Şimdi Ara

Kontağı çevirince gelen cızıltı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben kontağı bir kere çevirince (radyo vb. Hiçbirşey açık değil) bir cızırtı sesi geliyor. Bu hoparlörden mi geliyor neyin nesi anlayamadım. Bu bir sorun yaratır mı. Arabayı çalıştırınca bu sesi duymuyorum. Araba sesi bunu bastırıyor. Araç clio symbol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kontağı Çevirince Gelen Cızırtı Sesi: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın kontak anahtarını çevirdiğinizde gelen cızırtı sesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Zayıf Akü: Akü bitmiş veya zayıfsa, marş motoruna gerekli gücü sağlayamayabilir ve bu da cızırtı sesine neden olabilir.
    • Korozyonlu Kontaklar: Kontağın kontak noktaları zamanla korozyona uğrayabilir ve bunun sonucunda cızırtı sesi meydana gelebilir.
    • Hasarlı Marş Motoru: Marş motoru arızalıysa veya hasar görmüşse, kontakta çevirdiğinizde cızırtı sesi gelebilir.
    • Arızalı Ateşleme Sistemi: Ateşleme sistemindeki bir arıza da kontak açıldığında uğultu veya cızırtı sesine neden olabilir.
    • Kısa Devre: Elektrik sisteminde bir kısa devre, kontakta çevirdiğinizde cızırtı sesi gelmesine yol açabilir.

• Aküyü Kontrol Et: Akünün şarj olup olmadığını ve terminallerin temiz olup olmadığını kontrol et. Gerekirse aküyü şarj et veya değiştir.
    • Kontakları Temizle: Kontak noktalarındaki korozyonu gidermek için bir tel fırça veya kontak temizleyici kullan.
    • Marş Motorunu Kontrol Et: Marş motorunun düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et. Gerekirse onar veya değiştir.
    • Ateşleme Sistemini Kontrol Et: Ateşleme sistemindeki arızaları tespit etmek için bir mekanikten profesyonel yardım al.
    • Kısa Devreleri Kontrol Et: Elektrik sisteminde bir kısa devre olup olmadığını kontrol et. Gerekirse kısa devreyi tespit et ve onar.

Kontak açıldığında gelen cızırtı sesini gidermek için bu adımları takip etmen önerilir. Sorun devam ederse, daha kapsamlı bir teşhis ve onarım için güvenilir bir oto tamircisine başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sağ ön camın sağ alt köşesine yakın bir yerden ses geliyor elektrik kaçağı gibi hoparlörden gelmiyor.

• tahminim mazot pompası devreye giriyor. araca yakıt gönderiyor sonra ışıklar sönünce de siz arabayı çalıştırıyorsunuz :)
  • Hocam ses bugün biraz daha artt

• kardeş aynı şey bende de var
    bir sabah motor çalışmadı hiç krank dönüyor ama ateşleme yok
    2 saat sonra tkr denedim tık diye çalıştı mayıs gelsin servise girecek
    umarım senin başına gelmez.
  • Bende hafta sonu arabayı sanaiye götüreyim bakalım ne çıkarak.
  • hocam konu hortluyo farkındayım ama ne imiş arabanın sıkıntısı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim arabada kabutun içinde çam ile kabut arasındaki siyah bir koruyucu var onu söktü altında sağ ön kabıya yakın bir yerde bir elektrik kablosunu söktü artık ses gelmiyor. zararı varmı dedim yok hiçbirşey olmaz dedi nezamandan beridir ses seda yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.