Şimdi Ara

Kontenjanı dolmayan bölümler??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
22.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler şimdi mesela geçen sene akdeniz üniversitesi uluslararası ilişkiler kontenjanı dolmamış ve bu sebeple taban puanı yok, Buraya atıyorum sıralaması 350 binlerde olan biri yazsa kazanabilir mi? yani kontenjan dolmadığı için 350 400 bin e kadar düşerler mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kontenjanı Dolmayan Bölümler Ne Demektir?

Üniversite tercih dönemlerinde bazı bölümlerde kontenjanlar dolmadan başvurular kapanabilir. Bu, o bölümlerde yeterli sayıda adayın bulunmadığı anlamına gelir. Bu bölümlere "kontenjan dolmayan bölüm" veya "kontenjanı dolmamış bölüm" denir.

Kontenjanı Dolmayan Bölümlere Kimler Girebilir?

Kontenjanı dolmayan bölümlere tercih yapabilmen için aşağıdaki şartları sağlaman gerekir:

• Tercih ettiğin bölümün taban puanını karşılamış olmak.
    • OBP'nin (Ortak Sınav Puanı) bölümün OBP barajını geçmesi.
    • Tercih süresi içerisinde o bölüme tercih yapmak.

Kontenjanı Dolmayan Bölümlere Tercih Yapılabilir mi?

Evet, kontenjanı dolmayan bölümlere tercih yapabilirsin. Bu bölümlere yerleşme ihtimalin, taban puanını karşılamış ve OBP barajını geçmiş diğer adaylardan daha yüksektir. Ancak, o bölüme yerleşebilmek için yine de tercih sıralamasının yüksek olması gerekir.

Sonuç

Kontenjanı dolmayan bölümler, yeterli sayıda adayın başvurmadığı bölümlerdir. Bu bölümlere tercih yapabilmek için o bölümün taban puanını karşılamış olmak, OBP barajını geçmiş olmak ve tercih süresi içerisinde o bölümü tercih etmek gerekir. Kontenjanı dolmayan bölümlere yerleşme ihtimali, diğer adaylara göre daha yüksektir, ancak yine de yüksek bir tercih sıralamasına sahip olmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • updullah
  • Bende Merak Ediorum bu Soruyu ...
  • büyük ihtimal yine dolmaz. şahsi kanaatim. bir sürü üniversite açıldı, zaten var olan üniversiteler de bir çuval yeni bölüm açtı. oraya geçen sene sıra gelmediyse bu sene hiç gelmez diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

büyük ihtimal yine dolmaz. şahsi kanaatim. bir sürü üniversite açıldı, zaten var olan üniversiteler de bir çuval yeni bölüm açtı. oraya geçen sene sıra gelmediyse bu sene hiç gelmez diyorum.

Şöyle Bir Şey Nasıl Olur Peki , Mesela Bi Bölümde Kontenjan 20 Ama 17 Kişi Yerleşmiş Ben Şimdi 180 Puan Yapmış olsam Orayı Tercih Etsem Direk Girebilirmiyim , Zaten Çoğu Üniversite Altına Yazmış *Taban Puanı Oluşmamış bölümlere 180 Puanını Geçen Başvurabilir Diye Ama Aklıma Takılıyor Sürekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan1994

Beyler şimdi mesela geçen sene akdeniz üniversitesi uluslararası ilişkiler kontenjanı dolmamış ve bu sebeple taban puanı yok, Buraya atıyorum sıralaması 350 binlerde olan biri yazsa kazanabilir mi? yani kontenjan dolmadığı için 350 400 bin e kadar düşerler mi

düşebilirde düşmeyebilrdi

tam bir şey söyliyemem
  • uppp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tıp kontenjanı noldu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Snooze_

quote:

büyük ihtimal yine dolmaz. şahsi kanaatim. bir sürü üniversite açıldı, zaten var olan üniversiteler de bir çuval yeni bölüm açtı. oraya geçen sene sıra gelmediyse bu sene hiç gelmez diyorum.

Şöyle Bir Şey Nasıl Olur Peki , Mesela Bi Bölümde Kontenjan 20 Ama 17 Kişi Yerleşmiş Ben Şimdi 180 Puan Yapmış olsam Orayı Tercih Etsem Direk Girebilirmiyim , Zaten Çoğu Üniversite Altına Yazmış *Taban Puanı Oluşmamış bölümlere 180 Puanını Geçen Başvurabilir Diye Ama Aklıma Takılıyor Sürekli.

Kontenjan dolmamış bölümlerden min puanla girebilirsin yani 180 ile yerleşebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

quote:

Orijinalden alıntı: Snooze_

quote:

Kontenjan dolmamış bölümlerden min puanla girebilirsin yani 180 ile yerleşebilirsin

Teşekkürler Cevabınız İçin .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.