Şimdi Ara

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
290
Cevap
1
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Marmarali
    bence 600 ytl gibi bir rakam dusunuyorsanız logitech z5500 tercih edebilirsiniz. Çok başarılı bir sistem

http://www.teknofiyat.com/?search=logitech+5500&altlimit=&ustlimit=
    Teknofiyat sitesine göre en az 750 YTL fiyatı var Logitech Z-5500'ün.

Eğer genel amaçlı, yani oyun konsolu + dvd + tv için kullanılacaksa 900 YTL civarına yukarıdaki Rehber'in C seçeneğini kurmak bence daha rasyonel.

Logitech gibi setler bana göre %90 ve üzeri oranda PC'de kullanacaklar için uygun.

• Bana PM ile gönderilen 2 sorunun cevabını buradan veriyorum, herkes istifade etsin :

quote:

Orjinalden alıntı: Necropsie
    Bu konuda bahsi geçen dahili decoder'a sahip kulaklığı almaya karar verdim.

Sorum şu, bu kulaklığın optik girişi var. Kırmızı/beyaz kabloyu nasıl kulanacağımı biliyorum, ama onunla stereo ses alınıyor.
    Optik giriş için kırmızı/beyaz kablo kullanılmıyor anladığım kadarıyla. Ne gibi bir kablo kullanmak gerekir?
    Xbox360'la beraber gelen kablo bu iş için hyeterli midir yoksa bir çevirici gibi ek bir aparat almak lazım mıdır?

Optik girişi olan bir ses sistemi ile (sizin sorunuzda kulaklık oluyor) Xbox360, PS3, Dvd Player gibi cihazlar arasında bağlantı yapmak için :
    OPTİK KABLO kullanılır.

Optik kablo hiçbir Xbox360 paketi ile birlikte gelmez; piyasadan markalı olarak 15-20 YTL'ye veya markanız olarak 5-7 YTL'ye temin edebilirsiniz.

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular

quote:

Orjinalden alıntı: soulfly1
    Creative için decoder'e ihtiyacınız var demişsin. Bende Philips mms460 var. Onun içinde decodere ihtiyaç var mı?
    Ps3'e bağlamak istiyorum fakat subwooferın arkasındaki girişlere baktım falan bir yol bulamadım.
    Galiba sen kullandın bunu xbox360da. Component kablodaki kırmızı ve beyaz kabloları subwooferın neresine ve taktın ve diğer kabloları nasıl kullandın.

Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum :
    PS3, Xbox360 gibi oyun konsollarından "5.1 Dolby Digital" ses alabilmenin tek yolu "optik kablo" kullanmaktır; bunun için de doğal olarak bir şekilde "optik girişi" olan bir ses sistemine ihtiyacınız var.

Kırmızı-Beyaz kablolar, sesi sadece STEREO, yani 2 kanal olarak olarak aktarmak içindir.
    Eğer Philips MMS460 gibi dahili decoder'i olmayan, analog bir hoparlör seti ile PS3 veya Xbox360'dan STEREO ses almak istiyorsanız,
    kırmızı-beyaz kabloları, ses (hoparlör) sisteminizin "kırmızı-beyaz AUDIO IN (GİRİŞ)'lerine takmanız gerekmektedir.

Fakat, Philips MMS460 ile PS3 veya Xbox360'dan 5.1 Dolby Digital ses almak istiyorsanız,
    bu rehberin ilk mesajında, B seçeneğinde belirtildiği gibi harici bir decoder almanız gerekmektedir.

• Cevabınız için teşekkürler.
  • Bütün yazılanları okudum. Gerçekten signore arkadaşımız önemli bi konuya değinip detaylı açıklamalar yapmış. Bu konunun sabitlenmesi gerektiğine inanıyorum. Lakin görsel konular kadar önemli bi konu olduğuna göre yeri sabit olmalıdır. Açıklamalatına şöyle hızlı hızlı baktım, ihriyacım olduğunda detaylı bakıp sağlam kararlar alacağım sanırım, eline sağlık signore.

Bu arada bir soru, farklında değilim bu soru yanıtlanmış mı ama ben yine de bi sorayım dedim. HDMI ile televizyona bağladığımız ps3'ü ayrıca otik kablo ile ses sistemine bağladığıızda herhangi bir sorun çıkar mı? Yoksa sadece tvnin sesini kısmak yerterli midir?

Cevabı verilmiş ise kusuruma bakmayın, okduum kadarıyla rastlamadım.
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Son olarak şunu sorayım; aşağıdaki kablolardan biri benim işimi görür mü xbox360 için? Görüyorsa, hangisi? Veya internet üzerinden satın alabileceğim başka bir kablo tavsiye eder misiniz?

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270654&CS_Category=_KABLOLAR697&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270624&CS_Category=_KABLOLAR697&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

• ya arkadaşlar kızacaksınız ama bütün mesajları okumaya üşendim. Bu arada ses terimleri hakkında tam bir cahilim. Yani 5.1, 4.1, DD falan bilmiyorum. Tek öğrenmek istediğim şey benim creative inspire 4400'ü ps3'e bağlayabilir miyim?. Cevap evetse nasıl. Çünkü ben bahsedilen 400 ytl'den başlayan ses sistemlerine artık para veremem. Zaten ps3'ü sipariş ettim, mönitörü değiştim falan. Haklı olarak babam beni keser. Bir de eğer bağlanıyorsa bağlantıyı sağlayacak olan aparat PS3'ten (yoksa o kırmızı-beyaz kablo bu mu?) çıkıyor mu yoksa ben mi almalıyım.
  • Bir süreliğine üst konu olmuştur.
  • neyse ya dayanadım o yukarıda bahsedilen creative'in kulaklığını aldım. Onunla oldukça güzel ses alıyorum.
  • Bende panasonic in bi ev sinema sistemi var. Acaba bunu ps3 e bağlayabilir miyim??

Modeli: SC-HT870

LİNK: Panasonic SC-HT870 Ev Sinema Sistemi

yardım edebilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BadGuy
    Bende panasonic in bi ev sinema sistemi var. Acaba bunu ps3 e bağlayabilir miyim??
    Modeli: SC-HT870
    LİNK: Panasonic SC-HT870 Ev Sinema Sistemi
    yardım edebilirseniz sevinirim.

Ev sinema sisteminizin "dahili decoderi" ve dolayısıyla "dijital optik girişi" olduğu için,
    "optik kablo" kullanarak (PS3'ün optik çıkışından, ses sisteminizin optik girişine bağlantı yaparak)
    5.1 Dolby Digital ses alabilirsiniz.
  • quote:

Ev sinema sisteminizin "dahili decoderi" ve dolayısıyla "dijital optik girişi" olduğu için,
    "optik kablo" kullanarak (PS3'ün optik çıkışından, ses sisteminizin optik girişine bağlantı yaparak)
    5.1 Dolby Digital ses alabilirsiniz.

teşekkürler arkadaşım
  • Herkese merhaba,

Evde çok fazla dvd seyrediyorum.

Sony 70 ekran tv ve voxline gri dvd player var.

Şu an İstanbuldayım COSONİC HTS-168 5.1 kulaklığı araştıyorum. 55 YTL civarı bir fiyatta.

Aranızda kullananlar varsa ÖNERİRMİSİNİZ? DVD film seyretmek için gerçekten 5.1 benzeri bir etki yapıyormu?

Şu an stereo bir philpis kulaklıkla dvd izliyorum.

Teşekkürler.
  • bir tane ev sinema sistemi alacağım,bunu oyun konsolumda da kullanmak istiyorum(PS3).alacağım ev sinema sisteminin illaki optik girişi mi olması gerekiyor?optik girişi olmayan sistemden herhangi bir yolla gerçek 5+1 ses alamaz mıyım?bu işlerden pek anlamıyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim (işim gücüm oyun oynamak)
  • quote:

Orjinalden alıntı: DefCon33
    bir tane ev sinema sistemi alacağım,bunu oyun konsolumda da kullanmak istiyorum(PS3).alacağım ev sinema sisteminin illaki optik girişi mi olması gerekiyor?optik girişi olmayan sistemden herhangi bir yolla gerçek 5+1 ses alamaz mıyım?bu işlerden pek anlamıyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim (işim gücüm oyun oynamak)

Daha evvel konu içinde cevap verilmişti ama, yine yazalım.

PS3, Xbox360 gibi oyun konsolları ile "Dolby Digital 5.1 ses" alabilmenin tek yolu, optik bağlantı yapılmasıdır.
    Bunun için de "optik girişi" olan bir ses sistemine ihtiyacınız var.
    Konunun ilk mesajına bakarsanız, alternatifler detaylı olarak yazılmıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: DefCon33
    bir tane ev sinema sistemi alacağım,bunu oyun konsolumda da kullanmak istiyorum(PS3).alacağım ev sinema sisteminin illaki optik girişi mi olması gerekiyor?optik girişi olmayan sistemden herhangi bir yolla gerçek 5+1 ses alamaz mıyım?bu işlerden pek anlamıyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim (işim gücüm oyun oynamak)

Daha evvel konu içinde cevap verilmişti ama, yine yazalım.

PS3, Xbox360 gibi oyun konsolları ile "Dolby Digital 5.1 ses" alabilmenin tek yolu, optik bağlantı yapılmasıdır.
    Bunun için de "optik girişi" olan bir ses sistemine ihtiyacınız var.
    Konunun ilk mesajına bakarsanız, alternatifler detaylı olarak yazılmıştır.

teşekkür ederim saol cevabın için

• Özel mesaj ile gelen soruyu burada cevaplıyorum.

quote:

Merhabalar,
    Bütçem kısıtlı olduğu için "Harici decoder + Dahili decoder'siz 5.1 Hoparlör" yordamını seçeceğim.

Fakat bir problemim var, önerdiğiniz iki dekoderide hiçbir şekilde bulamıyorum. İnternette aradığımda sadece eski satışlar karşıma çıkıyor. Bu ürünleri sanal ortamda değilde, bir dükkana gidip bulamazmıyım acaba? Bildiğiniz birkaç dükkan ismi varsa ve paylaşırsanız çok müteşekkir olurum. İkinci el veya sıfır farketmez, sadece gerçek dijital ses keyfini yaşamak istiyorum.

Durumunuzu çok iyi anlıyorum.
    Bana da ilginç gelmesine rağmen ve tüm dünyada aramama rağmen, Creative DDTS-100 ve Jazz DE-005/6/7 gibi decoderlerin alternatifini bulamadım.

Özellikle Jazz DE-005/6 bir zamanlar 55 usd + kdv gibi inanılmaz fiyata satılıyordu.
    İnanılmaz diyorum, çünkü Creative Ddts-100 170 Usd + kdv idi ve dahili decoderi olan sistemler ise 400-500 Usd civarındaydı.

Sonra Jazz decoderler tükendi ve Mavi Bilgisayar bir daha getirmedi; dolayısıyla şu an ancak ikinci el olarak bulunabiliyor.
    Creative Ddts-100 ise halen mağazalarda bulunabilir bence, fakat fiyatı çok yüksek; tabi ki Creative Megaworks 550 ses sistemi ile harikalar yaratıyordur ama, neredeyse ikinci el Yamaha anfi alabileceğiniz fiyata geliyor.

Asıl sorunuza dönersem,

Jazz DE-005/6/7 : Forumları ve satış sitelerini takip etmek gerekiyor. Sürekli piyasaya düşen bir cihaz değil; ama bulduğunuz zaman da kaçırmamanız gerekir bir cihaz. Örneğin "sahibinden.com" istesinde jazz decoder kelimelerini arattım, 19 Haziran'da verilen bir ilan buldum. Gerçi hoparlör ile birlikte satıyor ama, ayrı ayrı da satabilir herhalde.
    Bir de 9 Mayıs'ta ilan veren var, büyük ihtimalle satmıştır ama.
    -http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4049701
    -http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3560470

Creative DDTS-100 : Jazz için söylediklerim geçerli. İlave olarak, 170 Usd+kdv vermek isteyenler için bir şekilde mağazalarda sıfır olarak bulunabileceğini düşünüyorum.

Diğer Alternatifler :
    - Bütçenizi tam olarak bilmiyorum ama, sıfırı 400 YTL satılan LG, Philips paket ev sinema sistemlerini ikinci el olarak arayabilirsiniz. Bu paket sistemlerde, hem dvd player hem de anfi görevinde üniteler var. Ses kalitesi tabi ki en az 1.000 YTL'ye kuracağınız sistemlere benzemez ama, yine de digital 5.1 ses alırsınız ve tatmin edeceğini de düşünüyorum.
    - Diğer bir alternatif ise, Logitech Z-5400 gibi dahili decoderi olan bir setin ikinci elini aramak olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 24 Haziran 2007; 10:53:24 >

• Çok çok teşekkür ederim, kolay gelsin.
  • bilmediğim birçok şeyi öğrendim ellerine emeğine sağlık çok teşekkür ederim.

Benim Xbox 360 da optik çıkışı bulamadım. TV bağlantı kablosu üzeirnde olaağı gibi bir yorum okudum ama ben böyle bir çıkışı göremedim benim kabloda.

benim bağantı kablosunda 6 tane uç var 2 tane stero ses, 1 tane video
    ve 3 tane de component için kablo başka yok
    ayrıca kablo da mı alacağım yoksa.

Tekrar teşekkürer.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu
    Benim Xbox 360 da optik çıkışı bulamadım.
    TV bağlantı kablosu üzeirnde olacağı gibi bir yorum okudum ama ben böyle bir çıkışı göremedim benim kabloda.

benim bağantı kablosunda 6 tane uç var 2 tane stero ses, 1 tane video ve 3 tane de component için kablo başka yok ayrıca kablo da mı alacağım yoksa.

Xbox360'ın optik çıkışı cihaz üzerinde değildir.; görüntü kablosunun tam Xbox360'a giren soketinin arka tarafındadır.

Sizin kablonuz, tarif ettiğiniz kadarıyla orjinal Microsoft HD görüntü kablosu; dolayısıyla bahsettiğim optik çıkışın kablonun arkasında olması gerekir.
    Ayrıca Xbox360'ı monitöre bağlamak için kullanılan VGA kabloların 2 çeşidi var; birinde optik çıkış var diğerinde yok.

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular

PM'den gönderdiğiniz soruyu da buradan cevaplıyorum:

quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu
    http://urun.gittigidiyor.com/External-DD5-1-DTS-Decoder-MUCIZE-DECODER_W0QQidZZ5565992
    bu ürün için 5.1 dolby ses alınablir demişsin kardeş.

evde xbox 360 J konsol var ve birde bilgisayarda logitech x530
    bildiğin gibi x 530 da optik giriş yok bu satılan ürün xbox ımdan dolby 5.1 ses alabilirmiyim

bu ürüne 60 YTL verilir mi?

Evet, yukarıda link verilen Jazz DE-005 decoder ve Logitech X-530 ile (ve diğer tüm 5.1 hoparlörler ile)
    Xbox360'dan 5.1 Dolby Digital ses alabilirsiniz.

Bağlantı şu şekilde yapılıyor :
    Optik kablo satın alıyorsunuz ve bir ucunu yukarıda anlattığım soketin arka kısmındaki optik çıkışına, diğer ucunu bu decoder'in optik girişine bağlıyorsunuz.
    Sonra Logitech X-530'un 6 kanal kablosunu decoderin 3'lü 6 kanal girişine bağlarsınız;
    eğer X-530'un da 6 kanal kablosu 3'lü ise decodere doğrudan bağlanır, 6'lı ise 2 ucu tek uca indiren kablo almanız gerekir; basit birşeydir, heryerde bulabilirsiniz.

"60 YTL verilir mi" sorunuza gelince, beklediğiniz kabahat diyorum.
    Bu decoder, 5.1 Dolby Digital ses için en ideal, en ucuz çözüm; bunun sayesinde Creative Megaworks 550 ile bile Xbox360'dan 5.1 ses alırsınız.
    Zaten piyasaya çoook ender düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Temmuz 2007; 12:05:41 >

• Optik çıkış,XBOX 360 Component ya da optik çıkış özelliği bulunan VGA kablonun XBOX 360'a giren kısmının üzerinde.Görebilirsin hemen orada....
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.