Şimdi Ara

konservatuar elemeleri cokmu zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2yil oncesine kadar birakin muzigi, tiyatroyu sosyallik yoktu ama su 2yilda gitar calmayi ogrendim, sahne aldim, tiyatrolara ciktim. Iste dun en buyuk konserime ciktiktan sonra, gelen tebrikler vs keske konservatuara gidebilseydim dedim, . Bu yil bi muhendislik alanina giricem ama mezun olur olmaz konservatuara girmeye caliscam, yani yas 23-24 yaslarinda olucak. Konservatuara giden arkadaslara bi kac sorum olucak
    1) yas siniri varmi
    2) sinavlar nasil oluyor (ben sadece muzik veya tiyotra secicem ama ikisi ortak oluyormus)
    3) universitenin adi onemlimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Manyetizma

2yil oncesine kadar birakin muzigi, tiyatroyu sosyallik yoktu ama su 2yilda gitar calmayi ogrendim, sahne aldim, tiyatrolara ciktim. Iste dun en buyuk konserime ciktiktan sonra, gelen tebrikler vs keske konservatuara gidebilseydim dedim, . Bu yil bi muhendislik alanina giricem ama mezun olur olmaz konservatuara girmeye caliscam, yani yas 23-24 yaslarinda olucak. Konservatuara giden arkadaslara bi kac sorum olucak
    1) yas siniri varmi
    2) sinavlar nasil oluyor (ben sadece muzik veya tiyotra secicem ama ikisi ortak oluyormus)
    3) universitenin adi onemlimi

Konuyu baya bir hortlacağım ama cevap vermek istedim birden bu soruya

Ben bu sene konservatuvar sınavlarına girdim oyunculuk anasanat dalından yani tiyatrodan son anda elendim şimdi öncelikle sorularına cevap vereyim sonra belirtmek istediğim bazı şeyler var

1) Yaş sınırı var mesela Hacettepe'de 23 yaş sınırı var üniversiteden üniversiteye göre değişiyor
    2) Bu sorunu az sonra detaylı olarak anlatacağım
    3) Üniversitenin adı evet önemli şimdi Konya Selçuk Konservatuvar'dan mezun olmak var Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi konservatuvarı nam yapmış bir yerden mezun olmak var

Sınav içeriği tiyatro için konuşacağım çoğu üniversitenin sınavı 2 aşamadan oluşuyor (Her üniversitenin farklı yetenek sınavı vardır) birincisi Baraj Sınavı ikincisi ise Kesin Kabul sınavı Baraj sınavını geçen aday ikinci sınava girmeye hak kazanabiliyor

Şimdi bu Baraj sınavında 2 tane tirad hazırlıyorsun önceden biri komedi biri dram olmak zorunda jürinin karşısında onları oynuyorsun diksiyion ritim vb. tarzı şeyler yaptırıyorlar sorular soruyorlar bu her yaptığının puanı var 100 üzerinden 70 puan alabilirsen ikinci aşamaya yani Kesin kabul sınavına girmeye hak kazanıyorsun

Kesin kabul sınavında jüri kendi seçtiği bir parçayı sana veriyor 1 saat içerisinde hazırlanıp oynaman gerekiyor onu (sadece o parçayı eksiksiz tam oynarsan 70 puan ediyor) şiir okutuyorlar ve jüri senden bazı şeyler yapmanı istiyor o bazı şeyler çok sıkıntı hocam ona da değineceğim bunları da yaparsan hayırlı uğurlu olsun konservatuvar öğrencisisin

Jüri saçma salak istekler yapabiliyor yani saçma salakçana değil de ben bok atıyorum her neyse mesela "bana perdeyi anlat burada bir perde olduğunu göreyim inanayım" "bana sandalyeyi anlat" "sakıza yapışan ayakkabı ol" evet doğru duydunuz sakıza yapışan ayakkabı dedi lan yani diyeceğim odur ki yaratıcılık çok önemli "Ben aile arasında komiğim hehe konservatuvar kazanırım yea" gibi umutlarla girerseniz jürinin tavırları karşısında şevkiniz hatta onurunuz bile kırılabilir

• vayyy be uzun iş

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.