Şimdi Ara

konu cevaplanmıştır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gümrük Teşkilatında kullanılan bu bayrağın Osmanlı'dan bu yana kullanılan gümrük teşkilatı bayrağı olduğunu ve sitede yer alan yeşil kuşaklı Türk Bayrağı'nın yönetmelikle düzenlenmiş bir bayraktir.

Turk Bayragi Tuzugu

Madde 36 - Tanıtıcı bayraklar ve forslar şekil, ölçü, renk vb. Özellikleri yönünden incelenip tescil edilmedikçe kullanılamaz.

Tescile;

A) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olanlar için, Genelkurmay Başkanlığı,

B) Eğitim kurumları, spor kulüpleri, izci ve yavrukurt kuruluşları vb. kuruluşlara ait olanlar için, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı,

C) Bunlar dışında kalanlar için, İçişleri Bakanlığı, yetkilidir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olanlar dışında kalan tanıtıcı bayrakların tescil ve müsaade işlemlerinin nasıl yapılacağı ilgili bakanlıklar ve kuruluşların görüşleri alınarak İçişleri ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlıklarınca yürürlüğe konulacak yönetmeliklerde gösterilir.

1615 sayılı Gümrük Kanununun 163 üncü maddesinde yer alan gümrük bayrağı bu madde hükümlerinin dışındadır.

Kanun"un 4458 sayili Gumruk Kanunu ile degisik 226 maddesi:

İKİNCİ AYIRIM

Gümrük Personelinin Kıyafeti ve Gümrük Bayrağı

MADDE 224- Günün her saatinde hizmet veren gümrük kapılarında gümrük bayrağı sürekli olarak çekili kalır. Diğer gümrük binalarında ise yalnız kanuni çalışma saatlerinde gümrük bayrağı çekilir.

konu cevaplanmıştır

Bayrağımıza karşı yapılan saldırılar dur durak bilmiyor… Başbakanlığa bağlı gümrük müsteşarlığının resmi sitesinde, çevresi yeşil çerçeve içine alınarak

sitenin sağ köşesinde yayınlanan bayrak, Bayrak kanunu maddelerine aykırı bir durum gözler önüne sermektedir.
    Bayrak kanunu nun 2. Maddesi gereğince yayınlanması gereken Bayrak ‘’ Madde. 2 Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlar-da olmak kaydıyla beyaz ay - yıldızlı albayraktır. ‘’ Böyle kesin ve kati bir ibare ile kesinleşmiş bir madde bulunmasına rağmen, resmi makamların bu konuda bilgisiz olmaları mümkün olabilir mi?

Geçmişte bayrak ile ilgili kanuna yapılan muhalefetten yargıya sevk edilen Hülya AVŞAR bir Televizyon programında bayraklı balonlara tekme atmıştı, buna benzer bir örnek de Antalya da bir gece kulübünde yaşanmış ve Antalya Valiliği bayraklı tişört giyip gece kulübünde 30 Ağustos’u kutladıkları gerekçesi ile vatandaşa soruşturma açmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı müsteşarlığının resmi internet sitesinde ‘’http://www.gumruk.gov.tr/ ‘’ Bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımıza karşı yapılan bu hakarete yetkili mercilerin ne gibi bir tepki ortaya koyacakları merak konusu olmuştur…

http://www.kemalistizbiz.net/index.php?option=com_content&view=article&id=908:guemruek-muestearliginin-bayrak-gaffi&catid=47:guendem&Itemid=198

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 4 Ekim 2008; 18:08:25 >

• Vatan evlatşarı şehit düşüyo ,,dünyada ekonomi sallanıyo ,küresel kriz bunun nazaran uğraştığın şeyler incir çekirdeğini doldurmuyo ,

afferin devam et boş işler müdürü olmaya

dün burda tartıştılar onun ne bayrağı olduğu ortaya çıktı..

Eski osmanlıdan kalan bayrakmış..

konu kapanacaktır..

ceza almadan silin derim..
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • aa dur devletin resmi kurumları bunu yapıyor ve ben susacağım

sen bir milletin bayrağı neyi temsil eder öğrenememişsin.
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • Dün aynı konuyu açan arkadaş 15 gün aldı diye biliyorum

bayrak kanunu yukarıdadır. ister hun devletinin ister selçukluların bayrağını assınlar, yönetmelik yukarıda verilmiştir
    Konu kapanmıştır
    4 yıl önce açıldı
    konu silinebilir...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam bu anayasadada izinli bir şeydi.dün konuda açıklamışlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 4 Ekim 2008; 17:56:39 >
    Ağlamaya değenler zaten ağlatmaz!
    Birgün ağlaman gerekirse başını dik tut ki!
    Gözyaşların seni ağlatan kişi kadar alçalmasın!
    >>>
    EMRAH
    <<<
  • quote:

Orjinalden alıntı: s_i_y_a_h

Dün aynı konuyu açan arkadaş 15 gün aldı diye biliyorum

Tarihin tekerrür etmesi dileği ile ...

Orjinalden alıntı: mavim204

bir sazan daha geldi dün adamı rezil ettiler aynı kaderi paylaşacan birazdan...

aynen sazan 2
  • ama keşke google'a Gümrük Bayrağı diye iki kelime yazıpta neyin ne olduğunu 30 saniye araştırsaydınız. B.kunuzda boncuk bulmuşçasına sevinmezdiniz. Emin olun ki bu teşkilatta herkes en az sizin kadar bu al-yıldızlı TÜRK BAYRAĞINI sahiplenmekte ve sonsuz saygı duymaktadır. Gümrük Kanununun 163 üncü maddesinde yer alan gümrük bayrağı, Bayrak Kanunu'nun genel hükümleri dışındadır ve Osmanlıdan bu yana zaten kullanılmaktadır. Ayrıca memurlar net olarak bu konuda gerekli editör özeni gösterilmeden böyle bir hataya imza attığınız için önce okurlarınızdan, daha sonra Gümrük Teşkilatından ve çalışanlarından özür dilemelisiniz. (Haber Anadolu Ajansının ancak; iki yanlış bir doğru etmez!?

Gümrük Teşkilatında kullanılan bu bayrağın Osmanlı'dan bu yana kullanılan gümrük teşkilatı bayrağı olduğunu ve sitede yer alan yeşil kuşaklı Türk Bayrağı'nın yönetmelikle düzenlenmiş bir bayraktir.

Turk Bayragi Tuzugu

Madde 36 - Tanıtıcı bayraklar ve forslar şekil, ölçü, renk vb. Özellikleri yönünden incelenip tescil edilmedikçe kullanılamaz.

Tescile;

A) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olanlar için, Genelkurmay Başkanlığı,

B) Eğitim kurumları, spor kulüpleri, izci ve yavrukurt kuruluşları vb. kuruluşlara ait olanlar için, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı,

C) Bunlar dışında kalanlar için, İçişleri Bakanlığı, yetkilidir.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olanlar dışında kalan tanıtıcı bayrakların tescil ve müsaade işlemlerinin nasıl yapılacağı ilgili bakanlıklar ve kuruluşların görüşleri alınarak İçişleri ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlıklarınca yürürlüğe konulacak yönetmeliklerde gösterilir.

1615 sayılı Gümrük Kanununun 163 üncü maddesinde yer alan gümrük bayrağı bu madde hükümlerinin dışındadır.

Kanun"un 4458 sayili Gumruk Kanunu ile degisik 226 maddesi:

İKİNCİ AYIRIM

Gümrük Personelinin Kıyafeti ve Gümrük Bayrağı

MADDE 224- Günün her saatinde hizmet veren gümrük kapılarında gümrük bayrağı sürekli olarak çekili kalır. Diğer gümrük binalarında ise yalnız kanuni çalışma saatlerinde gümrük bayrağı çekilir.

Lutfen arastirmadan haber yapmayin....

Bu konuyu bile siyasi istismar konusu yapanlarida kiniyorum..

bu kapaklar yetermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavim204 -- 4 Ekim 2008; 17:58:35 >
    >>>
    EMRAH
    <<<

• ne rezil etmesi?
    haydi bekliyorum

Orjinalden alıntı: hashus1099

ne rezil etmesi?
    haydi bekliyorum

o bayrak gümrük teşkilatını temsil eden bayrak tam osmanlıdan bu yana kullanılan bayrak ziya....................
    >>>
    EMRAH
    <<<
  • quote:

ne rezil etmesi?
    haydi bekliyorum

hocam gerçekten yasal bir şey bu.dün arkadaşı rezil ettiler,sende olma rica ediyorum.
  • açıklama için teşekkürler
    öğrenmiş oldum bilmediğimi inkar edecek değilim

açıklama için teşekkürler

o zaman tüküdüğünü yala sctıgını sıva

başlıgı degiştir

özrünü dile

(dünde aynı şey oldu şimdide nedir bu ülkyi bölmekteki hevesiniz anlamıs deiliz)

Orjinalden alıntı: .IsTanBul.

quote:

açıklama için teşekkürler

o zaman tüküdüğünü yala sctıgını sıva

başlıgı degiştir

özrünü dile

(dünde aynı şey oldu şimdide nedir bu ülkyi bölmekteki hevesiniz anlamıs deiliz)

bokunu çıkarma sende

bu ülkeyi bölmekteki hevesimi de bir kanıtlarsan yne mutlu olacağım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.