazladan para girecek. Uc gunde 100 liraya yakin artirdilar fiyati. Bence bu adamlarin dolarla isi yok fazla kar etmenin pesindeler. Bizde surumden kazandiracaz onlara

Ben bu pazartesi tek cekim olarak almayi dusunuyorum.

Bu arada mail attiktan sonra telefonla da rahatsiz edicem, en azindan kaybetcek birseyimiz yok.

----------------------------
    1. _Khal Drogo_
    2. Jose Mari
    3. Onurcalpa
    4. selocad
    5. beyin.exe
    6. Cerbil
    7. kadirkul20
    8. Shin Soo

Dostum pcdepo.com çalışanları da her gün bu forumu takip ediyor.

Telefonla rahatsız edicem, mail atıcam kaybedecek bir şeyim yok demişsin ama aksine var.

ECON101'de şöyle bir şey öğretirler; bir mala olan talep artarsa arzın da aynı oranda artmayacağını varsayarsak sonuçta artan talep o ürünün market price'ını yükseltir. Yani 1000 liraya alacakken 1100 liraya alırsın örneğin.

Yani sen kendi ağzınla bu mala olan talebin yakın zamanda artacağını söylüyorsun pcdepo.com'da bunu görüp iktisattaki supply-demand ilişkisine göre her supplier gibi ürünün fiyatını artırır, azaltmaz.

8-10 kişi yakın zamanda alacağız diye bunu burada söylersen dün 1000 lira olan ürünü bugün 1100 lira olmuş görürsün doğal olarak.

quote:

Hocam dolarda artti tamam da 80-100 liralik etki etmedi ki. Tamamen satis politikasi bana gore. Dolar bu arada bugun dususe gecti. Bu onumuzdeki haftadan itibaren dahada dusecegini dusunuyorum bence beklemede kalin. Ben en azindan pazartesiye kadar beklemeyi dusunuyorum.

Fiyatlardaki her artış devamlı dolar kuru yüzünden olmaz, ayrıca yukarıda bahsettiğim supply-demand ilişkisine göre de fiyat artar ya da azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 22 Ocak 2015; 2:21:41 >

• Arz talep dedigin gibi ters orantilidir haklisin. Fakat biz suan tekel bir formadan bahsetmiyoruz. Senin soyledigin olaylar cok buyuk ya da uluslararasi firmalar icin. Bizde isletme okuduk artislik yapma

Hocam saka maka acikcasi bende pcdeponun indirim yapacagini pek sanmiyorum fakat ucretsiz kargo olur, ince bi indirim olur umut ediyorum. Onun disinda incehesap , teknoloji kapinda , ebrar vs. suan bu siparise ihtiyaci olan firmalar. Gerek reklam acisindan gerekse musteri kazanma acisinda. Cunku pcdeponun, novanin karsisinda ezilmekten ziyade onlarin seviyesine ulasmak istiyeceklerdir. Sonuc olarak sansimizi deniyoruz. Pcdepodan almak sart degil bizim icin.

• quote:

Arz talep dedigin gibi ters orantilidir haklisin. Fakat biz suan tekel bir formadan bahsetmiyoruz. Senin soyledigin olaylar cok buyuk ya da uluslararasi firmalar icin. Bizde isletme okuduk artislik yapma

Hocam saka maka acikcasi bende pcdeponun indirim yapacagini pek sanmiyorum fakat ucretsiz kargo olur, ince bi indirim olur umut ediyorum. Onun disinda incehesap , teknoloji kapinda , ebrar vs. suan bu siparise ihtiyaci olan firmalar. Gerek reklam acisindan gerekse musteri kazanma acisinda. Cunku pcdeponun, novanin karsisinda ezilmekten ziyade onlarin seviyesine ulasmak istiyeceklerdir. Sonuc olarak sansimizi deniyoruz. Pcdepodan almak sart degil bizim icin.

Ben işletme değil EE Müh. okuyorum ama iktisat teorilerini severim.

Söylediğim olaylar büyük ve uluslararası firmalar için değil bir semt pazarındaki tezgah için de geçerlidir, hatta yoldaki seyyar satıcı için de geçerlidir. Ortada monopol olup olmamasıyla da bir ilgisi yok, bir çok firmanın olduğu serbest piyasada da geçerlidir.

PCdepo'nun aktif olarak forumu takip ettiğini biliyorum ama sen direkt "bak pcdepo biz sizden yakın zamanda şu ürünü almayı düşünen 8-10 kişiyiz" diye şimdiden haber veriyorsun bir nevi adamların işlerini kolaylaştırıyorsun fiyat ayarlarken.

Yani adamlar bunu görüp fiyatları 100TL artırsa 10 kişiden 1000 lira fazladan parayı cebe atacaklar sırf bu artan talep yüzünden. Sonra niye fiyat arttı diye sorunca da size "işte bunlar hep artan dolar kuru.." diye yanıt veriyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 22 Ocak 2015; 2:35:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

quote:

Arz talep dedigin gibi ters orantilidir haklisin. Fakat biz suan tekel bir formadan bahsetmiyoruz. Senin soyledigin olaylar cok buyuk ya da uluslararasi firmalar icin. Bizde isletme okuduk artislik yapma

Ben işletme değil EE Müh. okuyorum ama iktisat teorilerini severim.

Söylediğim olaylar büyük ve uluslararası firmalar için değil bir semt pazarındaki tezgah için de geçerlidir, hatta yoldaki seyyar satıcı için de geçerlidir. Ortada monopol olup olmamasıyla da bir ilgisi yok, bir çok firmanın olduğu serbest piyasada da geçerlidir.

PCdepo'nun aktif olarak forumu takip ettiğini biliyorum ama sen direkt "bak pcdepo biz sizden yakın zamanda şu ürünü almayı düşünen 8-10 kişiyiz" diye şimdiden haber veriyorsun bir nevi adamların işlerini kolaylaştırıyorsun fiyat ayarlarken.

Yani adamlar bunu görüp fiyatları 100TL artırsa 10 kişiden 1000 lira fazladan parayı cebe atacaklar sırf bu artan talep yüzünden. Sonra niye fiyat arttı diye sorunca da size "işte bunlar hep artan dolar kuru.." diye yanıt veriyorlar

Sen okuyosun ama ben bu piyasayi yasiyorum. Ayni zamanda 8 senedir esnaflik yapiyorum. Semt pazarindaki esnafa git sen 100 kilo domat alacam de fiyati nekadar dusuruyor. Dedigim gibi bizim pcdepodan alcagimizin garantisi yok. O 15-20 bin bir anda ebrar'a kayabilir. Adamlar rekabet icinde. Pcdepo gibi kendini kanitlamis firmanin , ebrar, incehesap gibi firmalarin ekmegine yag surcegine fiyatlari dusurerek diger firmalari piyasadan silmesi gerek. 1000 adet x550jk satildiysa 700-800 tanesi pcdepo disinda satilmistir.

Sana en ufak ornek. Ykm genel muduru benim cok yakin bi abim. Bunlarin satis kotalari var ve tutturmak zorundalar. Kendisi keyfi indirim yapma yetkisine sahip. Bana arkadaslarini
    getir indirim yapayim etiket uzerinden diyor. Dusun bu firma YKM. Sahsen gitsen teknosa gibi bir firmaya internek kafe acicam bana sukadar urun lazim desen, seni alirlar mudurun odasina konusurlar. Yani senin soylediklerin kagitta, gercek ise cok farkli. Su anlattiklarini yapan kurumsal firmalar etik davranmak zorunda. Sence buyuk firmalar da dahil kactane etik davranan firma var. Hersey para para para.

• Teknosa vs. gibi yerler zaten kendini piyasanın geneline talebe ve rakiplere göre ayarlıyor, fiyatların ne olacağı merkezden karar veriliyor. Satış kotası tutturma meselesi ayrı bir olay. PcDepo'nun aktif olarak forumu takip ettiğini bildiğim için direk onu söyledim yoksa diğer firmalar da genel talebi, pcdepo'nun daha doğrusu rakip firmaların fiyatlarını da hesaba katarak kendileri fiyat belirliyor.

Düşün, sen PCDEPO çalışanısın forumda bu alet çok tutuluyor, konusu onlarca sayfaya ulaşmış öyle ki adamlar abartmış ileride kaç kişinin aynı ürünü alacağını topic altında toplanmış aşağı yukarı söylüyorlar, kesin olmasa da bir talep artışı beklentisi yaratılmış. Çalışan olarak ilgili ürün için gelecekteki kar beklentilerini tekrar gözden geçirirsin gerekirse zam yaparsın. Olan bu. Bunun yaşanmadığını söyleyemezsiniz. Zaten fiyat artışı da bunu kanıtlıyor.

Bir de en önemlisi tek bir kişinin 1000 tane mala olan talebiyle 1000 kişinin 1'er adet mala olan talebi pazarlama departmanları için asla aynı şey değildir. Bu ikisi farklı yorumlanır.

Evet belki tek kişi gelip 1000 tane mal alacaksa 1000 liralık ürünü 900 liraya alabilir indirimle, ama 1000 AYRI kişi 1'er mala talipse 900 liraya bu malı ona satmazlar. 1000 lirayı bırak 1200 olursa hiç şaşırma. :)

Dediğim gibi ikisi çok farklı şeylerdir.

• Urun dun 1814 liraydi, bugun ise 1734 lira. Sence bu sadece dolardan kaynaklanan bir fiyat indirimi mi? Yazilanlari bosver biraz gercek hayata bak bence. Isin bide butarafina bak, giderek adinin duyuldugu ve ovulen firmalar var, bunlar devam ettikce pc deponun fiyatlari cekmesi lazim. Bukadar cok talep var tamam ama bunu satan birtek pc depo degilki, envayi cesit firma var. Yukardaki bir arkadas telefonla gorusup durumu anlatmis ve indirim olmaz ama canta hediye edebiliriz demis. Amacim zaten ne koparirsam kar mantigi. Kargo ucretsiz olur, mouse hediye edilir, ya da bugun ku gibi fiyat indirimi olur.

Ben on durumu anlatmak icin dun bir mail atmistim cok talebin oldugunu belirtmistim ve dun yukarida yazan arkadasta arayip durumu anlatmis. Sence bu arada 100 liraya yakin indirim bundan kaynaklaniyo olamazmi? %1 de olsa ihtimal var. Cunku pc depo bu talebi kendine cekmek istiyecektir.

Sonuc olarak senin essegin erkek olsun benim essegim kancik olsun onemli degil

• Bahsettiğin model 4gb olandı sanırım ben onu son günlerde hiç 1700 üstünde görmedim. Bir önceki postlarımda dediğim gibi her artış ve düşüş dolar kuru değil başka değişkenler de var bunu tam olarak bilemeyiz.

Çanta hediye vs. olayı çok yaygın mesela ben de hızlıal.com'dan bir samsung almıştım arayıp yanında çanta ve mouse yollar mısınız demiştim ve yollamışlardı. Ama sen çok talep var biraz indirin diyerek bindiğin dalı kesmişsin bence. Tabi %100 bir şey yok ama ihtimallere oynarsak benim dediğim şey daha olası. :)

Son olarak bir de talep arttığında firmalar genel olarak fiyat artırma eğiliminde olur yani pcdepo artırmayı düşünüyorsa ebrar da nova da aynı eğilimde olur. Ha belki bir yere kadar artırır sonra ebrar indirimle aradan sıyrılmayı seçebilir bilemem onlara kalmış bir şey ama genel eğilim çok önemli.

Geneli düşünürsen dediğimi daha iyi anlarsın mesela Ramazan ayını düşün. Bu ayda gıda fiyatları artar hatta her ramazan haber bültenlerinde gösterir fiyatlar el yakıyor falan diye haber yaparlar, istisnasız her yıl yaparlar bunu.

Niye? Cevap basit. İFTAR SOFRASI.

Ramazan ayı boyunca çoğu insanın sofraları daha zengin olur, 3 çeşit varsa 4-5 çeşite çıkar yemek. Hurma tüketimi arttığı için hurmalar sezonun diğer aylarına göre daha pahalıdır. Markete gidersin sebze meyve el yakar, baklava fiyatları tavan yapar. Çünkü yiyeceklere olan talep artmıştır ve istisnasız hemen hemen her satıcı fiyatlarını artırmıştır. Artırmayan hemen hemen yoktur.

Yani senin dediğin gibi talep arttı hadi bi indirim yaparsınız artık diye bir şey diyemezsin bu adamlara. Yapmazlar. Dediğim gibi geneli düşün, ramazan ayı örneğini düşün beni daha iyi anlayacaksın.

Şansınızı hediye çanta, mouse türü şeylerde deneyin derim.

• Urun hergun her firmadan takibimde bu gece fiyat 80 kusur tl dustu.

• Bu gece bende 8gblık alabilirim
  • Bende bu laptoptan almak istiyorum benide ekleyin.Tabi fiyat uygun olursa.Birde 8 gb ramlisi ni topluca alsak nasıl olur ?

• Ekledim hocam.

• Şimdiden hepinize hayırlı olsun. Umarım çoğu kişinin çektiği sıkıntılar sizde olmaz. Mutlaka 8.1 kurun driverlar ona göre uyumlu diye duydum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide pcdepoda hediye notebook çantası kablosuz mouse antivirüs kampanyasi var

• pcdepoda gece daha indirimli oluyor 1-2 saat arayla bakarsanız farkı anlarsınız :)

www.pcdepo.com
    Account Suspended
    http://www.pcdepo.com/arama&filter_name=XO012D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-Kerem -- 22 Ocak 2015; 18:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kel1

Bide pcdepoda hediye notebook çantası kablosuz mouse antivirüs kampanyasi var

Ben goremedim boyle bi kampanya

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.