Şimdi Ara

Konsol kasmaz! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yapımcı firmanın gerizekalılığıdır o

elinde tek bir donanım var, oyununu buna göre optimize edemiyorsan herhangi bir konsolun suçu olamaz o
  • aMa OyUnlArI 399 Teleeee QnQq

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size kim konsol kasmaz dediyse agir yemis sizi. Konsollar, konsol tarihinden beri "kasabilen" ve bunun gayet normal oldugu bir platformdur.

Sadece PSVR destekli oyunlarda tek bir frame drop bile olmamasi kurali vardir. Tek bir fps drop bile varsa o firma PSVR'a oyun cikartma iznini alamaz. O yuzdendir ki gorece les gibi grafiklere sahip olur PSVR oyunlar.

• Konsol ve bilgisayar kıyaslamak çok saçma ya :) bilgisayar bugün istediğin fiyat aralığında güncellenip güçlenir, konsol kısıtlı donanımla en iyi keyfi vermeye çalışan bi cihaz...

Böyle takınları olan adam zaten konsol almasın, yok fps yok çözünürlük :) madem böyle mevzulara takılıyorsun pc topla...

Bende genel olarak bilgisayar kullanıcısıydım, fakat evlenince konsol benim için mükemmel kolaylık oldu. Grafik fps takıntım yok kaldı ki rahatsız edici grafikler yok gayet tatminkar...

Konuyu açan arkadaş biraz ilgi arsızlığı yapıyor, madem böyle takıntı var gibi bi kafede dene öyle al... bu kadar kötü tüketici olursan sonuçlarına katlanacaksın :)

• frame rate düşünen adam konsol almasın. aman drop mu oldu fps mi çakıldı diye düşünen adam konsoldan zevk alamaz. mühendislik yapmıyoruz sonuçta maksat oyun oynamak. bir oyun sabit 30 fps çalışıp arada 25-30 arası droplar verebilir bu oynanışı baltalamadığı sürece problem değil. çok sık 20 fps'lere düşüyorsa orda sorun vardır, bu da oyunun optimizasyon özürlü olduğunu gösterir. ben pc'de düşük fps alırsam ayarlara girip uğraşırım mesela, kafam rahat etmez. ama konsolda bir oyun bir yerde 25 fps'e düşüyorsa bu herkeste böyle, o yüzden kafaya takmam. yani olay biraz psikolojik. bunu da kafaya takan adam gidip 5 bin tl verip sistem kursun, yukarıda dendiği gibi eski nesil konsollarda da fps düşmeleri hep olan bir şeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kollaps -- 7 Mayıs 2018; 10:51:27 >
  • 4K olsun 60 fps olsun , oyunlar yag gibi aksin ama cebimden de 1200 TL den fazla cikmasin olmuyor malesef.

Su ana kadar Just Cause 3 de patlama sahneleri disinda , Batman Telltale serisi disinda fps dususu yasamadim onlarda idare edilir seylerdi.Surekli olumsuzluklari gormeye calismaktansa oyunlardan keyif almaya calisin.

Uncharted 4 u , God of War i canavar gibi calistiran alet kiytirik Batman de kasiyorsa konsolun gunahi ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 7 Mayıs 2018; 11:49:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasma olayı kesinlikle oyunu yapan firmaların becerisi ve özeni ile alakalı. En son AC Origins'i standart PS4'de yaklaşık 100 saat oynadım ve en ufak bir performansa sorunu yaşamadım. AC Origins bitince Nier Automata oyununa başladım. Grafik olarak Origins'in çok çok altında bir oyun olmasına rağmen inanılmaz bir kasma ile karşılaştım Nier'de. Dedim "hadi alet standart PS4, Pro versiyonunda böyle değildir." Ama maalesef durum PRO'da da aynıymış.

Bu yüzden kasma olayında alet ile ilgili değil de oyunun optimizasyonu ile ilgili sıkıntı vardır. Çünkü Order, Uncharted, Assassins gibi oyunlarda görüyoruz ki PS4 gayet de yeterli bir alet.
  • Adam 350 dolara aldığı üründen 2000 dolarlık pc performansı bekliyor.

Süper kafalar ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: badmobil

Hocam ne alakası var. Madem donanımı yetersiz o zaman oyun desteği verilmesin. Boşuna kimse bi dünya para vermesin.

Alıntıları Göster
    Son zamanlarda gordugum en fantastik yorum , bunu gorseydim konuya yazmazdim.

• Exc, dövüş oyunları, araba yarışları için konsol ideal.

Fps ve frame per second'un önemli olduğu platform ise pc'dir maalesef.Klavye mouse ikilisiyle ise bu setup tam oluyor.

Türkiyenin leş online altyapısını saymazsak 2 farklı platform için, online oyun servis kalitesi açısından xbox live platformu konsol kısmında en iyisidir.Yani bf1 gibi fps oyunları illede konsolda oynanacak ise, xbox one x ve xbox live platformu üzerinden oynanmalı diye düşünüyorum.

Halen devam ediyormu bilmiyorum, psn tarafında sony kullanıcıları online altyapıdan çok şikayetçi idiler.

Bu iş tamamen bütçe ve seçenek olayına bakar.Birazda bunları satın almadan önce genel kültür yapmak lazım, hatta cihazları bizzat ödünç alarak kiralayarak denemek lazım.

Nes'den beri konsolun yapısının yetersiz olduğunu söyleyen arkadaş doğru söylüyor.Çünkü NES'ten beri konsol piyasasını takip ederim, sınırlı donanım ve 32bit konsollardan itibaren 30 fps standart baz alınııp uygun bütçe ve fiyata göre satış politikası ayarlanır.

Bir örnek vereyim.Wii u'da zelda botw oynarken fps'nin 20 fps'lere kadar düştüğü oluyordu.İnternetten wiiu - switch fps kıyaslama videolarına baktım.Maalesef switch'de de durum aynı 20 fps'lere kadar düşüyor.Hemde geliştiricisi nintendo olduğu halde.3. parti bir firma geliştirmediği halde.

Nihayetinde konsol, geçmişten günümüze böyledir.Sınırlı donanım ile olanlar bunlar.O yüzden xbox one'ın x versiyonu ps4'ün pro versiyonu çıkarıldı.

Ya grafikleri, geometri'yi çizim mesafesini kısacaksın, yada, tam tersi fps'den kısacaksın.

Grafik grafik diye ağlayıp zırlayan, xbox ve ps dövüştüren fanatiklerin de geçmişten beri çok payı vardır bunda.

Cod, bf, halo, online altyapı isteyen oyunlar için xbox.

Gow, last of us, bloodborne, uncharted gibi excler ve sinematik oyun deneyimi için ps

Arcade, grafikler düşük ama 60 fps, ps2 dönemi oyun türleri için(grafik konusunda değil, o döneme sadıklık konusunda) nintendo.

Para sıkıntısı yoksa, önemli olan grafik ise, steam'den ucuz oyun alma cabası ile birlikte PC.

• EmuMaster kullanıcısına yanıt
    quote:

Grafik grafik diye ağlayıp zırlayan, xbox ve ps dövüştüren fanatiklerin de geçmişten beri çok payı vardır bunda.

Konsolu mahfeden malesef birazda bu oldu. Şimdi burada konsol kullanıcıları sanki normali buymuş gibi tepki göstermiş. "FPS düşüşleri konsolda normal" vs.
    Normal değil arkadaş. Konsol üreticisi oyun yapımcısına benim cihazımda 60 fps'den aşağı oyun yapamazsın deseydi oyunlar 60fps olurdu.
    Hem ucuz olsun hem 60 fps olsun hemde grafikler aynı olsun. Yok öyle bir dünya tabi.

Bana kalsa düşük grafiklerle 60 fps oynamayı tercih ederdim. Konsol her türlü zaten grafik olarak pc nin gerisinde kalıyor. En azından kesinlikle akıcı oynayacağımı bilerek konsolu seçerdim.

Oynayan bilir Dante's Inferno PS3 ve XBOX360 da 60 fps çıktı. 30 FPSye alıştırılmış elf gözleriyle bu oyunu oynayan legolas "lanet olası 30 fps" dedi.
    Visceral Games'in Dante's Inferno neden 30fps değil 60fps ? röportajı varmış. Bu mesajı yazarken gördüm. Merak eden okusun. İlgili Yazı

Son olarak 60 FPS Konsol kullanıcısının hakkı. 30 fps ile oyun oynadığını zannedersin ancak. Eski oyunlar pal tvde 50fps, ntsc de 60 fps çalışırdı. 8 bit - 16 bit cihazın suyunu çıkarır hale gelmişlerdi. Konsol limitlerini zorlayan işler çıkar. Programcılar oyun müzisyenleri tabiri caizse birbiriyle yarışırdı. Biz de ekran başında vay be bu cihazda böyle bir oyun nasıl yapılabilir derdik. 50-60 fps altında çalışan oyunlar mı? sayısı emin olun çok çok azdı.

Şimdi eline mouse klavye alan biraz da yazılım bilgisi adamlar hazır oyun motorlarıyla ticari ürünleri gömüyorlar piyasaya. Oyun yavaş kalmış vs kimin umrunda. Zaten ne zaman konsol oyunları online yama alır oldu o gün oyun konsolu bitti. Biran önce para kazanmaya başlayalım kafasıyla Yarım yamalak, özensiz işleri millete itelediler.

Arada witcher, gow, gta, souls serisi gibi özenilmiş oyunlar çıkıyor da bunların hatırına hala oyunlara heyecan hissediyoruz. Yoksa piyasanın geneli malesef çöp.

• quote:

Orijinalden alıntı: wither

Son zamanlarda gordugum en fantastik yorum , bunu gorseydim konuya yazmazdim.

Alıntıları Göster
    Gördüğün halde yazıyorsun. Kimseye zorlan cevap yazdırmıyorum. İlginç

• Konu kapanabilir. Oyunlarda iyi performans almak isteyen pc alsın. Düşük bütçesi olanlar yani paranın hakkını almak isteyen ps alabilir.

Edit: Konuda yardım edenler için ayrıca teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmobil -- 7 Mayıs 2018; 15:43:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Konsol ve bilgisayar kıyaslamak çok saçma ya :) bilgisayar bugün istediğin fiyat aralığında güncellenip güçlenir, konsol kısıtlı donanımla en iyi keyfi vermeye çalışan bi cihaz...

Böyle takınları olan adam zaten konsol almasın, yok fps yok çözünürlük :) madem böyle mevzulara takılıyorsun pc topla...

Bende genel olarak bilgisayar kullanıcısıydım, fakat evlenince konsol benim için mükemmel kolaylık oldu. Grafik fps takıntım yok kaldı ki rahatsız edici grafikler yok gayet tatminkar...

Konuyu açan arkadaş biraz ilgi arsızlığı yapıyor, madem böyle takıntı var gibi bi kafede dene öyle al... bu kadar kötü tüketici olursan sonuçlarına katlanacaksın :)
    Benim bilgi arsızlığımı söyleyebilirmisin takıntım yok. Oynamamı etkileyecek şekilde kasma yaşarsan tabi sorunun üstüne giderim. 5-10 fps için dert etmem. Zaten konsolun fiyatida belli. Ben konuda görüntü kalitesi oyunun çözünürlüğü ile bişi demedim . Burda yaşadığım olayı anlatiyorum. Çoğu kimseler olayi faklı yöne çekiyor.

• quote:

Benim bilgi arsızlığımı söyleyebilirmisin takıntım yok. Oynamamı etkileyecek şekilde kasma yaşarsan tabi sorunun üstüne giderim. 5-10 fps için dert etmem. Zaten konsolun fiyatida belli. Ben konuda görüntü kalitesi oyunun çözünürlüğü ile bişi demedim . Burda yaşadığım olayı anlatiyorum. Çoğu kimseler olayi faklı yöne çekiyor.

Alıntıları Göster
    Dostum takıntım yok diyorsun kalkıp buraya konusunu açıyorsun, orada yazdıklarım zaten genel olarak takıntıları böyle şeylere tepki verenleri kapsıyor.

Yaşadığın mevzuda sıkıntının sebebi, konsol kadar konsola oyun yapan firmanındır. Sonuç olarak bu cihazın kapasitesi ve yapabilecekleri ortada, optimizasyon ve uyumluluk firmanın sorumluluğunda...Konsol kasmaz diye bir şey yok, o yapıyı zorlayacak ne çalıştırırlarsa kasar...

Bugün Pc için aynı şey geçerli değil mi ? En kaliteli ekran kartında kasan oyun olunca, bilgisayarı mı suçluyorsun ? Yoksa oyun yapan firmayı mı ? :)

Konsol tarafında bu mevzu çok az yaşanıyor, çünkü gücü belli kapasitesi belli...Yeni yeni çıkan çoğu oyunlar, mevcut konsolları artık zorluyor. Yinede senin dediğin gibi mevzu yaşamadım.

Bilgisayar ile konsolun fiyatlarını Türkiye üstünden kıyaslamayın, 300 400 dolarlık bir ürün bunlar Türkiye'de 2000 tl ye yaklaşmaları yanlış algı yaratmasın...Bence kötü tüketicisin, eksileri artıları görmeden alırsan ilk gördüğün ekside aletten soğursan iyice araştıracaksın...

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Dostum takıntım yok diyorsun kalkıp buraya konusunu açıyorsun, orada yazdıklarım zaten genel olarak takıntıları böyle şeylere tepki verenleri kapsıyor.

Yaşadığın mevzuda sıkıntının sebebi, konsol kadar konsola oyun yapan firmanındır. Sonuç olarak bu cihazın kapasitesi ve yapabilecekleri ortada, optimizasyon ve uyumluluk firmanın sorumluluğunda...Konsol kasmaz diye bir şey yok, o yapıyı zorlayacak ne çalıştırırlarsa kasar...

Bugün Pc için aynı şey geçerli değil mi ? En kaliteli ekran kartında kasan oyun olunca, bilgisayarı mı suçluyorsun ? Yoksa oyun yapan firmayı mı ? :)

Konsol tarafında bu mevzu çok az yaşanıyor, çünkü gücü belli kapasitesi belli...Yeni yeni çıkan çoğu oyunlar, mevcut konsolları artık zorluyor. Yinede senin dediğin gibi mevzu yaşamadım.

Bilgisayar ile konsolun fiyatlarını Türkiye üstünden kıyaslamayın, 300 400 dolarlık bir ürün bunlar Türkiye'de 2000 tl ye yaklaşmaları yanlış algı yaratmasın...Bence kötü tüketicisin, eksileri artıları görmeden alırsan ilk gördüğün ekside aletten soğursan iyice araştıracaksın...

Alıntıları Göster
    Hocam hayla anı konuyu tartışıyoruz. Pc nerden giriyor araya ben ps4 hakkında konuşuyorum. Ben konsolu alırken satan firmada satıcıda konsol kasmaz bu sebeple satıyorlar. İnternette araştırmalar sonucu böyle yazıyor. Ben burda yaşadığım olayı ve bu konsol kasmaz olayının tüketici kandırma çabası olduğunu söylüyorum. Neden pc ile kıyaslanıyor konsol pc ile kıyaslancak alet değil. Benim demek istediğim konsol görevi oyun oynatmak bence bunu düzgün yapmalı. Pc nin görevi sadece oyun oynatmak değil. Bu kadar savunmaya gerek yok para verdiğiniz aletleri anlamıyorum.

EDİT: Sony müşteri hizmelerini aradığımda konsolda oyunda kasma olmaz sizin cihazda problem vardır. Yetkili servislerimiz isterseniz baksın diyor. Bunu bana sony'nin çalışanı söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmobil -- 7 Mayıs 2018; 17:37:53 >

• Hmmm ilginç bir konu değişik

• quote:

Gördüğün halde yazıyorsun. Kimseye zorlan cevap yazdırmıyorum. İlginç

Alıntıları Göster
    Yok ilk mesaji attiktan sonra gordum bu yorumunu , 75 milyonluk kucuk bir topluluk olarak garipsedik sadece soylediklerini.

• quote:

Hocam hayla anı konuyu tartışıyoruz. Pc nerden giriyor araya ben ps4 hakkında konuşuyorum. Ben konsolu alırken satan firmada satıcıda konsol kasmaz bu sebeple satıyorlar. İnternette araştırmalar sonucu böyle yazıyor. Ben burda yaşadığım olayı ve bu konsol kasmaz olayının tüketici kandırma çabası olduğunu söylüyorum. Neden pc ile kıyaslanıyor konsol pc ile kıyaslancak alet değil. Benim demek istediğim konsol görevi oyun oynatmak bence bunu düzgün yapmalı. Pc nin görevi sadece oyun oynatmak değil. Bu kadar savunmaya gerek yok para verdiğiniz aletleri anlamıyorum.

EDİT: Sony müşteri hizmelerini aradığımda konsolda oyunda kasma olmaz sizin cihazda problem vardır. Yetkili servislerimiz isterseniz baksın diyor. Bunu bana sony'nin çalışanı söylüyor.

Alıntıları Göster
    Yılar önce 8 bit olsun 16 bit konsollardan tut sony ps1 ps2 sega saturn sega dreamcast nintendo 64 nintendo gamecube vs günümüze kadar her konsolda oyun yapımcısına ve oyuna göre oyunlarda fps düşer de yükselir de. Onun haricinde bilgisayar icat olduğundan günümüze kadar çalışan her çeşit oyun da fps düşmüştür yükselmiştirde. PC de de oyun kasar konsolda da oyun kasar. Şu an 2015 de aldığım ps4 de the evil within 1 ve horizon zero dawn oynuyorun dönüşümlü olarak the evil within 1 grafik olarak horizonun yanından bile geçemez fakat inanılmaz fps düşüşleri var.

Yani son söz PC de de oyun kasar konsolda da oyun kasar. Bu konuda burada kapansın forumu işgal etmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLuBu -- 7 Mayıs 2018; 18:44:37 >

• O zaman, "Çek pc yi torrentten indir rahatına bak..."

Elinin hamuruyla konsol olayına falan girme sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robisso -- 7 Mayıs 2018; 18:51:12 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.