Şimdi Ara

Konsol oyunları Facebook'ta!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Facebook'taki basit oyunları unutun; artık konsol oyunlarını, konsol kalitesinde Facebook'ta oynayın

Facebook kurulduğu günden bu yana yarattığı yeni sosyal medyanın yanında bir de bu sistem üzerinde oynanabilen oyunlarla gündeme geldi. Birçok farklı firmanın ilginç ve bağımlılık yaratan oyunlarına artık bir de Gaikai isimli firma eşlik edecek, hem de çok daha farklı bir boyutta...

Gaikai'nin amacı, oyun severlerin bu güne kadar çektikleri çileleri yok etmek. Firma herhangi bir şekilde online mağazalara gitmeye gerek kalmadan ya da onlarca saat süren oyun indirme işlemine gerek kalmadan, harika grafiklerle süslenmiş oyunları ayağımıza getirmeyi planlıyor.Hal böyle olunca da bu tarzdaki bir yeniliği oyunculara sunmanın en iyi yeri Facebook olarak karşımıza çıkıyor. Ama bu sefer basit Facebook oyunlarının yerini, firmanın söylediğine göre, konsol kalitesinde oyunlar alacak.

Gakai'nin CEO'su olan David Perry konuya şu şekilde bir açıklama getiriyor; "İnsanlar oyunlarına devam etmek pahasına Facebook'un başından kalkmıyorlar. Zynga'nın bir fenomen haline dönüşmesi bu teorimin en iyi destekleyicisidir. 'Cloud Gaming' olarak lanse edilen bu oyun yapısının en büyük özelliği, oyunları oynayabilmek için herhangi bir şekilde download ya da harika bir bilgisayar sistemine ihtiyaç duymuyor olması. Kısacası bu yapı içerisinde bulunan bütün oyunları kelimenin tam anlamıyla sadece internet bağlantısı ile kullanabilecek ve arkadaşlarınızla harika bir deneyim yaşayabileceksiniz."

Peki bizi bekleyen oyunlar hangileri?

Konsol oyunları Facebook'ta!

Gaikai'nin Facebook üzerinde yapmaya hazırlandığı ilk beta test sürecindeyse şu oyunlar oynanabilir olarak karşımıza çıkacaklar:

- Saints Row: The Third
    - Dead Rising 2: Off the Record
    - Magicka
    - Sniper: Ghost Warrior
    - The Witcher 2: Assassins of Kings
    - Orcs Must Die!
    - Farming Simulator 2011

Firma an itibariyle Facebook dünyasına gişe rekorları kıran oyunları getirebilmek için birçok farklı yayıncıyla konuşuyor. Öyle görünüyor ki ilk beta denemesi başarılı olursa, oyunlar ve oyunculuk çok daha farklı bir yöne doğru gidecek.

• OnLive'ın zaten başlatmış olduğu bulut oyun sistemini Facebook'a getiriyorlar demek. Enteresan...
  • Güzel bi paylaşım teşekkürler
  • onlive çakması
  • Oyunlar güzel değil.
    Ayrıca ben o kadar money vereyim sonra birileri beles oynasın! Yok yaaa!! MHkemeye veririm valla!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16Kırmızı

Oyunlar güzel değil.
    Ayrıca ben o kadar money vereyim sonra birileri beles oynasın! Yok yaaa!! MHkemeye veririm valla!

merak etme beleşe vermezler
  • Bizim ülkemiz için bu tür uygulamalar hayalden öte gitmez. Hızlar yetersiz, ping'ler yetersiz, internet paketleri sınırlı ve sunucular ülkemize çok uzakta. Bütün bunlar birleşince, bu tür uygulamaları ülkemizde kullanmayı aklımıza bile getirmememiz gerekiyor. Tabi özel anlaşmalarla ülkemize sunucuların gelmesi ve bu hizmeti veren firmalarla ISS'lerin yaptığı anlaşmalar sonucu veri alışverişinin kotaya yansıtılmaması durumunda, patlama da yaşanabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .ZeuS.

Bizim ülkemiz için bu tür uygulamalar hayalden öte gitmez. Hızlar yetersiz, ping'ler yetersiz, internet paketleri sınırlı ve sunucular ülkemize çok uzakta. Bütün bunlar birleşince, bu tür uygulamaları ülkemizde kullanmayı aklımıza bile getirmememiz gerekiyor. Tabi özel anlaşmalarla ülkemize sunucuların gelmesi ve bu hizmeti veren firmalarla ISS'lerin yaptığı anlaşmalar sonucu veri alışverişinin kotaya yansıtılmaması durumunda, patlama da yaşanabilir.

onlive ' ı denemek istemiştim yazılar bile okunmuyordu yav.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilkan

quote:

Bizim ülkemiz için bu tür uygulamalar hayalden öte gitmez. Hızlar yetersiz, ping'ler yetersiz, internet paketleri sınırlı ve sunucular ülkemize çok uzakta. Bütün bunlar birleşince, bu tür uygulamaları ülkemizde kullanmayı aklımıza bile getirmememiz gerekiyor. Tabi özel anlaşmalarla ülkemize sunucuların gelmesi ve bu hizmeti veren firmalarla ISS'lerin yaptığı anlaşmalar sonucu veri alışverişinin kotaya yansıtılmaması durumunda, patlama da yaşanabilir.

İnternet hızına göre görüntü kalitesini kendisi ayarlıyordur büyük ihtimalle. Performanstan ödün vermemek için görüntü kalitesini düşürüyordur doğal olarak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atilkan

quote:

İnternet hızına göre görüntü kalitesini kendisi ayarlıyordur büyük ihtimalle. Performanstan ödün vermemek için görüntü kalitesini düşürüyordur doğal olarak.

Evet. Zaten görüntüyü düşürmese 1-2 sn decam etmek için 5-10 sn beklemem gerekicek.

Keşke ülkemizdede adam gibi hızlar görebilsek. Ama nerde. 100 mgbit internete 8 gb kota koya bir zihniyet var

• Konsol alamayacaklar için güzel bir sistem ancak buda bedava olmayacaktır muhtemelen.Yani görüntü ve oynayabilirlik açısından konsol yine ön planda olacaktır.Ben çokta fazla ilgi göreceğini düşünmüyorum açıkcası.
  • Benim anlamadıgım bu onlive sistemi teoride inanılmaz güzel konsol katili bir olay ama neden bu kadar az tuttu biri bana bunu açıklayabilirse çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:SyLaR:.

Benim anlamadıgım bu onlive sistemi teoride inanılmaz güzel konsol katili bir olay ama neden bu kadar az tuttu biri bana bunu açıklayabilirse çok sevinirim.

Ülkemizde zaten tutması imkansız. Yurt dışında ise zaten oyun kiralama olayı var. Millet Onlive'a tenezzül etmiyordur bence. Ayrıca en son baktığımda fiyatlar çok yüksekti.
  • quote:

quote:

Benim anlamadıgım bu onlive sistemi teoride inanılmaz güzel konsol katili bir olay ama neden bu kadar az tuttu biri bana bunu açıklayabilirse çok sevinirim.

Ülkemizde zaten tutması imkansız. Yurt dışında ise zaten oyun kiralama olayı var. Millet Onlive'a tenezzül etmiyordur bence. Ayrıca en son baktığımda fiyatlar çok yüksekti.

10 dolar vererek 1 ay boyunca bütün oyunları oynayabiliyorsunuz. 1 ayda kaç tane oyun bitirirsin hesabını sen yap bence çok hesaplı onlive.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality1907

quote:

quote:

10 dolar vererek 1 ay boyunca bütün oyunları oynayabiliyorsunuz. 1 ayda kaç tane oyun bitirirsin hesabını sen yap bence çok hesaplı onlive.

Geçen sene bakmıştım ve 10 dolara oynayabileceğin oyunlar 3-4 senelik olanlardı. Yeni oyunlar oyun başı 15-20 dolar civarıydı. O yüzden pek mantıklı değil. Şimdi sistemi değiştiyse bilemem...

Edit:
    Şimdi sitesine baktım da dediğim gibi 10 dolar olan aylık paketinde 150 den fazla oyun var ama neredeyse hepsi eski. En yeni olarak Homefront, Batman Arkham Asylum, Borderlands falan var. Yeniler ise çok pahalı. Dead Island 30 dolar mesela. PES 12 40 dolar. Ha bazı oyunlarda 3 günlük 6 dolar 5 günlük 9 dolar kiralama var ama değmez. Bunlara bu kadar para vereceğinize direk orj. satın almak daha mantıklı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 18 Nisan 2012; 0:59:08 >

• kampanya yapmışlar 200 oyun playback sadece 2 dolar.
    https://www.onlive.com/playpack
  • quote:

kampanya yapmışlar 200 oyun playback sadece 2 dolar.

Yukarda dediğim gibi eski oyunları oynayabiliyorsun ayrıca sadece ilk ay 2 dolar ondan sonra 10 dolar olarak devam edecekmiş. Şimdi bir de AKK olayı çıktı iyicene pert oldu internet...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DasheriM

quote:

kampanya yapmışlar 200 oyun playback sadece 2 dolar.

Yukarda dediğim gibi eski oyunları oynayabiliyorsun ayrıca sadece ilk ay 2 dolar ondan sonra 10 dolar olarak devam edecekmiş. Şimdi bir de AKK olayı çıktı iyicene pert oldu internet...

hocam eski dediğin oyunlar fear 3, metro 2033, batman a.c, just cause 2, bioshock, red faction armageddon, homefront vs bunlardan hangisini sen xbox da 2 dolara oynayabilirsin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatality1907 -- 23 Nisan 2012; 21:52:10 >

• Aslında 1 kere oynayıp bitireceğin oyunlar için gayet uygun bir sistem Onlive'ın haftalık paketleri.Multiplayer modlarını oynadığınız oyunları da direk satın alırsınız Steam'den vs. olur biter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.