Şimdi Ara

KONTENJAN ARTIŞI HESAPLARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ufak işlem hataları olabilir diye minimum bir rakam vereceğim sadece hesabımı bir de kendi yorumumu aktaracağım.ilk 20 bin için MF1,MF3 ve MF4'deki artışları hesapladım.MF2'de artış yok ilk 20 binde.

azalışlar da dikkate alındı .

mf1 + mf4 için hesabım +189'luk bir artış var okul birincilikleri de dahil.bu birinciler daha geriden de tercih edebiliyorlar ancak yine kontenjan dahilinde aldım en son toplamda minimum rakam vereceğim zaten .

mf3'de yeni açılan tıp ve dişlerin yanı sıra artış gösteren tıp,diş ve moleküler biyoloji ve genetikteki(boun) net artış (özellerin tam bursluları dikkate alındı yeni açılanlarda) 1059.
    kapatılan gata da dahil edildi
    yazdığım rakamların toplamı 1248.ilk 20binde olmayan okul birincilerini ve kapatılan üniversitelerdeki kontenjan(72) çıkaracak olursak ve de kötümseri düşünmek açısından 1050 gibi bir rakam verebilirim.uzman gibi bir sonuç veya iddia ortaya atmayacağım. bu artışlara kendi yorumum : 900
    en son kapatacak devletteki diş 20.500 civarından kapatabilir.kıbrıs zaten 20.300(ingilizce olan) ile kapatıyordu.21 bin civarlarından kapatan diş hekimliklerini de görebiliriz bunlar ihtimal dahilinde.en son tıp 16bine dayanabilir.
    düşüşte olan itü inşaat(17900 türkçe) dengeleri bozmazsa yani 20binin de gerisine düşerse -ki bu çok düşük de olsa ihtimal dahilinde- bahsetmeye çalıştığım büyük artış yalpalayabilir.

ÖZET İLE
    Ciddi bir kontenjan artışı var 20bin civarı diş bekleyen arkadaşlara son sıradan da olsa diş gelebilir şanslarını kullandıklarını umuyorum.mühendisliklerde ufak artışlar var bu yüzden iyi üniversitelerde büyük kaymalar olmaz genel olarak.belki birkaç bölüm sürpriz yapabilir her sene olduğu gibi.

edit: kapatılan gata da dahil edildi ilk 10binde 16 kız öğrenci alıyordu gata tıp.
    edit 2 : gata erkek ilk 20binden kapatmadığı için tam bir hesap yapmadım ancak minimum sayıyı 900 gibi düşünebiliriz hepsi ilk 20binden tercih etmiyor gata erkeğin.
    edit3: genel olarak bütün dişler kayacak demedim arkadaşlar son diş geride kapatacak dedim bu sadece demek değil ki geriye doğru toplu bir kayma olacak ancak kontenjan yüklemesi yapılan yıllarda ciddi kaymalar da olmuştur

edit4:çok sayıda soru geliyor tercih uzmanı değilim arkadaşlar sadece bir hesaplama yaptım özel olarak okulların durumlarına göre bir inceleme yapmadım bazı üniversite veya bölümler düşüşe de geçebilir artışa da yani siz listenize yazın gelirse zaten bir hafta içinde öğreneceksiniz.tek tercih yapmayın alternatiflerinizi yazın kendinizi garantiye alın gereksiz risklere gerek yok.şu tıp kaçla kapatır şu diş kaçla kapatır kesin olarak bilemem sadece son diş 20'nin üstü diyorum bu da en basit çıkardığım sonuç diğer sonuçları hep beraber 1 hafta içinde göreceğiz sabredin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hafnarfjordur -- 4 Ağustos 2016; 12:56:35 >

• uplıyorum ilgisi olanlar için çok net bir toplam değildir yokatlas üzerinden hesaplama yaptım.
  • Eline sağlık
  • Ilk 20k daki muhemdislik mesela 18800 deki muhendislik kacla kapar sence bu kontenjan artisi ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60Nightmare58 6 kullanıcısına yanıt
    hacettepe ee veya yıldız bilgisayar galiba kastettiğiniz bölümler.önceki yıllara bakarsak yıldız pcde bi artış hacettepede bir düşüş var.yıldız yine civarlarda bir sürpriz olmazsa kapatır gibi.hacettepe bilemiyorum düşüş ivmesi devam da edebilir tekrar önceki sırasına da gelebilir.net bir şey diyemiyorum
  • Hafnarfjordur H kullanıcısına yanıt
    Eyw saolasin yorum icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Hafnarfjordur

Ufak işlem hataları olabilir diye minimum bir rakam vereceğim sadece hesabımı bir de kendi yorumumu aktaracağım.ilk 20 bin için MF1,MF3 ve MF4'deki artışları hesapladım.MF2'de artış yok ilk 20 binde.

azalışlar da dikkate alındı .

mf1 + mf4 için hesabım +189'luk bir artış var okul birincilikleri de dahil.bu birinciler daha geriden de tercih edebiliyorlar ancak yine kontenjan dahilinde aldım en son toplamda minimum rakam vereceğim zaten .

mf3'de yeni açılan tıp ve dişlerin yanı sıra artış gösteren tıp,diş ve moleküler biyoloji ve genetikteki(boun) net artış (özellerin tam bursluları dikkate alındı yeni açılanlarda) 1059.
    kapatılan gata da dahil edildi
    yazdığım rakamların toplamı 1248.ilk 20binde olmayan okul birincilerini ve kapatılan üniversitelerdeki kontenjan(72) çıkaracak olursak ve de kötümseri düşünmek açısından 1050 gibi bir rakam verebilirim.uzman gibi bir sonuç veya iddia ortaya atmayacağım. bu artışlara kendi yorumum
    en son kapatacak devletteki diş 20.500 civarından kapatabilir.kıbrıs zaten 20.300(ingilizce olan) ile kapatıyordu.21 bin civarlarından kapatan diş hekimliklerini de görebiliriz bunlar ihtimal dahilinde.en son tıp 16bine dayanabilir.
    düşüşte olan itü inşaat(17900 türkçe) dengeleri bozmazsa yani 20binin de gerisine düşerse -ki bu çok düşük de olsa ihtimal dahilinde- bahsetmeye çalıştığım büyük artış yalpalayabilir.

ÖZET İLE
    Ciddi bir kontenjan artışı var 20bin civarı diş bekleyen arkadaşlara son sıradan da olsa diş gelebilir şanslarını kullandıklarını umuyorum.mühendisliklerde ufak artışlar var bu yüzden iyi üniversitelerde büyük kaymalar olmaz genel olarak.belki birkaç bölüm sürpriz yapabilir her sene olduğu gibi.

edit: kapatılan gata da dahil edildi ilk 10binde 16 kız öğrenci alıyordu gata tıp.

Hocam itüde 16800 le kapatan bi yer bu sene kacla kapatır en çok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam peki ıtü inşaat kaç ile kapatır bu sene geçen sene 17900 ile kapanmış

Edit: Hocam atlamissiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eray_36 -- 4 Ağustos 2016; 11:49:05 >
  • kontrol ve otomasyon 2 sene oldu öğrenci almaya başlayalı.bu yıl da kontenjan arttırmış bence 17.500'e doğru kayar gibi geliyor.
  • quote:

kontrol ve otomasyon 2 sene oldu öğrenci almaya başlayalı.bu yıl da kontenjan arttırmış bence 17.500'e doğru kayar gibi geliyor.

Yoo hocam 2001 den beri kontrol müh. adıyla öğrenci almış. İsim güncellemesi o sadece bölüm yeni kurulmadı ki

• quote:

uplıyorum ilgisi olanlar için çok net bir toplam değildir yokatlas üzerinden hesaplama yaptım.

Hocam 150k civarı mühendislik sıralamaları için ne düşünüyorsunuz kontenjan bakımından?

• ben o isimle 2 sene oldu demek istemiştim.yokatlastan bakıyorum bu arada.fikrim gerileyeceği yönünde ama bilemiyorum.
    hocam gata tıp erkek 240 kişi alıyordu o çok etkiler
    erkeği neden dahil etmediniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güzel olmuş elinize sağlık hocam

• Diş sıralamaları 1000 geri gider mi?

İlk 40 binde durum nasıl hocam bilginiz var mı

• gata tıp erkek ilk 20binde değil diye dahil etmedim.yani tabi ilk 20binden tercih eden bir sayı vardır ancak bunun verisi elimizde yok.
  • Hocam 90k dayim kactan yazmaya baslayim

• Gecen yil 22.4 ile kapatan azerbaycan tıp kontenjani 30 dan 40 a cikmis.22.5 im mf3.℅ kac gelir,ve azerbaycan tip büyük ihtimalle nerelere kadar düser,24 k olur mu,simdiden tesekkurler
  • hocam iyi geceler geçen sene ytü elektrik 28.300le kapatmış bu sene kaçla kapatır sizce?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.